Regisztráció Blogot indítok
Adatok
különvélemény

0 bejegyzést írt és 5483 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkorát hazudtak nekünk, hogy még a Holdról is látszik! „Rokaffy Farkas, vélemény” Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar lakosság egyre jelentősebb része átverve érzi magát. Amikor a derék választópolgár nap mint nap többet fizet a boltban, előre remeg, hogy megfagy-e télen, közben pedig ugrásra…..
különvélemény 2022.08.03 16:13:18
@birkamenet: "az elmúlt 12 êvben Magyarországot a ruszkik energia gyarmatává tette"

Az elmúlt 60 évben jött a "barátság" kőolajvezetéken az energia, milyen 12 évről beszélsz ember?

"a ruszkik energia gyarmatává tette"
A németek tették magukat, sőt építtettek 2 új vezetéket is a függőség fokozására, szarban is vannak. Mi csak a meglévőt használtuk 60 éve.
Hogy lehet valaki ennyire korlátolt...

"hogy kiirtsa az ukrán népet"
Ez jelenleg csak a globalista nyugat érdeke, mivel minél több ukrán hal meg, annál több orosz. Ez a matek, ezért tolják a fegyvereket. Épeszű ember nem gondolhatja, hogy ebből az ukránok nyertesen jönnek ki.
különvélemény 2022.08.03 18:58:14
@Zelenszkij védi egész Európát!:
Nem.
Ez nálad utasítás, hogy képzeld magad egy átlag német szegény ember helyébe, akiket leszar az álbaloldali német vezetés.
Egyébként meg miért ne hasonlíthatnánk össze egy az EU vezető hatalmát egy az EU gyarmat hatalmával?
Ti a fideszt szidjátok, aki mindent megtesz hogy a lehető legkevesebbet hárítsa át a válságból.
Christopher Clark szerint a félrevezető és túlzó párhuzamok célja a közvélemény manipulálása. Timothy Snyder viszont épp egy erős hasonlattal magyarázza meg a háborút: „Napjainkban nincs fasisztább állam Oroszországnál”. ..
                       A barátok újabban telenyomták a csaj fejét öntelt celeb-filozófiával, így Posztolónk jogosan érzi, hogyha szakításra kerül a sor, az idén fog megtörténni. Viszont jogi kérdésekben tájékozatlan, így nem tudja, járna-e az exnek ennyi év után bármi is.                      …..
Véget ért az Európa jövőjéről szóló tanácskozás-sorozat, amely azt a célt szolgálta, hogy az állampolgároknak nagyobb szava legyen az unió irányításában. De vajon sikeres volt, és ez megemelte a demokrácia minőségét? Attól függ mit értünk demokrácia alatt...
különvélemény 2022.06.08 09:59:41
@birkamenet:
Milyen szolidaritásról beszélsz?
Ha nem jön gáz és olaj, akkor Európa megszívja, Ukrajna megszívja, mert elesik több, mint 1.2 milliárd dollárnyi tranzitdíjtól, Oroszországot meg nem érdekli, mert a döntés miatti áremelkedés bőven kompenzálja a kiesett bevételt, így is sorban állnak az ázsiai országok.
Csak az elmehunyt politikusok veregethetik saját vállukat, hogy mekkora idióták, de mint tudjuk diktatúrákban nem az ész és a tények számítanak, csak az ideológia.
Óriási vihart keltett Johnny Depp felmentése a volt felesége, Amber Heard által indított erőszak-perben és valószínűleg hullámai még egy ideig érezhetők lesznek. Most a MeToo mozgalom elindítója, Tarana Burke tett közzé egy kemény nyilatkozatot Twitter-oldalán. ’A MeToo mozgalom nem halt meg, a…..
különvélemény 2022.06.08 07:41:26
@radix:
Ráadásul polgári per volt, ahol nincs "felmentés" ott az alperes vagy felperes javára dönt a bíróság.
 ..
különvélemény 2022.06.01 16:45:43
@steery:
Megy a direkt 24/7, de mint az elsőben is írtam, már leszokóban vannak róla, pont a bannolások miatt.
De csak azért, mert sok helyről sokan jelentkeznek be, profiltól függően nem tiltogathatsz sejtésekre alapozva.
Persze lehet regionálisan tiltani, vagy bizonyos országokból, ha megteheted, mert mondjuk belföldre szánod csak a szolgáltatást. De mindig egyensúlyozni kell az ügyfélélmény és a biztonság között. Ha jó a jelszó policy, akkor úgy sem jutnak be, kit érdekel.

