Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_ef_

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
_ef_ 2021.04.12 13:34:26
@Bogomil: egészen biztos, hogy van ellenanyag válasz is, csak nem feltétlen a tüskefehérje kötő felszínére specifikusan, amit az általános ellenanyagteszteken néznek.
jó lenne tudni, hogy egyáltalán mit néztek a kínaiak.
_ef_ 2021.04.13 10:37:47
@balmoral: "félig-meddig élőlény" egészen az, ha az örökítőanyag felől közelíted meg az élet definícióját.
megkövetlek, hogy az elölt kifejezést használtam az inaktivált helyett :)
_ef_ 2021.04.14 16:53:32
@naebneerG: pedig valahogy a potyautasokat is be kell tudjuk sorolni, gondolva az összes mobil genetikai elemre és a vírusokra.
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
_ef_ 2020.12.16 11:49:40
@DarthVader: nehéz dolog. Závada Egy piaci nap az ehhez tartozó ajánlott olvasmány
    Négy cseh, három lengyel, egy horvát, egy román és egy ukrán kutatóhely lett díjazva az ERC Consolidator Grant pályázatán. Lehet, hogy magyar állampolgárságú díjazott van valahol külföldi intézetben, de egyetlen egy magyar kutatóintézet vagy egyetem sem kapott díjat, pedig korábban általában…..
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
_ef_ 2020.12.03 07:27:12
@combo: Kisfejű Nagyfejű Zordonbordonnak nevezni ér? tudod, aki folyton a pomogácsokkal fenegetőzött. és stillszerűen irodalmi alak, még ha szerintem a múzeumba akkor sem való.
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
       Hayek a Szabadság alkotmánya című műve volt a thatcherizmus bibliája. A brit konzervatívok szent könyvének utószava volt a híres esszé: Miért nem vagyok konzervatív? Csak miheztartás végett...       Burke Ödön, a konzervatívok Jézus Krisztusa, alapvetően liberálisféle whig volt, dehát a…..
        Békés  fajtestvér, az egykori szkinhed, ma ideológiai böllérbicska, interjút adományozott  Veszprémy exfajtestvérnek. Ez egy ilyen átlagos nap, itt be is fejezhetném a posztot.      Békés fajtestvér a Kommentár nevű fajlap újabb számát mutatta be, ahol olyan világhírű filozófusok harcolnak…..
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
_ef_ 2020.09.12 19:57:54
@driver70: ha valaki szereti az oroszrulettet, akkor valóban hülyeség sokat tesztelni. persze, ha az a cél, hogy fertőzési láncok hamar megszakadjanak, akkor hatásos is lehet.
_ef_ 2020.09.12 20:09:48
@lüke: az RNS teszteknek semmi baja. pont ugyanazt használják, mint a világ nyugati felén.
ami a maszkokat illeti, a kínai néha valóban vacak, de még az is magasan jobb, mint amit a magyar börtönökben gyártottak az egészségügyi dolgozók részére a tavasszal.
_ef_ 2020.09.12 21:40:51
@Pelso..: az egy vicc volt, 3 rétegű papírzsepi egy ruha plisszírozáshoz használt vékony gumival. ezt adták az ápolónőknek.

szerintem kidobták az egészet, használhatatlan vacak volt. valaki jól keresett az ötleten.
      NYILATKOZAT  Alulírott Lendület- és ERC-nyertes kutatók tiltakozunk az NKFIH döntése ellen, amely az OTKA alapkutatási pályázatok esetében a szakértői testületek által felállított sorrendet a szakértőkkel való egyeztetés nélkül megváltoztatta.  “(2) Tudományos igazság kérdésében az állam…..
_ef_ 2020.09.11 15:59:47
@geeeteee: már az előző aláírás lista is bővült utólag
        "Mottó:  Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak. (Alaptörvény X.cikk, (2)"      A kormányzat állítása szerint kilenc esetben fordult elő az, hogy megváltoztatták az OTKA kuratóriumok által…..
_ef_ 2020.09.11 09:27:38
@velőtanya: ez csak azt jelenti, hogy Freund elszámította magát, az MTA elnöke cím kiüresedett, nincs mögötte semmi.

