Regisztráció Blogot indítok
Adatok
különvélemény

0 bejegyzést írt és 5495 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás : CNN.com Többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post vagy a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársa fiókját zárták le – írta a The Guardian. Bennük az a közös, hogy megírták, hogy a Twitter felfüggesztette azt a profilt, amely nyilvánosan elérhető adatokat osztott…..
különvélemény 2022.12.17 17:46:49
@Mesterséges Geci:
Miről beszélsz?
Mi köze ennek a GDPR-hoz?
És mi köze valami "jogos érdekhez", aminek szintén semmi értelme.
Amire te gondolhatsz, csak nem értesz hozzá, az a közérdek, amikor az újságíró megoszthat személyes információt, de EM pillanatnyi tartózkodási helye a világban nem közérdek, csak retardált balos újságírók viccesnek tartották. Én EM helyében szarrá perelném mindegyiket, meg is nyerné a pert, mert az újságírót nem fogja megvédeni a foglalkozása a bíróság előtt, ha szimplán trollkodik.
Nem különösebben rajongok EM-ért, de ebben igaza van.
különvélemény 2022.12.17 17:53:56
@Androsz:
Nem szakmám, lehet neked az, de én úgy tudom, adják a jelet, de nem azt, ami alapján az USA-ban a flightradar és a többiek be tudnák azonosítani. A hatóságok tudják a lajstromjelet, csak a többiek nem.
Persze ez csak az USA-ban él. Azon kívül az ICAO megy, de ott meg lehet kérni az ilyen oldalaktól, hogy ne jelenítsék meg a lajstromjelet, akiknek teljesíteni kell a kérést, így azonosításra nem használhatja minden jöttment. (persze le lehet követni, tehát rá lehet jönni, mint valaki hazáig követhet, és akkor tudja a címedet, de ha ezt az infót nyilvánosságra hozza, akkor megvalósul a doxing)
Itt az újságíró olyan oldalra irányította az olvasót, ahol be lehetett azonosítani, így doxolta.
wagmg Jó sci-fi sorozatok 2022.12.01 09:42:46
A minap olvastam egy cikket, ami szerint az Andor című sorozat a valaha készített legjobb sci-fi sorozat. Legeslegjobb. Azért ez egy kicsit erős, nemdebár? Dedebár! Az Andor nekem nem nagyon tetszett, nem az én ízlésemre formázták. Nem mondanám, hogy bűnrossz, attól még, hogy nem tetszett még lehet…..
különvélemény 2022.12.03 08:21:35
@arthurthedent:
A BSG-vel meg úgy vagyok, hogy nálam az a nagyon jó sorozat, amit nem lehet abbahagyni, és a BSG ilyen volt, csak a végén kezdett kicsit fárasztó lenni a vallási mumbojumbo.
különvélemény 2022.12.03 09:32:24
@arthurthedent:
A Doctor Who-ban nekem a többi doki is bejött, nincs igazán kedvencem, de 2 társ bevezetése nálam vitte a prímet, függetlenül a részektől, a színésztől, vagy a dokitól, csupán történetileg.
Az egyik Amy Pond "The girl who waited" aki olyan sokáig élt egy dimenziórepedés mellet, hogy maga is összekeveredett a téridővel, és Clara Oswald, "The impossible girl", akinek a létezését még maga a Doctor sem érti. Szerintem jó ötlet volt belevinni a társakba is egy kis misztikumot.
különvélemény 2022.12.03 10:41:10
@arthurthedent:
Ja, messze ő volt a legviccesebb.
wagmg Youtube ajánló 2022.11.19 09:56:03
TV helyett Youtube-ot nézek. Szórakoztatásul, amolyan háttérzajnak is, meg sokszor hírforrásnak. Nem vagyok túl nagy rajongó, a Youtube olyan, amilyen, a TV nézésnél, amiről vagy húsz éve leszoktam, egészen biztosan jobb. Itt van néhány csatorna amit tiszta szívvel tudok ajánlani. Kurzgesagt – In a…..
különvélemény 2022.11.20 20:16:58
Ezek mind jók, Sabine a top, pont azért, mert néha kiosztja a megélhetési tudósokat, Thunderf00t már kezd kicsit fárasztani az Elon Musk antifanságával, már a 100. videót csinálja ugyanarról.
Ha az ilyen témák érdekelnek, megszórlak, hogy a maradék idődet is elraboljam. :D

