Regisztráció Blogot indítok
Adatok
motyago

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben nagyon keveset írtam a blogra. Lenne miről írni (és röviden fogok is a közeljövőben), de most egy nagyobb lélegzetű feladat köt le. Most írok össze a szcientológia egyházban átélt kalandokat, már kb. 30.000 szónyi anyag kész van, és még van miről írni.…..
Egyik pofon a másik után ezen a héten az egyháznak...Előzmények a blogon:Első tárgyalásÖsszefoglalóJavasolt ítéletForrás: BBC NewsA bíróság bűnösnek találta a "Párizsi Hírességek Központja" nevű szcientológia egyházi szervezetet csalásban,…..
motyago 2009.10.31 09:48:52
@XXXX: Neeem. A Habardúr nem hagyta el a testét. Oszlásában is ragaszkodott hozzá, mert átható, nem, mindenható, és ezt sem nehéz neki megcsinálni. Ott ült minden szerteszálló molekulában, atomban, ionban, és kapaszkodott rendesen. Felment a leghuzatosabb izészférába, és most nehogy azt higgyük, hogy nem őt magát, a terrageo, vagy mi, a főbolygó megmentőjét szívjuk be homeopatologikus adagokban, apránként. De. A szerencsésebbek, a lehető legnagyobb betűvel írt Szcientológusok szívhatják be Őbelőle a legtöbbet. Akinek már sikerült megvásárolnia a legutóbbi megvásárolandót, az még többet bekaphat. Akiknek meg NagyBolygóMegmentő Allergiája van, a Super Pancserek, azokon meg a Szent Vitaminkvizíció jutányos áron segít, hogy minél többen beszívhassák a gigászi elme parányokba csomagolt szellemcsillámait.
És aki a Habardúr isteni szikráit nem ismeri fel a testében, és egyszerűen csak beletrombitálja azokat a zsebkendőbe, abból sosem lesz Szcientológus, ekkora kezdőbetűvel meg biztos nem.
Egész jól sikerült riportműsort hozott össze az ABC. Az 1. rész már megnézhető az ABC weboldalán, hamarosan felkerül a második rész isd. A riport röviden: végigment a St. Petersburg Timesban korábban megjelent vádakon (DM bántalmazza a beosztottjait), de új elem is…..
motyago 2009.10.24 18:45:44
"...Ha gyanús változást észlel honlapunkon, esetleg sértő, törvénytelenségre buzdító vagy eszmeiségünkkel nem összeegyeztethető tartalmat lát megjelenni rajta..."

Nem ismerem a Magyarok Szövetségét, így odakattintottam. Átfutva a szövegeiket nem láttam olyan eszmeiséget, amibe beleférhetne a szekta. Nem tűnik úgy, hogy olyan "határozottan kiállnak a Szcientológusokat érő támadásokkal szemben". A neten egyáltalán sehol sem találtam olyan oldalt, ahol együtt szerepeltek volna. Ettől még lehet, csak nekem furcsa lenne. A céljaik megfogalmazásának 15. pontját például - "A családok védelme, a közösségek újrateremtésének ösztönzése." - eléggé összeegyeztethetetlennek tartom a szekta gyakorlatával.

Lehet, hogy ez megint valami csőbehúzás. Valaki a szövetségnél egyszer nem hajította ki látványosan a megkeresésüket, vagy nem rúgta ki páros lábbal a feltehetően álcázott szektahangyát, és ebből már számukra előnyösen következtetnek. Majd meglátjuk, lesz-e felháborodott cáfolat, vagy tényleg teljes mellszélességgel vállalják a hitbiznisz melletti kiállásukat.

