Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szondi két apró tesztje

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddigi tapasztalataim szerint a tengeralattjárós történetekkel valahogy úgy vagyunk, mint a gasztronómiában a velős pacallal, a partnerkapcsolatokban a vörös hajjal vagy mint a csapatsportokban a kosárlabdával: nem mindenkit érintenek meg, akiket viszont igen, azok a tűzbe mennének értük. Ezen…..
Szondi két apró tesztje 2017.09.12 13:44:29
@Sanda gyanu: @molnibalage: Hát, Tsushima-t akkor írjátok és mondjátok Csuzima-nak, ha a Mitsubishi-t is Micsubizinek szoktátok írni/mondani. Lehet, de elég hülyén hangzik...
  Lehet, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok, de a véleményem az, hogy a fenti dokumentum alapján joggal állíthatom, hogy Balatonfüreden nem engedik rontani a halálozási statisztikát. Tisztelt Praxis!     Tegnap olvastam először az oldalt és eldöntöttem, hogy ma…..
Szondi két apró tesztje 2012.08.29 01:32:26
@mary.poppins: szia, ezt a gastroenterológiás sztorit részletezd már egy kicsit légyszives - nekünk szept. közepére van időpontunk a neurológiára...
Szondi két apró tesztje 2012.08.31 00:32:09
Utolsó darabjához érkezett aktuális étlapszériánk (korábban: itt és itt). Azért egyszerre tesszük ki a maradék öt oldalt, mert ebben némi ismétlés is van már, de azt reméljük, nem bánjátok: Legelőször is szögezzük le, hogy az első sorban rögtön mindkét nyelven…..
Első versenyzőnk egy totalcaros kolléga, Papp Tibi tulajdona, aki motorozáshoz használja, és igen meg van vele elégedve. A Sperian munkavédelmi boltból származik, a büdös életben nem hallottam róla. ha fogadnom kéne, arra tennék, hogy az olvasó sem, pedig a Sperian a honlapja…..
Tisztelt Praxis!   Hogy érthetőbb legyek, leírnám egy pár sorban a történteket. Gyermekünk Kecskeméten jár iskolában, de vidéken lakunk (kb. 20 km Kecskemétről). Reggel a gyereket bevittük iskolába, ahol rosszul lett, hasi és alhasi fájdalmakra panaszkodva. Mivel nagy…..
Praxis A legbunkóbb gyermekorvos 2011.05.25 17:43:00
Tisztelt Praxis! Mostanában sokat olvashatunk arról, hogy az orvosok itt hagynák az országot egy jobb élet, jobb körülmények reményében. Természetesen érthető az álláspontjuk, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy azok fognak itt maradni, akik igazán nem hiányoznának egyikünknek…..
Szondi két apró tesztje 2011.05.26 03:00:51
@Dr.laikus PhD: ha már

Johann Wolfgang von Goethe: A villikirály
(fordította: Vass István)

Ki vágtat a szélben, az éjen át?
Egy apa az, ő viszi kisfiát.
Karjába szorítja gyermekét,
átadja teste melegét.

– Fiam, mért bújsz az ölembe, ki bánt?
– Apám, nem látod a villikirályt?
Koronája fehérlik, uszálya suhan.
– A köd gomolyog, csak a köd, fiam.

"Jöjj hát velem, édes gyermekem!
Játszhatsz gyönyörűen énvelem,
mutatok majd tarka virágokat,
anyám arany ruhákat ad."

– Apám, jaj, apám, mondd, hallod-e már,
mit igér suttogva a villikirály?
– Fiam, csak csitt, ne mozogj, ne beszélj:
a száraz avart zizzenti a szél.

"Most, szép fiú, jó fiú, jössz-e velem?
A lányaim ápolnak majd szeliden.
Már járják az éjben táncaikat,
s álomba táncolnak, dúdolnak."

– Apám, jaj, apám, nézd, ők azok,
a villi-királykisasszonyok!
– Látom, fiam, ott fehérlenek
a sűrű sötétben a vén füzek.

"Szeretlek, a szépséged ingerel:
eljössz, vagy erővel viszlek el."
– Apám, most bántott, jaj, de fáj!
Megfog, nem ereszt el a villikirály!