Általános technika, a csákó stílusa utánozhatatlan:
www.youtube.com/@TechnologyConnections/videos

Retró, érdemes a régi videókra visszamenni, és szelektálni, már kezd fogyni a témája:
www.youtube.com/c/Techmoan/videos

Hard sci-fi elmélkedés, esélyed sincs végignézni:
www.youtube.com/@isaacarthur3209/videos

Beszélgetés érdekes emberekkel, sok tudományos szaktekintély is van köztük, mint Michio Kaku, vagy Martin Rees, de elment hozzá Elon Musktól Zuckerbergig mindenki, jó hosszú videók:
www.youtube.com/@lexfridman/videos

Ha nevetni akarsz:
www.youtube.com/@ElectroBOOM/videos

Hirtelen ennyi.
    Ritka az, amikor egy szimpla TikTok videó ekkora port kavar. Az amerikai Utah államban élő Breanna Strong tizenkét másodperces rövidfilmje nem csupán bejárta a világot és sokmilliós megtekintést ért el, de sikerült számos hírportál érdeklődését felkeltenie idehaza is. A sztori: Breanna…..
  Lassan kilenc hónapja tart az orosz-ukrán konfliktus, és körülbelül ugyanennyi ideje beszélünk a különböző - terv szerint az agresszort sújtó - szankciókról is. Ami azok hatását illeti, az embernek többnyire az az érzése, mintha visszatértünk volna a törzsi társadalmak szintjére, ahol a varázsló…..
különvélemény 2022.11.14 09:24:36
@G. Nagy László:
Nem is egy gyémántlelőhely van Szibériában, én kettőről hallottam/olvastam, és ez csak a nyilvános, az oroszok nem szeretik nagy dobra verni, mit találnak, a nagy nyugati cégek kénytelenek, mert mind nagy nemzetközi részvénytársaság.
Ezek kiváló minőségű impact gyémántok, 1,8-2,4x erősebbek, mint a szintetikus, meteorit csapódott szénmezőbe, iszonyat mennyiségű könnyen bányászható gyémánt alakult ki pillanatok alatt.
Itt az egyik: en.wikipedia.org/wiki/Popigai_crater
Itt egy tanulmány a gyémántokról: link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-22974-0_41
Igazi zöld körökben (nem az ilyen kukássárgákban, mint mi) arisztokratikusan illik kezelni az úgynevezett „csővégi megoldásokat”. Ebben egyébként sok igazság van, hiszen szó szerint minden bajt sokkal hatékonyabb az okához közel kezelni – minél közelebb, annál jobb –, ugyanakkor van két nagyon apró…..
különvélemény 2022.11.02 10:22:45
@bozon:

