Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zapkorte (törölt)

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hinné az ember meg a Homár, hogy egy olyan válság idején, ami leginkább az autóipart verte földhöz, a megmaradt kevés vásárlóval úgy bánnak, mint a hímes tojással. Vagy a kihalóban lévő vombattal. De legalábbis nem verik át őket csúnyán és átlátszóan. A magyar…..
Szívügyünk a főváros közterületeinek tisztasága (pl.), ezért nagyon fájt az, amit silver küldött nekünk. A sziklakertté avanzsálódott dunai lépcsőkön 5 évvel ezelőtt ültünk utoljára, úgyhogy megdöbbentett ez a változás. Mindenkit óvunk attól, hogy oda járjon…..
Jó reggelt, dagadó pártkasszát mindenkinek! Csak emlékeztetnénk a kevésbé tájékozott fogyasztókat, hogy mától - közgazdaságilag természetesen semmivel sem alátámasztható módon - átlagosan 30 százalékkal nőnek a parkolási díjak a fővárosban. Előző mondatunk persze…..
András a rég kihalt magyar felfedezők és kalandorok nyomába lépett, amikor egy érintetlen, zabolátlan vidéken, a budapesti XIII. kerületben új hegységet fedezett fel. Egészen friss hegységet. Az új Jelky András kalandjai a motoros- és autósgyilkos vízválasztón lent olvashatók:…..
A válság áldozatai természetesen az utazási irodák is, hiszen inkább mindenki lemegy a telekre kapálni, abból legalább lesz valami haszon, ha kivonulna a Teszkó, ahelyett hogy délolasz apartmanokban süttetné a seggét. Mi történik, amikor valaki mégis utazna? A szerződésben…..
Köztudott dolog, bár az oka ismeretlen, hogy Magyarországon a házhozszállító cégek képtelenek négy órás intervallumnál pontosabban belőni, hogy mikor fognak érkezni az áruval. De Ivett élménye még ehhez képest is megrendítő. Ma, pénteken fél négy és öt közé beszélte meg…..
zapkorte (törölt) 2009.05.16 23:58:57
@hagyma: mondjuk amikor megáll a pizzafutár a ház előtt egy 1...1,5 milliós értékű autóval, el szoktam merengeni, hogy vajon ennek most tényleg adnom kell-e borravalót... Végülis szoktam, de inkább csak azért, hogy ha legközelebb hozatok, nehogy kitoljanak velem.
zapkorte (törölt) 2009.05.17 08:53:28
@hagyma: itt az XX kerben több különböző cégtől szoktam rendelni, és nagyon szép, újszerű autókkal jönnek, benne bumm-csinn-bumm-csinn nezene meg gps lóg a szélvédőn meg minden, azt hiszem, az éhhaláltól elég messze vannak ezek az emberek. :) De még csak arra sem veszik a fáradságot, hogy ennek a látszatját fenntartsák.
zapkorte (törölt) 2009.05.17 09:00:46
@Salesman: túl sok juttatás ma már nincs, és lehet, hogy meg is küszködik a hülye gyerekekkel... léhűtők meg vannak bőven a magáncégeknél is, ne félj, egy multicég igazgatója sem lapátol szart egész nap. :)
Nem ez a baj, hanem az, hogy panaszkodik, közben kőgazdag. Engem nagyon irritál, amikor valaki nem veszi észre, milyen jó dolga van. Nálunk is dolgozik egy bácsi, van neki 140 nyugdíja, keres hozzá még 60e nettót, egész nap hallgatja a kossuth rádiót, és időnként habzó szájjal föl-alá rohangál, hogy "már megint 2 Ft-tal emelik a benzin árát ezek a rohadtak!" De azért a xenon fényszórót 38e-ért megvette a tragacsába, mert az kell. Na ettől fényt kapok, amikor valaki tele van lével, de nem annak örül, hanem irigyen nézi a másikat, akinek még több van.
