Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsek szperó

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Viszlát, és kösz a halakat 2010.02.23 10:30:00
Érdemes akkor lelépni, amikor még maradt valaki, aki marasztalna. Bajnai Gordonnak ez sikerült, hogy belőle volna igény többre, az látszott már akkor, amikor sokadszorra és egyértelműen közölte, hogy nincs továbbmenet. Hiszen már az is azért történt, mert minden reggel vinnyogó…..
dzsek szperó 2010.02.24 12:59:10
A libán kívül is egy és más:

www.vg.hu/kozelet/politika/adocsalas-gyanuja-bajnai-es-csapata-valamint-koka-sogoranal-307213

igaz még csak gyanú....

Melyik politikusnál nem volt eddig még gyanú se? Nem is fogadja be szívesen egyik nagy párt sem.... Én arra szavazok.
dzsek szperó 2010.02.25 15:20:12
@eMeL:

Mindenképpen érdekes információ, hogy Óvatos és nem a sátántól való. Ahogy ezt értelmes emberek tudják is. Remélem Gyurcsányról és Bajnairól sem gondolja senki.

1. A 2002. Mszp elkúrásos osztogatást ők is megszavazták. Kik ellenezték?

2. Folyamatosan kettős beszédben van a párt és ez az értelmes embert szintén zavarja.
Mi a f...ért nem lehetett kiállni és azt mondani, hogy a gazdaság stabilizálódásához ezek az intézkedések szükségesek-- TB reform, fizetős, egyetem, önkormányzati reform stb- de ne szavazzatok az Mszpre, mert mindent lenyúlnak.
És bizonyítom, nem csak dumálok. Ja és persze én sem nyúlok le semmit az Önkormányzatoknál. Törekszem , mint ellenzék a kiváltságok megnyírbálására és a korrupci = pártfinanszírozás változtatására.

3. Ehelyett mit is csinált az ellenzék 8 év alatt?? Mert azt már leírtuk, hogy a ballib mit kúrt el.
Elérte azt, 8 év után versenyezhet a jobbikkal a kormányzásért. Ez eredmény gyerekek? A gyűlölet? Az arrogancia? A stílustalanság? A rasszizmus? A népbutítás?

Itt a probléma az Mszp, SZdsz és Fidesznél, hogy HITELTELENEK.
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
dzsek szperó 2010.01.17 03:23:50
A cikk tetszett. A hozzászólások jó része nem.
Egyre bátrabban adják elő a zemberek a blődli demagógiát. Sajnos az ideológia attól még nem rossz, hogy tolvaj gazemberek lejáratják azt. Nagyon fontos az amit írtak és sokaknak nem jut el:
1.Aki nem ért egyet a sztrájkkal nem kommenistsa még. Sőt...Ez a sztrájk valóban nem a BKV vezetésnek okoz gondot csak több százezer csóró embernek, akik BKV val járnak. Gyerekek fáznak reggel, gyalogolnak a hidegben, öregek nem jutnak el az orvoshoz stb.
Az igát húzó melósokról nem beszélve. Azok csak 10 órai munka után "utaznak" még másfelet, hogy hazaérjenek.
Felháborító a pénz talicskázás a pártkasszákba, de akkor azért kellene tenni valamit, nem pedig a zembereket szivatni januárban. 1 dolog a lopás és bűntetése és másik dolog a lejárt !! kollektív szerződés újrafogalmazása.
A lopott pénzből buszokat kellett volna venni és a metrót jegyellenőrző kapukkal ellátni, de bérre fizetni a válság idején?
2. A szakszervezeti vezetők sok pénzért, a vezetés által kinevezett ejtőernyősök, szerintetek önzetlenül találták ki ezt a balhét? Több féle politikai cél is mozoghat mögötte mindkét részről?
Mindenesetre megint egymást gyúrjuk ahelyett, hogy a pártfinanszírozásért, a kisebb parlamentért mennénk az utcára.
Ha már úgyis gyalogolunk együtt mehetnénk a parlament elé és a 400 dzsentriből kikényszeríteni, hogy dolgozzanak: legyen minimál szolgáltatás a sztrájktörvényben stb.,

nol.hu/specialis/rss_valogatas/a_fideszen_bukott_el_a_200_fos_parlament

pártfinanszírozás megváltoztatása

Vannak témák amiben megegyezhet a két oldal, mert mindketten azt akarjuk. De ezt nem akarják, mert veszélyes. Csak a széthúzást. Mikor vesszük észre, hogy szórakoznak velünk?

