Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bigpond

0 bejegyzést írt és 320 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fél éve járok vele minden nap. Sokat elmond ez arról, hogy a tizenegy éves Mazdától már két hónap után megszabadultam. Ez azt jelenti, hogy ez az ósdi Camry egy csodás autó? Igazából nem, azaz de. Egy autó nem önmagától lesz jó, vagy rossz, hanem attól, hogy ki birtokolja. Én egy idióta vagyok, aki…..
Igazi nézelődőként jártam be az AMTS 2019 pavilonjait, és kissé önző módon elsősorban azokat az autókat fotóztam le, amelyek valamivel megfogtak. A megjelenésükkel, a decorral, a technikával, vagy mert szeretem azt a típust. Például a nyolcévi BMW E30 birtoklás is nyomott hagyott, azokhoz is rögtön…..
Az eleje mindig a legizgalmasabb. Másfél hónapja van meg, de már egyszer elromlott, több szerelőnél is járt, én pedig megtekertem az óráját. De ezeken kívül sem hagy unatkozni soha, mondjuk pont ezért is vettem. Lássuk, mi történt eddig ezzel a kreháccsal, és milyen új bajokra derült fény...
Nem szoktam gyorsan csereberélni az autóimat. A Cecíliám megvan tíz éve, a Karina öt éve, a kis gagyi AE86-ot pedig örökre megtartom, de legalábbis addig, amíg létezik a világon 13-as és 14-es gumi. Ám úgy éreztem, hogy 37 évesen már ideje felzárkóznom a felnőttekhez, nem lehet örökké boroskólát…..
Egyszer beszélgettem egy informatikus sráccal, aki feldobta, hogy nem akarom-e valami profibb helyre költöztetni a blogot. Állítólag a profiság egyik eleme, hogy gyorsabb az oldal, a másik eleme, hogy több képpel boldogul mint a blog.hu. Nem léptem az ügyben, mert gondoltam, hogy úgysem használok…..
Sajnos az első próbaúton észre kellett vennem, hogy a fékcsövek cseréje után a légtelenítés nem különösebben sikerült. Nem volt nagy a vész, csak érződött, hogy maradt még a rendszerben annyi légbuborék, amennyi egy jóféle bableves után bármelyikünkben. És mint tudjuk, azt ki kell engedni, különben…..
Tudom, hogy mire gondolsz rögvest, de hidd el, pornóban minden történés illedelmes az autóberhelés eseményeihez képest. És míg az előbbi műfaj nem igazán tartogat váratlan meglepetéseket, a garázs mélyéből indult szituációk nagyon gazdagok a népmesei fordulatokban. Én már csak tudom, egy hónapja…..
A múlt heti posztban azt ígértem, hogy nyilatkozni fogok az alvázvédőzésről. Hát, úgy tűnik nem mondtam igazat. Azt majd a következő részben. Ehelyett lássuk, hol tartunk most. Nyugi, horrort hoztam ma is.....
bigpond 2017.03.14 11:21:48
itt a pörgő rozsda nagy része már le is van verve... Viszonylag optimistán álltam a rozsda kérdéséhez, az autót körbenézve ugyanis sehol nem lehet semmit látni a tipikus helyeken. A küszöb alja, a lemez visszaperemezés rozsdás, de az kívül van, látványos, de nem veszélyes. A futóművek nem alu…..
Belsőség Heti merítés 2015.07.26 07:24:02
Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet Kicseréltük a tömítéseket, mert onnan okádta az olajat és ugye a forró olaj nem a primer megoldás a vezérműszíj élettartamának növelésére. Mintha olvastam volna, hogy újabban az autógyártók…..
bigpond 2015.07.28 09:27:51
@Arcade Macho:

Nekem a kartanyos trutyival az a bajom, hogy egyszer megszarad.
Ha vastag volt alatta a rozsda akkor ez egy ido utan megemelkedik es a viz bejut ala, te viszont nem latod.
Ha egy lemez osszetetelnel szarad be akkor azt lezarja orokre, persze a viz akkor is bejut a resbe, kijonni mar nem akar. Te meg nyugodtan alszol mondvan az alvazvedelem a kovetkezo 5-10 evre le van tudva.
Az olaj elonye hogy barhanyszor ismetelheto, jobban beszivarog a resekbe es mindig friss (mert ugye evente aztatod)ezert a fenti helyzet nem allhat elo.
Nagy feluleteknel feluleti rozsdanal persze sokkal jobb a katranyos trutyi. Ajtoeleknel, ajtouregekben, sarvedoiv osszetetelnel mar nem hasznalnam.