-- De, de nem mindegy, hogy egy 2 centis dolgot kell elrejtened, vagy egy 20 centiset. Ráadásul a kis termékeknél, mint az elem, vagy pl. egy pendrive, vonalkódot sem tudsz rakni a termékre, meg lopásgátló matricát sem, mert nincs rajta hely. Hidd el, a cégek spórolnának a csomagoláson, ha megtehetnék, az is pénzbe kerül.
-- legyen úgy
-- még a csipszesben is megmondom, hogy (az egyébként 1 éves, nem 3-5 ) eltarthatóság elején, vagy végén van a termék, főleg az extrudált kukoricapehelynél, a burgonyacsipsz jobban bírja
-- te mondtad, hogy évszázadokig jó volt a teát és a dohányt megrohasztani út közben, ha épp olyan volt az időjárás. De manapság is néha belefutok helytelenül tárolt/szállított termékbe, ami fogyaszthatósági időn belül romlott meg, ez ellen még a legjobb műanyagok sem védenek meg
-- évtizedekig pakolták rá a cuccot rétegezve, mire ráépítenek már tömörödött és bomlott annyit, amennyit tudott. A hely nem fogyott el, csak már belelóg a szállítási útvonalakba, így másfelé kell terjeszkedni, le van írva...
-- Olyan cikk is van, majd megkeresem, hogy durván túlbecsülték a zöldek a műanyagok lebomlásának idejét.

Nem fog beledögleni senki, pont az ilyen apokaliptikus gondolkodás miatt röhög a fél világ a zöldeken. Engem nem zavarnak a szeméttelepek, azt sem tudom, hol vannak, annyira elhanyagolható a méretük.
Szépen halad a világ a tisztább dolgok felé, felesleges betiltogatósat játszani, nem a használhatatlan papír szívószál fogja megmenteni a világot, és még csak nem is lépés abban az irányban. Csak egy felesleges erényvillogtató pótcselekvés.

Konkrétan nem tudott elbomlani a fák anyagának durván 30 %-as, tehát kidőlt a fa, és ottmaradt "örökre", szerves polimer "szeméthegyek" borították a szárazföldet, nem nehéz ezt megérteni.
Az arzénes viccet a másik szektának, a biósoknak mondd!
különvélemény 2022.11.02 11:53:52
@bozon:
-- A papír műanyag vegyítésen nem vitatkoztam, a legjobb, amikor kivehető papír van benne (mert műanyagra nehéz nyomtatni) De ezeket a bizbaszokat azért nem hasznosítják újra, mert nincs ember, aki kiválogatná, de ha lenne (és jóval drágább lenne az áru, mert bele lenne építve az árába, itt visszautalnék a szegény ember nem környezetvédő témához) akkor is ott van, hogy sok polimer nem újrahasznosítható, más meg nem olyan tulajdonságokkal rendelkezik.
3,4 -- Egy nem erre eddig sem tartana
-- Egy hajózási útvonalat nem lehet arrébb rakni, a szemetet igen, értelmetlen az érvelésed
-- Ha jól emlékszem, valami tízezer évek voltak egyes műanyagoknál, és ezt cáfolták meg, de persze ez is csak egy tanulmány, mint az is, ami 10 ezret mondott.

Látok. A nyugat több, mint 100 évig szennyezte a világot fejlődése közben, miután elkezdett környezetbarátabb lenni, (persze ez is csak nyugaton igaz, a nyugati cégek simán szennyeznek tovább "shithole country"-kban, ahogy trump fogalmazott). Kínának már csak 2 évtized kellet, míg felhúzta magát, már ők is sokkal jobban odafigyelnek, persze a korrupció még hátráltatja ezt, de már repkednek a komoly büntetések ott is.

Nincs elrejtve, olaj is feltört nem egyszer, nem egy helyen, de szénmezők is égnek évtizedek óta, szennyezve a környezetet, metán is szivárogni szokott.

