Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.16 10:52:47
@agymosott: Szerintem egy wolfburgira gondoltál:)
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06 21:48:58
@Iustizmord: A hsz-em utolsó két sora szólt rólad, ha az nem igaz, akkor visszavonom.
"Iustizmord esetében pedig, szerintem nagyon szereti a történelmet főleg az újkori németet, úgyhogy nehéz lesz visszatartania;) ",
A hsz első részét, meg nem kell magadra venni, ha mégis így teszel, akkor szerintem jogos mocsing kritikája.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06 23:04:26
@Rekordvizemeister: Te annyira utálod Löwöt, hogy még végén azt hiszem, hogy homofóbiás vagy;)
A lényegre térve, szerinted a Hummels, Höwedes, Kuranyi hármas segítségével megverték volna a spanyolokat, ezt nem gondolhatod komolyan. Ha, arra gondolsz, hogy az igazságosság nevében ki kellett volna vinni őket, az talán igaz, de ez nem erről szól, hanem az eredményességről és azért Löw felel. Nem véletelnül látod mindig ugyanazokat az arcokat a válogatottban, mert ezek értik már Löwöt és a filozofiáját. A csapat láthatóan fejlődik, de még nem elég stabil, hogy a legeslegjobbak ellen dominálni tudjon.Például Badstuber szerintem nem utolsó sorban azért került be, mert egy olyan csapatban játszott, amihez hasonló stílust akar Löw is a válogatottban. De vehetjük Khedirát, akit most elvitt a Madrid, őket is átverte Löw?
Csak úgy mellékesen Magath Metzet hozta kvázi Weste helyébe, hát ez se igazán érthető (pénzügyileg biztos, amúgy nem), aztán csak lenyelitek, ha jönnek az eredmények és ő is a legszívesebben vinné az összes aktuális csapatába a kedvenc embereit(StuttgartbólWolfbaWolfból Schalkéba) Arra akartam kilyukadni, hogy bárki lenne Löw helyett a válogatott vezetője hasonló kifogásaid lennének, talán egy külföldi nemzetiségű esetében lenne kiegyensúlyozottabb a válogatás, aki csak akkor ismerkedne a bundással , de az is abból eredne, hogy nem ismeri a játékosokat és csak a statisztikákra hagyatkozhatna.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06 23:34:24
@popp: Meglátjuk, de nem alapnélküli a feltételezésem, mégha sarkítottam is. Egyébként szerintem 50-50 hogy ki jut tovább és szerintem a napi forma dönt.
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.29 16:30:23
@Lojzi_: mire jó a jövedelmezőség? Attól függ, hogy mennyit akarnak költeni(éveken át) a klubbok mögötti pénzeszsákok. A Wolfsburg mögött a Vw áll, ha akarnák simán lenyomnák a Bayernt(Ja már meg is történt;)), de nem nyomnak bele annyit pénzt(bár Deko és Misit is megtartják és nem adják el főleg nem riválisnak), mert akkor mindenki utálná őket és pont a marketing értéke tűnne el Wolsb.-nak. Tehát nagyságrendbeli büdzsé növekedés nem várható a bundásban és egy-két külföldi sztárcsapat kidőlése, nem teszi megfizethetővé a küföldi sztárjátkosokat.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.29 19:38:31
@Lojzi_: Nos, éppen ezt mondom, hogy pl a VW, most nem áldoz többet, de lehet, hogy a jövőben nem is fog, sőt kevesebbet. A Leverkusen mögött a Bayer áll/állt és a 2002 utáni "leáldozásuk" főként azzal függ össze, hogy elvették Cali-tól a csekkes füzetet, amivel régebben lerabolta a cukorkalapot:) és Hopp bácsi se él örökké(Isten éltesse sokáig, de tényleg, de már 70+ ős is ha jól tudom), tehát nem biztos, hogy a Hoppenheim még 10 év múlva is tényző lesz a bundásban, nemhogy európában. A HSV is az ottani milliárdosoknál kilincsel egy pár miliióért, akik, ezért még ellenértéket is kérnek (pl.: transzfer jogokat). Arra akartam kilyukadni, hogy hosszútávon sem látom a bundás csapatok pénzügyi erőfölényét a BM-túl természtesen.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.21 17:41:53