Borzongva az apa üget tovább,
karolja nyöszörgő kisfiát,
a ház kapuján bajjal bedobog:
karjában a gyermek már halott.
Év végi kínzó kérdésnek kaptam ma egy vádlotti idézést a bíróságtól indoklás és iratok nélkül, úgyhogy most fogalmam sincs konkrétan melyik ügyről lehet szó (nagyon sokan fenyegetőztek már ezzel a praxisom során), és a téli törvénykezési szünet végéig valószínűleg…..
Szondi két apró tesztje 2010.12.28 19:56:48
Az Apple ismét kitolta a fehér iPhone 4 megjelenésének dátumát, ezúttal az a mondás, hogy 2011 tavaszán érkezik a nyilván csak borzasztó nehézségek árán legyártható fehér szín. Meg nem erősített források szerint új neve is lesz, úgy hívják majd, hogy iPhone 5. Az (előbbi,…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Szondi két apró tesztje 2010.06.11 14:32:06
  A múlt heti HUF- és BUX-mélyrepülés után tegnap minden figyelem a Nemzeti Együttműkődés Gazdasági Rendszerére, annak 29 pontjára irányult, pedig az Országgyűlés más fontos törvényekről is döntött. Egyrészt elfogadták a kormánytisztviselőkről szóló…..
Merő kiváncsiságból, köszönjön már be aki állandó látogató, kiváncsi vagyok. Gondolom többen nem kommentelnek, tehát nem tudhatom. A blog most már fixen hoz 500 oldalletöltést egy nap (álszerény vagyok, utolsó 7 nap oldalletöltése 1002, utolsó 30 nap 976, de ebben az is benne…..
Szondi két apró tesztje 2010.05.02 04:25:20
khm
„Hát ők voltak azok: •••••••••••• ••••••••••••, ••••••••••••, továbbá meghívott előadóként…..
Gábor tulajdonképpen olcsón megúszta, csak egy üveg parfüm tűnt el a feladott bőröndjéből, de bármennyire is megszokott, tökéletesen érthető és jogos a felháborodása. Kedves Homár, ha már a Budapest Airport válaszra sem méltat, akkor legalább szolgáljon tanulságul a…..
Nem tudja valaki hogy lehet ezt a bigyót lecserélni? Megcsináltam 16x16 pixelben amit föl akarok rakni (természetesen .ico formátumban), de dunsztom sincs, hova rakjam! Kaptam segítséget, de az a csöppnyi információ kéne, hogy PONTOSAN hova rakjam. Buta felhasználó vagyok, tehát…..
Szondi két apró tesztje 2010.03.13 19:27:24
Szondi két apró tesztje 2010.03.20 23:57:21
A magyar rendőrség elérte azt a tahósági szintet, amit már nem nagyon lehet überelni, legközelebb talán Pintérsanyáék alatt. Naiv kismamát éjjel fél egykor vitték be a disznók egy feljelentés alapján, mondván okirathamisítás miatt országos körözés van ellenük. Reggel 9-ig…..
Szondi két apró tesztje 2010.03.09 01:29:45
Jött egy fax

Az asszony egyszerűen ajtót nyit a csengetésre, a tízemeletes miskolci panelház ötödik emeletének 2-es számú lakásában. Két ismeretlen férfi lép be, egyikük kifejezetten nagydarab, őt félretolják.

– Kik maguk, mit akarnak, mit képzelnek? – kérdi az asszony a két támadót.

Egyikük a szobák ajtait nyitogatja, mindenhová benéz, miközben ezt ismételgeti:

– Hol van, hová bújt?

A másik férfi a zsebében kotorász, az asszony pedig döbbenten látja, de fel se nagyon fogja, hogy ezek rendőrök, (ez még a kisebbik rossz, hiszen mi nem követtünk el semmit, ez csak félreértés lehet, de miért keresik, Úristen, mit csinált Jóska, csak vásárolni ment a Tescóba, én megőrülök, ha baja esett.)

A két zsaru – egyikük sem látszott harmincnál többnek –, a hátuk közepére kívánták ezt az egészet, esküdtek magukban, hogy ez csak és kizárólag velük történhet karácsony előtt két nappal, de szívük mélyén azért izgatja őket a feladat, hiszen ez nem kis dolog. Ha kicsi, ha nagy, sietni kell haza, gyorsan beviszik, lejátsszák az egyeztetést, nyert ügy, délutánra minden kész, kalap kabát, ha valami barom valahol, ahová a harmónia nem hazajár, meg nem böki az asszonyt, az ünnepek előtti neurózis erős felindultságában, hullarészegen. Akkor az obi. Miskolc nem piskóta város, ha az ember itt rendőr, tudja, hogy sok minden kitelik tőle.