Palkovics meg megteheti, hogy a továbbiakban úgy alakítsa a pályázati sorrendeket, ahogy az neki tetszik, már a látszatra sem kell ügyelni.
_ef_ 2020.09.11 10:00:06
@jotunder: azért én szeretnék egy olyan országban élni, ahol az autók fék paramétereit nem egy biokémikus határozza meg azzal a felkiáltással, hogy ő akadémikus.

egy unalmas országban szeretnék élni, érdekes idők nélkül!
     Rétvári Bence: "A koronavírus-fertőzöttekkel kontaktusba került személyek kontaktjainak felkutatása járványtani és virológiai szempontból sem szükséges." I want every Briton to take a Covid test every day, says Boris Johnson (telegraph)          ( Egész pontosan azt mondta, hogy olyan…..
_ef_ 2020.09.09 19:32:45
@jotunder: mert éppen 2 napos csúszásban vannak a 24 órás adatokkal
      Palkovics László bejelentette, hogy elkészült Magyarország Mesterséges Intelligencia stratégiája. Az anyagban találtam egy érdekes bekezdést.    "Áttöréssel kecsegtetnek bizonyos,hazai kutatók által világszínvonalon művelt, gazdagmatematikai elméletek, például amelyek a…..
       Domokos Gábor professzor hosszabb interjút adott a Qubitnak a felfedezéséről, hogy a testek kockaszerű darabokra esnek szét.     Egy részlet az interjúból:      "Itt a Műegyetem kertjében, ahol ülünk, zúzott kő van a lábunk alatt. Ha felmarkolunk egy adagot ezekből a kövekből, látjuk,…..
_ef_ 2020.09.05 08:43:44
@jan: hát, Természetanyánk a csillagteknős képében már valóban évmilliókkal korábban megalkotta.
       I am not happy.   ..
_ef_ 2020.09.01 13:44:12
@Strawdog: középszert építünk, arra meg ez a provinciális pályázósdi is jó lesz ...
        "Egyszer egy fickó El Pasoban meztelenre vetkőzött, és beleugrott egy kaktusz bozótba. Én is ezt kérdeztem tőle: Miért? És?  Azt felelte: "Pillanatnyilag jó ötletnek látszott". (Steve McQueen a Hét mesterlövészben)      Ez a poszt egy ugrás a kakusz bozótba, pillanatnyilag jó ötletnek…..
_ef_ 2020.07.10 12:05:12
@Sheis: ez így nem egészen fedi a valóságot. szakmai szempontokból FT mindenképpen kimagaslott a jelenlegi elnök aspiránsok közül. A társadalomtudományi intézetek teljesítménye régi vesszőparipája, ahogy azt is nehezményezte korábban, hogy az akadémiai intézetek forrás elosztása nem teljesítmény, hanem akadémiai alosztály erősség alapján történt. Emiatt a KOKI a költségvetésének a harmadát kapta központi forrásból, más intézmények a 95%-át.
Abban mindenki egyetért, hogy nem lehetnek azonos szempontok szerint méregetni a tudományterületeket, de az MTA eddig nem igazán kívánt azzal foglalkozni, hogy akkor ez hogyan is történjen.
_ef_ 2020.07.10 16:58:06
@furiRosa: ezzel én sem értek egyet. de kell, hogy legyen valami elfogadható szempontrendszer és igen, ehhez valami akadémiai szint kellene, amelyik már kellőképpen felülről látja ezt a probléma halmazt.
        Matolcsy György ma egy tizenkét pontból álló jövőképet vázolt fel a növekedés.hu oldalon.       ******************************************************************************************        "   A történelmi tanulságok alapján 2030-ra szükségünk van: Teljes demográfiai fordulatra,…..
      Nemrég jelent meg Techet Péter cikke az  Azonnali-n  "Ne higgyünk a tudománynak!" címmel. Kicsit erősebben nyomta a cerkát a papírosra a kolléga, miközben a közeli málnásig tolta túl a bicajt, mindazonáltal... A mindazonáltalról fogok írni pár sort, nem arról, hogy néz ki a posztmodernben…..
_ef_ 2020.05.19 13:06:59
@Mickey Pearce: Az nem tartozik bele a természettudomány fogalmába, hogy hogyan interpretálják az eredményeket. legyenek azoknak mégoly természettudományos témájuk. A pandémia kezelése meg inkább szociológia amúgy is.
      A kormányzat elveszi a kulturális szférában foglalkoztatottak közalkalmazotti státuszát. Kivéve a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár munkatársai, mert csak. Annyira egy elegáns megoldás, és milyen humánus.      A kormányzat beletol egymilliárd dollárt Habony hitelezőjének…..
_ef_ 2020.04.12 18:22:27
@balmoral: valószínűleg az ilyen kifelé engedő maszkokból sem jön akadálytalanul a levegő, ahogy a gézmaszkok is jelentenek egyfajta akadályt.
Japánban a maszk a normális utcai viselet része nem koronavírusos időkben is.
_ef_ 2020.04.12 18:45:04
@balmoral: nem egészen, mert a maszk szélei irányába tereli a levegőt és nem a veled szemben állóra, ráadásul belül van egy plusz réteg anyag, hogy a szűrőt ne köpd telibe, de ez szerintem a téma szempontjából teljesen off
     Prof. Dr. Tózsa István (tíz Scopus idézet abban a magyarságtudattól megédesedett drágajó életében), a Hungarikum Tudományok doktora, a Demokrata nevű hungarikumban magyarázta el, hogy a magyar fiatalok magyarságtudata 15-21 százalékos.   Prof. Dr. Tózsa István a Corvinus Egyetemen tanít…..
_ef_ 2019.11.14 14:22:55
@jotunder: nem követtem a fényes katonai pályafutásodat. szerintem az még Göcsej. van már vagy 32 éve, hogy egy előfelvételis kollégát kellett átkísérnem Zegerszegre a szemészetre.
rég volt, más baromsággal terheltek minket, úgy látszik, egyik generáció sem ússza meg.
_ef_ 2019.11.14 16:47:52
@HaFr: papíron 32 évvel ezelőtt is nagyon kemények voltunk.

