Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V.Emil

2 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Karađordević szerb királyi dinasztia oplenaci birtokán található I.Péter szerb király nyári lakja, ami jelenleg múzeum. Itt található üveg vitrinben az Osztrák-Magyar Monarchia által küldött hadüzenet szövege, egy francia nyelvű távírat. A kézbesítés időpontja:…..
Ha az ember Belgrádban ül és munkája okán lapozza a szerb napi és hetilapokat, sok minden a szeme elé kerül. Jövőre lesz az első világháború kitörésének 100 évfordulója és nem kevés e témába vágó cikk és fotó is átmegy a kezeim között. Kár lenne ezeket…..
1989 június 28-án hangzott el Koszovón az a beszéd, amelyről sok szakértő állítja: az első szikra volt a Balkánon. Sokan és sokat beszélnek a legendás fellépésről, de tudjuk-e, mit mondott Szlobodan Milosevics húsz évvel ezelőtt? Vid napja (Vidovdan) volt, amikor elhangzott…..
Akarat, bátorság és önzetlenség, Demszky Gáboron és Hagyó Miklóson kéri számon a Critical Mass és a Magyar Kerékpárosklub ezeket a politikusi erényeket. A két szervezet szerint csak a városvezetőkön múlik, hogy egy-egy világváros mit csinál magából. Ezért egy videót (itt…..
V.Emil 2009.01.06 21:48:14
Ez egy nagyon nagy dolog. Tovább is küldöm a linket angolul értő ismerőseimnek. Csak attól tartok, hogy a dolog nagyszerűsége ellenére azért kevés itt a comment, mert sokan nem tudnak vagy nem elég jól tudnak angolul, hogy a beszélt angolt megértsék.

Gyalogolni és kerékpározni igenis jó, közösségteremtő ereje van, míg az autózás rombol, túlterhel, szennyez.

Az Antall kormány idején a taxissztrájk egyik pozitív hozadéka az volt, hogy hirtelen élhető lett a város, kitisztult a levegője, jó volt benne gyalog és biciklivel közlekedni. Nyilván nem ez az ideál állapot, de jelzi, hogy milyen irányba kellene lépni.

Budapesten az autóforgalom elnyom sok mindent, a város a gyalogosközlekedésre kifejezetten alkalmatlan.

Pedig ki lehetne egy nagyon szép gyalogos, kerékpáros tengelyt alakítani a Hősök terétől végig az Andrássy úton, át a Lánchídon és az Alagúton át a Királyhágó térig. És hozzá lehetne kapcsolni az Atilla utcát a Vérmező felé.

Hogy ez lehetetlen? A 7-milliós Bogotában könnyebb volt? Azt mondjátok, hogy ott szegények voltak zömében az emberek és azért lehetett átnyomni? Mi gazdagabbak vagyunk, nálunk ezért nem megy? gazdagabbak, mint mondjuk a hollandok, akiknél lám mennyi a biciklis, vagy más nyugat-európai országok, ahol a gyalogost tiszeteltben tartják nem tapossa el őket a forgalom.

El kéne töprengeni azon, hogy nálunk annyi minden miért nem megy és főként miért nem működnek normálisan a RENDSZEREINK?
Tanzablog Arusha - Dar es Salaam 2008.11.24 14:33:00
 Galéria (északról délnek) Toyota Galéria ..
V.Emil 2008.12.06 21:09:13
Tanzablog Zanzibár 2008.11.24 14:35:00
 Galéria (Zanzibár)  ..
Tanzablog Mai meeting 2 / munka 2 2008.11.13 06:17:00
Mai meeting 2Tíz órára, az Arusha hotelbe beszéltük meg a találkozót az utazásszervező szövetség nyolc bizottságának vezetőjével, hogy elmondjuk nekik javaslatainkat, és bemutassuk az új honlapot, amelynek segítségével a külföldi utazási irodák és egyéni utazók…..
Tanzablog Gastro (közkívánatra) 2008.11.07 10:53:00
Galéria (Gastro) Japán Tanzániában az autó Toyota. Esetleg Nissan, néha Land Rover. De mégis inkább Toyota. A japánból érkező használtautó-export egyik fő felvevőpiaca Afrika. A szigetországban 10 – 15 évet kiszolgált járgányok még ugyanennyit simán lehúznak itt. Amikor…..
Galéria (itt lakunk) Szállásadónőnk szűk markúan méri a banánt. Reggelire kicsiny tányérkákon szervíroz négy centiméteres banándarabokat, egy gerezd narancsot, néhány gramm görögdinnyét és ananászt. Nem tetszett nekem ez a fukarság, annál is kevésbé, mert csak a…..
Bungalótelepünk tulajdonosnőjének vastagon fog ceruzája a mosásért. A hölgy zimbabwei fehér. Szállásadónk a zugmosást szigorúan megtorolja. Ha saját kezűleg mosott, száradó alsógatyát találna a szobámban, behajtaná a borsos mosodai díjat. Erre öt nyelven figyelmeztet a…..
Tanzablog Mai meeting 2008.10.27 10:23:00
Az elmúlt héten megállapodtunk, hogy ma találkozunk valakivel. Azért rákérdezünk pénteken egyik munkatárásnál, hogy valóban itt lesz-e hétfőn. „Megígérte, tehát talán itt lesz! (He promised, so he might be here)” – hangzott a válasz. Most azt mondják, a mai nap…..
Tanzablog Bicikli 2008.10.30 15:15:00
Galéria (bicikli) Az afrikai bicikli nem karbonvázas csoda. Az afrikai bicikli nem alumínium. Nem ide találták ki a filigrán vázcsöveket, precíziós váltókat és 10 légköri nyomásra fújt virsligumikat. Az afrikai bicikli kínai. Nem az a nyugati exportra gyártott fajta, hanem igazi…..
comment:com Zuhan a Tv2 2008.10.22 16:19:00
A Tv2 a Celeb vagyok, ments ki innen indulása előtt még hitt abban, hogy most aztán megcsinálják. Hogy most már aztán tényleg sikerül. Hogy jók vagyunk, baszod. Várdy Zoltán, a csatorna vezérigazgatója a hozzánk került körlevélben köszönte meg október elején a csatorna…..