– Nemsokára megjön a férjem – mondja az asszony, aki továbbra sem ért semmit. Abból, hogy rendőrök a lakásból egyszerűen kiviharzanak, s azt mondják, mindjárt visszajönnek, arra gondol, hogy Jóskának nem lehet baja, mert azt már megmondták volna, hacsak nem támadta meg valaki. Mert ő nem bánt senkit. Ha viszont őt akarják bántani, vagy azt, aki hozzátartozik, akkor Jóska egyszeriben más ember lesz, és nem lehet megállítani. Mert ereje van Jóskának, és az ember biztonságban érezheti magát mellette. Nem nagydarab, de erős, mint a bivaly, rettentő gyors, nem verekedős, kezdeni nem kezd. Miskolcon ez kötelező irodalom, eddás volt, és heves néha ma is, ó, még megütött valakit, aztán lelépett a helyszínről, de a Jóska nem buta, ez nem ő, mert amit ő tesz, azért a felelősséget vállalni szokta. Utálja a gyávákat. Ez csak valami félreértés lehet.

A két rendőr a szomszédba megy. Az ajtót nyitó hölgy kérdésre válaszolva elmondja, hogy a maga részéről örvend, hogy Nagyék költöztek a szomszédba, rendes emberek, ő rosszat mondani róluk nem tud. Elővesznek egy faxot, amin alig kivehető arckép van.

– Ez ő? – kérdi. – Hasonlítani hasonlít – mondja, de szóvá teszi a kép rossz minőségét.

Ezután a nyomozók visszatérnek Nagyék lakásába, ahol várakozni kezdenek, de továbbra sem mondják meg a feleségnek, hogy a férjét miért keresik.

Már-már talán kicsúszna a szájukon, hogy lakossági bejelentés alapján történő adategyeztetésről van szó, amikor az ötödiken megáll a lift. A lakás ajtaja elé húzódnak. Nagy József 37 éves ipari alpinista az ajtóhoz lép. Tolja a kulcsot. Kinéz a szomszéd hölgy, aki figyelmeztetni akarja:

– Figyelj már, légy szíves...

Az ajtót belülről hirtelen nyitják, Nagy Józsefet a karjánál és gallérjánál fogva a lakásába rántják.

– Kik maguk, mit akarnak, mit képzelnek? – ennyit tud hirtelen kérdezni.

Telefonálni nem lehet

A 10 éves Richárd és az 5 éves Levente a kiabálás hatására leteszik a pléjsztésönt, kijönnek a gyerekszobából. A nyomozók éppen igazolják magukat. (Apától a fogasnál igazolványt kérnek, Apa belenyúl a belső zsebébe. Apa remeg az idegességtől, remeg a hangja is, pedig nem szokott, kiabálni sem szokott, de Apa most szívesen kiabálna, az látszik, „kutatási engedélyt” akar.) Papírt arról, hogy milyen jogcímen jöttek be a lakásába. Richárd fejébe szöget üt a kutatás szó. (Mit akarnak itt kutatni, mit rejtettünk el? Mi nem szoktunk dugdosni semmit.)

– Hogy hívják?

– Nagy József.

– Biztos?

– Biztos.

– Ön van ezen a képen?

– Nem.

A rendőrök valamilyen faxot hasonlítgatnak a személyiben lévő képéhez. Nagy József felajánlja az útlevelét is. A nyomozók nem beszélnek egymáshoz, összeszokottan metakommunikálnak a szemükkel. Nagy József rosszat sejt, előszedetné a dobozt, amiben minden papírt tart, anyakönyvtől máig. De nem kérik. Ő dokumentált életutat emleget, az események sodrában pedig talál egy jó erős ágat, amibe kapaszkodhat: biztos benne, hogy nem őt keresik. Biztos, hogy félreértés.

– Be kell jönnie velünk a kapitányságra adategyeztetésre, de sajnos ennek van egy kellemetlen oldala – közlik a rendőrök immáron kulturáltan –, meg kell önt motoznunk és meg kell bilincselnünk. Legyen szíves kipakolni a zsebeit.

