Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bpe

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Európa dekódolása 2015.12.05 08:01:00
Vendégszerzőnk, Békés Márton történész írása.   „Ha ismered az ellenségedet és ismered önmagad, tiéd lesz a győzelem.” (Szun-ce: A háború művészete)   Azt állítom, hogy Európa jelenlegi helyzetéhez jelentősen hozzájárult, hogy elbizonytalanította magát. A ránk…..
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása.   Kedves Újságírók, kedves Véleményvezérek, kedves Érdeklődők! Az alábbi tíz kérdésből álló tesztsor segítségével megtudhatjuk, van-e elég ismeretünk ahhoz, hogy véleményt fogalmazzunk meg az iszlámról. Az elmúlt időszakban…..
„Leírom, hogy tévedtem, hogy hamisan vádoltam meg Uszama Abd El Mohszínt és, hogy bár ne tettem volna. Nagyon sajnálom a történteket” – írta Jászberényi Sándor, a 24.hu újságírója csütörtökön, miután nem talált kielégítő bizonyítékot arra, hogy a szerb-magyar…..
Zsíroskenyér-túra: az újságírás egyik fontos szakszava olyan utat takar, amelyre a szakma művelőit csoportosan invitálják valahová, ahol minden bizonnyal van habzsi meg dőzsi, plusz jobb esetben azért némi információ is. Általában – minő meglepetés – olyan információ,…..
Ez a dolog nem játék, nem olcsó, fillérekből beszerezhető vacak, küszöb alá csavarozható neon, hanem tisztességes minőségű, 73 ezer forintos termék. Nappali menetfény és kanyarfényszóró egyben. A tesztjét elolvashatod itt. Nem kell kendácsolni, nem kell blankolni vagy…..
Simicska Lajos totális médiaháborút emlegetett csütörtökön, másnap aztán fel is pörögtek az események, aligha úgy, ahogy ő képzelte: a tulajdonos és a szerkesztőségek számára egyaránt váratlanul lemondott a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió majdnem teljes…..
Istenes Bence diákcsínyes kisfilmjével kezdtük és egy sírva búcsúzó csángó lánnyal zártuk az X-Faktor legutóbbi adását, a kettő között meg volt minden, mint a búcsúban. Ez volt egyébként az előadásokat és a hangokat tekintve ez eddigi legerősebb élő műsor, a Spoon…..
Belsőség Amikor reccsen a sisak 2014.09.26 13:22:54
  Mindig azt kérdezik, hogy miért csinálom. Anyám szerint fel kéne nőnöm, és hagyni a downhillt, az ő véleménye talán még védhető is. Egy volt tanárom azt mondogatta, hogy az egész nem több, mint magamutogatás, hogy kinek mekkora a töke. Hát, az erdő mélyén a vaddisznókon…..
Nem vagyunk ellene a nukleáris energiának, sőt. Ahogy azt az A jövő visszahódítása című reakciós programunkban is írtuk 2007-ben, támogatjuk az atomenergia hosszútávú használatát: „Energiabiztonságunk kulcsa, hogy elfogadjuk: az ország ellátásához szükséges…..
bpe 2014.01.18 04:40:43
"a kitűnő Guruló Hordó blog mindenesetre"

ezzelszemben:

indavideo.hu/video/InfoRadio_-_Arena_-_Aszodi_Attila_1resz_1

srácok, amíg se számokról, se atomreaktorokról lövésetek sincs, tökételesen érdektelen cikkek lesznek csak a kimeneten, mostéppenitt.

cifra blogfosásnak persze überkirály, h így dagad a kontent, csak ehhez nem ártana némi felkészültebbség.

szal, ez így gyönge nagyon. :/
bpe 2014.01.22 18:37:21
@zorki: oké, de az aszódi a magyar helyzetre értette.

importálná(n)k?.. hát, ilyenre nem emléxem. :) mi exportál(hat)nánk áramot, ha mexorulnak, bár nemtom, mennyire reális szcenárió ez. a lehetőség meglesz rá..
Rendszeres olvasóink közül talán sokan emlékeznek még Aoki Kunio történetére. A japán világutazó kettőötvenes Suzuki Djebeljével átmotorozott többek közt Szibérián, Ukrajnán és Románián is. Magyarországra érve a Király utcai hostelben szállt meg, ám motorját reggelre…..
bpe 2014.01.22 10:31:55
@Thanathos: maradjunk inkább az 1200 eurónál, és akkor vett egy újat.

www.r-m.de/bike/world-birdy-sport/

mert ez már egy kifutott konstrukció, nemhiába tekerhetett bele min. 5 évet.

a sodronylakat meg azért vhol full naivság, a bringa értékének 5-10%-át szokták dífenszre költeni, egy ilyen fenszi cucc (10kiló, mér nem vitte fel magával egyébként?..) megérdemelt volna vmi combosabb abust/trelockot.

főleg, h az a titán nyeregcső benne is 100+ euró..

