Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seregély

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Új, amerikai autókat árultam a rendszerváltás utáni zűrös világban. Érdekes volt… Vélemények az azonos című írásunkról...
Seregély 2009.10.17 23:20:37
@Csikós Zsolt: kíváncsi lennék, mik voltak azokban a kimoderált hozzászólásokban. Eddig a TC-n cigányozó, rasszista, antiszemita megjegyzések simán megfértek itt az oldalon, csak néhány olvasó kezdett el öklendezni és írt néhány tiltakozó szót. Biztos ez sokkal durvább volt, ha kiütötte a biztosítékot.
Kevés jobb, előremutatóbb autó létezik ma a Priusnál, mindenki imádja, akinek esze van. A szívvel bírók többsége is általában szereti. Nem adócsaló-hibrid, nem ímmel-ámmal hibrid, mint az Insight, ez a real job, a Hibridnirvána 2009-ben. De, ámbátor, és mindazonáltal a Toyota…..
Seregély 2009.10.01 21:30:23
Amerikai autóm van, az is mindenért csilingel. (kulcs, ajtók, öv, kézifék, váltó állása, ablakok stb.) Gyakorlatilag nem tudok úgy beülni vagy kiszállni, hogy ne csipogna valamiért. Ez eleinte baromira idegesítő, később feladja az ember a találgatás hogy éppen mi baja és lesz@rja, csak indul a kocsival. Emiatt az eredeti funkcióját hamar elveszti a figyelmeztetés. A kevesebb néha több tipikus esete.

Csikós Zsolt: "autópályán (az 1-es és 2-es) elég zajos, ez tény. A 3-as azért már nem annyira, abban váltó is van már."

Mind a 3 három Prius generációban ua. a bolygóműves szerkezet működik kvázi CVT váltóként (a működését emulálva). Az új Priusban annyi a változás, hogy itt egyszerűbb lett a szerkezet, és nagyobb a benzinmotor, emiatt alacsonyabb fordulaton tud járni adott sebességnél a motor, így csendesebb lett az autó.
Ebben sincs manuális váltó, vagy hagyományos hidrodinamikus automata váltó.
Béla nagyot nézett, amikor egyik nap idegenországban arra ébredt, hogy egy bankautomata megette a kártyáját. Kiderült, a CIB azonnali hatállyal felmondta a szerződését, erre az ÁSZF-pontra hivatkozva: 4.1.12.1. A bankszámlaszerződést mind az Üzletfél, mind a Bank jogosult a másik…..
Belsőség Ki ez az ember? 2009.08.05 16:17:00
Vajon ki lehet ez az idegrendszer nélküli kiborg, aki a világ egyik legdurvább versenypályáján úgy vág át az egész mezőnyön, mintha csak számítógépes játékot játszana, 50 százalékra állított ellenfelekkel. Nagyobb térképre váltás A helyszín az ausztrál Bathurst és…..
Zseniálisan nyomasztó ár/teljesítmény arányra bukkant Gábor csomagküldésileg. Nagyjából azonos méretű pakkot Németországból Magyarországra feladni épp feleannyiba kerül, mint innen oda. A sebességet és a biztonságot meg kell fizetni: Csak azt a kérdést szeretném feltenni a…..
Az egyik szemünk sír, a másik pedig az örömtől homályos: a Német Nagydíjon 16. helyről rajtoló Talmácsi Gábor utolsóként, de a bukásokat kihasználva pontszerző, tizenötödik helyen ért célba. Jól indult a futam: Talma az utolsó előttinek kijáró kockából indult. Az…..
Az összes papírját, kulcsát, mindenét egy dossziéba zártam, és a fiók mélyére raktam. Az emlékek könnyebben felejtődnek, ha nincs szem előtt rá emlékeztető dolog.Az utolsó pillanatban kaptam még egy papírt a rendőrségtől. Tájékoztatnak hogy lezárják a nyomozást,…..
Eljött az ideje, eladó a Camry. Ütött-kopott, de végtelenül jószándékú és megbízható, igaz barát. Sírva és nem szívesen engedjük el. Kicsit több, mint egy éve vettük, volt róla teszt, vettünk rá gumit. Egyszer elromlott a termosztátja. Kiszereltettem belőle egy rakás…..
  Pár éve még a város egyik megmenőbb kereskedésének számított, ma már csak szervizként vegetál. A Chevrolet-Opel Horvath és pórul járt ügyfeleinek története.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Seregély 2009.06.17 00:52:12
@Mk412:

A véleménynyilvánítás maximálisan respektálandó és szükséges is, hiszen egészséges vitára ad alkalmat. Azonban a rasszizmus, az antiszemitizmus nem visz előbbre egy társadalmat sem, nem lehet vele érdemben vitatkozni mert kirekesztő, aljas gondolatokra épül, nem észérvekre hanem elfojtott érzelmekre, dühre alapoz, melyet kivetít egy embercsoportra.
A rosszindulatú vagy buta hangulatkeltés tipikus esete ez a mostani, ahol egy elképzelhető gazdasági visszaéléshez kapcsolnak zsidó és cigányság ellenes felhangokat egyesek, holott az egész ügynek szinte biztosan egyetlen egy zsidó illetve cigány érintettje sincs.
Ezen kommentelők az általános elkeseredésüket, felháborodásukat, mely valószínűleg az ország ill. személyes helyzetük reménytelenségéből táplálkozik, egy külső csoportra zúdítanak.
Hónapok óta a csapból is a válság folyik. Különösen az autókereskedők szája görbül lefelé - érthető is, az eladási statisztikák igen nagy lendülettel haladnak lefelé. Ilyenkor minden jól működő cég keresi a megoldást, hogyan vészelheti át a nehéz időszakot. Legtöbbjük…..
Seregély 2009.05.20 22:07:54
A két Hovány szalon válaszán nem lepődtem meg. Tipikus példája az "eladtuk az autót, utáni le se sz@rjuk az ügyfelet" esetének a valóságban is. Apukám új Peugeot 807-én átvételkor ki volt égve a jobb első fényszóró. Megkérdtük cseréjék már ki, ne így kelljen elvinni az új sok milliós autót. Erre az volt a válasz, hogy írassunk be időpontot a szervizbe, mert ezt csak úgy nem lehet. Először azt hittük tréfál a kedves úriember, de nem így volt. A következő hét szerdáján meg is csinálták.

Ellenben a Toyota M+F szalonról én csak maximális elismeréssel tudok beszélni. Talán az egyetlen márkaszerviz, amivel igazán meg vagyok elégedve. Mint egy régi ismerőst úgy köszöntenek mindig, kikérdeznek rendben van-e az autó, ha valamit találnak behívnak a műhelybe és megmutatják mit kell csinálni. Amikor használtan vettem a Prius-t, felhívtam őket, vállalják-e a szervizelését. Örömmel válaszoltak, sőt az ügyintéző felajánlotta, ha bemondom neki a vásárlás előtt az alvázszámot, utána tudnak nézni a Toyota rendszerében, mikor, milyen javításokat végezte rajta márkaszervizekben egész Európában.
Ha a Chryslert és a GM európai részletét is sikerül megszereznie, a Fiatból a Volkswagenhez mérhető óriásvállalat válhat Vélemények az azonos című hírünkről...
Belsőség Tavaszi gumicserék 2009.05.01 12:09:00
Amikor kis híján eltaláltam az oszlopot a Subaruval, rájöttem: itt valami nem stimmel. Elfordítottam a kormányt, és az orra csak ment, ment az oszlop felé. Gázelvétel, kisebb kormányszög, és befordult. Hiszen most volt gumicserén, lekerültek az új Pirelli téli gumik, és jöttek…..
Belsőség Agresszív Audi attak 2009.02.12 13:00:00
Ismét egy zseniális Super Bowl reklám. Rövid, velős, mosolyfakasztó. A Szállító 3 film és az Audi A6 promója. Bár nem tartozom az Audi feltétlen hívei közé, a tény, hogy a 3 literes V6-ost egy jópofa, szíjhajtású mechanikus kompresszorral (Roots) töltik fel, melengeti autóbuzi…..
Belsőség Le Professionnel 2009.01.15 15:07:00
A jó fotós a pillanat embere. Meglátja a helyet, megtalálja az objektumot, fejben összeállítja a képet és eldönti, jó lesz-e vagy sem.Vannak elvetemültek, akik attól sem riadnak vissza, hogy tíz kerek percre elfoglaljanak egy fél járdát, és vannak olyanok is, mint a videón…..
Autós szemnek végtelenül hervasztó látvány ez az első generációs Toyota Avensis. Régóta áll már sorsára várva, de még így is látszik rajta, hogy a tüzet megelőzően egy korrekt állapotú családi verda volt. A lángok pusztítása nyomán viszont motorterében és annak…..