Richárd és Levente, akiket a döbbenettől senki sem zavar be, látják, amint apjuk a zsebeiből az ebédlőasztalra pakol. Arra az asztalra, amin a sütés kezdődött volna. (Karácsonykor mindig Apa süt, mi pedig ott vagyunk körülötte, figyelünk, ő magyaráz, ha csuszmákolunk a krémből, úgy tesz, mint aki mérges, de mosolyog rajta, Kishavernek szólít bennünket, és Apával akkor a legjobb beszélni, ha süt, vagy főz valamit. De Apát most végigtapogatja az egyik felügyelő, megnézi a nyakát, megnézi a bokáját, mint a filmeken, aztán a kabát alól elővesznek valami fémes zörgőt, tartja a csuklóit, és Apát megbilincselik.)

Richárd magához vonja Leventét, aki nem tudja, hogy fog Apa összebilincselt kézzel sütni.

Nagy József telefonálni akar a rokonságnak, hogy értesítse őket arról, hogy a felesége nehéz helyzetben egyedül marad.

– Nem lehet – mondják a rendőrök.

A lakásban nincs vezetékes telefon.

– Vegye ki a zsebemből, és adja oda feleségemnek a mobilt – kéri Nagy.

Nem lehet.

A lakásból arányos mérvű testi erővel vezetik ki, azaz karjánál fogva. Az ereszkedő liftben Nagy József megtöri a csöndet:

– Biztosak benne, hogy ez a törvényes eljárás?

– Nekünk ez a munkánk. Tudjuk, hogy mit lehet és mit nem.

– Rendben.

Ősi női magyarázat

– Kik voltak ezek, és hová vitték Apát? – kérdi Richárd.

Az asszony keze a szája előtt, szaladgál az ajtó és az ablak között. Nem is figyel, úgy válaszol.

Szegény gyerek nem tudja, hogy ez a válasz egy toposz. Az anyák minden történelmi időben csak azt a gyenge szöveget tudják ismételni a gyerekeknek, ha férjüket a rendőrök elviszik, hogy „Apa kollégái voltak itt”.

Richárd tízéves élettapasztalata szerint a felnőttek gyakran nézik hülyének a gyerekeket. Okosabb már annál, hogy tovább kérdezzen, inkább visszavonul Leventével, és ő is azt mondja neki: Apa kollégái voltak.

Anya később kabátot vesz, azt mondja, senkinek sem lehet ajtót nyitni, elszalad az édesanyjához. Ötszáz méterre laknak.

– Na végre, megvan! – lép az irodába örömmel a harmadik rendőr, az elöljáró.

– Hogy hívnak?

– Nagy József.

Ezt legalább tízszer visszakérdezi.

– Hogy hívnak?

– Nagy Józsefnek. Harminchét éve.

– És mi a másik neved? – talán álnévre gondol.

– Zsolt. Nagy József Zsolt – feleli a zárt téli ruházatban ülő, megbilincselt férfi, akit háttal ültetnek a monitornak.

Ekkor az elöljáró kérdez valamit, amit Nagy nem ért meg, de mintha így hangzott volna:

– Lakatos?

De erre nem várnak választ.

– Hányszor voltál büntetve?

– Nem voltam büntetve.

Sokszor visszakérdezi.

– Ez te vagy? – kérdezi a rendőr, faxszal a kézben.

– Nem, ez nem én vagyok – vesz mély levegőt Nagy –, de mire föl tegezel? Én is tegezhetlek, ha már te is tegezel engem?

– Nyugodtan. Én nem vagyok régimódi.

– Kösz.

A feleség átér az anyjához. Nem akarnak hinni neki. Azt hiszik, tréfa. Aztán az asszonyból kimegy minden erő, ami még megmaradt. Összeesik a szőnyegen. Később az egész család Nagyék lakásába megy vissza, hogy a megbeszélés idején se maradjanak egyedül a gyerekek.

A Robocop nem enged

A miskolci rendőrök Vácot és Egert hívják. Az ottaniak adtak ki körözést.

– Mit követtem el, mivel vádolnak? – kérdezi Nagy József.

