Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anne Lee

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okkultizmus, ezotéria, jóga, természetgyógyászat, homeopátia, kineziológia, pránanadi stb. – megannyi gyanúsan csengő szó egy igazi hívő keresztény fülének. De vajon valóban így van? Mert bizony a mai világ szellemi szupermarketje egyre növekvő kínálattal rendelkezik…..
Anne Lee 2011.07.31 11:37:50
Engem már nem háborít fel, "amikor ... csepülik a ..."
különféle természetes gyógymódok nyújtotta LEHETŐSÉGEKET, - amiket esetleg lehet választani egy kontkrét egyénnek egy konkrét megbetegedéséből való meggyógyulásához. Nem kötelező ez senkire sem nézve, - még akkor sem, ha esetleg reklámozzák.

Abban a szerencsében részesültem, hogy egy "gyógyítással" foglalkozó családba születtem több, mint 50 évvel ezelőtt, ráadásul ebben a családban erős vallásos nevelést is kaptam. Később ebből a kettős alapból - a cikkben is említett okok miatt - elég sok meghasonlottságom és másokokkal való nézeteltérésem támadt. Talán ez is motivált abban, hogy az eltelt harminc évben próbáltam válaszokat találni a kérdéseimre azáltal, hogy megismerkedtem sok természetes gyógymód működési elvével és (lehetséges) hatásmechanizmusával. Néhány gyógymódot a jelenlegi munkám során is használok. (Persze nem oly módon, hogy a kétoldali tüdőgyulladást kizárólag homeopátiával kivánom megszüntetni :-)

/Az (alkalmazott) mágia lehetőségei talán megérne egy külön "misét", úgyhogy maradnék inkább a gyógyos témánál./

Izrael Misztériuma írja:
" a természettudományok a világ leírásával foglalkoznak,.."
Igen.
De vegyük figyelembe azt a lehetőséget, hogy a "világ" nem biztos, hogy addig tart, ameddig a (mai) természettudomány leírása,
s azt is, hogy ha a világot más szemszögből nézzük, hiszen az "a világon" nem változtat, legfeljebb a mi világunkon.

Ahol most élek nincs netösszeköttetés, így csak ritkán tudok itt olvasni, (amit nagyon sajnálok) de ha már pont most, pont ide juthattam - gondoltam leírom Nektek, hogy ismerjétek meg kicsit azt, amiről itéltek :-) ismerjétek meg mindkét oldalt, ha összevetni akartok.

Köszönet a cikkért és a hozzászólásokért!
Shlomo Sand, izraeli történész tavaly ősszel magyarul is megjelent világhírű könyvét olvasom, melynek címe: “Hogyan alkották meg a zsidó népet?” (The Invention of the Jewish People). A könyv bemutatója épp a házunkban volt, amelyen maga a szerző is megjelent. Mindaz,…..
Anne Lee 2011.03.28 20:43:30
@cladonia_rangiferina:
Off
lemaradt a nyomravezetőnek járó ....
:-)
on
Nem értek a politikához. A március 15-ei miniszterelnöki beszéd most mégis elgondolkoztatott. Orbán Viktor elég energikusan fogalmazott: „Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy…..
Anne Lee 2011.03.28 13:29:56
@zzzsuzsa: A saját környezetemben tapasztaltak alapján úgy vélem, hogy a zsidó-keresztény kerekasztal összehozatala előtt hasznos lenne egy keresztény-keresztény kerekasztal összehozatala is. Azt nem tudom, hogy ez hogy/hol lenne lehetséges például vidéken, ahol egyre több plébániát a gaz vet fel, mivel pap nincsen. Mifelénk a "vasárnapi" szentmisén való részvétel úgy van biztosítva, hogy pénteken "jön" egy pap, megszáll valamelyik plébánián, aztán két nap alatt a környező összes faluban megtartja a miséket. Meditációs imacsoportok?
Tabudöntögető beszélgetések? Esetleg városokban... A vidékieknek meg marad az, ami a tömegtájékoztatáson keresztül rájuk zúdul/szivárog. (Legalábbis annak, akit még érdekel egyáltalán a téma.) Számomra egyre inkább úgy tűnik, hogy a jelen körülmények mellett az önmagukat katolikusnak vallók valójában nem egy csónakban eveznek.
Jezsuita bloggerek Milyen az Isten? 2011.02.13 12:57:00
Rejtőző Isten a mi Istenünk, mondja a Biblia. „Isten azért rejtőzik, hogy keresésére ösztökéljen”, mondja Ágoston. És hozzáteszi: „És azért végtelen, hogy még akkor is tovább keressük, amikor már megtaláltuk.”  Erich Przywara, német jezsuita…..
A terciátus egyik tapasztalatát szeretném megosztani Veletek. A jezsuita képzés utolsó fázisa, a szív iskolája, különösen is a "megtalálni Istent mindenben" Ignáci jelmondat jegyében zajlik, amiben főleg a 30 napos lelkigyakorlat és a szegények közti probáció segít bennünket. Decemberben a Teréz…..
Anne Lee 2011.02.09 13:33:03
@flora: Egyszer egy "ilyen" otthonban valaki azt mondta:
"Tudod, itt az is a jó, hogy teljesen mindegy az, hogy messziről köpnek rád, vagy a nyakadba ugorva puszilgatnak, mert így is, úgy is nyálas leszel. A lényeg az, hogy te hogy vagy képes elviselni, hogyan viszonyulsz mindehhez."
„Álmodtam egy álmot” – „I Dreamed a Dream” Emlékszem gyerekkoromból jópár dologra. (Még nem jártam iskolába, szóval elég régen volt, ami most előjött.) TV alig létezett még (szerencsére), nálunk a házban, az emeleten is csak egy családnak volt.…..
„Képzeld el, hogy kialszik minden fény...” Egy kiállítás apropójából. Ajándékba kaptunk gyerekeinktől belépőjegyet egy érdekes kiállításra. Ez volt az oka, hogy jobban is utánanéztem az alábbi dolgoknak. Tehát elsőként a tények, és utána az élményeim.…..
Anne Lee 2011.01.10 21:32:38
Köszönöm szépen ezt a bejegyzést!