@Micimedwe: a pénz miatt és gondolom ott játszhat, ahol akar(középső védő)
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.22 14:54:21
@Tika_: Nem tudom, hogy hol olvastad, de szerintem nem fáj nekik:

www.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/vereine/bayern/2010/07/15/bastian-schweinsteiger/schweini-kickt-mit-england-trikot-von-frank-lampard.html

Saucool=ez egy + kifejezés a németben:)
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.29 17:57:33
@Neil Blender: OFF Nos, nem nyertek Vb-t sőt, még le is égették őket(franciákat) a világ előtt, hát most egy kicsit megnevelik őket. Franciaországban a igazsászolgáltás elég kézivezérelt, de szerinem csak rájuk ijesztenek és nyomás alatt tarják őket, amíg nem lesz rájuk szükség a válogatottban. On
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.22 18:21:18
@popp: Skibbe, Rangnick helyett, ha a német válogatottról írtál.(Csak azért írom, nehogy valaki rosszul jegyezze meg:))
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.20 19:46:36
@rizla: Ez nekem megfelel válasznak.

@mocsing: a bundás postok után hiányoltam mindig ezeket a vitákat, de lehet a bundás fanokkal van a gond, akik ilyen puhapö...ek.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.20 20:05:13
@rizla: Értettem már elsőre is.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.21 17:38:32
@Neil Blender: Szerintem, enyhén szólva nem szép dolog és múltkor egy páran megvédték, amikor mocsing ezt szintén szóvá tette és erre reflektáltam a hszemmel.
A választ már megkaptam és most tőled is. Ennyi.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.17 16:46:17
www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/527720/artikel_Reals-Liste_Erst-Khedira-nun-auch-noch-Oezil-und-Gomez.html

Mourinhonak a Madrid, úgy látszik, önmagában
nem is kihívás és Gomezzel akar Bl -t nyerni. Mennyit akar radni érte 30-40-50 milliót :)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.14 16:58:07
@popp: Ok.
@csizsikpizsik: Igaz, de szerintem akkor is kislányos, lehet, hogy túl konzervatív vagyok.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.14 17:12:18
@pimpalini: Nem egészen, egyrészt igaz az amit írsz, hogy németben használják hasonló helyzetekben, de én inkább arra akrtam felhívnia figyelmet, hogy az eredeti cikk kicsit másról szólt. A magyar cikkben azt írják, hogy van egy biszexuális a német cikkben a sok buzi mellett rákérdez a cikk írója, hogy az új kerettag is az-e, erre Becker azt mondja, hogy félbuzi(Halbschwul) és nem azt hogy bisexuell, tehát egyértelműen a játékstílusával van gondja és nem a szexuálisorientágával.
Elnézést a többiektől a téma részemről lezárva.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.14 19:16:05
@horas: Tehát VdB szerencséjére nem cserélte el magát, mert akkor a németek nyernek(jutnak tovább). Nem hiszem, hogy bármilyen cserével érdemben gyengíteni lehetett volna ezt spanyol válogatottat.(Torres nem ér:))
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.13 21:44:10
@Csöncsön: de a fent felsoroltaknak többségének apja vagy anyja német, akkor ők félnémet vagy félkülföldi és így már németek felé billenti az arányokat:)
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.13 15:14:25
@heinrich: Ezzel egyet tudsz érteni:)
Német klasszisok: Lahm Herr Schweini, Friedrich(Nem kell nevetni ő az)
Akik még lehetnek: Özil,Kroos, Müller(ő talán már az, de kell még egy szezon, hogy lássuk mit csinál, ha már ismerik a védők), és Boateng(Szerintem, ő az lesz, mert még nem is mutatott meg mindent amit tud.)