3. A válság miatt mindenkinek kevesebb jut. A vállalkozónak is. Emelkedik az EVA,bruttósítanak, és csökkennek a cafetériák.A vicc az, hogy fogcsikorgatva de kénytelen vagy örülni, hogy így is van munkád. Nem úgy az állami alkalmazottak. Most hallom hogy év végén 500.000.- Ft kajajegyet kaptak a mezei főelőadók a KSHban.Eszem megáll!!
Tehát aki azon szenveleg, hogy a kevesebb juttatásért nem dolgozik, az tényleg keresse fel a munkaügyi hivatalt. A tanárnak, az orvosnak is be volt építve a bérébe a 13.havi és sztrájkolhat? A sima melós pattoghat ha nem fizetik jövőre cafetériáját?
4. Ezt ugatja már mindenki pár éve, hogy az ország 1/4 -e fizet rendes adót- köztük a multik- a másik 1/3 minimál béren van és a többi eltartott.
Ebből nem jut rendszeres buszjáratra, 13.havi fizetésre és ennyi kórházi ágyra. Az úgy nem működik, hogy sehol ne legyen racionalizálás , ne küldjék el az adminisztráció 1/3-át és adjanak fizetés emelést. Egyébként pedig nem mérhető a munkateljesítményem és mindenkinek egyformán járjon.
Miből adjanak több juttatást a kollektív szerződésben?? Igaz nem kellett volna lopni, de megtörtént. Most miből adjanak? Nem jelölik meg a forrást. Nem mondják, hogy küldjék el az adminisztrációt és azonnal szabályozzák az állami cégek végkielégítését. Ez közérdek lenne.

5. Ha valaki azt gondolja ha nem lopnának jutna mindenre, téved. Meg kell szüntetni a lopásokat, de a gyökeréig senki nem merészkedik.
Az állami vállalat kérdése is jó téma.
Ami ma működik nyugaton az 400 év eredménye. Szerintem ott se úgy kezdődött, hogy rögtön államosítottak.
Végig kell járni azt az utat ha tetszik, ha nem. Ezekkel az agyakkal nem lehet állami cégeket fenntartani. Mindenki lop. Gondolod nem üzletelnek az üzemanyaggal? A kórházat nem viszik haza szálanként? A vezetőink nem síbolnak el mindent hatalomvágytól megrészegülve? Persze haza is visznek, de a párt kasszába is tolnak kollektív megegyezéssel. Az igazságszolgáltatás sem működik igazán. A törvényeink tele vannak kiskapukkal és nem azt foltozzák be, hisz az majd jó lesz , ha mi kerülünk hatalomra. Ha kiderül egy balhé, soha nincs mögötte akarat, hogy legközelebb ne fordulhasson ez elő.

Minden tiszteletem a trolisoké és azoké, akik jártak villamost és buszt vezetni ezekben a fagyos napokban.
Végül egy eset : Néni leszáll a buszról, bottal. Majd visszainteget és kiabál a buszsofőrnek: - Rohadt sztrájk törő....
dzsek szperó 2010.01.18 01:59:38
Ezért hülye ország az ország- netán kurva- mert az elvtárs akar kapitalizmust és az ellenálló akar garantált béreket és SZOT beutalót.

Teljesen érthető, hogy a buszvezetők nem értenek a kollektív szerződéshez, na de a szakszervezeti vezetők havi 800-ért? Csak most tűnt fel nekik, amikor szélirányt kell változtatni, hogy bérként számolták a pulykát? Ejnye....Biztos az adminisztráció túlsúlyáról is csak most tőlünk szereznek tudomást.
Még mindig nem világos miért kellene egy recsegő ropogó vállalatban, ami folyamatosan veszteséget termel garantálni a béreket. Menjen el ha nem tetszik, hisz a piacon mindenki ezt csinálja. Amikor rezeg a léc már egy éve mindenki alatt, meddig van munkahelyem, meddig bírja a vállalkozásom?
Akkor pont egy csőd szélén álló vállaltot sajnáljak, aki az adómból pulykázik? Hol vannak a belülről jövő reform kezdeményezések, hogy milyen módon kell átszervezni szeretett vállalatomat- EÜ, MÁV, BKV, államigazgatás, bíróság- és a mellett kardoskodni felvonulni stb.
De a csóró embereket lehet sakkban tartani a BKV sikkasztó meg röhög a markában, mert a pártfinanszírozásban kéz kezet mos?
Erősen kacérkodom a gondolattal, hogy legyen a FIDESZnek 2/3 -a és ne tudja másra hárítani tetteinek súlyát.
Tegye rendbe az országot, ha a többiek elkúrták ennyire. Egyébként a 100 ezer kínaival is egyetértek. Timbuktuból is jöhetnek , ha átvállalják az államadósságot és jut pénz pulykára.
Szerintem jó ötlet Orbántól.- Ez nem irónia.- Remélem buszvezetőket hoz majd be.- ez igen.
w Törd a sztrájkot, ne siránkozz 2009.12.14 07:49:00
  Hogy hívják ugyanezt, amikor nem a munkások, hanem például útépítő cégek teszik félre a versenyt, egyeztetnek az áraikról, és lemutyizzák a megrendeléseket? Kartellnek hívják, és minden civilizált országban büntetendő. Cikkzárta után: belovagoltak a postások is,…..
dzsek szperó 2009.12.16 22:28:57
@hagyma:
@Shore: Jól mondod. Tényleg egyedül a szerencse az ami ki emel az amúgy nem szégyellni való nehéz fizikai munkából?
Hagymácska , kis hazánkban még ingyenes az oktatás. Ha bárki ki akar emelkedni, hajrá....Tanuljon napi több órát otthon, könyvtárban, /szintén ingyen/. Beszéljen nyelveket... Az aki most "könnyen van" az lehet, hogy 10 éves kora óta seggel otthon és okosodik, küzd, izzad. Jó lenne ha a világszemléletünkben ez is helyére kerülne. Biztos nagyon ósdi vagyok , de régen tisztelték az írástudókat valamiért.
@Karesz (Charlie):
A multik hiába foglalkoztatnak kevés embert nagyon sok adót fizetnek a munkabérek után. A magyar cégeknél alig vannak 700.000 feletti jövedelmek.
Mindenki zsebbe , számlára fizet.
Igazad van tényleg eladták az országot, de a Széles Gábor is megkapta a Videotont és tönkre is tette. stb,20-1 és 19 !!!!
Magyarország is beakart szállni az OTP be ,csak nem kellett a pénzügyi segítség. Külföldön sem úgy szálltak be, hogy erőszakkal elfoglalták a székházakat!!!
Megegyeznek, hogy az állam mentőövet dob, 30 milliárd dollárt és a Citigroup 25% ban az USA államé. Na ebből nem kért Csányi ,aki persze nem bagóért jutott a legnagyobb bankhoz annó.....
A banki törvény valóban egy fos, jól működik a lobbijuk. Árpád tartozik egy banki cikkel nekünk. Az is be lett mondva.
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
Hétfőn szavaz a parlament Tóbiás József és Puch László párt- és kampányfinanszírozási javaslatáról is, amely valamelyest átláthatóbbá tenné a pártok gazdálkodását, például kötelezné azokat, hogy minden más magyar gazdálkodó szervezethez hasonlóan tartsák be a…..
dzsek szperó 2009.11.23 17:24:58
@anyátok:
"ez nem megy a jelenlegi politikai elitnek nevezett rablóbandával (tisztelet a kivételnek). "

