Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nowy

0 bejegyzést írt és 417 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem minden színész álma az, hogy folyton a reflektorfényben tündököljön. Talán nem is gondolnánk, hogy egyes világsztárok a színészkedés mellett teljesen átlagos munkát végeznek. A nickiswift.com most összegyűjtötte azon színészek és színésznők listáját, akiknek a színészkedés mellett teljesen…..
A Master of Ceremony titulus hatalma: bárhova bemehetek a Bocuse d'Oron, így sikerült teljesen exkluzív videókat készítenem a magyar csapat versenyételeinek tálalásáról, szakmai kommentárokkal ellátva! ..
Műsorvezetőként természetesen sikerült egészen testközelbe kerülni, miközben a magyar csapat a verseny előestéjén a zöldségek bevásárlását intézte, és még az is kiderült, hogy milyen állapotban vannak, na meg őrzik-e a humorérzéküket.Spoiler: őrzik.[24-én, 9:01 perckor minden kiderül a magyar…..
Kik Európa leggazdagabb családjai és hogyan gazdagodtak meg? Mi a receptje a generációkon át gyarapodó vagyonoknak? Összeállításunk második részében a 12 leggazdagabb családot gyűjtöttük össze (az első részben a 13.-tól a 21. helyig mutattuk be az európai sikertörténeteket, itt)...
nowy 2017.01.20 14:52:28
@..,: És? Nem is vontam kétségbe, hogy a BMW-nek volt köze a nácikhoz, de egy 1960-as években született testvérpárnak mi köze ehhez, ők erről mit tehetnek?
nowy 2017.01.20 14:55:12
@..,: igen, a lágerek rabjai teremtették meg a gazdagságát a BMW-nek, de azért ne felejtsük el, hogy közben eltelt 70 év, ami alatt 20x mehetett volna csődbe.
*UPDATE: újabb cikk ebben a témában - tapasztalatok, költségek Zajlik az ősz és kezdődik a fűtési időszak is. Ám én csak most dőlhettem hátra, mert eddig versenyt futottam az idővel, hogy még 20 fok fölött kiépüljön az új fűtésem. Dőlj hátra, vegyél magadhoz kávét, mert hosszú lesz, de a végére…..
    Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a járókelő.hu-ra az illegálisan elhelyezett reklámokról. Szerintetek ez esztétikus?            ..
nowy 2016.02.11 00:11:37
@rnz: Nyílván van más problémából is sok, ezek közül ez az egyik. Ami viszont tényleg nagy baj, hogy egy csomó helyen elfoglalák, az amúgy is kevés kerékpártárolót.. Én vagy 5-6 ilyet tudok, pl Kossuth tér, Gellért tér, Király utca, Mester utca.
nowy 2016.02.12 00:24:39
@rnz: így foglalják el: index.hu/kerekagy/2015/11/14/meg_a_starbucks_is_lelancolt_biciklin_hirdet/
A képen két nemzetközi vendéglátóhely reklámbicaja foglalja el a helyet a kerékpártárolóban.
Jelen pillanatban tényleg nem törvénytelen, de csak azért, mert a törvénykezés le van maradva, ha ez autón lenne, akkor más lenne a helyzet, pl Szegeden van már rá helyi rendelet, de ott is csak az autókra és utánfutókra.
Ettől függetlenül még nem rossz , ami ellen fel ekll szolalni.
Igazad van abban, hogy nem morgolódni kell és én teszek is ez ellen, mint ahogy a bejelentő is, mert felhívja rá a figyelmet.
nowy 2016.02.12 17:09:59
@rnz: Ha jobban megnézed, ez a blog egy oldalhoz tartozik, ahol az ilyen ügyeket a megfelelő hivatalhoz továbbítják, plusz pár híroldal is meg szokta osztani (pl mint az index a fenti linkben) a bejelentéseket, tehát nem nevezném lepkefingnak.

Nézd, lehet mindenféle kifogást keresni, de attól még ez egy etikátlan, illegális hirdetés, még ha jelen pillanatban nincs is rá szabályozás. És igen, lehetne max parkolási időt is kiszabni, vannak olyan városok, ahol rendszeresen eltávolítják a sokáig egy helyben álló bringákat.
Ma már csak márciusra ígérik az új reptéri minibusz-szolgáltatás elindulását, folyamatosan csúszik az időpont, eredetileg januárról volt szó. Fapados logika alapján működő, az eddiginél magasabb színvonalú, de olcsóbb szolgáltatást ígérnek, kíváncsian várjuk, ez mit takar majd. Vajon a minibuszon is…..
nowy 2016.02.10 23:53:11
@jet set: pl aki egyedül van :) no meg az sem mindegy, hogy honnan mész, illetve kinél veszed a jegyet, mert pl egy hotelben 2500 Ft volt a minibusz
Minden komolyan vehető hadseregnek van egy különleges csapata, amelyet a legnehezebb helyzetek megoldására képeztek ki. Ma Pakisztántól Spanyolországon át Nagy-Britanniáig mutatunk be párat – előre leszögezzük, hogy a teljesség igénye nélkül. Fekete Gólyák A pakisztáni…..
Megvolt, amikor BB Renátó egy ötperces menetben lerendezte BB Évit? És VV Frankie és csajai románca? VV Iza és VV Krisztián ügyetlen, bizonytalan mozdulatai a paplan alatt? VV Fanni és VV Dennis egy fokkal meredekebb, de még mindig decens, egy-egy farkat és fél segget kivillantó…..