"Mitnehmen und Losfahren." - ja, kicsit furán hallik itt át a birdy-szlogen.. :?

hát, ezvan, nem volt szerencséje.
Az X-faktor idei utolsó előtti adásának egy nagy kérdése volt: bejön-e a konteóhívők hetek óta a netre üvöltött rémképe, és a By The Way berugdosódik-e a dötőbe, miután egyszer már hazazavarták őket, és csak Bozsek Márk visszalépése (ezt is idézőjelbe kéne tenni?)…..
bpe 2013.12.15 18:28:21
"Szikora zavarosan azt fejtegette, hogy Rúzsa Magdi ezt a kisebbség oldaláról közelítette meg, és ezt Danics nem tudta űberelni - Alföldi olyan fejjel hallgatta a kiselőadást, mint az egyszeri munkásőr egy Vona Gábor-összes felolvasást."

sixx, tökérdekes, h az alföldiolyanfejjel ennek a mondatnak a felét kitölti, holott a műsorban 1,5 sec volt, amíg az arcát mutatták, míg a másik felét az a szted zavaros fejtegetés, amit vmi miatt nem sikerült értelmezz, mert amit írsz, az télleg zavaros, csakhátugye, nem az hangzott el. ;)

télleg kissé nyökögve mondta, amit, aminek a lényege (nyökögés nélkül..) annyi, h őt spec. meglepte, a danics honnét tudott olyan jól azonosulni egy kisebbségi létben született dallal, nemkisebbségiként.

szal, vágod, megincsak az van, h egy kritikus ponton pont belenéztél a ropispohárba, és a maradék 3 szál közül pöppet lassúdan sikerült csak választani, ahelyetthogy. ;) ..ilyenkor tenne jót egy visszatekerés, csakhát az már kiderült, h a torrent nematebarátod, r-go marad ez, h ráfutol a lukra, aszt törik a tengely.. :))

amellettpersze, h élményszerű a beszámoló, és bánnám, ha nem írtad volna meg!!444! ;)

az xf háziterroristája meg egyértelműen a bozsek, aki elvitte volna a sokkal jobb hangok elől az sms-t, ha marad, tuti ezér' mondott le, és nyilván adta magát, h visszarángassák, bár a szavazatszerző szuperképessége folyományaként már most nem vok kíváncsi, ki nyeri ezt meg.
A vasárnapi X-Faktor a Döntés alcímet viseli, de persze ez a rész, a döntés az egyórás műsoridőből úgy nettó hat percet jó, ha elvisz, mert előtte a szavazatok utáni könyörgés, az aktuális heti sztárfellépő playback-műsora és az egyre rettentőbb ruhákba öltöztetett…..
Van belőlük mindenféle: kicsi, nagy, olcsó, drága, elsőkerekes és összkerekes, a vásárlók feje zsong a sok rövidítéstől: SUV, SAV, crossover és miegymás, de valójában mindegyik ugyanabba a kategóriába tartozik. Telekjárók ezek, melyek korlátozott mértékben, de el tudnak…..
Az V. kerületi Petőfi-szoborhoz érve nagyjából húsz embert látunk lézengeni a kis téren. A zsinóros zakót és hazafias pólót viselő, főleg idős urakból és hölgyekből álló csoport lassan duzzad ötven-hatvan fősre. A MIÉP és az FKGP ünnepi megemlékezésén járunk: a…..
Az X-Faktor a második élő adásra jutott el oda, hogy bizonyos szempontból a műsor hajszálpontosa ugyanolyan lett, mint a tavalyi, és ezt csak azok veszik bóknak, akik az RTL Klubnál dolgoznak, vagy anyagi érdekük fűződik a show sikeréhez. A mentorok kezdenek belebetonozódni a…..
Az Égéstér 71. adásának (?) kommentposztja. Ez a friss, na :)Direktlink a letöltéshez...
bpe 2013.06.06 16:26:46
@xunilo: tévecc :), mindössze annyiról van szó, h míg az eszkimóknak 24 szavuk van a hóra, a pénzkereseti kimenettel végződő tevékenységre magyarul csak a munkát szokás használni.. :P mert igen, perszehogyezisaz, nade nem ÚGY. megengedheti magának, ez pont jól leírja, mijarajz. ..az ízléstelen kivagyiság pedig pont ilyen böszme, a focista is túlkompenzál, ha rúgni nem tudja olyan szinten, hát, kiüli uazt a bőrt, mint egy igazi viláxtár.. :DD
Tizennyolc év autózás után bringára ült. Milyen a másik oldal? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Vakon is fel lehet ismerni egy autót? Meg lehet mondani, hogy drága-e, vagy olcsó? Irány a reptér, ahol kipróbálhattuk vakon a vezetést is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Azzal kell szembesülnöm, hogy amikor az Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ szeretné megtudni, hogy az MTVA mennyit fizetett ki Kovács Ákosnak háromszázhúsz rádiós szignálért, akkor a közhivatal megtagadja az adatszolgáltatást, Ákos pedig úgy hallgat, mintha a karthauzi…..
Költészet, szabadság, március 15. Tavaly augusztus 20-án feldobtuk magunknak a témát: mi nekünk a magyar? Pár napra rá a mikrobloggereket kérdeztük meg; majd október 23 alkalmából fiatal irodalmárok vallottak arról, nekik mi számít magyarnak. Most, március 15-én tíz magyar…..
bpe 2013.03.16 04:44:54
Véget ért az első Voice-évad, aminek döntője pont azoktól a gyermekbetegségektől szenvedett, mint az egész műsorfolyam. Néhol lassú volt és vontatott, meglepően sok hamis hanggal, elbaltázott dalválasztással és üresjárattal. Az érdemi résznek kb. fél 11-re vége volt, utána…..
bpe 2013.01.28 14:27:54
jó, sixx, min. egy tippet azért adhattál volna a címbeli kérdésedre, vagy ennyire nincs 5let? :D