Sajnos teljesen egyetértek.

@Walter Melone:
"Attól tartok nem tehetünk egyebet, mint rázzuk a láncunkat, meg vonyítunk éjjelenként. És, ha hagyják ezt nekünk, lehet még boldogok is leszünk.........."

Ezt értem ,de nem szeretem. Ennél többet tehetünk, mert hogyan számolunk el a gyerekeinkkel? Ez --a 30-40-50 a végtelenig és tovább... --- korosztály alakítja a társadalmat.
A politikusi dzsentri 400 fő, bár nagyon irritál és elkeserít, ahogy a társadalmunkat lebutítja, nem döngölhet bele minket a sárba. Nem vagyok hajlandó a lánchoz kötődni!! Azok az idők elmúltak.
Vagy nem? Ez nem is idő kérdése hanem a fejekben való történés kérdése?
Szóval emel ötlete mint minden ötlet kiváló. Hogyan csináljuk meg?
Valaki okos ember legyártja a kérdéseket és bombázzuk vele a Választási Bizottságot? Mert képviselő nincs ,aki benyújtja, ha van leszavazzák. Ebben egyetértenek. Szegfű elvtárs azt mondja a Narancs méltóságos úr nem akarja, a Narancs méltóság pedig azt, hogy a Szegfű. És ezzel el vannak. Lekommunikálják a szavazó bázisuknak és ezt elhiszik. Lemutyizzák, hisz mindkettő a zavarosban halászik. / KFT: Vérlázi Tó c. száma!!!/
Hogyishívják néni már el kezdte a kellemetlen népszavazási kérdések feltételét, de ismert a felháborító eredménye.
Pedig ezért kellene kimenni az utcára.
Más megoldást én sem látok. Szerveződni, kérdést feltenni, aláírást gyűjteni, amíg meg nem emelik, Alkotmánymódosítással.
Belülről a Bolondok Házából ne várj semmit.
dzsek szperó 2009.11.23 19:24:33
@kovaxx:
"De hát ha a választók azt akarták volna, hogy az MSZP kétharmados törvényeket tudjon alkotni akkor kétharmadosan választották volna őket meg még anno."

A pécsi és józsefvárosi választókat elnézve sem akarják, hogy 2/3 döntéseket hozzon bárki, hisz a választók 25-35 %- a megy el szavazni. Később se lesz másként.
És mégis 2/3 os döntések születnek majd.
Nem hiszem, hogy a választók a választáskor arról voksoltak, hogy nem akarnak reformokat, rendet, korrupció nélküli országot. Csak arról, hogy ezt ki vezényelje le.
Az egészségügyi reform nem volt 2/3-os és mégis megakadályozta az ellenzék a népszavazással. Érdekes ezt lehetett. A költségtérítésről, pártfinanszírozásról nem lehet.
Szégyen a kormánypártokra és szégyen az obstruktív ellenzékre, hogy idáig juttatta az országot. Itt nem csak a csőd közeliség az érdekes, hanem a morális lenullázódás, a gyűlölet keltése.
dzsek szperó 2009.11.23 21:50:40
nol.hu/belfold/debreczeni_jozsef__nekrolog

idézet a cikkből

"Ennek második oka a demokrácia intézményeit működtető magyar politikai osztály a maga gyengülő teljesítményével és erősödő önzésével. Mérhetetlen korrumpálódásával és felelőtlenségével. A fő bűne, hogy túlzottan kiszolgálta, sőt gerjesztette a társadalom kádári gyökerű elvárásait.