De ha annyira utálod a szeméttelepet, a műanyag is csak kőolaj, el lehet égetni, mint ahogy teszik is, és ott meg lehetne szűrni, nem rosszabb, mint a szénerőművek, és legalább eltünteti a műanyagot.
A kaliforniai Mighty Buildings építőopari startup előregyártott nyomtatott panelekből két háló- és két fürdőszobás lakást szerelt össze. Ez az első, de nem az utolsó, mert a dél-kaliforniai Ciachella völgyben negyven ilyen otthont terveznek felhúzni. A ház különlegessége, hogy ugyanannyi energiát…..
Tiltások, "zöldítések" és társadalommérnökösködés hevében egymásra licitáltak a kormányok Európában, főleg ami az autóipar szabályozását illeti.8-12 év múlva a tervek szerint Európában már csak villanyautókat lehetne forgalomba helyezni. Ennek következményei gazdaságilag beláthatatlanok, ezt évek…..
különvélemény 2022.10.16 05:20:18
@birkamenet:
Nem váltunk gyarmattá, azok vagyunk több, mint fél évszázada.
Építünk atomot, meg kiépítettük, ahova csak lehet a csatlakozásokat a környékbeli csővezetékekhez.
Fizikailag ennyit lehet tenni, de a balos haverjaid nyilván megoldották volna varázsütésre, ahogy az EU-s degeneráltak is szokták, amiről a cikk is szól. Rájuk nem vonatkoznak a fizika törvényei, sőz a fizika alkalmazkodik majd a vágyvezérelt idiotizmusukhoz.
különvélemény 2022.10.16 06:04:41
@birkamenet:
Az energiaárak is a sötétzöldek miatt ugrottak meg, a ruszkik csak tovább tolták.
Itt a FT 2021 szeptemberi cikke, amin jól látszik, hogy jóval a háború előtt elszálltak az árak, 15 euró környékérők 70-re, ami durván ötszörös áremelkedés a cikk megírásáig.

www.ft.com/content/b1ce2232-b25a-4fd9-9b80-04da79fa68b9
Oké, aki nem látta még a magyar építőipart testközelből az el sem tudja képzelni, hogy mi történik ott. Az építőipar helyzete olyan, hogy amikor először belefutunk legszívesebben kivándorolnánk az sarkvidékre, hogy a hátralévő éveinket egy hókunyhóba töltsük, fókák, jegesmedvék és pingvinek közt.…..
különvélemény 2022.10.09 18:07:04
@arthurthedent:
Te onnan, hogy ajánlották, vagy ismered a munkáit, vagy akármi.
De a biztosítót nem érdeklik az anekdoták. Bevállal józsibácsi egy 6 millás munkát, az szélsőséges esetben 6 milla bukó a biztosítónak. Mennyi legyen a biztosítási díj?
Na ezért nem kötnének, így azonnal tizedelődne az amúgy is hiányszakma.
Te meg mehetnél a pár "hitelképes" nagy céghez sorban állni, mondjuk 2025 márciusára lesz időpont.
különvélemény 2022.10.10 10:50:28
@arthurthedent: "Elmondom a biztosítás hogyan működik."

Én is:
A biztosító évtizedes statisztikák alapján dolgozik, amiket még egy pár kockázatelemző is átmasszíroz.
A kivitelezők linkségére nincsenek statisztikák, épp ezért írtam, hogy az államnak is be kellene szállnia az elején, mint kockázatvállaló.
Ráadásul itt az is a probléma, hogy míg egy életbiztosításnál, vagy kötelezőnél, vagy a fentebb említett felelősségbiztosításnál nincs közvetlen anyagi érdeked (kivéve pár bűncselekményt, de az azért ritka), itt közvetlen és azonnali anyagi hasznod van abból, ha nem végzed el a munkát rendesen, és a biztosítónak kell fizetnie helyetted.
Nagyon nem akarod megérteni, ez mennyivel másabb, mint egy általad is említett kötelező.
Komolytalan, valóságtól elszakadt emberek döntöttek megint...
különvélemény 2022.10.07 11:42:29
@p.a:
Látom nem érted, akkor jöjjön itt egy másik példa:
Te elmennél egy olyan étterembe ebédelni, ahol az élelmiszerbiztonsági törvények betartását "gazdaságossági" alapon döntik el?
különvélemény 2022.10.07 12:03:58
Megnéztem a KSH-t, mégis mi az igazság a tanári fizetésekkel:

www.ksh.hu/stadat_files/mun/hu/mun0054.html

Látszik, hogy 2010-2021 között duplázódott az oktatásban dolgozók fizetése, ami nagyjából megfelel az átlagfizetés emelkedésének, ráadásul a magánszféra szinte forintra ugyanannyit fizet, mint az állami (a táblázat második fele).
Valamint sok ágazatban alacsonyabb, vagy közel azonos az átlagfizetés, csak a STEM és a pénzügy húzott el érthető okokból az átlagtól.