Uruguay és Németország játszik a világbajnokság harmadik helyéért. A kisdöntőben már nem szoktak variálni a csapatok, kiadják magukból, ami a torna végén még bennük van. Németország az esélyes, de a végig fegyelmezett és elszántan küzdő Uruguay képes lehet a meglepetésre.…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.10 22:24:50
Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.   Sokszor a…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.05 15:57:34
@r_magpie: 2010 márciusában a meccs után. Ahol Argentína 1-0-ra nyer a németek ellen és akkor tényleg jobbak voltak. Nem hiányolod maradona arc szörzetét a videoról.:)
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.04 07:42:48
@smartdrive: Lefordíthatod nekem, de elég lenne, ha leírnád, mit akarsz ezzel a hsszel a tudtomra adni.
Lassan abba a fázisba érünk, ahol már nem rendeznek elegendő meccset, hogy azokból álomcsapatokat generálhassunk, így legközelebb csak a vébé végeztével térünk vissza a szabadszellemű, de semmiképp sem öncélú kapitánykodáshoz. Addig is a nyolcaddöntők teljesítményeivel…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01 17:15:49
@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Nem támadásból mondom, de nem azt mondták sokan, hogy a MU egy emberes csapat és Rooney nélkül szinte sehol(sarkítás) nem lenne.Tehát egy nem túl acélos válogatotton is sokat segítene.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01 17:36:18
@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Evraról jut eszembe a francia válogatott, amely ezek szerint sokkal erősebb volt, mint az angol, de mégse jutottak még csoporton se túl vagy az olaszt már ide se akarom keverni.
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01 17:47:48
@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: ?? De ha az erős kerettel rendelkező csapat kiesik, akkor egy gyengébb jut tovább, nem? Én azon a véleményen vagyok, hogy sok múlik az edzőn(lásd a két bl döntőst idén), tehát Capello jó edző és az angolok jó eredményt fognak elérni.

Más, bár én is a hollandoknak drukkolok a brazilok ellen, mégis állítólag eddig 3-szor juttotak az elődöntőbe, mert akkor nem sokat várok tőlük a brazilok ellen.
Az eddigi nyolcaddöntők után vissza is vehetünk az európai pökhendiségből, hiszen magasan a legszarabb meccset játszották a hollandok és a szlovákok (előbbi hibájából), miközben az apró Chile megmutatta, hogyan kell meghalnia egy kiscsapatnak egy naggyal szemben. Brazília cáfolja…..
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.06.27 18:20:35
@originalBalintos: +egy gólpassz, de mindegy szar jatékos :)
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.06.27 18:47:43
@originalBalintos: T-Moblie
„Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően.” Ezek Marcello Lippi roppant sportszerű, igazi úriemberhez illő mondatai. Tulajdonképpen ezzel…..
Egy percig sem volt izgalom nélküli az utolsó csoportkör második napja, még akkor sem, ha szerző erre csak az utolsó pillanatban jött rá. A nap végére minden és mindenki a helyére került; a jók elnyerték méltó jutalmukat, a rosszak pedig egy-egy vuvuzelával a hátsójukban…..
Una birra per favore vs. Pass us a pint, mate..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.06.20 18:51:12
@Nűnű: Bocs, de ez hülyeség. Találd ki mikor volt a legnépszerűbb a foci Görögországban és milyen szépen játszottak abban az évben.