Cserébe mesélek...

- Akarsz sétálni, Emilke? - kérdezte Sanyi, a fotelban üldögélő fiút, de nem várta meg a választ. Kerekesszékével ügyesen megfordult, majd óvatosan nekitolatott ülő társának. Emilke kinyújtotta a kezét, kitapogatta a foggantyúkat és felállt. Sanyi elindult, keresztül a nappalin, lassan, hogy a kocsijába kapaszkodó Emilke apró lépteivel követni tudja a manővereket, amikkel Sanyi kerülgette az éppen arrajáró többi fiatalt. Kiértek a folyosóra, innen már ismerős volt a terep. Sanyi kézzel hajtotta a kerekeket, Emilke pedig szép komótosan, egyenletesen lépkedett utána. A folyosó végén kis pihenés - de csak egy szusszanásra, - aztán megfordulás, és irány vissza. Így van ez, sétálni jó. Majd nyáron...a teraszon.. amikor süt a nap...még jobb lesz. A terasz is jó hosszú, pont olyan hosszú, mint a folyosó.

Általában 10-15 kör egy sétálás. Sanyi séta közben nem beszél Emilhez, hiszen figyelnie kell ilyenkor kettő helyett is.

Amikor vége a sétának, Sanyi a kerekesszéket Emilke foteljéhez görgeti, ügyesen kikerülve az alkalmi akadályokat. Óvatos megfordulás következik, - Emilke apró lépésekkel követi - majd tolatás, de nagyon-nagyon óvatosan. Emilke tudja, hogy a foteljához értek. Egyik kezét a kerekesszék faggantyúján tartva, térdeit behajlítva a biztonság kedvéért a másik kezével letapogatja...igen, itt a fotel van. Leül. Sanyi besorol a fotel mellé, előveszi a rádióját, deformált ujjaival forgatgatja, keresi a kapcsolóját, mert most zenehallgatás következik. Sanyi nagyon szeret zenét hallgatni, a zsebrádiója mindíg nála van.

- Ugye jó volt sétálni? - kérdezi Sanyi, de csak azért, mert ő ilyen. Beszélős. Sose vár választ Emilkétől, mert tudja, hogy Emilke nem beszél. Nem lát és nem beszél. De hall. Biztos, hogy szeret zenét hallgatni, mert ütenre szokott dobolni a térdén, sőt, néha még a fejét is mozgatja, ha valami kellemes dallamot hall. Vagyis vannak közös tulajdonságaik, tehát Sanyi és Emilke jóbarátok.
Az égboltpultra támaszkodó, viharvert felhők éppoly sápadtak, mint a vasútállomás melletti mozgóbüfé állóasztalainál a poharaikba kapaszkodó atyafiak, akik láthatatlan ismerőseik minél korábbi érkeztében reménykednek. Nincs mit tenni, képzeletben csatlakozom hozzájuk.…..
Anne Lee 2010.12.29 16:54:24
@Ligetlakó:
..kezdem érteni már, hogy hogyan csöppentem én ide, -
a trackback csúzdája volt az, ami ide hozott, vagyis "tartalmilag vagy hangulatában hasonló" írást követtem el.