Borzalmas nagy árat fizetünk a Kádár-rendszerért. Mert meggyőződésem, hogy ma is az akkor kialakult mentalitások és stratégiák dominálnak az emberek viselkedésében. Ám abban, hogy ez ilyen sikeresen túlélte a rendszerváltást, ismét csak az elit felelőssége játszik döntő szerepet, amely maga is ezeket az eszközöket használja a saját érvényesülése során, s így érthetően nem tett azért, hogy megszerettesse a demokráciát, a szabadságot, a felelősséget az emberekkel. Mert mindezeket valójában ő maga se szereti! Szívesebben szolgál egy gazdát, minthogy ezekkel a bonyolult és nehéz dolgokkal küszködjön..."
w Nem reformálni több mint hiba 2009.11.11 11:10:00
Az MDF befogadja a szeplőtelen múltú liberálisokat, de nem vállalja fel a melegjogokat és a könnyűdrogokat. Bajnait nem igazolnák le Bokros mellé, de a válságkezelést eredményesnek tartják, sőt reformokkal párosítanák. Beszélgetés Herényi Károllyal, az MDF…..
dzsek szperó 2009.11.15 22:49:42
@Ne félj!:
Nekem sikerült gyorsan beoltatnom a családot, pedig volt galiba.
Vidéken laktunk ,ott írta fel az orvos a recepteket, de 4 nap múlva Pestre költöztünk. Itt váltottam ki a gyógyszert és még aznap beadattam. Az egyik gyerek a Gimnáziumban kapta meg, igaz itt is sok iskola túl későre szervezte az oltást. A miénkben helyén van az esze az igazgatónak.
A munkahelyemen az üzemorvos oltotta be a dolgozóimat és engem, előre egyeztetett időpontban. Ha már kötelező tartani , használjuk valamire.
A feleségem pedig a másik gyerekkel bement az új lakhely szerinti körzetibe. Az aszisztens bár elmagyarázta, hogy nem ahhoz az orvoshoz tartozik az új lakás szerint, -- szabad orvosválasztás??---de nem hagytam magam 1 órát vártak a sorukra és beoltották.
3/4 8 kor ment át a mellette lévő felnőtt rendelőbe , ahol egy kedves doktornő még beoltotta ingyen!!!
Már kikészítette az 1500 Ft-ot,mert az volt kiírva a többi orvos ajtójára, de közölte, hogy Ő ingyen olt. Ez annyira tetszett, hogy nagyrabecsülése jeléül,amiért az esküjéhez híven a bajban segít, ott hagyta a pénzt.
Gyorsan ment az egész igaz nem vártam az utolsó pillanatig.
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
dzsek szperó 2009.11.10 12:13:42
@egygrafikus:

Már megint a jó öreg betyáros mentalitás, a magyar kritikai szemlélet:

"- Milyen szar amit csináltak a grafikusok, nem lehet benne élni."
"- Ha pénz lenne ez nem lenne így."

Mindenütt a negatívum. A mocsár.
Szerintem pazar, egy ötlet , amin el lehet indulni ,tovább lehet gondolni..
Senki nem gondolta, hogy a Metróról ne tájékoztassuk a turistákat.
Nem pénz kérdése, hogy újságpapír van a kirakatban vagy más.
Az üzlettulajdonosoknak jó a lobbija az önkormányzatnál és senki nem kényszeríti őket. Az Eü. Min. parkolójából beszedett pénz, ami a mi adónkból lesz kifizetve, biztos fontos, de a tulajdonosok megsarcolása nem az.
A parkolásból, kerékbilincsből szintén bejött lóvék fontosak , de ez még mindig nem az.
w Turulfarhát 2009.10.27 07:00:00
„Hát tudd meg, ez az ember feltalálta a halandzsanyelvet. Értelmetlen szavakat kever bele a mondatba, és amikor az ember félig megőrült, hogy nem érti, öt koronát kér kölcsön.” Karinthy: Halandzsa Lesz bevásárlóközpont, nyugtatta meg Vona Gábor azokat, akik a Jobbik…..
dzsek szperó 2009.10.27 11:46:03
@karolyist:
"Ha a Vona azt mondja, hogy kéket kell hugyozni, akkor is a Jobbikra fogok szavazni, mert máshogy nem tudom kifejezni, hogy a mostani parlamenti csapatok menjenek a jó kurva anyjukba!"

De ki tudod. Elmész és áthúzod mindet.
És bedobod. Hidd el sose volt még ennyi érvénytelen szavazat, mint most lesz.
De azért kéken hugyozókat és egyéb
idiótákat csak nem szavazok be .....

@ern0:
"nem vagyok egy nagy közgazdász, de belátom, hogy az általam körvonalazott kategória nem létezhet (hosszú távon), a tömegtermelés mindenképpen a value felé visz."