Ennek a posztnak a célja a sátáni nevettetés. A minősthetetlen szolgáltatást nyújtó, arrogáns kommunista maradvány, amelynek alkalmazottai annyi csomagunkat ellopják, hogy egy rakás komoly webáruház régóta nem szállt Magyarországra, most díjat kapott. Nem is akármilyet, hanem az…..
zapkorte (törölt) 2009.05.08 10:03:23
@Bukowszky: A logisztikai központ be van kamerázva, és a kapunál motoznak, ott egy légy sem repül ki. Nem az a baj. Hanem amikor a kerületi postádon odaadják a kézbesítőnek, aki beül egyedül a furgonba, távolodik néhány sarkot a hivataltól, az utána azt csinál, amit akar. És ez ellen senki semmit nem tud tenni, max ha sok a panasz, kirugják az illetőt. Szóval ajánlva kell küldeni mindent, és akkor meg is érkezik. Vagy post restante kérni, és bemenni érte. (Általában végül úgyis be kell, hiszen a postás nap közben jár, amikor az ember a munkahelyén van.)
zapkorte (törölt) 2009.05.08 13:47:23
@-Gyöngyibaba-: ott dolgoztam egy ideig mint levélszortírozógép-karbantartó. (Sajnos enni kell... de azóta már találtam komolyabb melót.)

@Hurrá Torpedo: Az ajánlás nem garancia arra, hogy meg is kapd, ez igaz, de ha nem kapod meg, akkor meg lehet állapítani, hogy kinél tűnt el. Egyszer-egyszer persze mondhatja a kézbesítő, hogy bedobta a ládába, de az n+1-edik eset után már nagyon feltünő...
Egyébként az ajánlott levelek eltünése esetén a feladási díj többszörösét fizeti vissza a posta a feladónak. Asszem 6 vagy 8x-át. Évek óta nem volt már ilyen ügyem (szerencsére), de egyszer már volt, utánanéztek, és valami 3e HUF-ot kártérítettek, ami pont több volt, mint az egész küldemény értéke.

Egyelőre óvatosan kezeljük, vagyis nem vesszük készpénznek, amit Attila leírt a Gastroyalról, hiszen végül is kidobták a cégtől egy beszélgetés végén, ami abból a szempontból nem csoda, hogy felvételi beszélgetés volt, ő meg alaposan beszólt a reménybeli munkaadónak.…..
zapkorte (törölt) 2009.05.05 14:17:44
@PanelProli: számlát kérni valakitől az amolyan bosszú. Ha valaki szemétkedik velem, jól megnyomja a ceruzát, akkor én is kérek áfás számlát, és máris csak a fele az övé a pénznek.
zapkorte (törölt) 2009.05.05 14:22:35
@gusvagyok: na igen, és ezzel sokszor viszaélnek a munkáltatók. Nekem is volt már feketemunkám, meg minimál+zseb konstrukciós is. Sőt, olyan is volt, ahol volt egy "fizetés" (120e) és volt hozzá egy "jelenléti pótlék" (80e), be volt jelentve mindkettő rendesen, de ha beteg voltam, vagy szabin voltam, vagy mittudoménimiért nem voltam jelen, akkor az utóbbit arra az időszakra nem bérszámfejtették.
zapkorte (törölt) 2009.05.07 08:15:00
@hatos: Ha a tb-t tőled vonják, sétálj be egy bérlappal a legközelebbi munkaügyi központba, húzz sorszámot "emma ügyintézésre", told be az ablakon a bérlapod, és két perc alatt kinyomkodják a kompjuterből, hogy amit levontak tőled, az tényleg a tb-be ment-e, vagy a munkáltató zsebibe maradt. Az utóbbira is van számos példa. Annyira gyakori, hogy megérte létre hozni ezt az emma rendszert!
Neked meg megéri ennek utánanézni, mert ha nincs rendben a tb-d, és jön egy vakbélgyulladás vagy bármi, kegyetlenül kiszámlázzák! És nem mentség, hogy te azt hitted, fizetik.
Szabolcs dörzsölt és felkészült ügyfél, diktafonnal jár bankba. És milyen jól teszi, levele szerint az Erste ügyintézője alaposan félretájékoztatta, majd ezt később elismerte, majd még később letagadta, úgyhogy most lesz mivel bizonyítani az igazát, akár a bíróság előtt…..
