Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magnamanus

81 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer az ifjú Viktor és a még ifjabb Péter kéz a kézben kiszöktek a palota szinte végeérhetetlen labirintusából, és egész nap álruhában járták Budapest utcáit. Egyszer csak, talán a Nyugati téren, ahol azelőtt sohasem jártak, legfeljebb a biztosított konvoj vitte át rajta…..
 Mármint a Nemzet Újjászületése, Magyarország Újjászervezése, gyönyörű képességünk, a NER.Vegyük elő látnoki énünket, és próbáljuk elképzelni, mit is fog eredményezni a légzőkészülék nélküli világrekord. A megcélzott új rendszer elemei egyre tisztábban…..
Interjú Miniszterelnök Úr Őkegyelmességével."Akinek a tehetséges emberek közötti elsőség a célja, nagy feladatra vállalkozik, ez azonban mindig hasznos a köznek. Ám aki azon mesterkedik, hogy az egyetlen számjegy legyen csupa zérus között, egész korát romlásba…..
Azt írja a Véleményvezér, hogy az elszakított nemzetrészek újraegyesítése terén "a célra vezető út az, ha a magyar állam az emberi jogok és különösen a kisebbségi jogok egyfajta őrzőjévé válik a régióban".Halkan jegyezném meg, hogy bohócügyi államtitkárokkal…..
Magyarán Szud csesztyi. "Emlékszünk" még az 1949-ben készült, "kissé" vonalas, nagy sikerű szovjet becsületdrámára? Amiben az amerikai kiküldetésben dolgozó szovjet tudós "hazája érdekeit megsértve közreadja kutatócsoportjának még be nem fejezett…..
"Ez valójában a 13. alkalom, hogy együtt lehetünk. Most tizenharmadszor lehetünk itt, ez azt jelenti" (innen folytatnám én, ám minőségi változás nélkül), hogy tizenkétszer már voltunk együtt, és most újfent együtt vagyunk. Tizenkettőt szádra ne vedd, hacsak…..
Halls of the Dead A hajó elment 2011.02.02 15:42:00
"Ön most két lehetőség közül választhat: a) visszalép az állami nyugdíjrendszerbe (...) b) az önkéntessé átalakuló magánnyugdíj-rendszert választja.(...) Milyen életkorban (idősebb, fiatalabb), milyen jövedelem (alacsony, magas) mellett éri meg jobban a pénztártagság…..
Magnamanus 2011.02.03 12:12:00
@efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehetség kell.
Miniszterelnök Úr Őkegyelmessége ma délután a Parlamentben "elismeréssel hangjában" gratulált (nyilván lehetett volna anélkül is) a diákolimpikonoknak, és ennek kapcsán  újabb, tán dakota elméncségekben lehetett részünk. Így a hely szelleme eszébe…..
Fredric Brown - A fegyverA szoba nyugalmas volt a kora esti félhomályban. Dr. James Graham, egy nagy fontosságú tudományos vállalkozás vezető tudósa, gondolataiba merülve ült kedvenc karosszékében. Olyan csend volt, hogy tisztán hallotta, amint a szomszéd szobában fia egy…..
Miután nyugdíjak, egészen pontosan a magánnyugdíjpénztári rendszer körül majdnem három hónapja forr a levegő, már éppen kezdett volna feltűnővé válni, hogy a törvényben a nyugdíjpénztárak felügyeletére kijelölt szervezet (Pénzügyi Szervezetek Állami…..
Hazugságot habzott a bírvágy, ami aztán kidőlt a miniszter száján. Mára már pontosan lehet tudni, hogy nyugdíjügyben minden, amit a kormány állít, hazugság, és ez csak a legelvakultabb hívők előtt nem nyilvánvaló. Náluk azonban ez már orvosilag sem…..
Vasárnap hangsúlyozottan civil szervezésben tüntetés zajlott a Kossuth téren a magánnyugdíjpénztári tagdíjak átutalásának felfüggesztése ellen, csak Szanyi kapitány és Ungár Klára volt a részt vevők között azonosítható politikus. Most még…..
Bár nem teljesen nyilvánvaló, ebben a hónapban a honi politika a demokrácia klasszikus filozófiai alapelveit érintő fordulatot vett. Ezek az alapelvek oly régiek, hogy néha csak közhelynek érezzük őket, a most zajló viták során azonban az érvelésből rendre…..