Nincs válasz. A következő órák a képek hasonlítgatásával telnek el. Vizet kér, nem kap. Úgy néz ki, Vácról jön majd egy előadó Miskolcra, hogy azonítsa őt. Nagy József számolni kezd. Tudja, hogy 72 óráig benn tarthatják. Ebben az esetben karácsonykor szabadul, lehet, hogy Vácon. Eldönti magában, hogy az ügyintézés lassú ritmusát felvéve szép lassan, komolyan érvelget, heveskedés helyett. A tét nagy. Ésszel él az ember.

Az ügyintézőt nem találják Vácon. Várni kell. Nagy Józsefet egy másik szobába vezetik, ahol a fényképész azt kérdi:

– Rabosítsam?

– Nem.

Digitális kép. Egész alakos, és közeli sorozatok. Másodszorra sikerül. A bilincset az első óra végén veszik le. A folyosón azt mondják:

– Itt a mosdó, igyon.

Jólesik a víz a csapról, az minden férfinak jólesik.

Arcot mos, belenézne a tükörbe:

– Biztos, hogy Nagy József vagyok.

Odabenn folytatja:

– Uraim, én Nagy József vagyok. Ha ujjnyomot vesznek tőlem, és nincs a nyilvántartásban, akkor nem én vagyok az, akit keresnek, feltéve, ha a körözött büntetve volt.

– Az nem olyan egyszerű – mondják.

A Nagy József fényképeiről készült színes print egy óra múlva készül el. Kétszer küldik el Egerbe vagy Vácra távmásolón, mindkétszer eredménytelenül. Az ottaniak elégedetlenek a minőséggel.

Ekkor valakinek eszébe jut a Robocop, ami egy olyan hely a hálón, ahová minden zsaru felmászhat a saját kódjával. Ezen megvannak a körözöttek digitális képei. A kísérletezés eredménytelen, némi jogos rosszkedv vesz erőt a társaságon, rövid telefonok a családnak, némi háborgás:

– Pont velünk fordul elő karácsonykor!

Nagy József ekkor elmondja, hogy 37 évet élt, ebből 32 évet Miskolcon. Minden papírja megvan. Az életútja ellenőrizhető. Kizárásos alapon lehetne az ügyet lezárni, ha a körözöttről vannak információk. Felhívja a figyelmet a tárcájában fellelhető német munkavállalói vízumra, amit nem kaphat akárki. Kérte a német lakásbejelentő a tb-kártya és a jogosítvány vizsgálatát.

– Pénzért mindent lehet venni – hangzott a válasz.

Nagy József útlevelében valóban nem élethű a kép, és rövid a haja. Arra azt mondták a faxszal összenézve, hogy „tuti”. A faxon lévő fazon rövid hajú.

Délután ötkor még mindig nem érték el a vácit, mert valahol kinn volt. Nagy József akkor kezdte el kivenni a szavaikból, hogy egy Lakatos nevű rab három hete megszökött Vácról. Azt keresik. A megfáradt alpinista ekkor összerakta, hogy egy szökött rab csak büntetett lehet, azaz szerepel a bűnügyi nyilvántartásban. Még egyszer kérte, hogy vegyenek ujjnyomot, mert ő nem volt büntetve, plusz a két nyom összevethető egymással, és mindenki mehet haza.

Az egyik rendőr azt kérdezte telefonon:

– Ez a Lakatos cigány?

Cigány lehetett, mert így reagált:

– Ez itt meg fehér.

Bikafej szárnyakkal

Ezután még sok hívás következett, amire Nagy József nem tudott figyelni.

Az elöljáró ekkor ránézett Nagy József hajzatára, és telefonon azt kérdezte Váctól, hogy mikor készült a faxon küldött kép.

– Háromhetes? – kérdezte döbbenten. – Ilyen friss?

Ezen a képen egy rövid hajú férfi van, ennek viszont hosszabb a haja. Három hét alatt nem nő ennyi haj.

Nagy József felsóhajtott.

A kapus feltelefonált.

– Megjöttek a rokonok – mondta valamelyik rendőr Nagynak, aki gúnyt érzett a mondatban.

Ekkor Nagy József elmondta, hogy van egy miskolci rendőrbarátja, akit öt éve nem látott ugyan, de ha valaki, hát ő tudná igazolni. A rendőrök kérték, hogy írja le. Amikor Nagy leírta és hozzátette, hogy a Tokaj étterem mellett lakott, az elöljáró így szólt:

– Te, ez tényleg ismeri! Most hol dolgozik?