Ugatok a gyönyörtől: olyan szellemes, kreatív lehúzással jelentkezett az ismert barkácsáruház, hogy a Tesco, az Auchan és a Cora menedzserei nagy pénzért fognak továbbképzésre járni hozzájuk. A trükk lényege, hogy egy olyan árucikknek árazzuk le egy alkatrészét, amelyikről…..
Váratlan fordulat nélkül 65:1 arányban megszavazta a Főváros a múltkorjában már emlegetett parkolási rendeletet. Amíg a nálunk okosabbak megszakértik, mitől is nem alkotmányellenes, hogy ezentúl havi egy alkalommal lehet parkolójegyet bemutatni a Centrum Kft légből kapott…..
zapkorte (törölt) 2009.05.02 08:17:37
@horex: Kérdezz csak bátrn, nem mindenre emlékszem már, de van korabeli Budapest Atlaszom! ;-)
zapkorte (törölt) 2009.05.02 10:22:42
@aardwark: megjósolhatta volna, hogy egy vasat se kap, oszt megspórolta volna a bélyeget.
zapkorte (törölt) 2009.05.02 10:26:16
@horex: mire megtanulod az újat, úgyis megváltozik. Nincs bő gatyám meg stb, de szobordöntögetésben és utcaátkeresztelésben mi vagyunk az elsők! Még Joliot Curie-t is ledöntötték, és a terét visszakeresztelték Királyhágó térnek, oszt kidekorálták csodaszarvassal. Pedig azért Joliot Curie nem volt egy Sztálin... igaz, kommunista volt, de nem erről közismert!
Zo a Homár véleményét kérte arról, hogy mit szólunk ahhoz, miszerint tízezer forint eljárási illetéket akar fizettetni vele az önkormányzat építési osztálya, amiért felnyomta náluk a szomszédját. Előbb jöjjön a sztori, aztán a válaszunk. Sziasztok a véleményetekre…..
zapkorte (törölt) 2009.04.29 06:37:03
@moli: dehogy! Marx óta tudjuk, hogy a tőkés haszna a munkás ki nem fizetett munkabére. A tőkés talpnyalóinak fizetése meg dittó.
zapkorte (törölt) 2009.04.29 06:48:44
@Fairy Girl: Hát vannak ilyen közalkalmazotti munkahelyek is. Pl. ocsmányirodai ügyintéző sem szívesen lennék... de azért még mindig könnyebb ember léptékű állást találni a közszférában, mint a magánszférában. Volt énnekem olyan munkahelyem, hogy nem restellt a tulaj 15:55-kor még odajönni, hogy "ezt az öt perces munkát még pont meg tudod csinálni", mert olyan szarevő volt, hogy személyes veszteségének érzett minden pisiszünetet... el is hagytam a magánszférát, igaz, hogy közalkalmazottként pontosan feleannyival kezdtem, mint a legutolsó magán-munkahelyemen, de legalább esténként nem forgolódok álmatlanul az ágyban a túlhajszoltságtól. Legfontosabb az egészség! De nem a tőkésnek, aki ha egyik-másik munkása kikészül, hát kirugja, és felvesz egy másikat. (Tisztelet a kevés kivételnek.)
zapkorte (törölt) 2009.04.29 10:06:46
@Fairy Girl: az ilyesmire a standard válasz: "bocsi, randim van" vagy családos ember esetében "bocsi, sietnem kell a gyerekért az oviba" és fakép. És ha emiatt puffognak, akkor neked kell fenyegetőzni, hogy gondolják már meg, neked lesz-e nehezebb másik 78e bruttós állást találni (gondolom kb. ennyit kaphatsz ebben a munkakörben), vagy nekik lesz-e nehéz másvalakit, aki ennyiért túlórázik is nekik (most a betanulási időről nem is beszélve.) Na ne csináljanak már Krisztusból bohócot!