természetesen pont ott rontották el, h egy idő után már te is borítékolhattad a végeredményt; a top24ben pl. még zavarbaejtően sok jó hang volt egymás mellett.

maga a formátum ott van elqrva, h a vége felé egyre inkább lefexik a népakaratnak, s bár egy erőtlen/ügyetlen mozdulat erejéig még megpróbál kiegyensúlyozni mestert és közönséget, de aztán már ugye azt sem.

pedig voltak jó pillanatai a műsornak, voltaképp amíg felvételről ment, kellően feszes bírt lenni, nem is volt sms-kuncsorgás, meg az ezt kísérő lúpoljuk orrvérzésig a performanszokat, hátha eldördül még pár üzenet.

ha tényleg A hang kellett volna a formátumnak, és nem AZ A hang, ami a legtöbb sms-t hozza, nem csesznek el ennyi időt az élő bohóckodásra, amit meg mégis, azt a műsor második legjobb vonásának (első a válogatás), a párbajoknak rendelik alá: odáig volt rendben és téttel bíró ez az egész, utána fokozatosan befordult, elfogyott, kivérzett, ki gyorsabban, ki lassabban, emlékezetes produkció alig-alig (bár meg kell hagynik, mindig (szinte) mindenki szimpi módon köszönt el.. :) ), helyette hétről hétre vmi vállalhatatlan árukapcsolás, mint ez a nagy duett nevű silányság a végén, én spec. kikérem magamnak, h ha már eccer felpozícionálták magát a voice-ot A hang-polcra, és elhitették, h mi itt aztán qrváranagyon a tehetségre pörgünk, szal, h utána éneklő lakatos márkokat akarjanak ránk sózni, nyasgem, tv2, de télleg!

ehelyett azt kellett volna tenni, h vmi többfordulós párbajos eventbe zárni a top8-at, ahol nincs hirtelen halál, és nincs közönségízlésterror se, a szavazatokat (mentorok-közönség) pedig vmi olyan elszámolás szerint rendezni/összegezni, h a végleges sorrendet a döntő forduló adja ki, mintegy meglepetés szerűen, nem hiszem, h 1-1 hét plusz felkészülés, ami most volt, mester és tanítványa közt, annyival emelte volna a lécet, mert láccólag nem emelte, inkább kínosan lebegtette csak, az meg nem érdekes.

az is eccerűen vállalhatatlan, h adott pontján a műsornak egy mester kénytelen az egyik kezébe harapni, csak mert a nagyérdemű már tovább lőtte a berkes gyereket a tabellán. ez rohadt igazságtalan. :)

szóval, hiába nőtt a tét, a só egyre jobban belefordult azokba az unásig ismert klisékbe, h ismerthanggal duett, stb., meg elöntött mindent az sms-terror, aminek kapcsán ugye adásról adása hullottak el a hangok, holott maga ez a drámaiság is lehetne ciki, egy olyan műsorban, ahol télleg vmi mást keresünk, mert így csak a helyünket, egyre lejjebb, a nézettséglistán.