– Nem tudom. Öt éve nem láttam.

A rendőrök barátilag megmondták Nagynak, hogy a barátja kapitány lett egy borsodi városban.

Nagy ekkor megkérdezte, hogy van-e a körözött személynek különös ismertetőjele, mondjuk tetoválása.

– Miért?

– Mert nekem van. S ha neki nincs, vagy nem ilyen, vagy máshol és több, akkor nem én vagyok az, akit keresnek.

– Mutasd – mondta a rendőr.

– Megmutatom neked – mondta Nagy, nem hagyván ki a visszategezést, és bal vállán az inget felhúzta. Bikafej szárnyakkal. A Bika jegyében született, a szárnyak pedig ejtőernyős ifjúságát jelentik.

Egy telefonból kiderült, hogy Lakatosnak nincs tetoválása. Viszont találtak egy bankkártyát letiltó levelet Nagy József tárcájában. Magyarázatot kértek.

– A feleségemet kizsebelték, és ellopták mindenét. A zsebesek az utcán mászkálnak, én meg itt ülök benn.

Ha nem te vagy Lakatos

A folyosón megmutatták a rokonoknak a faxot.

– Hasonlít valamennyire?

– Ez alapján a rossz kép alapján az egész várost behozhatnák. Ez mindenkire hasonlít, annyira rossz – felelte a sógor.

– Mióta ismeri Nagy Józsefet? – kérdezték a sógort.

– Gyerekkora óta.

– Mindig így mutatkozott be?

– Igen.

– Ő van a képen?

– Nem.

Az elöljáró korábban azt kérdezte Nagytól, van-e haragosa. Nagy azt válaszolta, hogy tudtával nincs. Ennyire senki sem haragudhat rá, hogy a lapokban megjelent kép alapján a tanúvonalért nyúljon, kihasználva, hogy Nagy némiképp hasonlít egy körözött személyre. Aztán Nagynak végül eszébe jutott, hogy ki lehet az egyetlen haragosa. A nevet viszont, amiben biztos, de bizonyítani nem tudja, a feleségén kívül még nem mondja el senkinek.

– Ha kiderül, hogy tényleg nem te vagy a Lakatos, talán haza is mehetsz – mondta az elöljáró.

Később elmentek haza. Csak az egyik nyomozó maradt, aki telefont várt Vácról. A telefon megcsörrent, Nagy nem hallotta, miről volt szó. A nyomozó így szólt:

– Pakoljon és mehet.

Beszéljük meg!

Az apa az esetről a gyerekekkel nem beszélt. Nagy Richárdnak az anya magyarázta el a történteket. Nagy Levente nem fogta fel. Az eset óta nem lehet egyedül hagyni, az óvodában is nehezen marad meg, attól fél, hogy az anyja nem jön vissza érte. Nem az apját félti, hanem az anyját. Úgy gondolja az ötéves eszével, most az anyja következik. Fogalmai szerint „Apát elrabolták”.

A Szenteste előtti napon Nagy József felhívott egy újságírót. Az újságíró azt tanácsolta, jól gondolja meg, hogy ujjat húz-e a miskolci rendőrökkel, gondolja meg, nem egyszerűbb-e az ügyet diszkréten intézni, mire Nagy József azt mondta: nincs félnivalója. Hozzátette, azt szeretné, hogy ez a három rendőr egy életre megtanulja, hogy a törvények rájuk is vonatkoznak. Ekkor az újságíró személyes találkozást javasolt, mert a telefonbeszéd drága és hiányos eszköz. Megkérdezte Nagytól, hogy vannak-e gyerekei, és azt kívánta, hogy a karácsonyból sikeresen próbálja a történetet kiiktatni. Nagy József és az újságíró január elején találkoztak. Azon töprengtek, vajon miért nem jött a rendőröktől legalább egy sor?