Tehát a számok nem igazolják a propaganda szólamokat, semmivel sincsenek jobb, vagy rosszabb helyzetben a tanárok, mint az átlag humánszférás dolgozó.
különvélemény 2022.10.07 16:44:54
@p.a:
Egy jó példa az agymosásra, még az állítólag fidesz csicska indexen is így jelenik meg főcímként, és a legtöbben csak addig olvassák:

"„A tanárok azonnali kirúgása aránytalan és igazságtalan volt” – megvan, hogy ki képviseli őket
Úgy látják, hogy a hatalom célja a tiltakozó pedagógusok megfélemlítése."

hazugság 1: nem azonnal rúgták ki őket
hazugság 2: csak a törvényt tartották be, ha a törvény "megfélemlít", akkor az a célja, a bűnözőket is megfélemlítik a börtönbüntetéssel. Nincs ezzel semmi baj.
A tetteknek jogállamban következményük van, ha valaki figyelmeztetés ellenére sem tartja be a törvényeket, akkor már eleve kapott egy esélyt, tehát még a megfélemlítés is tompítva volt, mondhatni méltányos.
A „piaci árak” ugyanis sosem tükrözték a valódi költségeket. A kapitalizmus „hajnalán” született elméleteknek még nem nagyon kellett az externáliákkal foglalkozniuk, mert a rejtett költségek és környezetterhelő hatások nem voltak annyira jelentősek a vitorlás hajók korában, amelyek a 19.század…..
különvélemény 2022.09.04 10:01:02
@Exploiter:
Ez nem zéró összegű játszma.
Mindenki élhetne svájci életszínvonalon is, csak azt a gazdasági rendszert még nem találták ki.
A világ egy főre jutó GDP-je 11 ezer dollár, az majdnem havi 1000, a csecsemőtől az aggastyánig.
Ez önmagában sem kevés, egy 4 tagú családnak 4000 jutna.
Ha ezt valami varázslat útján (nem kommunizmus) egyenlően osztanánk el (elég lenne csak pár évig), az olyan GDP robbanást jelentene, amilyet nem látott a világ. Bőven megérné a gazdag országoknak egy időre lemondani a bevételről, cserébe többszörösére nőne a fizetőképes kereslet a termékeikre.
Ahogy épül ki az ipar/mezőgazdaság/szolgáltatások/infrastruktúra a szegény országokban, úgy lehetne fokozatosan visszavenni a "támogatásból".
különvélemény 2022.09.04 17:03:54
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Lényegtelen mi termeli a pénzt. Nem az árukat kell "elméletben" elosztani, hanem a bevételt.
A fejlődési irány mindig a nyersanyag -> mezőgazdaság -> ipar -> szolgáltatás.
De ha hirtelen jelenne meg a pénz, egyszerre lehetne feltolni mindent, átugorva a lassú lépcsőfokokat.
különvélemény 2022.09.04 17:17:45
@Exploiter:
Most is esznek az emberek, csak nyugaton kidobnak vagy 30%-ot, meg túlzabálnak vagy 200%-ot.
Az ipar megoldható tartósabb termékekkel. Most kb. 2mrd embernek termelünk ipari javakat, 4x tartósabb cucc nem nagy kunszt, és máris 8mrd-nak is jut, de elég, ha csak 2-3x tartósabb, mert a szegény országokban is beindulna a termelés. A nyersanyagkérdést eddig mindig megoldotta a technológia, akkor is meg fogja.
wagmg Zelenszkij követelései 2022.09.01 07:29:49
Ki vagyok akadva a magyar sajtón. Nagyon elfogult, nagyon torzít, nagyon propagandaszaga van. Mondjuk mostanában leginkább a lengyelországban készített angol nyelvű hírműsorokat nézem, de a magyar sajtó persze betolakszik az életembe. A lényeg, hogy a magyar propaganda óvatosan, kúszva, rejtőzködve…..
különvélemény 2022.09.02 12:14:33
@arthurthedent: "Amúgy elég fura, hogy bármi írás van az Ukrajnai háborúról..."