Kezdjük az alapokkal: ez egy regény. Eredetileg regény-tetralógia, szerzője, Anatolij Naumovics Ribakov (1911-1998) szovjet-orosz (és zsidó) író a hatvanas években írta, ám hivatalos kiadásban a korra jellemzően csak a gorbacsovi peresztrojka idején, 1988-ban…..
Napi penzumom eredeti címe The Blade Master, készült 1984-ben, rendezője Joe D'Amato.Sztorija röviden a következő: állatbőrökbe öltözött ősemberek harcolnak egymással egy barlangban. Még a tüzet is alig tudják használni. Ám eközben mások a narrátor szerint békében…..
Halls of the Dead POTLACS! 2010.08.31 16:57:00
(Főcím - POTLACS!)Műsorvezető: - Miért jöttünk ma össze? Hadd halljam! Ha szerda, akkor -Nézők (kórusban): - POT-LACS! POT-LACS! POT-LACS!Műsorvezető: - Úgy van! Kedves nézőink a Potlacs!® mai adásában alig várják, ki, mijét és hogyan veri…..
Mai témám az Osiris 2005-ös kiadványa, ősrégészettel foglalkozó könyv.Szerzője Colin Renfrew, neves angol régészprofesszor (egyébként: Sir Renfrew, Baron Renfrew of Kaimsthorn) a kiadás alapjául szolgáló munkáját 1973-ban írta. Tárgya az 1949-től kezdődően a régészetben…..
http://www.youtube.com/v/IJzGoyQrrKs&hl=hu_HU&fs=1Soha időszerűbbet.(Nem megy a beágyazás, ha valaki segítene.)..
Kedves Barátaim!A napokban sajnálatos üzemzavar állt be a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Ismételten tanúi lehetünk annak a remélhetőleg megszűnő jelenségnek, ahogy a Magyar Nemzet - Hírtv - Echotv - Magyar Hírlap tér-idő kontinuumon, a realitás egyetlen…..
Halls of the Dead Zombi Holocaust 2010.07.14 13:03:00
Most már végre olajozottan működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere, nyilatkozatok a falon, fekete káderek a csatornában, fehér káderek a helyükön, megválasztását követően zavartalanul bokázik és kellemkedik a Nemzet Zsúrpubija (Schmitt), úgyhogy végre…..
Kedves Barátaim!A Nemzeti Együttműködés Rendszere működésbe jött, miáltal nemzetünk az együttműködő emberek nemzetévé vált, az Együttműködő Nemzetté. Szép sorban mindenki sorra kerül, aki homokszem lehetne a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, no nem…..
Lem átmeneti regénye, melyet 1959-ben írt, és ami összeköti a korai, sci-fis-kalandos, naiv műveket (pl. Magellán-felhő) a későbbi filozofikus, nagy igényű és nagy lélegzetű darabokkal (amelyek legismertebb darabja a Solaris).A történet egyszerű.…..
Halls of the Dead Vadnyugat 2010.06.04 12:35:48
Négyen ülnek az ivóban az asztalnál. Pókereznek. Igazából egyikük sem hamiskártyás - nincsenek azon a szinten -, de a bank éppen nem áll nyerésre. A játszmának ezzel nem lenne vége, de el akarja kerülni a pillanatnyi veszteséget. Csalni akar. A probléma az, hogy a többi…..
Kurvannya Istenes preambulum 2010.05.27 13:11:00
A nemrégiben (és nem botránymenetesen) megalakult új Parlamentben, a "kettős állampolgárság" megadásához képest itthon kevéssé vitatott, tartalmában nemzeti konszenzust is élvező törvényt fogad el ma az Országgyűlés A Nemzeti Összetartozás (sic!) melletti…..
Magnamanus 2010.05.27 21:33:15
@sorokinV: "A maga módján vallásos" kategória egyszavas megjelölése a képmutató, nem?
Halls of the Dead Rövid hír 2010.05.27 13:06:00
A mai napon Szancsák Mihály vájár (38 éves, Oroszlány 2. vk.) a Nemzeti Konzultáció keretében javaslatot tett Orbán Viktornak a Nemzeti Fejlesztés Programjára.A javaslat szerint a devizahitel-kitettség csökkentésével, a devizahitelesek terheinek államilag garantált…..