Majd kiderül, gondolom. Engem mindenesetre az ilyen jellegű tapasztalatok emlékeztetnek egy nemzetközi könyvküldő cég arroganciájára. Arra gondolok, amikor adnak válaszborítékot IGEN és NEM felirattal, de az elutasító, a negatív választ is közeledésnek könyvelik el, aztán meg levakarhatatlanul zaklatják az embert. Őket is a minden hájjal megkent ügyvédek falkája támogatja. Pénz, pénz, pénz...
Egy ismeretlen jóakaró fordító jóvoltából íme az eredeti angol magyar verziója. L. Ron Hubbard, vágatlanul. Mindenki csak saját felelősségére olvashatja el! :) Az egyház szerint tüdőgyulladást is lehet kapni az elolvasásától! A dokumentum szerzői joga is náluk van, én pedig…..
motyago 2009.10.11 14:43:39
@Kix:
Kösz, valahogy így gondolom én is.

Ez az alábbi nekem nagyon tetszett, de nem fűzök hozzá kommentárt. Eztán sem akarok személyes dolgokkal foglalkozni, igyekszem kerülni az egyes ember minősítését, akkor is, ha valakinek kényszeresen sok arca van és így próbál színesíteni. Nem zavar, mulattat.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Plejádok 2009.09.24 11:03:26
@Pszientológus:

Dehogy is lövünk, kellesz Te ide, színesebbé varázsolod ezt a sakáltanyát!
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Térjünk inkább vissza a Xenu-történet népszerűsítéséhez. Ilyen deprimáló időkben mindenkinek jót tesz a nevetés. Talán egyszer majd azoknak is, akik ma még arra törekednek, hogy az elméjüket addig csonkoltassák a szektával, hogy ezt kritikátlanul magukba tudják szívni.
motyago 2009.10.15 17:06:42
Warlimont!

Nem igazán tolonganak, hogy hozzászóljanak az alábbi felvetésemhez. Azért kíváncsi lennék - jóllehet, nem vagy már kívülálló -, te hogy látod.
Mit gondolsz erről? Tényleg ilyen elmebeteg minden szcientológus, vagy vannak még hibbantabbak, mint lrh?

Ez volt:

motyago 2009.10.06. 18:54:48

Az előadásból általam önkényesen kiollózott szövegrészekkel kapcsolatban kíváncsi lennék egy olyan elmeszakértő véleményére, aki semmit sem tud a "szerzőről", csak azt, hogy ezt nem kabarétréfaként, nem holmi paródiaként adta elő, hanem valóságként "tanította".

Ha lenne színes betű, azzal jelölnék, így azonban a nagybetűkkel emelem ki azokat a dolgokat, amiktől - szerintem - feltűnően rettegett a szerencsétlen. Magam nem is kommentálnám ezt a sajátos szószedetet, magáért beszél, - egy konyhakész analízis.

-idézőjel-

Az Egyesült Államok amúgy a JÖVEDELEMADÓt is úgy másolta. Az is R6. Ezek a fickók csak egy rakás dramatizáló PSZICHOPATA.

...TŰT SZÚRtak a tüdejébe, és ugyanebben a pillanatban lefújták mélyhűtött ALKOHOL és GLIKOL keverékkel, ezzel a vegyülettel garantáltan elkapták a thetánt . Ezután csak be kellett rakni egy FAGYASZTÓba, és el is kapták a grabancát, mivel ha megpróbálná elhagyni a testét, megFAGY.

... BEZÁRták, és egy vetítőgép elé RAKták őket...
Nekünk megvan a teljes anyag.

A RÓMAI KATOLICIZMUS - az ÖRDÖG, meg minden ilyen dolog - az R6 része. Meg tulajdonképpen minden, amit el tudtok képzelni. Gyakorlatilag az összes MODERN SZÍNHÁZat beépített R6 szimbólumokkal építettek föl. Még a színház PÁHOLYain is látszanak ezek a szimbólumok. A mai napig megőrizték ezeket, kitörölhetetlenül. Nem teljesen pontosak, de azt tudják, hogy kell valami a nézőtér szélén levő páholyokra, VALAMI ARANY MINTÁZAT, és oda is rakják.