Már épp kérdezni akarta a Homár a tegnapi parkolási mítinggel kapcsolatban, de szerencsére a vicces nyilatkozatairól ismert parkolási szabadságharcos EMPAMO hamarabb és rutinosabban összegezte kétségeit a tervezett módosításokkal kapcsolatban: Tisztelt Hagyó Úr! Autósbarát…..
zapkorte (törölt) 2009.04.26 14:44:54
@i hate the police: persze, ezért mondták 2006-ban, hogy új alkotmányra van szükség, mert a jelenlegi semmiféle garanciát nem tartalmaz arra nézvést, hogy a képviselők és a kormány ténylegesen a nép érdekében tevékenykedjék. Ez itten nem más, mint négy éves pünkösdi királyságok sorozata, ezért topogunk egy helyben 1989 óta, a helyett, hogy fejlődnénk, mint a környező országok.
zapkorte (törölt) 2009.04.28 08:36:05
@i hate the police: A rendszer nem sokban változott. Van egy párt (vagy koalíció), annak aztán van egy kormánya, ami a törvényeket kitervezi, és vannak képviselői, amik a törvényeket megszavazzák, az ellenzék meg a nép meg le van szarva. Gyakorlatilag még mindig a pártállamban vagyunk, max annyi a difi, hogy négy évente ki lehet cserélni a brigádot. (De annak sincs sok értelme, mert nincs igazi választék, egyik kutya, másik eb.) No mindegy, részemről fütyülök az egészre, csak attól fáradok, amikor ismerősök, barátok arról akarnak meggyőzni, hogy ha x-et vagy y-t választom jövőre "ezek" helyett, akkor azzal egy csapásra minden megoldódik, lesz demokrácia, a külföldi hitelezők elengedik a folytogató államadósságot, és kinőnek a földből az elmúlt húsz évben gondosan a földig rombolt gyárak, téeszek. Na persze. :-(
zapkorte (törölt) 2009.04.29 08:29:11
@i hate the police: változás lehet, de itt már annak kell örülni, ha nincs változás. Ha itt valaki komolyan elkezdene rendet rakni, az legalább akkora szívás lenne nekünk, mint a Rákosi korszak volt. :-( És ez nem politikai, hanem gazdasági kérdés. Egyszerűen újjá kellene építeni az egész országot! Itt már alig van termelés, és ami van, az is gazdaságtalan. Mindent importálunk, és hitelből fizetjük ki, és ez így megy már több mint tizenöt éve! Nagyon csúnya lesz az a nap, amikor nem kapunk több hitelt, és nem kapunk több árut! És ez a nap már nem lehet nagyon messze...
Mókás címmel válaszolt Hagyó Miklós a parkolási rendelet az EMPAMO által kiemelt, máshol nem reklámozott "autósbarát" részeire. Sajnálatos, hogy azon kívül, hogy elmondja, mindenhova meghívtak minden civil szervezetet, és több módosításuk bekerül a tervezetbe,…..
zapkorte (törölt) 2009.04.23 15:32:28
@Kitalátor feljegyzete: ezek írják a 60 millió forintos tanulmányokat - a parkoló kájefté szája íze szerint.
Legalább annyit ügyelnének a látszatra, hogy az ilyesmit valami látszólag független szervezettől rendelik meg, mondjuk a közlekedési rendőrségtől, vagy a műegyetemtől... de nem. Alapítunk egy kájeftét, áttesszük bele a közpénzt, onnan meg már nyomtalanul el is tünhet, mert kájeftékre nem vonatkozik az üvegzseb törvény, és ráadásul még a saját munkánkat is segítjük! Kéz kezet mos, a közvagyonból magánvagyon lesz, a köznek meg megmarad az államadósság, de sebaj, majd szorítunk még egy kicsit az adóprésen, 60%-os áfa, 10%-os ingatlanadó, levegővételi általánydíj (ideiglenesen, ameddig a siemensnél ki nem dolgozzák az egyéni mérőeszközöket) valami arab tenorista igazán kifejleszthetne egy olyan vegyi fegyvert, ami csak a politikusokat semmisíti meg! :-)
zapkorte (törölt) 2009.04.26 14:40:06
@PaulVitti: anyáméknál egy mobiltelefon átjátszóállomás járt így. Háromszor építették újjá, harmadszor még egy biztonsági őrt is odaállítottak mellé, ott csövezett egy hónapig egy pudvás egyesgolfban. Aztán az első éjszaka, hogy nem volt ott, valaki megint megrongálta a szar antennájukat, és soha többé nem építették újjá. Vagy legalábbis nem pont ott.