Szinte mindenkitől loptak már adatot, nincs 100%-os védelem, itt egy gyors keresés utáni első lista találat guglin, van ott mindenki, face, twitter, linkedin, adobe, ebay:
www.upguard.com/blog/biggest-data-breaches
különvélemény 2022.06.02 11:48:29
@eßemfaßom meg áll:
Egyszerre megy általában mindegyik, tehát 1 user max 3x mondjuk óránként, 1 IP max 3x mondjuk szintén óránként. Egyéni beállítás kérdése.
De ezek adatbázisból dolgoznak, leggyakoribb login nevek, leggyakoribb jelszavakkal párosítva, tehát váltogatja az algoritmus folyamatosan, figyelve, hogy ne kapja meg ugyanaz a célpont túl sűrűn ugyanazt az IP-t, vagy login nevet. Mivel milliónyi van, így ez nem probléma.
Ezek manapság csak azért futnak, mert szinte ingyen van, és így is van találat.
különvélemény 2022.06.02 12:00:01
@eßemfaßom meg áll:

De publikus szolgáltatásnál, mint pl. fórum, email, chat, discord, akármi, nem is tudsz korlátot tenni login névre, mert azonnal kitiltatnak minden nevet és használhatatlan lesz a szolgáltatásod.
Ott max az működik, ha érvénytelen login névre tiltasz, de annak sincs sok értelme.
     Immáron csaknem hetven éve annak, hogy popzenéről beszélhetünk. (Egyesek szerint van az száz is, jómagam azonban a Rock around the Clock című kultikus sláger megjelenését, 1954. május 20-át tekintem startpontnak.) A mögöttünk hagyott évtizedekre visszatekintve azt kell mondanunk, hogy…..
Megállítani egy inváziós háborút és megvédeni a világot egy újabb fegyverkezési hajszától nemcsak Európa jövője szempontjából létfontosságú, hanem azért is, hogy féken tarthassuk a klímaváltozást, elhárítsuk a nukleáris veszélyt és ne hagyjuk elszabadulni a biotechnológiai forradalmat – jelentette…..
különvélemény 2022.04.12 16:13:00
@chrisred:
Ügyes csúsztatás, de nem.
Ezek szólisták, és ez nem Olimpia, itt nem országok versengenek, meg országos csapatok, hanem egyének és egyéni karriert építenek. Egyáltalán nem képviselik az orosz államot.
Ha épp a Zeneakadémián tanulnának, akkor magyar regisztrációval mennének, de ettől még nem képviselik sem a magyar államot, sem másikat.
Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el Avagy; Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Érdekes hangulat uralkodik az országban, mintha mindenki szép lassan ébredezne egy brutálisan átbulizott éjszaka után, ahol felébredt valaki mellett, akit nem ismer, keresi bizonyos…..
Le kell vonni a kommunikációs hibák tanulságát, ennek ellenére Magyarországnak mindenképpen változtatnia kell politikai irányvonalán. Magyarország nagyon komoly szociális kérdések elé néz, ezek közül többre megadta a jó választ a demokratikus ellenzéki összefogás, azonban ezek az üzenetek nem…..
Azt mondják, hogy aki beszél, az egyben befolyásol is. Talán ez sokszor így is van, hiszen mi magunk is ezt tesszük, ha érvelünk például a nyaralás vagy egy vásárlás mellett, vagy ha a gyereket próbáljuk meggyőzni arról, hogy igenis érdemes tanulni. Tehát a befolyáslás az életünk része, és sok…..
 Az 1950-es évek óta nem volt ilyen rossz helyzetben a brit gazdaság...
különvélemény 2022.03.26 10:28:29
@Ekrü:
Hja, amit előadott a miniszter asszony azt úgy hívják műveltebb környékeken, hogy hamis dilemma, a propagandisták kedvenc érvelési hibája.
különvélemény 2022.03.26 10:31:56
@különvélemény:
Arról nem is beszélve, hogy a cseh kormányt a cseh emberek választották meg, hogy a cseh emberek érdekeit képviselje, ahogy a magyart is.
Ha idegen érdekeket képvisel a saját állampolgárai kárára, azt úgy hívják, hazaárulás.
különvélemény 2022.03.26 10:37:19
@chrisred:
Mindenhol vannak szegény emberek, vagy nagycsaládos egykeresősek, stb.
Nem az átlagot kell nézni, mindig a szavakban oly védett és dédelgetett hátrányos helyzetű réteg fogja legjobban megszívni.
Ezért nevetségesek az olyan beszólások, amit a napokban pl. Stephen Colbert nyomott le a propagandista showműsorában, hogy ő akár 15 dolcsit is fizetne a benzinért, hogy "tiszta legyen a lelkiismerete", persze ezt a 16 millió dolláros fizetésével mondja.
Putyin háborús ürügyét, vagyis hogy Oroszország azért indított támadást Ukrajna ellen, hogy megvédje az „üldözött” kelet-ukrajnai orosz kisebbséget átvette és visszahangozta a magyar kisebbséggel kapcsolatban Belénessy Csaba, a kormányhű Mediaworks Hungary Zrt tartalomfejlesztő tanácsadója. A…..
Manapság a print és a sugárzott televízió adások tömegfogyasztásának erőteljes gyengülése közben egyre inkább az internetről is tájékozódunk. Nagyszüleink korában sokan gondolhatták, igaz hiszen bemondta a rádió és megírta az újság. Szüleink korában sokan gondolhatták, igaz hiszen láttuk a TV-ben. A…..
    Az utóbbi tíz nap során sokan úgy érezzük magunkat, mintha a Trónok Harca fináléjában járnánk. Daenerys kapcsán mindig is sejtettük, hogy bujkál benne némi őrület, ám a fene se gondolta volna, hogy végül porig rombol mindent... Az első döbbenet után idővel reagálni is kell, s az ember azt…..
különvélemény 2022.03.06 10:40:06
@cvsvrs:
Az IKEA sosem volt jó bútor, csak olcsó. Pont azért sikeresek, mert kimaxolták a még elfogadható minőségű bútorok sorozatgyártását, és ezzel messze alá tudnak menni mindenkinek. Egy jó minőségű bútor ára sokszorosa egy IKEA bútornak, így a legtöbb ember kompromisszumot köt.
különvélemény 2022.03.06 11:03:13
@midnightcoder2: "Jó minõségben gyártanak szar bútort,"
Erre mondtam, hogy kimaxolták a sorozatgyártást.
Az nem ment senkinek előtte.
De még ott is spórolnak azért, egy réteg vékonylazúr van a nem fóliázott/festett fa cuccaikon, az is spórolós mennyiségben, beltéri bútornál is max. 2 év után újra kell lazúrozni.
Akkor már inkább árulják nyersen olcsóbban.
A napokban Boredpandát böngészvén belebotlottam egy cikkbe, egy bizonyos „antiwork” reddit-oldal kezelője került az írók célkeresztjébe. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, így gyors átolvasást követően el is kattintottam, gondolván, hogy csupán egy raklapnyi szociológus-remete…..
    Immáron jó ideje megy a találgatás, lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, vagy sem; kell-e egyáltalán, vagy totál felesleges; emeli-e egyik vagy másik oldal népszerűségét, avagy inkább rontja az esélyeket. Bevallom: a magam részéről vitapárti vagyok. Egyszerűen azért, mert ez egy kiváló…..
  A Ne nézz fel! az utóbbi évek egyik legjobb filmje - ekképp ajánlották többen is. Igazuk volt, egyáltalán nem csalódtam. Azon ritka alkalmak egyikét élhettem át, amikor családom minden tagja 140 percig a képernyő előtt maradt, senki sem szivárgott vissza csendben a szobájába.   Leonardo…..
különvélemény 2022.01.18 10:44:13
@baalint1:

Felesleges ezt ennyire túlgondolni, az egész annyira át van politizálva, hogy konkrétumot senki sem tud.
Az IPCC és a mainstream media is folyamatosan csúsztat, és a "klímatagadók" is.
Tudományos munkát csak a fősodornak megfelelően lehet végezni, különben ki vagy rúgva, ha egyáltalán tudsz rá támogatást szerezni.
Ilyen környezetben nem lehet érdemes vitát folytatni, mert senkinek sem lehet hinni.
Télapu, Reszkessetek betörők! Igazából szerelem... biztosan ismerősen csengenek a címek. Ezek a filmek úgy összeforrtak a karácsonnyal, hogy nélkülük szinte el sem tudjuk képzelni az ünnepeket. A tévécsatornák minden évben műsorra tűzik a legismertebb karácsonyi filmeket. A XXI. századnak…..
különvélemény 2021.12.17 06:44:34
@Sir Gombóc:
Attól, mert az USA-ban mindig leadják, még nem lesz itthon ismert.
Levélírónknak lassan elege lesz a barátnője volt pasijából, akivel a csaj még mindig tartja a kapcsolatot, főleg érzelmi szinten. Amikor párjának elege lesz a hüppögésből meg a sehova se vezető nosztalgiából és szóvá teszi a dolgot, a csaj azt feleli, nyolc évet nem tud csak úgy…..
különvélemény 2021.12.14 10:38:05
A Wikipédia azt mondja, "a kuruzslás a köznyelvben azon személyek által elkövetett tett, akik orvosi és gyógyszerészi képesítés és megfelelő tudás nélkül betegek gyógyításával, gyógyszerek készítésével és árusításával foglalkoznak". Jómagam azonban hajlamos vagyok ezt a kifejezést kicsit tágabb…..
különvélemény 2021.12.08 15:09:03
@mérnököcske:
Ja, átmentünk metafizikába meg ezotériába.
A vaktesztekkel 2 probléma van, az egyik, amikor telefonkábelt hasonlítanak 1 mill/m-es kábelhez, a másik, ami gyakran átfedésben van az elsővel, amikor 60%-ban megmondja...
Ami tőzsdén multimilliárdossá tehet, de annak eldöntésére, hogy egy 100x-os árba kerülő kábel megéri e a pénzét, édeskevés találati arány. És ez a röhejes százalékot is olyanok szokták hozni, mondjuk a 4 tesztelőből 1, aki a 20-as éveiben jár (hallás), hifi szalonban dolgozik, és olyan gyakorlott füle van, mint senkinek 100 kilométeres körzetben, ott is csak saját agyonhallgatott cuccon, saját agyonhallgatott zenével tudja a 60%-ot.
Ennél jobb eredményt elérő vakteszttel én még nem találkoztam, csak bukottal.