Ennek a bolygónak Teegeeack volt a neve, és a BOMBÁK Bolygójaként, a GONOSZ HELYként él a köztudatban. Az a hely, ahol mindenkit SZÉTTRANCSÍROZtak. Gondolom, láttatok már olyan nagy helyeket, ahol állítólag nagy VULKÁNi tevékenység volt régebben. Valójában azok az R6 ROBBANÁSainak a maradványai. Ha LEÁStok sok civilizációnyi MÉLYSÉGig, ZÖLD ÜVEGet fogtok találni.

Például vannak olyan EMBEREK, akik megszállottjai a gyerekekkel való SZEXnek. Ezt is az R6 tanítja nekik. Bizony, ilyen kedves srácok voltak ezek. Még egy TV STÚDIÓt is csináltak ehhez, SZÖVEGÍRÓKkal, stb.

Ennek a BOLYGÓnak nagyon-nagyon régóta nagyon ROSSZ HÍRe van.

Ez a bolygó a gonoszság megtestesítője. Az UNIVERZUM ezen szektorának nagyon rossz híre van.

...egy igen KELLEMETLEN HELYet csinált az univerzum ezen szegletéből.

...az R6 ismét gondoskodott róla, hogy megrekedjenek a BARLANGLAKÓ SZINTen.
Sok olyan PC-vel fogtok találkozni, aki egyfolytában RETTEG, hogy „ÚRISTEN, A NYOMOMBAN VANNAK!”. Az R6-osok beépítettek egy területet, egy IMPLANTot, ami megmondja az embereknek, hogy aki meg akarja menteni a VILÁGot, azt meg kell ÖLni. MEGLINCSELni és FELAKASZTani. Bárkit, aki meg akarja menteni a világot.

Szóval ha nekiálltok a rossz szimbólummal foglalkozni, és az emberek egy idő után azt fogják gondolni, hogy meg fogjátok menteni a bolygót, és egyikük-másikuk MEG AKAR MAJD ÖLNI titeket.

Nos, ALÁAKNÁZták a dolgot. Nagyon durván aláaknázták. A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ időközben, miközben megfigyelte ezt a dramatizációt, rájött az R6 néhány kis töredékére, és úgy állítják be, mintha az R6 még napjainkban is tartana...

Ahányszor valaki tenni próbál ez ellen, hajlamos egy FLASHBACK-et kapni. Ezért nem beszélhettek az embereknek arról, ki fogja megmenteni ezt a bolygót.

Az R6-ban az átlagembert KERESZTre feszítve ábrázolják, és ugyanígy ábrázolják a PSZICHIÁTEREKet is, annak ellenére, hogy DOMINÁNS KARAKTER; emiatt úsznak meg mindent manapság.

...a SEBÉSZ. Azt pedig úgy ábrázolják, hogy TESTEKET DARABOL fel. Ez így is helyes. Gyakorlatilag nyers hússá SZABDALja szét a testet, le egészen a CSONTVÁZig, és a csontváz AGONIZÁL, és utána azt is földarabolja.

Nem tudom, hogy sikerült neki, talán megfigyelt néhány ŐRÜLTet, vagy ilyesmi. De azóta felhasználták ezt a tudást, és ebből született meg a KERESZTÉNYSÉG.

KRISZTUS nem létezett.

Vannak dolgok, amik MEGBETEGÍTik az embereket, ezek akkor fordulnak elő, amikor az R6-ban ábrázolt állapotokhoz közeli területre megyünk vagy egy olyan testtartást vesznek fel. Például ESŐben a szabadban lenni, ami közben esetleg van a közelben egy PATKÁNY egy kereszt alatt, garantáltan MEGFÁZÁSt okoz. Tehát az esőtől megfáznak.

Mikor megfázunk, restimuláljuk a MÉLYHŰTÖTT alkoholt és glikolt, és emiatt dramatizációba kerülünk. Tehát a BETEGSÉGek nagyon szoros kapcsolatban állnak az R6-tal.