Január közepén Nagy József levelet kapott a kapitányságvezetőtől, amelyben udvariasan bocsánatát kéri az inzultusért. Nagy Józsefet a közvetlen családtagok csitítják. Azt mondják, ne ugráljon, mert végül is bocsánatot kértek, el kell az egészet felejteni. Sajnálja, hogy az ünnepet elrontották, és remélik, hogy Nagy József Úrnak ezután csak jó élményei lesznek a kapitányság munkatársainak részéről. A levélen érezhető, hogy a kapitány sokáig kereste a szavakat. Nagy József a maga módján örül a levélnek. Emberi gesztusnak tekinti, a „pakoljon és mehet”-hez képest különösen nagyra értékeli. Azt azonban nem engedheti meg magának, hogy ne kérje az ügy hivatalos kivizsgálását.

Ezzel nem a három rendőrön akar bosszút állni, akik valószínűleg eleget álltak már szőnyeg szélén az eset miatt.

Nagy József igazából a feljelentőhöz akar eljutni, akit jól ismer. A feljelentő egészen biztosan tudta, hogy az újságban nem Nagy József képe van, hiszen gyakran elmennek egymás mellett. A feljelentő pusztán kihasználta a hasonlóságot, s „karácsonyt csinált” haragosának. A borsodi lapokban megjelent kép mellett ott áll az is, hogy a férfi Vácról szökött. Nagy Józsefet viszont lehet látni Miskolcon.

Nagy József úgy látja, hogy a feljelentő nemcsak őt, hanem a rendőröket is bajba keverte, mégpedig tudatosan félrevezetve őket. Jól tudja, hogy a feljelentők védettek, mert eleve névtelenül operálnak.

Ha a rendőrök tudják is, ki volt, titokként kezelik. Ha viszont még nem tudják, ki volt a feljelentő, kis szerencsével felderíthető a személye, a hozzá vezető nyomok egy része bizonyíték is lehet.

Nagy Józsefnek a kapitány azt írta, hogy szeretné, ha csak jó élményei lennének a miskolci rendőrök részéről.

Nagy Józsefnek igen jó élmény lenne, ha belemosolyoghatna a feljelentő képébe. Gondoskodik például arról, hogy ez az írás hozzá is eljusson, és ezt olvasván a hideglelés kerülgesse.

A mindenképpen békésre tervezett szeánszon Nagy József a három rendőrt is szívesen látja.

A faxot ne hozzák.

Izing Antal
Ha te is szeretnéd esetleg megnézni a neten azt az 1010 képet amit megvett Magyarország, és a miénk, hát irj ide egy igent. Ismét nekifutok, szerintem fontos lenne hogy megismerhessük az egész anyagot, és ne Capa születésének 100. évfordulóján a mindenkori kultuszminiszter…..
Szondi két apró tesztje 2010.02.01 20:18:19
A fogyasztói panasz egy eddig nem látott kezelésével találkozott pórul járt naív ügyfelünk, aki a Lónyai utca egyik kocsmájában kifogásolta a vizezett töményeket. A pultos hölgy válaszként egy egyszerű mozdulattal a képébe loccsantott egy adagot a kifogásolt italból, majd…..
Szondi két apró tesztje 2010.01.22 11:59:05
Biztos, hogy volt már ilyen videónk, de kit érdekel, a Drótot nem lehet és nem is szabad megunni. Húsz perc, 200, bármikor, bármilyen helyzetben kiválóan idézhető beszólás a sorozatok egyik all-time királyától.   ..
Szondi két apró tesztje 2010.01.20 22:06:40
Pétert annyira felháborította a T rendszerleállás utáni, ügyfeleinek felajánlott kicsinyes "ajándéka", a hálózaton belüli 10 perc beszélgetés, hogy tömegmozgalmat indítana, megszégyenítendő a telefoncéget. Péter ötlete a piti ajándék beteg gyerekeknek való…..
Nagymamám azt mesélte, hogy a negyvenes években feléjük (vidéki város) sokkal gyakrabban szültek otthon a nők, mint kórházban. Akkoriban ez volt természetes, ennek oka jórészt nyilvánvalóan az egészségügyi infrastruktúra hiánya volt (és még sorolhatnánk az okokat), de…..
Szondi két apró tesztje 2009.08.14 11:30:15
Ennek a posztnak a célja a sátáni nevettetés. A minősthetetlen szolgáltatást nyújtó, arrogáns kommunista maradvány, amelynek alkalmazottai annyi csomagunkat ellopják, hogy egy rakás komoly webáruház régóta nem szállt Magyarországra, most díjat kapott. Nem is akármilyet, hanem az…..