Én nem értem, de Külföldön- mármint nyugatra- nem csak szart lehet kapni tömegtéren ezekben a láncokban. Pl. SCB Wien Spar St oliver ruhák és egyéb, márkák, bécsi zsemle, hmmmm....,persze nem 16 FT.

Egyszóval nem kell multiba járni.
www.themeatrix.com/intl/hungarian/

Vannak családok, akik rászoknak a biopiacra, a háztáji vágásra és videken vesznek féldisznót, feldolgoztatják és lehűtik.
Én régóta várok az alábbi hírdetésre:

Háztáji szárnyasra , tojásra, egyéb hústermékre egész évebn, nyáron zöldségre, gyümölcsre házhozszállítással megrendelését várom. Internet cím:...
w Ideje a parasztáldozatnak 2009.10.12 07:15:00
A tömegpártnak az az átka, hogy rettentő darab szarok tapadnak rá, ahogy gurulgat az emberek között ide-oda. Előnye viszont, hogy ha a szart leverjük róla, akkor se lesz sokkal kisebb. Adott egy ostoba ember, aki ostobaságokat nyilatkozgat, a jelek szerint nem kivételesen, hanem…..
dzsek szperó 2009.10.14 10:54:25
@Tóta W. Árpád:
"csak azon múlik, h az mszp (vagy más) meg tud-e maradni ellenpólusnak, vagyis elbírja-e még a liberális minimumot. "

Nem tud megmaradni. Nem bírja el a minimumot sem.
Akárki kerül az élére az MSzP bebízonyította, hogy alkalmatlan. Már nem tudja elvinni a pártot egy arc, mert nem lehet elhinni, hogy a választás után nem lép ki mögüle és nem szúrja hátba.
Most a tűzoltásban jó, de ez a Bajnai nem a Maszop. Majdnem összedől a ház és ezek ahol tudják még mindíg mentik ki a lóvét.
A BKV kérdésben szerintem a Maszopnak ugyanúgy kellene eljárni, ahogy a Fidesznyikeknek az Oszkárokkal. Semmi tárgyalás ki a hóra - ahogyan írtad.
Sajnos itt mindegyik velejéig szoárés.

Az előző cikk a szlovák adóreformerről jó volt és lehetne tanulnunk belőle.
Mindegyik párt részigazságokat mond és nem lehet vállalni:
- fasisztázik , hogy riogasson, de nem oldja meg a közbiztonságot, az iskolakötelezettséget, feketegazdaságot.

- tolvaj kommunistázik, de nem hozott III./III as Tv.-t, ha már privatizálták a vagyont, a politikából tűntek volna el 10- 20 évre, hogy kevesebb kárt okozzanak.
A privatizációból beszedett pénzből, mert azért maradt bőven, kellett volna kemény reformokat végrehajtani. SENKI nem vállalta fel , se az Orbán kormány, se a Meddgyesi.

Egy valaki, akit kirúgtak és senkinek nem kell csak az MDFnek.
Akinek nincs vagyona, aki 10 éve ugyanazt mondja, akit külföldön segíteni hívnak.... Az nekünk nem kell.
Nem integrálódik egyik pártba sem, mert nem lehet sakkban tartani, túl kritikus,
túl szuverén....
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
dzsek szperó 2009.09.23 21:31:38
@-=Z=-:
@Tóta W. Árpád:
1. Tanuljunk!! És aki nem akar? Aki újratermeli a nyomort ? Azt rá lehet szoktatni, kötelezni a tanulásra?

2. A I. világháború után a magyarok rekord idő alatt fizették vissza a jóvátételt. Dolgosak, szorgalmasak voltunk. Hisz ezért is jön ide a Mercedes gyár, ja meg azért ,mert törleszt a határátvágás miatt.
De valljuk be mostanra ez nem így van!! Az elmúlt 50 év morálja lerombolta ezt a hozzáállást. Alig találok olyan autószervízt, építőipari munkást, bolti eladót,takarítót stb. akivel újra dolgoztatnék. Egy kezemen megtudom számolni azokat az embereket akiknek a munkához való hozzáállása nem a következő: - a főnöknek hajtsak? Neki legyen BMW-je?
Na most a kérdés?
Előbb jól dolgozom és utána értékelik és megfizetnek?
Vagy lógok, vállamat húzogatom és sírok, hogy nem kapom meg a megélhetésemhez szükséges lóvét.
w Az előkelő idegen 2009.09.15 00:39:00
Világéletemben irtóztam a magánéletem kiblogolásától, cikkesítésétől, értetlenül meredek a "mekkorát szartam máma" típusú egoblogokra, meg arra a tudatállapotra, ami ehhez szükséges lehet, és amit leginkább celebségnek lehet nevezni, és aminek egészségkárosító…..
w Erőltetett menet 2009.09.07 05:40:00
Jól van, hülyék, megmutattátok, ez a ti országotok is, nemcsak a ratyiké. Nem sikerült ugyan szétkergetni őket és agyonverni közülük, amennyit lehet, de láthatta a világ, hogy ettől csak a hadiállapotszerű rendőri erődemonstráció tartja vissza a magyarok krémjét, és ha a…..
dzsek szperó 2009.09.11 23:18:15
dzsek szperó 2009.09.12 13:30:33
@huba:
@Tóta W. Árpád:
Köszi már olvastam, ettől ütős.
Tegnap nem volt időm kifejteni -most sincs nagyon- de én is néphülyítésnek gondolom. Az összeesküvés elméletek nagyon jók, mert nagyon lehet hinni benne és ettől az élet elviselhetőbb, mert a kudarcainkat magyarázzák.
A Tornyok bombázásáról is megjelent a Nationel Geographic videó, ami mérnöki cáfolata a híreszteléseknek. Még nem volt időm megnézni.