bár tudjuk, a ló van fordítva, nem a vezetőink.
_ef_ 2019.11.14 17:29:51
@jotunder: végülis te vagy a matematikus. 81 ősze.
       Amikor az Attila Király Nemzetgerjedelmi Főiskolán kiképzett Trombitás Gerzson Jenő Keresztély ír arról, hogy az exbolsi Fricz Tamás, Galló Béla és Simon János, továbbá a csurkomán Zárug Farkas Ottokár miként vélekedik a dolgok állásáról, mindig eszembe jut valami, amit sajnos jogi…..
      "Személyes véleményem, hogy az ok elég nyilvánvaló: azért lett európai probléma, mert Európa megvívott saját magán belül két kegyetlen polgárháborút. Ezeket az iskolában világháborúnak nevezik,"  (Orbán Viktor)       Adolf Hitler polgárháborút indított Lengyelország ellen. Aha. Az…..
_ef_ 2019.09.05 16:55:15
@jotunder: szegény tolmácsokat köhögő rohammal kellett a végén elszállítani, ahogy a többi résztvevő magasröptű elemzését olvasgatom. a hanyatló nyugat és vallásukat védő napkeletiek összehasonlítása után lélegeztető gépeket is hoztak nekik.
   "A nagy budapesti egyetemek összevonása helyett a hvg.hu információi szerint akadémiai kutatóintézetekkel terelné őket közös ernyőszervezetbe az immár a felsőoktatás felett is diszponáló innovációs és technológiai miniszter. (hvg.hu)" "Az MTA intézeti rendszerében azért van HiCi és N & S…..
_ef_ 2019.09.03 10:23:35
@Mister Gumpy: a sote ugyan nagyon szerette volna a kokit, de viszonylag egyszerű volt bebizonyaítani, hogy semmit nem nyerne vele a sote, ha hozzá csatolnák, mivel a sote doktori iskolán keresztül így is minden publikáció ott is elszámolható.
azt meg maguk is tudják, hogy a kancellári rendszer bevezetésével csak a kokit is lerántanák. szóval, hacsak nem a dögöljönmegaszomszédtehene effektus működik, az önálló koki mellett több érv szól, mint ellene.
       Palkovics László azzal indokolta a Corvinus átalakítását, hogy így az egyetem bekerülhet a világ kétszáz legjobb társadalom slash közgazdaságtudományi képzései közé. Matolcsy György egyenesen arról beszélt, hogy tíz éven belül egy magyar egyetemnek a világ száz legjobb felsőoktatási…..
_ef_ 2019.08.23 10:27:44
@fortin2: A PBK szinte csak az orvosarisztokratákból áll. nem fekszenek be azok semminek se keresztbe, ha azt mondják nekik, hogy OV így akarja.
majd megmagyarázzák, hogy miért is lesz jó nekik, ahogy a kancellárnak is tapsoltak, amíg szűk nem lett a cipő. az elte meg romokban, nekik felüdülés bármi változás is történik.
a kutatóintézeteknek meg egy kancellárral tesznek be be, ha az eddigi önállóságukat elveszítik.