...az egyik japán vulkán a felrobbanásakor beültetett egy implantot, hogy az ember mikor és hogyan legyen beteg. Betegnek kell lennünk öt évesen, tíz évesen, és így tovább egész ötven éves korunkig. A férfiak és nők ÉLETTANI VÁLTOZÁSainak is ez a betegségimplant az okozója.

Az embereknek betegnek kell lenniük.

Az R6 előtt az emberek csak éltek és éltek és éltek, szó sem volt ilyesmiről. Ők tanították meg az embereket a HALÁLra, ők tanították meg őket az AMNÉZIÁra. Ezek a dolgok mind-mind ebből a zónából és területről származnak.

...ez a leghosszabb lefolyású, legERŐSZAKOSabb és legROSSZINDULATÚbb implant a GALAXIS ezen szektorában.

-idézőjel bezárva-
Vallástudósok pozitívan írnak a szcientológiáról: Érdekes, hogy pont ezt linkelted be. Volt egy másik is, amit egy bizonyos dr. Urbano Alonso Galan írt, és annakidején az egyház kiküldte minden parlamenti képviselőnek. Surján László, akkori országgyűlési képviselőnek ez volt…..
Kikerült a netre a teljes Xenu/Xemu történet, ami persze az egyház szerint nem létezik. Ezekszerint mégis. Itt van angolul Hubbard saját szavaival: 1. rész: 2. rész: 3. rész: A magyar fordítás készülőben, úgyhogy hamarosan érkezik az eredeti, teljes, vágatlan…..
A New Era Publications International (a szcientológia egyház könyvkiadója) kiküldött egy körlevelet a magyar szcientológusoknak.   A jelek szerint az a tervük, hogy az egyház bújtatott szcientológia propagandát is tartalmazó kiadványait a megyei önkormányzatok…..
motyago 2009.09.14 20:21:52
A levél utolsó bekezdését tényleg érdemes lenne elküldeni az iskoláknak, hogy legyen fogalmuk, miféle agyalágyult banda akar besunnyogni, és a propagandájával dílerkedni.

Elég durva az is, hogy egy olyan szerencsétlen, szellemi fogyatékos társaság nyomul pont a tanintézmények felé, amelynek a tagjai még az anyanyelvüket is képtelenek helyesen használni, - olyanok, akiknek komoly kihívást jelent általában a kommunikáció, különösen az írás-olvasás.

Kifejező az a néhány sor a végén. "Létfontosságú" például, hogy a hülyeség adója, amit ki akarnak vetni országosan, az iskolánkénti 3750 Ft, szépen befolyjon a szekta kasszájába. Az, hogy nekik csak annyira futja az átlagosnál szerényebb képességeikből, hogy a paranoid skizofrén LRH-ot követik vakon, ez legyen az ő saját nyomoruk. Ha attól megnyugszanak, hogy a xenus, rettegős, hídon tántorgós kis rögeszmerendszerüket vallásnak nevezik, hát tegyék, magánügy. Ha a mániájukat ez némileg mederben tartja, talán kevésbé agresszívek, rendben. De a marhaságaikkal ne akarjanak tolakodni a náluk szerencsésebb, egészségesebb embertársaik közé, és ne csorgassák a nyálukat közpénzekre.

Ha nekik jólesik reszketni a lidérceiktől, amikért elég sokat fizetnek, hát tegyék. De ne mások rovására. A gyerekeket pedig inkább óvni kellene tőlük, ahogy persze más dílerektől is. Van/volt egy csomó felvilágosítással, megelőzéssel foglalkozó intézmény, szervezet, alapítvány, stb. amit a még hatalmon lévők, az egészségügy szétverői és fosztogató nagy buzgalommal ellehetetlenítettek egzisztenciálisan. Az ő munkájukat, a valódi és érdek nélküli prevenciót végző szakemberek tevékenységét kellene segíteni, nem pedig a holdkóros szekta mohóságát kielégíteni. Szerintem.