A Dávid Ibolya cikk a Népszabadságban viszont jó, amiben kiosztja Orbánt és Lendvait.
dzsek szperó 2009.09.12 23:02:09
@egyittlakó:
@huba:
Igen Feri is ilyeneket írt, de hát szoárét sem tudott megvalósítani a pártjával. Azok ,akik elhitték, -én is- hogy az ő elképzelései fognak valóra válni súlyosat tévedtek, mikor pártja a farkasoknak dobta az öszödi beszéddel, az egyetlen nyamvadt eü. reform visszavonásával. Nem irányított ő semmit!!

Persze nem kell sajnálni, megéri a pénzét.
Most is csak abban tudok bízni, hogy aki legalább leírja az ország vezetésére vonatkozó elveit és az ahhoz vezető utat, azt meg is tudja valósítani ha hatalomra kerül. A sok kompromisszum között nem vész el a gyerek. Na ez az az elv ami tetszik Dávidban. A hozzávezető út Bokros írásaiban van.
Én egy ilyen kapitalista országot képzelek. Én is ezt találtam ki- -Hankiss nyomán.
És mindegy, hogy ezt épp az SZDSZ képviseli vagy az MDF. Ebben ez a lényeg!! Az elv ugyanaz, az ahhoz vezető út változik és nem ragaszkodunk egy párthoz, egy vezérhez.
Ha holnap ezt Orbán is leírja őt is elfogadom.
És ez a nagy különbség kedves Malac , vakapád, 6 lenin, köztünk ,mert én érzelem, gyűlölet nélkül tudom az elképzelt célt megvalósítani. Bár tudom mit tettek az egyetlen 4 évükben mégis elfogadnám, ha ezt képviselnék.
Mit nem tettek: a mai napig nincs III/III. törvény.,ami kirakhatná a hatalomból 10-15 évre azokat a gyűlölt és sokat szidott lopós bagázst. Ugatni könnyű ellenük, de tenni?
Ha valaki azt hiszi a felelősségre vonásokból lesz valami, hát téved! Ők is tudják, hogy mindkettő keze sáros. Alkudozni fognak, színlelt bírósági eljárások indulnak, majd lezárulnak.
Észre kéne venni, hogy az eltartott 400 fős dzsentri és klientúrája bizonyos kérdésekben teljesen egy követ fúj. Hülyítenek minket, az érzelmeinkkel játszanak.
Végre arról kéne beszélnünk ki mit szeretne ebből az országból és az ahhoz vezető útról. És ha kialakul egy igényszint, ahhoz igazodjanak a párt programok.
Egyelőre minket csóvál a farok!!!
w Nyugat, majmulás 2009.08.29 06:45:00
- Miért is legyünk toleráns, nyitott ország, amikor az itt nem szokás? – teszi fel a kérdést a kedves olvasó, és nem is egy, hanem sok. Arra a tök szimpla felvetésre válaszul érdeklődik, miszerint esetleg nem volna muszáj innen elüldözni – egyebek mellett,…..
dzsek szperó 2009.08.30 21:34:20
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Én Orbányait is kiraknám - Gyurcsány és Vona mellé - szendvics embernek:
2szer buktam választást, és megosztottam az országot. Gyűlöletre ösztökéltem a zembereket. És nekem is lett 20 év alatt szőlőm, bányám és házam a XII.kerületben az egyetem után az Országgyűlésben.

És ettől látnak sokan hisztis jobbosnak, mert nem egyformán méred az igazságot.


@anyátok:
Az Mszpnek már nem lehet semmit a kezébe adni. Nem hisz nekik senki. Senki értelmes. És ez van a Fidesszel is csak hát 8 év után ők vannak előnyben. De nem az érdemeik szerint.
Az Mszp már akármilyen zászlót lengethet neki annyi mint az SZDSZ nek.
Nagyon sokan nem fognak elmenni szavazni , ez a jobbiknak fog kedvezni.
De az embereket már ez sem érdekli.
Ezt termelte ki a 20 év a 4 párttal.

A Ba¨cher Iván cikke azért jó ebben a témában , mert tele van érzelmekkel és indulattal. Ami - ahogyan az kell egy újságírásnál- serkent valamire.A Népszabadság nem jelentette meg. Valószínűleg az öszödi beszédet sem hozta volna le.
Az Árpi cikkei ebben a témában langyosak most már. Lopnak állapítja meg álmosan és a zemberek felháborodnak közönyén.

hungary.indymedia.org/node/13533

nol.hu/belfold/20090818-okollel_a_zongorat
dzsek szperó 2009.08.31 00:54:38
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Hoppá, Te aztán ingerült vagy....

