Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guld Péter

288 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevándorlók leszünk Angliában, sőt, úgy fogunk élni, mint egy utolsó gazdasági bevándorló, a rosszabb fajtából, lakókocsival, miegymással. Talán babakék lesz, a szökőkút még egyeztetés alatt. Lassan több mint egy éve döntöttünk így, elhagyjuk a hazát, kár erőlködni,…..
Tavaly májusban futottam bele először a hírbe, hogy Guy Martin a Pikes Peakre saját építésű turbós motorral menne, ami 320 lóerős – nitróval 500! – és győzni akar. Aztán eljött a ideje, Martin megnyerte a kategóriáját, a GSX-R1100 turbója pedig aztán körbeturnézta a…..
Guld Péter 2015.01.27 19:58:00
A motorokról és a motorozásról nem könnyű érdekes filmet készíteni, éppen ezért talán kevesen is próbálkoznak vele. A témában mérföldkőnek számít az On Any Sunday, vagyis a Bármely vasárnapon, amelynek folytatását éppen idén ősszel mutatták be az Egyesült Államokban.…..
  Guld Peti bedobja a koncot a hiénáknak: Tudja, a játéknak, melyet szombaton hirdettünk, elérkezett a napja. Rossi-nördök, figyelem, következzen három kérdés, melyekre várom a helyes válaszokat. Évszám és helyszín, a kategóriától eltekintek. De azért szívesen…..
Ha ön is kíváncsi arra, miként száguldanak versenymotorok elképesztő sebességgel a Kínai Népköztársaság utcáin, semmiképp ne hagyja figyelmen kívül a videót. Makaó Kína igazgatása alá tartozik, Bitter Sanyi pedig klassz eredménnyel örvendeztetett meg bennünket a szombati…..
Bitter Sándor december 19.-én, évzáró vacsorán köszönte meg mindenkinek a támogatást, majd vette át a MAMS kupát. Sanyi köszöntötte a vendégeket, elmondta a lényeget, majd rohangált körbe-körbe az asztalok között, hogy mindenkivel váltson néhány szót. Falatozás közben a…..
Köztudott, hogy újabban buzulásig rajongok a közúti motorversenyekért, legfőképp az Isle of Man TT-ért. Ennek örömére Árpád többször is megkínált az elmúlt hetekben, legújabb felfedezettje, a finn Juha Kallio videójával. Róla mindössze annyi információnk van, hogy a finn…..
Elrepült az idő, ma tíz éve, hogy meghalt Barry Sheene. A gyorsasági motorversenyzés nagy forradalmára, 1976 és 1977 világbajnoka volt az utolsó brit, aki a királykategóriában futamgyőzelmet szerzett. Sheene alaposan felforgatta a Grand Prix íratlan szabályait. Sokan úgy…..
A feleségem környezettudatos életet él, szelektíven gyűjti a hulladékot, rendesen elzárja a csapot és nem égeti feleslegesen a villanyt. Gyermekeinket is ennek szellemében neveli. Én vásároltam egy kettőötvenes, kétütemű, olajat s benzint vedelő, majd kiokádó…..
Guld Péter 2013.02.22 12:39:57
@Arisztogatya: a régi fokozott igénybevételnél úgy 10 litert evett 100 kilométeren. Normális tempónál beérte 7-8 literrel.
Guld Péter 2013.02.22 15:32:22
@Castigliano: én is pont annyi vagyok, nem mondom, hogy kényelmes, de megoldom :)

@okta: viszont ha a tiéd sp volt, akkor a gyári belpiacos igen ritka fojtatlan 70 lóerősről beszélünk. :) bár most, hogy mondod a mecsekbe mindig vittem magammal plusz motorolajat is. haha
Guld Péter 2013.02.22 21:14:54
@FZ6R: Köszi. Két lányom van. A nagyobbik (6) utálja a motorokat, sokkal jobban érdekli a tánc és a rajz, a kicsivel (3) épp délután néztük a salakmotor vb döntőjét.
Három éves lehettem, még az óvoda kisszékeit koptattam és paradicsomos káposztát tömtem a fejembe. A lelkem mélyén már akkor is motorbuzi voltam. Tolna mellett volt egy krosszpálya, helyi erők által létrehozva. Az egyik versenyző faterja a TSZ-ben volt sofőr, remek…..
Guld Péter 2012.12.19 22:53:28
@noodlay: persze, hogy arra.
Ahányszor kimondom egy motorra, hogy gusztusos, Zách Dani átható hangja azonnal lecsap, és helyi érdekű, rövid lejáratú paródiákat kerekít körém – ez van, sajnos a Saskabaré sem bír kipusztulni, de én sem adom fel: Lorenzo Buratti SWM-je igenis gusztusos. Fenemód. Az…..
„Ruby Dániel" megajándékozott egy képeslappal, melyet a BMW múzeumban vásárolt tavaly ősszel. A fotón Kozma Endre látható, a legendás saxtorpi futam startvonalánál 1939-ben. Ugye tudják, ki ő? Ha nem, akkor elmesélném, higgyék el, izgalmas. Kozma hazánk legsikeresebb…..
Guld Péter 2012.07.06 11:11:07
@[mike]: A háború után felbukkant, majd megvásárolta egy Szűcs László nevű úri szabó, akinek a Váci utcában volt üzlete.