Ami pedig az emberi jogokat illeti: legyen már joga a szülőnek ahhoz, hogy nyugodtan küldhesse a gyermekét az iskolába, és ne kelljen attól tartania, hogy beengedik oda ezeket a hubbant sakálokat.
Az egyház egyik sokszor hangoztatott tétele az, hogy maximálisan tiszteli a többi vallást, és aki szcientológus lesz, az úgymond megtarthatja a másik vallását is.   Idézet a budapesti szcientológia egyház FAQ-jából: Mit mond a Szcientológia más vallásokról? A Szcientológia…..
motyago 2009.08.19 18:42:52
Először csak nevetek, ha meglátok egy ilyen karika(tor)túrát, mint ez a fenti giccs. De hamar elszomorodom, mert rá kell jönnöm, ezt a nyálas propagandaképet ezek komolyan gondolják. Úgy tűnik, tényleg csak ennyire futja nekik. Valószínűleg nem is vágynak többre, ezért is kerülik nagy ívben a szellemi felemelkedés lehetőségét is. Értem én, hogy rendkívül ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki szépen, rendesen bekanalazza a szekta idiótaságait, de hogy aztán miért gátolják a szerencsétleneket a fejlődésben, arról csak azt tudom gondolni, hogy a magát hol egyháznak, hol vállalkozásnak tartó cégnek ez az érdeke. Az áldozataikat agyon kell terhelni a sok-sok ezer oldalas maszlag nyammogásával, nehogy maradjon kapacitásuk arra, hogy esetleg tanuljanak, művelődjenek. Valószínűleg a szekta érdekei ellen szólna, ha a pácienseik használhatnák az agyukat is, ha megismernék például a lélektan különböző tudományos vívmányait, ha tanulmányozhatnák az előzményeket és/vagy ha elmélyedhetnének az emberi kultúra hatalmas és gyönyörű világában. Így, hogy módszeresen megfosztatnak az ismeretszerzés, az összehasonlítás, a szabad gondolkodás esélyétől is, alkalmasabb, használhatóbb robotokká lesznek az agymosoda szolgálatában.
Ha a szcik magukra tekintenek, vajon nem tűnik fel nekik, hogy ellentétben a valódi egyházakkal, köztük nincsenek tisztelhető emberek?
Ha tényleg vallás lenne, teljesen érthető lenne, hogy a magukét tartják ortodoxnak, igaz hitnek, ez tényleg így természetes. Ezzel nem lenne baj. A probléma az egésznek a sunyiságával van, a hazugságokra építő, őrült céggel, amely (általában) egyháznak álcázza magát, illetve aljas kis leányvállalatokban rejtőzve igyekszik becserkészni újabb áldozatokat.
Előzmények: Meghalunk nélküled A belinkelt bejegyzésben már volt szó az egyház dosszié-rendberakó projektjéről, amit CF-projektnek (CF = Central Files = központi nyilvántartó) neveznek. Az a lényege, hogy Hubbard ugye azt írta, hogy papíron, dossziékban kell tárolni az…..
motyago 2009.09.15 17:56:27
Tengj csak! Jól beszélsz, sok dologban igazad van. Azt azonban nem gondolom, hogy az idióta szci tolvajnyelv szókészletének visszafogott használata - ha az ő dolgaikról van szó - teljesen kerülendő kéne, hogy legyen. Természetesen roppant irritáló ez a magyarba átpréselt, eredetileg is szánalmas zsargon, ezért nem is hiszem, hogy ez reklámozná őket. Értelmes embereket csak taszítani lehet ezekkel a marhaságokkal. Igaz, nem is őket szokták csőbe húzni, hanem a valamilyen okból (általában csak átmenetileg) gyengéket/betegeket. Ha az arány egészséges marad, nyugodtan beleszőhetők a szövegbe a legocsmányabb diktatúrák szavai is. Hangulatfestő elemekként is szolgálnak. Ha a GULAG-ra gondolunk, gulágot mondunk, kár lenne másképp, mert így írjuk le a legpontosabban a dolgot. Ahogy a Rehabilitation Project Force rövidítését is be lehet beemelni, hiszen az rpf egy sajátos, a szcikre jellemző láger. Guerilla, mafia, tacepao, szovjet, kolhoz, fasces, nazi, ss, ..., sorolhatnám. Mindazonáltal remélem, az ő szavaiknak nem lesz tere, és ideje sem, hogy a köztudatba bejussanak. Egyelőre elnyammogunk rajtuk szűk körben, egy-egy szorosan a témával kapcsolatos fórumon, aztán majd szépen elfekszenek az elmekórtan egyik poros polcán...
Tehát a jó ízlés határain belül, és a megfelelő arányérzékkel szerintem nyugodtan használják csak a dologban (sajnos) valamikor tapasztalatokat szerzett, mára szabaddá lett, segítőszándékú blogolók és kommentelők.
motyago 2009.09.15 21:34:29
@arrogans: Van értelme. Hogy mennyi, nem tudom. Fogalmam sincs, mekkora itt a látogatottság, de úgy sejtem, az érintettek közül sokan olvassák. Persze az ágytál bolygómegváltó lakóinak sajnos "tiltja a vallása", hogy az őket elszomorító, a nájlonzmájlit lekonyító dolgokról halljanak, de azért az ügynökeiken kívül néha mások is hozzászólnak közülük. És hát valószínűsíthető, hogy titkon egyéb, csendes szci olvasók is megfordulnak itt. Sok reményt ahhoz én sem fűzök, hogy komolyabb eredményt várhatnánk az ügyben azoktól, akik a még fennálló izé (most finom voltam) döntéshozói, de a nyilvánosság mindenképpen fontos.