Ha hiszed, ha nem a foci nem a legnépszerűbb sportág Új-Z-don mégis a szlovákok elleni 1-1 után, hatalmas a hype ott, nem is merem elképzelni, hogy ünneplik a mai eredményt.:)
Nou San Trafford A ghánai rugó 2010.06.19 19:56:00
Megtetszett nekem ez a Ghána, afrikai válogatottól ritkán látni ilyen fegyelmezett és részleteiben is kidolgozott csapatjátékot. Sokan kárhoztatták őket, hogy nem tarolták le, szedték ízekre, koncolták fel az emberhátrányban játszó ausztrálokat, de én nem így érzem. Ghána…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.06.20 11:12:22
@popp: Persze már több évtizede, inkább Kevin, Niko, Sebastian, Lukas(nem csak a lengyeleknél)
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.06.20 11:32:59
@popp: Én a nevekre gondoltam, amit a német fiú gyerekek kapnak. A multikulti pedig a német l.szövetség kimondott politikája talán 2000-2002-től, de máig tartott még ennyien lettek. Tehát egy kis sarkítással a szövetég jobban örült egy Boatengnek, mint egy Müllernek(a németek többsége, azért inkább a másodiknak örül jobban).
Amikor a Bayernnek kisorsolták az „A” jelű csoport tagjait, még abban a fázisban volt a világ, hogy van Gaal ólajtószerű bukása napok-hetek kérdése, a Juventus pedig sosem látott diadalmenet előtt áll, amelynek keretében nyilvánvalóan a földdel teszi egyenlővé…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.18 16:42:28
@Strigo a divatdrukker: Nem jól! 3 db volt Juve, Lyon oda-vissza. ;)
A van Gaal-hadjárat második mérföldkövéhez, azaz a Német Kupához érkeztünk, amely bizonyos szempontból a legkönnyebben behúzható, de hát Berlinben a Werder ellen motiváltnak lenni, meg a Bernabeu-ban az Interrel farkasszemet nézve transzba esni egész más kávéház. Körülbelül…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.15 19:44:34
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.17 15:57:16
@balra: Én a helyébe Boatenggel kezdeném és csak utána gondolkodnék el a további teendőkről:)
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.17 16:18:09
Az egyik legkiegyensúlyozottabb, legerősebb csoport a D jelű négyes lehet a 2010-es világbajnokságon. Németország, Szerbia, Ghána és Ausztrália is részt vett a négy évvel ezelőtti rendezvényen is, és a szerbeket kivéve a csoportkört is túlélték. Mindegyik együttesnek…..
Csúcsra ért a Bayern, a küszöbben esett hasra a Dortmund, átváltozott a Hannover, szomorú önmaga maradt a Hertha, megcsinálta bravúrját a Freiburg, a Bochum meg lefelé száguldva a lejtőn továbbra is tanácstalanul gondolkodik a lassítást illetően. Nagyjából ennyi, persze…..
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.05 18:12:01
@avenger13: Az tuti 11-es volt, ha nem lenne minden ilyen eset véleményes:), de Merte is beismerte, hogy a bíró most neki kedvezett, mert ő nem szokott ilyet csinálni. Most spekulált, hogy nem fújja be és bejött. Magath pont 1 héttel korábban mondta a doppelp.-ban , hogy Müllernek nem kellett volna elesnie kusen ellen, hanem be kellett volna fejeznie az akciót és általánosságban is nem kell az ilyeneket befújni, kár hogy ezt Höwedes nem halotta csak a bíró:)
Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.06 16:41:16
@zsakfos : "Ha finoman fogalmazok akkor azt mondom, nem ez minden idők legerősebb német vb kerete ( mínusz 4 ember ugye)...
Megkockáztatom amióta követem az eseményeket ( 1990 ) ez a leggyengébb játékosállományú válogatott. " 90 óta mindig azt mondom az aktuális keretre, hogy ez a leggyengébb aztán "csak" a 2000-es és 2004-es eb-n volt igazán szar a szereplésük
Egyébként a tavalyi u21-es eb-n ott volt Beck aogo, Boateng, Neuer ,Khedira, Özil, Marin lehet valakit kihagytam. Mivel ez több, mint 4, ezért mind nem rakhatja ki Löw:)