Érdekelne, hogy KI az, aki szán az idejéből és az energiájából arra, hogy az írásokat egyáltalán elolvassa és döntért hoz a hangulatokról és tartalmakról és végül összelinkeli a szerinte összetartozókat...

Hirtelen-jött újdonság ez nekem még,
de nagyon szépen köszönöm annak, akit illet :)

Üdv a Társaknak!
Anne Lee 2010.12.30 09:20:32
@Ligetlakó:
:)))
Hát, tudod, legyen szerencséd máskor is!
Mivel a mostanit sem én követtem el...
azt hiszem ez nem tőlem fog függeni.
Úgy tűnik, hogy nekem csupán annyi a teendőm ebben a trackback-hasonszőrben, hogy én csak nézek, mint a moziban.

Előbb Handi Péter írása alatt voltam, most meg Kutas Józsefé alatt vagyok.
Szép.
Azért Köszönöm Fiúk, hogy olvashattam az írásaitokat,
kivánok minden jót!
Anne
Jó ideje már, hogy kevesebb a madár a kertben. Eleinte nemigen tűnt fel a csipogás-csivitelés ritkulása, a tálkába kitett víz is rendszerint elfogyott. A jelenséget az időjárás változásának tulajdonítottam, talán bizonytalanabb a fészek-lét, a tojáskák nyugalma, a fiókák…..
Advent első vasárnapja. Egyelőre csak ennyi. Az első gyertya. Az eljövetel.A községünk első adventi gyetyája is ég már....             És emellett az alábbi hagyományos és csodaszép ír (kelta) áldással kívánok…..
Nemrég hallottam két férfit beszélgetni. Az idősebb arról beszélt, hogy milyen kár, hogy nem nősült meg. A fiatalabb kérdezte, hogy miért kár, mire az idősebb mondta, hogy lenne, aki a ruháját kimossa, kivasalja, a szobáját kitakarítsa, a dolgait rendben tartsa. Erre a fiatal…..
Anne Lee 2009.11.15 08:57:37
@palabra: Engem azért talált el ez a téma, mert én mostanában "mondtam fel" otthon.
Bár csak egy vagyok a sok eset közül, - ezért általános következtetéseket nem tudok levonni, - de tudom, hogy az esetemmel sajnos nem vagyok egyedül.
Anne Lee 2009.11.15 14:53:02
@homo secuiens secuiens:
:)
"...magát ásná alá az, aki beszél róla..."
Pedig beszélni kellene valahol róla.
Ha figyelembe vesszük például a katolikus vallási "irányelveket" - amiken én is felnőttem, de nem csupán én, hanem az őseim is, akiktől a mintát vettem a családi szerepfelosztáshoz - általában csak a szeretet és a szolgálat témaköréről esik szó ezügyben.
Bizony nekem nehéz volt és sokáig tartott megtalálni azt, hogy az esetemben miben különbözik a szolgálat és a szolgaság.

"Az én tapasztalataim szerint,.."
nem is az az igazi szégyen, ha kiderül, hogy így működik, hanem az, ha az derül ki, hogy valaki fellázad az ellen, hogy így működik.
Anne Lee 2009.11.15 17:28:14
@homo secuiens secuiens:
"A szolgaság viszont sokszor félelmek vagy kompromisszumok eredménye."

ki1csoda írta fentebb:
"Egy csomoszor a szegeny feleseg, aki csak `szolgal`, nagyobb zsarnok, csak mas eszkozoket hasznal."
Igen, bizonyára van ilyen is.
Ám van olyan is, hogy a lelkülete nem viszi rá, hogy zsarnok legyen.
A sokszoros kényszer-kompromisszumok idővel aláássák az ember önbecsülését annyira, hogy esetleg önmaga ellen fordul vagy tudatosan, vagy tudattalanul. Ez utóbbinak különös megnyilvánulása a 'lélek betegségbe menekülése'.
Például rákos megbetegedés az önmagukat érvényesíteni, megvédeni tudók között általában ritkábban fordul elő.