"könyvek által a világ elébb" megy, - én így hiszem. Nekem ez a vallásom.

Ami a tudatlanság elsajátításának a tudásának a tanulmányozásának a tanait illeti, hát azok pedig szépen elenyésznek. Vagy nem szépen. Esetleg olyan csúf véget ér a szekta, mint maga az alapító, a csalásért börtönbüntetésre ítélt, elbujdosó elmehubborodott. Szégyen, meghasonlottság, megvetettség, magány. Oda vezet a mekkmestermű, a gányolt híd, a tákolmány. Hiába a temérdek hídpénz, üdvöt még senki sem vásárolt meg.
Üdv.
Előzmények: "Meghalunk nélküled" 9 éves gyerek 613 órát dolgozott az egyháznak Kunfalvy Ákos, a szcientológusok medáljának legyőzője ismét tájékoztatta a kisérdeműt a dossziépakolgatási verseny állásáról. A versenyen indult a Pillantó Kutya óvoda is, 3…..
A Zalai Hírlapból: Beleznay Endrével színházról, szerepről, szcientológiáról      Megjelenés dátuma: 2009. augusztus 28. 12:16 Szerző: Benedek Bálint Nagykanizsa - A közelmúltban a HSMK idei nyári színház sorozatának utolsó előadásán a Minden…..
motyago 2009.08.29 14:57:42
motyago 2009.08.30 22:57:50
@mazsi6000: Azért, mert én csak írni tudok. "Az egyik színésziskolámat Amerikában, jelesül Los Angelesben végeztem, mely része a szcientológiai egyháznak."
Bevallom, tényleg félreértettem ezt a sután szőtt mondatot. Szerintem nem azt jelenti, mint, amit mondani akartak. Persze nem volt annyira nehéz rájönni, hogy valójában nem Los Angelesről szerették volna azt állítani, hogy része a szcientológiai egyháznak, hanem ezt arról a bizonyos színésziskoláról akarták közölni. Ez ebben az elfuserált mondatban nem sikerült, de az igaz, hogy némi realitásérzékkel ki lehet találni, miről akart szólni.
Vártam a megfejtést a másik témában, de nem jött. Helyesen: csecsemőpszichiátria. Így jelenti azt, amire gondoltak.
Akartam róla én is írni, de a Velvet megelőzött... Íme, a cikk:     Travolta menekülne a szcientológiából, de nem mer   A színészt állítólag annyira megviselte fia, Jett januári halála, hogy azt fontolgatja, kiszáll a Szcientológiai Egyház nevű szektából,…..
motyago 2009.08.13 00:49:01
@kalman: Kíváncsi lennék én is a tapasztaltak történeteire. Tényleg elhitetik velük, hogy voltak előző életeik? Tényleg megvásároltatják velük a hízelgő képet magukról? Ennyire leépülnek a szerencsétlenek, hogy ilyen drogokon tarthatják őket? A valamikori és a majdani nagyság kábulatában?
Újabb tüntetésre készül a szcientológia egyház által alapított, Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (angol rövidítés: CCHR) kiemelten közhasznúnak minősített alapítvány. Itt a hadbahívó körüzenet (mert ugye HARCOLUNK az "elnyomás" ellen), változtatás…..
Geir Isene, norvég OT VIII (ez az egyházban elérhető legmagasabb szellemi szint) pár napja nyilvánosan bejelentette, hogy kilép a szcientológia egyházból (bár a módszert továbbra is működőképesnek tartja). Egyébként az illető egy FreeCode nevű cég…..