Másik szép próbálkozás volt, amikor a Denevér utcát egyirányúsítani akarta a tanács. De a lakosság ellenállásába ütközött. Ugyanis a lakosság éjjel leszerelte a táblákat, és másnap is kétirányba közlekedett az utcán. Ez is ment egy darabig, aztán a tanács unta meg előbb.
Amúgy a centrumos órákat is ki szokták fújni PUR habbal időnként, de ezek a mocskok olyan nagyot zsebelnek, hogy még ennek ellenére is megéri nekik. Egyébként is profitgaranciás szerződésük van a tanáccsal. Vagyis ha nincs meg egy hónapban az X millió forint bevételük, akkor a tanács (!)közpénzből (!) fizet nekik. Az iskolákat meg bezárják, mert "arra nincs pénz." De tiritarka műanyag zebrára arra van pénz (vajon melyik haver cégénél készíthették őket?) Komolyan mondom, ez a Városház utcai ojjektum atomot érdemelne!
zapkorte (törölt) 2009.04.26 18:38:01
@lótumfaktum: az egész XII tele van velük. Amúgy a gyerekek imádják, lovagolnak rajta, szóval ha mondjuk a játszótéren állították volna fel, nem is szúrt volna annyira szemet...
Géza majd felrobbant, amikor meglátta, hogy a X. kerületi közterületesek beálltak a tilos helyre, majd megbüntették azokat, akik ugyanezt csinálták. Köznapi szemétkedés alant, úgy látszik mostanában megint forró téma a parkolás. A budapesti közlekedés tarthatatlanul rossz, a…..
zapkorte (törölt) 2009.04.23 08:26:05
@Manyizga: Ezt értem én, csak azt nem értem, hogy miért kell táblával tiltani ott, ahol amúgy volna rá felesleges hely, és nem zavarná se a gyalogokat, se a kocsisokat. Megáll az eszem!
zapkorte (törölt) 2009.04.23 08:30:28
@i hate the police: Amióta az esküszegő fasiszta Horthyból nemzeti hőst fabrikáltak, engem már ilyesmivel nem lehet meglepni.
zapkorte (törölt) 2009.04.23 13:40:04
@i hate the police: Speciel nem erre gondoltam, hanem a Habsburg Háznak tett katonai hűségesküjére... ő volt a kormányzó, na persze, a trónörökös meg a lábát se tehette be az országba. Én az ilyesmit katonai puccsnak hívom! ;-)
Elképesztően pofátlan lenyúlások, vad típusnevek, a kínai ipar örök humorforrás. Angolul tudó, ráérősebb olvasóink kedvéért íme egy link a Jalopnik autós blogra, ahol elég sok kattintás árán ugyan, de pompásan szórakozhatunk a toplistán, A Crazy Soldiertől a Detroit…..
zapkorte (törölt) 2009.04.22 10:38:21
@Circus: Nono, az elektromos autózáshoz azért elkél majd néhány új erőmű is... no persze atomerőmű meg vízlépcső, mert a hőerőművek ugyanúgy szennyezik a levegőt, mint a robbanó motor. Szóval ez még nincs lejátszva egészen...

Amúgy Kína az eleven cáfolata azon kunczei tételnek, mi szerint a kommunista gazdasági berendezkedés eleve életkételen lenne. Húsz év alatt akkorát fejlődtek, mint az állat! Mi meg...
zapkorte (törölt) 2009.04.23 08:43:40
@Circus: Kína reformszocialista ország, olyasmi úton van, mint amire Kádár akart lépni az új mechanizmussal, csak ügyesebben csinálták, mert a mellett, hogy némi teret engedtek az egyéni kreativitásnak, vannak lefüggönyzött limuzinjaik is, múltkor is úgy főbe lőttek egy korrupt minisztert, mint a veszett kutyát! Érdemes a kínai nemzetközi rádió magyar adását hallgatni rövidhullámon vagy interneten!