Te tényleg azt olvasod a sorokból, amit érteni akarsz belőle.
Fontos dolog a felnőtt létben, hogy a másik ember mondanivalóját megpróbáljuk felfogni, gondolkodni rajta és nem képzeljük bele azt ami nincs benne. Ami csak bennünk van és kivetítjük másra.

Elmondtam, amit itt már annyiszor, hogy a politikusokat nem kell szeretni. Használni kell őket.Kellene.
A blogodban kifiguráztad Gyurcsányt és Vonát. Én kiegészítettem Orbánnal.
Ezen berágtál. Nem vagy objektív ez látszik.
Csak akkor vagy partner, ha mindenben meglátod a rosszat és a jót, nem csak szelektíven. És mindezt érzelem mentesen. Legalábbis személyektől mentesen. Én is gyűlölök ez igaz, de én a lopást, a hazugságot, az erőszakot stb. Bárki míveli ezeket, mindegyiket !!!
dzsek szperó 2009.08.31 10:10:42
@Tóta W. Árpád:

Jiri Menzel:
"Az értelmes ember gyakran esik abba a tévhitbe, hogy az értelmes dolog minden halandó számára érthető és elfogadható. Minden idealista téved, amikor azt hiszi, hogy ami neki nyilvánvaló az a többieknek is az."

Pont emiatt nem lehet( belső kényszer) 8 év után is a Fideszre szavazni. Nem válhatja fel a szart egy fos.
A hatalomért, a 2/3-ért eladják a demokratikus közgondolkodás nagy részét. A vicces pedig az, hogy ezzel nem az MSZP-t ássák el hosszú távon,- azoknak saját magukat sikerült,mint Timónnak ,a rókamangusztának.
A népek közfelfogásán dolgoznak elég erőteljesen,amire nagyon jó hasonlatod volt régen feldobott szar.
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
w Non sequitur 2009.08.14 05:15:00
Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már…..
dzsek szperó 2009.08.14 13:38:15
" Jó kormányzás nem lett egyikből sem"
Hát ez az....
Ebben az országban nem lehet pártsemlegesnek lenni. Leszarom, hogy ki osztja az észt az elkövetkezőkben, de csinálja meg a reformokat és fejezze be a rendszer váltást az egészségügyben,az önkormányzatoknál, legyen közbiztonság és normális bíróság stb.
Szorítsa vissza a korrupciót és a fekete gazdaságot.

A baj, hogy nem beszélünk ezekről a lényeges dolgokról. Nem ezt várják el a vezetőktől.
Sőt az országnak adót fizető jobban menő vállalkozásokat kikiáltják köcsög gazdagoknak, " felső tízezernek" és mindenki utálja őket. Pedig nem mindenki az uram bátyámtól lett jól menő vállalkozó. Nem mindenkinek telik off shorra. A kapitalizmus pedig mégis csak arról szól, amiről...
Márpedig ha minden marad a következő hatalom ugyanezt fogja csinálni.Az elmúlt 4 évben a központi hatalom az MSZPé volt, de az önkormányzati a FIDESZÉ. A korrupció, az urambátyám mértéke ott is az egeket söpri./ lásd: Esztergom, Fót stb/

Nincsenek hiteles emberek. Röhögnöm kell, hogy ebben az országban a pufajkás Horn , szegény népellenség Bokrossal csinálta eddig a legtöbbet közgazdaságilag.

Az MSZP elkaszálta magát, akár az SZDSZ. Hiába mutagatnak a körülményekre: népszavazás, felelős ellenzéki magatartás stb. Erre már csak hab a tortán a válsággal való védekezés kontra végkielégítések, az MO híd pénz elsíbolása, a Velencei tavi kaszinó stb.

A FIDESZT még be is venném csak ne egy kétszer bukott vezér legyen az élén, aki szintén annyi mindent mondott már.... Ja és bejelentkezik belügyesnek az egyáltalán nem újgazdag régi társ....
Akkor miért is szidjuk KóKát és Gyurcsányt? Az ő vagyona etikusabb?

Én azért szidom mert nem tettek semmi kézzelfoghatót.
És végül Hankiss InterjÚ:

hvg.hu/velemeny/20090813_hankiss_magyarorszag_reformkor.aspx
dzsek szperó 2009.08.14 14:07:29
A posztokat olvasva elszomorító , hogyan látjuk a közel jövőnket , hát még a távolit....
Ti tényleg a szocializmus megdöntésést akarjátok?
Ti tényleg azt hiszitek, hogy az a jó kapitalista rendszer ha az állam mindent elvon és elosztja: családi pótlék, rokkant nyugdíjak, tankönyvtámogatás...
Ráférne erre az országra további okítás is folytatásokban.....
Ti most is a jótékony állam férfit várjátok, mint Kádár apánkat , aki nagylelkűen odaadja nektek a 70 %os
-ÁFÁ is adó- elvonással járó megkeresett jövedelmemet? Ha saját magam munkáltatója vagyok rendes fizetéssel, ennyi bizony!!!