Van itt minden, szalmabábérvelés, árnyékbokszolás, személyeskedés...
Az ilyen minek indít blogot, és/vagy minek engedi a kommentelést?

Tudom, nehéz elfogadni, hogy zselé is egy takonygerincű senkiházi, mert a nyugati sajtó személyi kultuszt épített köré. És azt is nehéz felfogni annak, akinek a világ fekete-fehér, és aki nincs velünk az ellenünk van szinten gondolkodik, hogy zselé fikázása nem jelenti azt, hogy valaki putyin pártját fogja.
Ez a baj az egybites gondolkodásban, az vagy 1, vagy 0.
különvélemény 2022.09.02 12:25:20
@arthurthedent:

Nem véletlenül raktam be azokat az idézett mondatokat.
Próbáld már meg értelmezni. Az sokkal inkább követelőzés, mint kérés. Ezért írta teljesen jogosan a Reuters, hogy követelés.
Ezek olyan "kérések", mint amikor a huligánok oda állnak eléd az utcán, hogy "nincs egy kis pénzed, és a telefonod is milyen jó, megnézhetem?", vagy a börtönben, amikor a kétajtós szekrény megkér, hogy legyünk barátok, hogy csak a klasszikusokat említsem.

Ahogy az azelőtti kommentemben is írtam, de persze nem reagáltad le, nem a szavak számítanak, hanem a tettek, márpedig, ha kérsz, nem adnak, és elküldöd a másikat a picsába, akkor nem kértél, hanem követelőztél, mint az óvodás szintű zselé szokta.
Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook posztjából derült ki, hogy a magyar kormány az utolsó pillanatban elküldte a válaszlevelét Brüsszelbe a jogállamisági problémák kezeléséről. Az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások tétje, hogy hozzájut-e Magyarország az Európai Uniós forrásokhoz. Az…..
A legutóbbi amerikai hiperszonikus rakétateszt sikertelen volt. A tesztet Június 29.-én hajtották végre a Hawaii szigeteken. A rakétateszt a "Conventional Prompt Strike" kisérleti rakétarendszer részét képezte. Az USA Honvédelmi Minisztérium nyilatkozata szerint a probléma már a rakéta indításánál…..
különvélemény 2022.08.18 06:51:04
@különvélemény:

A legfontosabbat kihagytam, a költség tényezőt.
Eddig az elhárítás olcsóbb volt, mint a támadás, egy ICBM vagy irányítható rakéta mindig sokkal drágább volt, mint az elhárító, de a hiperszonikus egyrészt warhead nélkül is hasznos a kinetikai energiája miatt, másrészt a warhead nélküli, korlátozott manőverezhetőségű rakéta szinte biztos, hogy olcsóbb lesz, mint az elhárító, ha majd gyártanak olyat.
Így kilőnek egy csomó ilyen olcsóbbat, köztük pár warhead-est, és sok sikert mindet elfogni.
Márpedig, ha a támadó fegyver olcsóbb, mint a védő, akkor mindenkinek annyi.
különvélemény 2022.08.18 20:23:36
@Igazamvanvagyigazamvan?:
Eddig is hangsebességgel gyorsabbak voltak a rakéták, legalább az alapokat tudjad, ha már itt nyomod a propagandát.
A mérték a lényeg.
A lézer nem jó semmire a hiperszonikus kinetikus fegyvereknél, eleve több másodperc, mire annyira felmelegít egy robbanófejet, hogy abban kárt okozzon, addigra be is csapódik, amelyikben nincs robbanófej, arra meg tök feleslegesen irányítod a méregdrága és kurva energiaigényes piperkőc fegyveredet, max felmelegíted, ami nem segít a kinetikus energián semmit.
Az a baj, hogy fogalmad sincs a modern harcászatról, csak okoskodsz itt random ötleteléssel.
különvélemény 2022.08.20 12:47:09
@Igazamvanvagyigazamvan?:

Minden fegyverkezés csak pöcsméregetés, ha két atomhatalom néz szembe egymással.
Taktikai atom már 60 éve is volt, és nem nagyon tudsz ellene mit tenni.
A HS fegyverek csak ezt a vonalat erősítik, hogy elkerüljük a teljes megsemmisítést.
Valószínűleg az amcsik is azért nem foglalkoztak eddig vele, mert elég a taktika, de ha van HS akkor az sem kell.
Hogy érthető legyen, vegyünk egy tengerentúli USA bázist valamelyik kis szigeten.
Odamegy a tengeralattjáró, kilő egy taktikai nukleárisat, nem kell, hogy kárt tegyen semmiben, bőven elég, hogy egy időre megvakít, mind optikailag, mind radar szempontból, még a legjobb EM védelemnél is. Utána küldesz bármilyen hagyományos rakétából párat és a bázisnak annyi. Nem tehetsz ellene semmit, mert ideiglenesen minden elhárítórendszer üzemképtelen.
Akkorát hazudtak nekünk, hogy még a Holdról is látszik! „Rokaffy Farkas, vélemény” Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar lakosság egyre jelentősebb része átverve érzi magát. Amikor a derék választópolgár nap mint nap többet fizet a boltban, előre remeg, hogy megfagy-e télen, közben pedig ugrásra…..
különvélemény 2022.08.03 16:13:18
@birkamenet: "az elmúlt 12 êvben Magyarországot a ruszkik energia gyarmatává tette"

Az elmúlt 60 évben jött a "barátság" kőolajvezetéken az energia, milyen 12 évről beszélsz ember?

"a ruszkik energia gyarmatává tette"
A németek tették magukat, sőt építtettek 2 új vezetéket is a függőség fokozására, szarban is vannak. Mi csak a meglévőt használtuk 60 éve.
Hogy lehet valaki ennyire korlátolt...