Vannak naperőművek, de elég munkás azt a sok tükröt mind egyesével lepucolni mondjuk egy kisebb homokvihar után. ;-) Ráadásul az élettartammal és a hatásfokkal is vannak még problémák.
Ezzel szemben a ruszkik már olyan atomreaktorokat csinálnak, ami uszályra van telepítve, elvontatják a rendeltetési helyére, lehorgonyozzák, ráakasztják a villanydrótokat, elfordítják a slusszkulcsot, és húsz évig folyamatosan jön belőle az az 1-2 megawattnyi áram! Amikor lejár az élettartama, jön a vontatóhajó, hozza az újat, és viszi a régit nagyjavításra. Ez a technológia már itt tart! Csak minket mérgeznek a béna politikusaink a hőerőművekkel!
Egyébként a Stern Jelentés tartalmaz egy grafikont, amiből kiderül, hogy az összes füstgázok 24%-át bocsátják ki hőerőművek, és csak 14%-át a közlekedés (beleértve a tömegközlekedést, áruszállítást is). Ehhez asszem nem kell kommentár...
Egyfelől azt gondolná az ember, hogy egy akkora cég, mint az Auchan, minek követne el direkt olyan stikliket, mint amivel Longi meggyanúsítja őket. Akkor viszont miért szabályozzák ilyen bizarr módon az üvegvisszaváltást? Tényleg lehet törzsvendégeket szerezni kényszerítéssel?…..
Most kaptuk a hírt, hogy a rengeteg jogsértő tartalom miatt hamarosan betiltják az internetet, úgyhogy addig nézze amíg van! A legnagyobb publikus torrentszájt, a Pirate Bay alapítói első fokon egy év börtönt kaptak " jogvédett tartalmak elérhetővé tételében való…..
MikroPit az Indesit mosógépénél szemesült azzal a gyakorlattal, hogy egy egszerűbb alkatrész meghibásodását is csak egy komplettebb rész kicserélésével lehet orvosolni, de még nem is ez a legnagyobb gond. Az Indesit nem fogadta el a saját szakszervize véleményét, viszont…..
Egy érdekes kérdés jutott Anna eszébe a parkoóltársaságok kapcsán. A fizetési felszólításokon a legkülönbözőbb egzotikus adatkezelési díjakat találni, de vajon adtak-e ezekről valaha bárkinek számlát?Így a terhességem vége felé nem nagyon tudok aludni, és a legfurább…..
Az ÁNTSZ és a főállatorvos újabb rést fedezett fel, ahol a veszélyben lehet az egészségünk.  Most, hogy olyan faszán lekezelték a Mega-Trade ügyet, a melamin-botrányt, a dioxin-botrányt, és hamis mézet sem lehet már kapni, valamint minden illegális vágóhidat…..
zapkorte (törölt) 2009.04.14 16:55:01
@tudi: te valami burokban élsz? Rég nem lehet disznót vágni otthon! Csak az iso9001 által tanusítottan eu-kompatibilis "vágópontokon" vágathatod le. Az odaszállítás, szakszerű vágás, és hazaszállítás költségei természetesen téged terhelnek. Kicsit drágább mint a nyugatnémet vagy éppen kínai importdisznó a tacskóban, de hát így mulat egy magyar úr!
Az iszaposabb, vagy erős sodrású helyeken ez nyilvánvaló, de ott sem jó átkelni, ahol építettek rajta hidat. Például Szegeden. Szg majdnem normális állapolgár, de a fejébe vette, hogy biciklivel jár munkába, ami deviancia, ezért megbüntette a rendőrség. Úgy történt a dolog,…..
zapkorte (törölt) 2009.04.13 18:13:07
@Perillustris: Miért kéne? Biciklizzenek másfele! Pl. otzt a Dohány utca meg a Wesselényi, ott biztonságosan lehet! Ennyi. Nem kell ebből a biciklizésből szent tehenet csinálni! Miért pont a biciklizésnek kéne bármit is teremteni?