Mennyivel jobb lenne ha otthagyná nálatok az adót , amennyiben fizettek évi 1 milliónál többet, és mi magunk dönthetnénk el, hogy takarítót , bébiszittert,kertészt alkalmazok és nem a munkanélküli segélyben osztaná szét az elvont jövedelmet. AZ irigységen túl a morális hatását ennek megnézheti az ország.
Nem kellene behazudnotok az álságos jövedelmeteket és a szaros 12.000 Ft-ért sírni , amit a Bokros elvett.
Gyereket azért vállaltok mert van lóvé?
Aki viszont valóban árva, rokkant, rászorult az kapjon ennél többet.De ha valaki nem akar dolgozni évekig , azt miért sajnáljam?
Miért kap mindenki?
Miért végezhet el egy egyetemet a Whiskis a börtönben ingyen? Miért kap ingyenes egészségügyi ellátást , aki részegen leesik az állványról, aki tüntetés közben szétverte a fél utcát? stb. Akikre az önhibája bizonyítható fizessen érte. Mint a autó biztosításnál..
Miért ingyenes az egyetem azoknak, akik 3as alatt 7 év alatt végzik el? Üdülőnek használva a felnőtt munkavállalói lét előtt?

Rengeteg a változtatni való és ezen kell társadalmi egyezséget kötni, de azt nem lehet elvárni, hogy az állam mindent fizessen. Én azt mondom ne az állam támogassa a családomat. Hagyja meg a keresetem nagyobb részét és majd
én gondoskodom róla. Felnőtt állampolgárként.

Vagy az a baj, hogy nem nőttünk fel ehhez a viszonyrendszerhez? Az már baj ha megmérettetik az ember tehetsége, szorgalma, kitartása, kreativitása és az egyik könnyebbnek találtatik?
Persze nem igazságos 100 %osan, de csak ekkor lépjen közbe az állam és korrigáljon.
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
dzsek szperó 2009.08.11 15:49:33
www.youtube.com/watch?v=urFEO4BVdms&NR=1

Cseh Tamás utolsó interjú ?
"kiderült, hogy rosszabb idők jöttek , nemhogy nincs szükség Cseh Tamásra, de több is kellene belőle...."
--------------------------------------
Cseh Tamás: Holdkalap című dal
sajnos nem találtam meg, pedig ez a legjobb!!!

"erkölcsi halottak,
hát kikre hárul majd a holnap?"

"mindenki lapít feszt,
sok-sok 100 ezer nem követte el egysem"

A jövő nemzedék egymásnak esik,
fogalmuk sincs,hogy miért hülyülnek?,
hogy miért nincs jól egy ünnep?"
------------------------------------

www.youtube.com/watch?v=UUshcy7ck68


"Kelet-Európa, reszli Európa"
"jópofa hatalmi játék"
"sok egymást vádoló talány"
Hol a bal, hol a jobb, már nincs is irány...."
-----------------------------------


www.youtube.com/watch?v=DK4-J9ecy9w

Cseh Tamás:Kék Páviánok

Megénekelték a Bereményivel előre a jövőt. Váteszek szokták volt mondani..

Szomorú, hogy nem tanulunk semmiből, nem halljuk meg a figyelmeztető szót...
Csak kuss, csak seggnyalás, csak félelem, csak erőszak, csak gyávaság, .....
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
EP-választás, I. rész - JobbikGyőzött a Jobbik. A harmadik helyhez nekik kellett a legmélyebbről, a legnagyobbat ugrani. A nemlétezésből most végre megszülettek, keserves munkával törték át a kirekesztettség és a megvetés falát. Most már nem úgy fognak megjelenni a médiában,…..
dzsek szperó 2009.06.08 11:04:29
@Tóta W. Árpád: na ezt, bazmeg, én sem értem. "bokros lajosra itthon van szükség!"
@huba:

Remélem jót csicsikáltál.
Én sem értem, hogy néha elhagy a realitás.. Biztos az álmosság teszi...
Szerintetek az elmúlt 12 évben itthon mennyire volt szükség az elméleten kívül Bokrosra. Igaz az első számú közellenség szerepe mára másodikká süllyedt - átvette Gyurcsányi. Mostanra még a ballib tábor is rúgott bele egyet: Bokros nem vállalta címmel.
De szerencsére beszavaztuk. Ha végignézitek a EP névsort szerintetek ki veri magasan a többit?

Egyébként bármikor haza lehet jönni, ha mondjuk az ország rendbetételéhez 2 évre az Orbányai visszahívná , de ez is csak álom.
Lássuk be az országunk elindult egy olyan szellemi, erkölcsi lejtőn, ahol nincs mit keresni.
Lassan begubózunk vagy elmegy, aki teheti. A gyerekek már biztosan.
És ezt a mi generációnk érte el!!! A rendszerváltás csak úgy megtörtént velünk, de a békésebb részét sem tudjuk rendesen végigcsinálni.