Ehhez képest, ha csak pár fokkal elforgatod a fejed, már másként hallod a hangszóróból a zenét, és ezt 100-ból 100 ember hallja, még a majdnem süketnek is, tehát javasolnám a kijelölt pontról, nyakmerevítőben hallgatni a zenét, mert annak sokkal nagyobb hatása van a zenére, mint a kábeleknek.
De mérhetően függ még a légnyomástól, a páratartalomtól, a hőmérséklettől (mivel a hang a levegőben terjed, nem a hiperűrben), és még millió más dologtól.
A kábeltől, ahogy fentebb is írtam tízezres kategórián felül (100e-mill) nem. Pár tízezerért, ha valakinek nagyon drága cuccai vannak, és erre akar költeni, már vehet olyan kábelt, ami az összes paraméterét hordozza a sokkal drágábbaknak, a sárkányfűvel meghintésen kívül, OFC, esetleg ezüsttel futtatott, PTFE, vegyes szálak, sodort szálak, többszörös árnyékolás, masszív, aranyozott csatlakozók, stb. Az ennél drágább kábeleket az újgazdag amatőröknek árulják, és nekem semmi bajom sincs vele, használja egészséggel, legalább termelt egy kis hasznot a kereskedőnek, ami ráfér a kihalófélben lévő hifi szakmára.
különvélemény 2021.12.08 18:56:59
@Gyökösi Attila:
A radioaktivitásnak van fizikai hatása, ha nem tudod mérni, sőt akár nem is érted, a hatás akkor is megismételhető, bármikor reprodukálható, így lett felfedezve.
Szubjektív "én jobbnak/máshogy hallom" vélemények nem fizikai hatások.
Márpedig a hang levegőben terjed, annak a rezgéseit meg elég pontosan tudjuk mérni.
Amióta számítógépek vannak, akár ki is vonhatunk egymásból két felvételt, amit meg is szoktak tenni rendszeresen, ezzel is bizonyítva, hogy ezoterikus csodák nem léteznek, a különbség pont ugyanakkora szokott lenni, mintha mindkét felvételt ugyanazzal a kábellel végzed, hallhatóság határán aluli random zaj.
„Ha valaki maximálisan öntelt, önfejű és egoista, és mindig biztos az igazában, és úgy hiszi, csak ő látja jól a dolgokat, az szerintem nem anyatípus.” - A csaj előhúzza a gyerektémát, a pasi pedig még mindig keresi azokat a szavakat, amikkel lebeszélheti róla.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
különvélemény 2021.12.07 07:37:45
@Peni a Valdes:

Pedig még CC oktatósorozatot is forgattak Szex és New York néven, egy egész generáció nőtt fel rajta. Az index, az újraindított sorozatról szóló podcastja szerint, már nem is 40, hanem "50 az új 30", még 10 évvel kitolva a CC korhatárt.
  Világszerte jelentősen megemelkedtek az energiaárak az utóbbi időszakban. Ez komoly problémát jelenthet a téli fűtési szezonban a szerényebb anyagi körülmények között élő családoknak szerte Európában, de a vállalatok, sőt egész iparágak tevékenységét is hátrányosan érinti. Az Európai Bizottság…..