Szerintem inkább érett felnőtt módjára fel kéne fogni, hogy a bicikli nem oda való, mert zavarja a többi közlekedőt és veszélyezteti saját magát! Ez olyan gyerekes politika fejjel menni a falnak, aztán ríni, hogy a fal volt a keményebb, majd pedig követelni, hogy valaki bontsa le a falat, akármi költséggel és kényelmetlenséggel jár is másoknak, "mer én arra akajook menni!" És még mi nem kéne? Be kéne illeszkedni a társadalomba, és felfogni, hogy van élet a biciklizésen túl is. Annál is inkább, hiszen télire néhány szerencsétlen futáron kívül úgyis mindenki szögre akasztja a biciklit!
zapkorte (törölt) 2009.04.13 22:14:09
@hagyma: meg lehetne oldani. Régen is megoldották, tartottak lovat a belben is, pl. a Reáltanoda utcában, és a ló kibírta. Az már más kérdés, hogy manapság kicsit érzelgősen viszonyulunk az állatokhoz, és nem visszük be őket a kőrengetegbe. De lehetne! Ez ki van próbálva, tehát nem vitás! Egyébként szerintem kva nagy sikered lenne a gyerekeknél és a nőknél vele. :) Igaz, egy csomó kényelmetlenséggel jár. hogy mást ne mondjak: min fél óra, amíg indulás előtt lepucolod/fölszerszámozod. Utána célállomásnál illő lenne leszerelni, megitatni... időben biztos, hogy bukta. Anyagilag viszont lehet, hogy jó lenne. 10-15e-t ugyan simán bezabál, plusz patkolás, féreghajtó, ecet-pecet, de mindezzel együtt is még messze olcsóbb, mint egy suzukirészlet.
Szerintem járjunk lovon, rendezzünk évente két lovasfelvonulást, és követeljük tele pofával, hogy alakítsanak ki nekünk lovas-sávokat, ahol mindenfajta útburkolatot eltávolítanának az úttestről! :-)
zapkorte (törölt) 2009.04.14 10:59:32
@Perillustris: Oké, akkor én demokratikusan úgy döntök, hogy mezőgazdasági vontatóval akarok közlekedni a Rákóczin, hol a sávom? És mi ez a sok traktorral behajtani tilos tábla? Ez kérem antidemokratikus diszkrimináció! Igenis ha én a vaskerekes Hoffherrel akarok a városban járni, akkor azt mindenkinek tiszteletben kéne tartani, mert különben nincs is demokrácija!
Vicces fordulatok történtek annak az olvasónak az ügyében, akinek a Raiffeisen egyoldalúan 10-szeresére emelte a hitelkeretét, ami megtízszerezte volna a számla díját. (A sztoriról ebben a posztban számoltunk be.) A bank ugyanis később levélben kért bocsánatot, egyúttal elengedte…..
zapkorte (törölt) 2009.04.14 10:55:14
@Krisztina: Bő tíz éve volt egy postabankos számlám, aztán munkát változtattam, és kp-ben kaptam a fizumat, de lusta voltam megszüntetni. Nulla forgalommal lement persze minuszba, mert számlavezetési díj (hogy miért kérték el, amikor se betét se kivét nem volt, azt inkább hagyjuk), perrel fenyegető felszólító levél hogy 000100,00 Ft tartozásomat három napon belül fizessem meg. Na ettől persze rohadtul beszartam, és kissé füstös hangulatban bebattyogtam a legközelebbi fiókba, letettem a százast az asztalra, és közöltem, hogy akkor a számla itt megszünik. Nem jó, mondta, mert ha befizetek 100 Ft-ot, akkor mozgás lesz a számlán, és 100 Ft kezelési költséget számítanak...
A Homár, mint a véleményszabadság és a szabadpiac szélsőséges híve, csak ünnepelni tud, amikor azt látja, hogy amikor a rajongók nem látják őket, már a magyar net kajmánozós-zsidófaló szelete is pont olyan jólfésült kapitalista, mint azok, akik ezt be is merik vallani. Alant…..