Forrás: 168 Óra Online   Anya, az elnyomó Agymosás százezerért „Azt gondoljuk, jó lenne, ha az emberek tudnák, hogy a zseni-, személyiség- és stresszteszt egyenes út a szcientológiához. Aki kitölti, nem tudja, milyen szervezet áll mögöttük, csak hosszabb idő…..
motyago 2009.08.05 19:00:11
Tisztelt Harold Angel! A második résszel egyetértek, az elsőhöz nem tudok érdemben hozzászólni, de ez a két mondat megállított:
"A szcientológus jó ember, jót akar. Meg van győződve arról, hogy olyan eszköz van a kezében, ami megmentheti bárkinek az életét, a jövőjét."
Ismerősen hangzik. A szcientológus remekül behelyettesíthető bármelyik totalitárius eszme követőjével. A történelemben ezer példát találhatunk az ilyen emberekre, csoportokra, akik jót akartak. A nemtudás, ha az már nem is csak passzív állapot, de szándékos menekvés a megismeréstől, az bűn. Nem hiszem, hogy olyan áthatolhatatlan kolostorfalak közt lennének, ahová a galambposta sem ér. Ha pedig ilyen rettentő elnyomásban tartják őket/egymást/magukat, nehéz elhinni, hogy jót akarnának. Az impresszióelhárítás, a befogadási autocenzúra nem vezet jóra. Az elhallgatás, a torzítás, az információkorlátozás és a hazugság nem a sajátja a jó emberek közösségének. Készséggel elhiszem, hogy mikor bekerülnek, nem rosszabbak, mint mások, nincs bennük kevesebb jószándék, mint bárkiben. Csak buták. Veszélyesen buták. Nem az iskolázatlanságuk, a műveletlenségük a baj, hanem a józanság hiánya. Egy egészséges lelkű/értelmű/érzelmű birkapásztort soha sem tudnának csőbe húzni ilyen csacsiságokkal. A józanság hiánya, az üres mámorkeresés, az euforisztikus ön- és világmegváltó nájlonzmájli-fíling viszi őket a szektakábulat örvényébe. Örvénybe ütköző cselekedet:)Például, többek között. Szerintem.
Nyilván rengeteg más motorja is van a dolognak. Például a rosszul kezelt, sőt általában inkább kezeletlen betegek reményt láthatnak még egy efféle alternatívában is. Lehet, hogy sokszor tényleg jobb a semminél. Ezt el tudom képzelni.
Tetszett a hozzászólásod, jó, hogy sok visszásságra és ellentmondásra felhívod a figyelmet. Bár eljutnának az érintettekhez!
motyago 2009.08.05 19:24:21
@Harold Angel: Rendben. Értelek. Szerintem kölcsönös. Majd visszafogom magam.
A "láblövés" (foot bullet) egy szleng kifejezés a szcientológia egyház azon jogi és PR lépéseire, amelyek öngólként több kárt okoznak, mint hasznot. A hiperaktív OSA-sok és a túlbuzgó jogászaik sokszor az "ellenség" helyett maguknak tesznek kárt. Az OSA…..
motyago 2009.08.06 16:45:26
@Reformer:
Galan szövegére könnyen ráakad az óvatlanul böngésző ember. Lett aztán valami fejlemény? Végül tényleg idehívták? Megvédte az álláspontját? Egyáltalán tényleg ő írta? És ha igen, szabad akaratából?