A krónikák alapján Szűcs igen jó eredményeket ért el motorral. 1946-ban megnyerte a Magyar Nagydíjat a Népligetben, második lett a Magyar TT-n, harmadik a bécsi Prateren, és megnyerte a szezonzáró versenyt Tihanyban. 1947-ben ismét második lett a Magyar TT-n, a berni Európa Nagydíjon a nyolcadik helyen motorozott, amikor elesett és eltörte az állkapcsát.

és igen, ha jól tudom a müncheni múzeumban van kiállítva
gpmotogp Régiek 2012.06.19 13:19:00
    ..
Mamola megfogta! A nagyság viszonylagos: egy biztos, a motorsportban abban érhető tetten, hogy aki ért hozzá, azt is túléli, amibe mások simán belehalnak. A highside egy tipikus baleset, nehéz lekezelni, sőt, szinte lehetetlen. Az 1985-ös misanói videón Randy Mamola bemutatta, hogy…..
Taveri, Szabó II., Paulovits Kezem a világbajnok kezében, ráncos szemhéja alól felnéz apró szemével: „Nem volt könnyű" - mondja. Állunk egymással szemben, engedelmesen várom, hogy lecsatolja a sisakot. Luigi Taveri nem gyors, de egy öreg versenyzőre várjon csak…..
Kutatni jó, felfedezni még jobb. Soha nem feledem, amikor nagyapámék poros, tolnai padlásán retkes zsákokat bontogattam, húsz-harmincéves Autó-Motorok után kutatva. Van, aki hozzám hasonlóan csak gyermekként régészkedett, de akad, aki felnőttként is átélheti a csodás…..
Guld Péter 2012.02.06 13:59:05
@Psziho: Régi mondákra tudtam hagyatkozni, amelyben szintén nem voltak konkrétumok

@Moto-Cat: most már én is irigylem
Guld Péter 2012.02.06 15:05:23
@fogash: Kutyánál a pont. Nem lett volna biztonságos átrobogni egyenesen, ezért kellett megkerülnie Afrikát. Így sem járt sokkal jobban.
Eddig is tudtuk, hogy Roland Sands nem normális. Az egykori versenyző, aki jelenleg aktív motorépítő és alkatrészgyáros, bármihez hozzányúl: egyedi, meglepő, de mégis vonzó gépek kerülnek ki keze alól. Gyári állapotában a V4-es D16RR a MotoGP technikáját hozta el a nagyon…..
Guld Péter 2011.10.30 16:48:18
@Gyurma73: remek hozzászólás, vahaha
A rajongók már elkezdték feladni a MotoGP-be vetett hitüket, amikor jött a magas, vékony Marco. Teli volt élettel, szenvedéllyel és energiával. Jelezte, a versenyzés bizony még él, nemcsak műanyagcirkusz. Az utolsó rocksztár volt a világbajnokságban. Soha nem felejtem 2008.…..
Nem a munkád vagy, nem a pénztárcád és nem is a bankszámlád. Kivéve, ha Ruby sisakot készülsz vásárolni, mert ebben az esetben utóbbi kettőre igen nagy szükséged lesz. A termék szinte fogalommá nőtte ki magát a motorosok és a divatbuzik között egyaránt. Persze akadnak jó…..
A nagylátószögű lencse nem adja vissza az arányaitÚgy tűnik, senki sem akar nekem pálinkát eladni. Talán a fejem formája APEH-os, a mimikám pénzügyőrös vagy a karikás szemem miatt balhés alkoholistának néznek – hiába házaltam a faluban és sáros tanyákon, nem tudtam…..
Guld Péter 2011.03.20 11:49:39
WRC2011 / Svéd Rally / Sziasztok srácok :)Mint tudjuk, a múltban történt dolgok fölött nincs sok értelme azon elmélkedni, mi lett volna ha... Ezzel szemben miért ne kezdhetnénk úgy az évet, hogy felteszünk egy sor kérdést, ami úgy kezdődik: mi lenne ha...? Persze megvan rá az…..
Update: Oké, Nanushkától és Herczeg Zoltántól nem szégyen kikapni, ők mégiscsak értenek hozzá, de az ég szerelmére, Ákos nem győzheti le Mario Andrettit, Emerson Fittipaldit, Ayrton Sennát és Colin Chapmant egyszerre. Vegyük dúsabbra a keveréket, véreim, vagy az autós lobbi…..
Guld Péter 2010.12.09 11:25:06
Az úgy volt, na, szóval megbeszéltük a Vityával, aki rendes polgári foglalkozása szerint Balázs Viktor, hogy motorral megyünk a sukorói Belsőség-találkozóra. Persze nem tesztmotorral, hiszen Budapest-Sukoró nem az a táv, a Belsőség-tali pedig nem az az alkalom, ahová…..
Szerkesztőségünkben gyakori vita, hogy melyik volt a legszebb kétütemű? A választás nehéz, de magam részéről a kéthengeresek felé hajlok. Olyanok jutnak eszembe, mint az Ossa Yankee, amely a spanyolok amerikai exportra készített, rendkívül arányos motorja volt. Azonban ha lemegyek…..
Guld Péter 2010.07.27 09:56:47