Amugy koszi (meg lovekillsnek), hogy nem neztel teljesen hulyenek :-)
bigpond 2015.07.28 11:44:56
@Desmond77:

Most megfogtal, szilikonnal csak mostanaban kiserletezek es festeni meeg nem probaltam. Ahol gumi is van oda erdemes ezt hasznalni mivel a motorolaj ki tud babralni bizonyos gumikkal.
bigpond 2015.07.29 02:23:45
@sechskant:

"moricka feszt meg van gyozodve rola, hogy az a trutymo, ami hazilag kikevert veszelyes hulladekokbol, az sokkal jobb, mint a Dinitrol."

Morickanak bevalt gondolta megosztja masokkal. Azert annak orulok, hogy csak a veszelyes hulladekba tudtal belekotni, a Dinitrol meg biztos nem az, de az igazsag, hogy nem ismerem.
Ha a katranyos alvazvedo es a Ditrol ugyan az akkor elnezest, nem vagyok szakember mint te. Kulonben meg leirtam miert hiszek benne jobban es milyen esetekben, olvass vissza!

Amugy meg okos ember nem szaroz le dolgokat anelkul, hogy kiprobalnaa vagy legalabb elgondolkozna rajta kb 5 percet.
Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt egy nagyot, és néha ismét visszaszivárog a lakott területekre, hogy ne kelljen kizarándokolni az épített autodrómokhoz vagy a ralipályák szélére. Hisz nincs annál…..
Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására ideális választás volt. 850 kilós testét szépen viszi az 1,3 literes benzinmotorja. Magyar papírokkal nem is kaptam volna ennyire jól felszerelt példányt, klímával, légzsákkal,…..
Belsőség Heti merítés 2015.07.12 10:39:01
A Jószág Az autóról: Megbízható, kényelmes, dinamikus, tágas. Persze azért teherautós szemmel nézve. A majdnem személyautó Vállalkozáshoz kellett egy autó, ami jó az adók miatt, és lehet cuccolni is vele. Mivel Fordokat nyúzunk már vagy öt éve, és a közel 1,5…..
bigpond 2015.07.13 09:41:20
@cztom:

"Szerintem ezek munkagépek (és nem személyautók) és a SUV korszak eljövetelével már tényleg csak azok használják, akiknek szükségük is van rá és ez így van rendjén."

Pedig most ugy latszik a VW-nek sikerult keresztezni a SUV-t ( telekjarot) meg a pickupot.
A pickup hagyomanyosan egyszeru szerkezetu de erto kezekben eleg jo terepjaro. Az Amarokba meg mar Haldex kuplungot tettek ( ha jok az ertesuleseim) , hogy a hulyek is tudjanak boldogulni vele, hova jutott a vilag. . .
Belsőség Heti merítés 2015.06.28 09:50:10
Fürge, megbízható, takarékos málhás elfogadható hibákkal 2 éves korában nem nyíltak az ajtók fagyban, hiába volt fenn a gomb. Érdekes módon, ha bemelegedett, nyílt. Aztán szétszedtem, működött minden királyul. Ekkor gondoltam egy bátrat: bereteszeltem (mintha bezárnám a…..
bigpond 2015.06.28 12:19:03
@datoya brown:

Akkor fogalmazzunk ugy , hogy az a fogyasztas ami nalad kiveri a biztositekot, ennek ellenere sokan siman elerik. Igy mar jobb?
bigpond 2015.06.28 12:47:19
@noob johnson:

Orulok, hogy ertelmes voltam ( szarkazmus??) . A tobbit sem ertem, hogy jon ide a gorog tengerpart?? Bar az egyik autom pont 65 lovas a masik 195 megyek is es kiprobalom mindkettot!
Ne felejtsd a napkremet!
bigpond 2015.06.28 12:56:19
@datoya brown:

A nepitelet is egy forras, ha tudod ertelmezni, kigyomlalni a szemetet akkor egy hozzavetoleges kepet kaphatsz, es nem biztos hogy rosszabbat mint te a spritmonitoron.
Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt már ilyen az Oldtimer Expókon – akik még emlékeznek a TC-standokra – de most nem úgy csináljuk. Összesen ötven körüli autó lesz kint, jelen pillanatban 52 sor van tele az…..
bigpond 2015.06.18 11:40:26
@Csikós Zsolt:

Nem szep?? Szerintem meg baromi joo lett, kivulrol legalabbis. Masreszt meg ez az orszag leghiresebb Volvoja .
Amugy meg ha mar szoba jott , nekem nagyon tetszik a rulettkerek sorozat , mert nagyon eletszeru es talan mert en is imadok kendacsolni ( a legutobbi festeses polirozos posztra gondolok most) .
Belsőség Heti merítés 2015.06.07 08:15:13
Motorozz négy keréken! A legőszintébb, legjobb visszajelzést egy kisgyerek reakciójából látjuk. Ott nincs irigység, se mérlegelés, hogy most ennek szabad-e örülni, vagy le kell-e nézni a másikat, netalán utálni kell-e az illetőt. Kisgyerek nem tetteti, mint egy szomszéd a…..
bigpond 2015.06.08 03:36:58
@wolves84lb:

Akkor egyertelmubb leszek, nem veszem egy kalap ala a Camarot meg MX 5 ot, mondjuk ugy akkor hogy ranezesre egy kategoria OK? Tudom a Mazdaval lehet fordulni a masikkal meg egyenesen menni se. Mivel ez a kategoria teljesen hidegen hagy , azert a 74-es Camaro mert az jobban tetszik, ha mar mindenaron innen kellene valasztani. Mielott meg valaki nekem esik , nem anyagi okokbol nincs sport(-os) kocsim, szerencsere vehetnek ezt is azt is , meg meeg masok hatot es nem reszletre.
Szoval a Mazdasnak en is huvosen koszonnek es nem irigysegbol. A masik meg, hogy manapsag annak is orulni kene ha koszon a szomszed , ez a fiatalabb generacioknal mar nagyon nem termeszetes.

A lapos Fiatot meg viccnek szantam de ez se esett le egyeseknek.
A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe hullt négy órában viszont jól körül tudtam nézni a frankfurti légikikötőben, ahol mindig van néhány kiállított új autó. És persze ha az embernek ilyen sok az ideje,…..
bigpond 2015.05.27 09:12:55
A metal mindig maceras, ha peldaul egy metal szinu butorlapot kettevagsz ezutan az egyik felet elforgatod 180 fokkal majd ismet osszeilleszted  a ket felet , mar 2-3 arnyalat kulonbseg  is lehet a ketto kozt attol fuggoen milyen szogbol eri oket a feny.

En dolgoztam mar mindenfele iparban es az a velemenyem , hogy minoseget konnyu gyartani , viszont ha tokeleteset akarunk ( pl ez a metalfeny)  akkor a koltsegek elszallnak az egbe. Premium kategoria ide vagy oda valahol meg kell huzni a vonalat es metalfenynel lehet , hogy  a vonal itt van. 
Nem tudom a sok szorszalhasogato mit gondol , hogy ha egy gyarba megerkezik 500 lokharito es a gyartosoron kiderul , hogy azok egy arnyalattal  elternek a kocsi szinetol akkor majd leallitjak a gyartast??
Ez utan rendelnek meg egy tetelt es a meglevoket kidobjak a szemetbe, aztan kiderul az uj tetel sem passzol. Masnap kiderul hogy a muszerfal nem illeszkedik rendesen, az egyik vegen 1mm a masikon 2mm az illesztesi hezag. Sebaj , leallitjuk a gyartast nehany orara amig megerkezik az uj szallitmany a rosszakat meg kib@sszuk mert  a minoseg mindenek felett.  Ezt valakinek meg is kell fizetni, es ezt reszben a fogyaszto fogja. Ha a mai atlag minosegnel jobbat akarunk gyartani az mar csak a raforditott ido, energia, hulladek aranytalan novekedesevel erheto el. Mindezt miert? Mert bantja a fogyasztok 10%-anak szemet, a tobbi meg eszre se veszi?!

Ugy erzem tul sokat rugozunk a kinezeten,  egyeseknek bele kene gondolni mivel koltseg es kornyezeti terhelessel jar ez.
bigpond 2015.05.27 12:54:16
@Ciri:

Lenyeg ugyan az , az alkatresz a szemetben, jobb esetben az ujrafeldolgozoban vegzi.
A hatarerteket meg ugy tunik lejjebb engedtek a lokharito ugyeben ugye.
Valamiert ugy erzem te nem akarod erteni a mondokamat.
Belsőség Heti merítés 2015.05.24 08:32:38
Egy amerikai középkategóriás a ´80-as évekből Mikor megvettem, ismerőseim mondták, hogy drága lesz az alkatrészellátás, nehézkes a beszerzés, sokat fog fogyasztani az autó. Szovjet koporsószállító made in USA Felhívott, hogy ha még mindig vágyom az amerikai szarokra,…..
A Jumeirah Beach Residence-et nehéz lenne egy magyar helyhez hasonlítani, talán a Váci utca és a füredi Tagore sétány pénzzel telepumpált szerelemgyereke állna hozzá a legközelebb. Három évvel ezelőtt még semmi sem létezett a korzóból, butikokból, szalonokból, és a homokos…..