"hogy kiirtsa az ukrán népet"
Ez jelenleg csak a globalista nyugat érdeke, mivel minél több ukrán hal meg, annál több orosz. Ez a matek, ezért tolják a fegyvereket. Épeszű ember nem gondolhatja, hogy ebből az ukránok nyertesen jönnek ki.
különvélemény 2022.08.03 18:58:14
@Zelenszkij védi egész Európát!:
Nem.
Ez nálad utasítás, hogy képzeld magad egy átlag német szegény ember helyébe, akiket leszar az álbaloldali német vezetés.
Egyébként meg miért ne hasonlíthatnánk össze egy az EU vezető hatalmát egy az EU gyarmat hatalmával?
Ti a fideszt szidjátok, aki mindent megtesz hogy a lehető legkevesebbet hárítsa át a válságból.
Christopher Clark szerint a félrevezető és túlzó párhuzamok célja a közvélemény manipulálása. Timothy Snyder viszont épp egy erős hasonlattal magyarázza meg a háborút: „Napjainkban nincs fasisztább állam Oroszországnál”. ..
                       A barátok újabban telenyomták a csaj fejét öntelt celeb-filozófiával, így Posztolónk jogosan érzi, hogyha szakításra kerül a sor, az idén fog megtörténni. Viszont jogi kérdésekben tájékozatlan, így nem tudja, járna-e az exnek ennyi év után bármi is.                      …..
Véget ért az Európa jövőjéről szóló tanácskozás-sorozat, amely azt a célt szolgálta, hogy az állampolgároknak nagyobb szava legyen az unió irányításában. De vajon sikeres volt, és ez megemelte a demokrácia minőségét? Attól függ mit értünk demokrácia alatt...
különvélemény 2022.06.08 09:59:41
@birkamenet:
Milyen szolidaritásról beszélsz?
Ha nem jön gáz és olaj, akkor Európa megszívja, Ukrajna megszívja, mert elesik több, mint 1.2 milliárd dollárnyi tranzitdíjtól, Oroszországot meg nem érdekli, mert a döntés miatti áremelkedés bőven kompenzálja a kiesett bevételt, így is sorban állnak az ázsiai országok.
Csak az elmehunyt politikusok veregethetik saját vállukat, hogy mekkora idióták, de mint tudjuk diktatúrákban nem az ész és a tények számítanak, csak az ideológia.
Óriási vihart keltett Johnny Depp felmentése a volt felesége, Amber Heard által indított erőszak-perben és valószínűleg hullámai még egy ideig érezhetők lesznek. Most a MeToo mozgalom elindítója, Tarana Burke tett közzé egy kemény nyilatkozatot Twitter-oldalán. ’A MeToo mozgalom nem halt meg, a…..
különvélemény 2022.06.08 07:41:26
@radix:
Ráadásul polgári per volt, ahol nincs "felmentés" ott az alperes vagy felperes javára dönt a bíróság.
 ..
különvélemény 2022.06.01 16:45:43
@steery:
Megy a direkt 24/7, de mint az elsőben is írtam, már leszokóban vannak róla, pont a bannolások miatt.
De csak azért, mert sok helyről sokan jelentkeznek be, profiltól függően nem tiltogathatsz sejtésekre alapozva.
Persze lehet regionálisan tiltani, vagy bizonyos országokból, ha megteheted, mert mondjuk belföldre szánod csak a szolgáltatást. De mindig egyensúlyozni kell az ügyfélélmény és a biztonság között. Ha jó a jelszó policy, akkor úgy sem jutnak be, kit érdekel.

Szinte mindenkitől loptak már adatot, nincs 100%-os védelem, itt egy gyors keresés utáni első lista találat guglin, van ott mindenki, face, twitter, linkedin, adobe, ebay:
www.upguard.com/blog/biggest-data-breaches
különvélemény 2022.06.02 11:48:29
@eßemfaßom meg áll:
Egyszerre megy általában mindegyik, tehát 1 user max 3x mondjuk óránként, 1 IP max 3x mondjuk szintén óránként. Egyéni beállítás kérdése.
De ezek adatbázisból dolgoznak, leggyakoribb login nevek, leggyakoribb jelszavakkal párosítva, tehát váltogatja az algoritmus folyamatosan, figyelve, hogy ne kapja meg ugyanaz a célpont túl sűrűn ugyanazt az IP-t, vagy login nevet. Mivel milliónyi van, így ez nem probléma.
Ezek manapság csak azért futnak, mert szinte ingyen van, és így is van találat.
különvélemény 2022.06.02 12:00:01
@eßemfaßom meg áll:

De publikus szolgáltatásnál, mint pl. fórum, email, chat, discord, akármi, nem is tudsz korlátot tenni login névre, mert azonnal kitiltatnak minden nevet és használhatatlan lesz a szolgáltatásod.
Ott max az működik, ha érvénytelen login névre tiltasz, de annak sincs sok értelme.
     Immáron csaknem hetven éve annak, hogy popzenéről beszélhetünk. (Egyesek szerint van az száz is, jómagam azonban a Rock around the Clock című kultikus sláger megjelenését, 1954. május 20-át tekintem startpontnak.) A mögöttünk hagyott évtizedekre visszatekintve azt kell mondanunk, hogy…..