Mindenesetre jó tudni, hogy a Vatikán is és a Magyar Katolikus Püspöki Kar is elhatárolódott a professzor véleményétől. Kár, hogy ezeket a nyilatkozatokat nem mellékelik a honlapjukon.
Már ilyen is van. Akcióban az OT-k! Kedves Barátaim! .... Az OT bizottság elindított egy megelőző kampányt, ahol 425 képviselő, és véleményformáló személy kap az Alapok csomagból néhány könyvet, amely reálissá teszi számukra, hogy mi is az amiért mi szcientológusok…..
Az összefoglaló elsődleges forrása Jonny Jacobsen tényfeltáró újságíró blogja. Mr. Jacobsen az eddigi összes tárgyaláson részt vett, és mindegyikről részletes beszámolót írt. Én itt most röviden összefoglalom a lényegi pontokat. Röviden a perről,…..
motyago 2009.06.15 14:10:10
A műveletlenség, a tudatlanság, a megismerés vágyának a hiánya alapfeltétel? Csak úgy lehet valaki szci, ha még az anyanyelvén is folyton erőszakot vesz? Már a beszervezésükkor jellemzi őket a megrendítően alacsony értelmi szint és az érzelmi fejletlenség, vagy a szekta gallyazza le őket ilyen tönkké? Fontos az "egyháznak", hogy a "híveik" szellemének törzsén virág ne, csak tapló nőjön? Szándékosan nem engedik fejlődni a tenyészetüket, vagy csak az észveszejtő pénzhajhászás és a "tanulás" miatt nem marad ideje és energiája a pácienseknek arra, hogy képezzék magukat?
Minden komoly vallásnak és felekezetnek van számottevő és mindenki által elismert értelmiségi elitje (tudósok, orvosok, művészek, írók, filozófusok, stb.), de ennek az itt tárgyalt cégnek, ennek a vallási köntösbe bújtatott vállalatnak nincs sok oka a büszkeségre. Nem igazán hallani csillogó szellemű kiválóságokról az ő köreikből.
Az egyszerűségtől (akár az együgyűségtől is) persze lehetnének még szerethetők is. Miért néznénk ellenszenvvel például egy eldugott, szárd halászfalu pásztoraira, csak azért, mert víziszonyuk van, de abban hisznek, hogy birkabogyót kell falniuk, és meteorit gyűjtéssel áldoznak az égieknek? Baj akkor lenne velük, ha zaklatnák a halászokat, és rá akarnák őket venni a galacsinok megadózisú fogyasztására, a mennyei kavicsok vásárlására, ha hazáig kísérnék az embert, nehogy lemaradjon egy "előnyös vételről"...
Az origo.hu fotója az MSZP-központból:              Kopiás Gábor, az MSZP tagja, a Magyarországi Szcientológia Egyház PR- és közkapcsolati munkatársa aggódva figyeli az eredményeket a kijelzőn.Van is miért…..
motyago 2009.06.10 19:00:47
@örge1: De. Lehetne.
Olyan értelmes lesz, mint a bélférgekről értekezni úgy, hogy közben nem ejtjük ki a kényes szánkon a bél szót, és nem teszünk említést sem az ottani közegről, amiben olyan otthon vannak.
Attól még, hogy tényszerűen megállapíthatjuk, a horgasfejűek a demokrácia tipróiban találnak elvtársmeleg gazdaállatra, még nem válunk "politikai nézetűvé".