Aki unja, hogy a hotelben tízig le kell érnie reggeliig, a brit agglegényhorda hajnalig dorbézol a hosztel konyhájában, vagy egyszerűen csak nagyobb teret szeretne magának, kipróbálva valami teljesen újat, annak az Airbnb a megoldás. Kibérelni valahol egy szigetet, egy hajót…..
Kordos Szabolcs Eszem-iszom, Hungary című riportkönyvéből már idéztünk néhány részletet az Urbanistán. Akkor a török büfékbe kalauzolt el minket a szerző, most egy másik fejezetből olvashattok pár részletet. Ebben egy fesztiválpultos lány mesél az élményeiről, arról,…..
Fotó: Magyar Kerékpárosklub  Aki nagyon akart, már Bubira pattanhatott, hiszen a 4-es metró átadásának egyik kísérő programja volt a bérbringák kipróbálása, ha másképp nem, legalább szemrevételezéssel és a dokkolókban a közösségi bérbringára üléssel. Viszont akad,…..
nowy 2014.04.17 11:18:54
@mykee: Nem érted a lényegét.Ez nem egy kerékpárkölcsönző, ami kiváltja az elővárosi közlekedést.
A bankkártya adatait egy átlag ember naponta adja meg, pl amikor fizetsz a közértben.
nowy 2014.04.19 00:38:50
@mykee: Aki bérletet vesz, azzal szerződést kötnek, gondolom mindenféle adatot leírnak. Aki alkalmi felhasználó lesz, ő is tudja használni normálisan a 25ezres kaució ellenére is, feltéve ha ismeri picit a pénzügyeket. A megoldás neve: hitelkártya. Egy sima hitelkártyának is általában több százezer forintos hitelkerete van, amit jóval később kell visszafizetni, vagyis a bank pénzét használod,de mire neked kellene törleszteni a bank már feloldja.
Ha pedig sűrübben használod, akkor bérletet veszel, mert úgy éri meg. Fél éves bérlet 9500 ami 19 napijegy ára, az éves 18900 pedig 38 napijegy ára.
Egy ötezer forintos bírság benyelése után feltettük a kérdést a BKK-nak: van-e valami tervük a arra, hogy a Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút nyomvonala kikerülje a Tímár utcai, eredetileg a kerékpáros átkelésre tervezett felüljárót? A felüljárón ugyanis csak tolni lehet a…..
nowy 2014.04.09 00:25:52
@GöTi: Kb 85-ben építették át, nem volt akkor még EU sem
Létezik online kerékpáros térkép. A bicikliut.hu magánkezdeményezésként öltött testet nagyfelbontású jól kezelhető verzió formájában. A bringautak néhol viccesen, a valódi nyomvonaltól független helyzetben, de jól követhetően vannak berajzolva. A zöld csík jóval a…..
nowy 2014.03.31 12:49:28
@paddd: Király!
Tiszadada és Tiszafüred között a gáton van aszfaltos kerékpárút
Sokáig nem ismertem a medvehagymát, így amikor először találkoztam vele igencsak kételkedve fogadtam. Nem igazán állt össze a kép, hogy egy levél hogyan lehet hagyma ízű. Először nem is ízlett és az otthon készült medvehagymás kenyeret túlzott fintortok közt ettem meg. Végül…..
A közelmúltban két szerzőtárs értekezett már erről a közelünkben folyó gigaberuházásról. Volt szó a tartalmáról, valamint a múltjáról és jövőjéről is. Nekünk, magyarországi vasútbarátoknak, vagy akár csak közlekedés iránt érdeklődőknek (sőt, tulajdonképpen…..
A budapesti pályaudvarok is behódolnak a bringás őrületnek: közleménye szerint biciklitárolókat építtetett a MÁV. A Nyugati pályaudvaron, az első vágány mellett 2009 óta 22 férőhely volt, most húsz új hellyel bővült a tároló a ceglédi váróterem előtt, a 17-es vágány…..
nowy 2014.02.21 02:48:44
@Mon3: a 40ezres lakatot egy sima gyémánt bevonatú csempevágó fűrésszel kb 5 perc alatt fűrészeltek el
nowy 2014.02.26 20:02:55
A testépítés világában nem ismeretlenek a táplálékkiegészítők, amiket a laikusok puffasztónak szoktak hívni és szentül megvannak győződve arról, hogy a testépítők csak ezeket fogyasztják és ezektől fújódnak fel, anélkül, hogy akárcsak egyszer is edzeniük kellene. Ezek…..
1944. november 4. A Margit híd véletlen felrobbantása. A gyors front előrenyomulása miatt aláaknázott hidak közül a Margit-híd a német utászok mulasztása miatt a szombat déli csúcsforgalomban felrobban. 40 német utász és 10 magyar közlekedő vesztette életét. A vizsgálat szerint a legvalószínűbb,…..
A japán biciklis e-mailben köszönte meg a Kerékagy blog közreműködését az ellopott bringa ügyében. A kellemetlenségek viszonylag gyorsan és simán megoldódtak, miután civil segítséggel a rendőrség szombaton egy piacon megtalálta a Kertész utcai hostelból elvitt összecsukható…..
nowy 2014.01.27 17:51:22
@wowerman:Nem csak úgy náluk landolt a pénz.Ők szervezték a gyűjtést és világosan leírták, hogy ha még is meglenne, akkor a befolyt adományokat erre fogják felhasználni.
Ahol igazán értik a karácsonyi, az újévi és a vízkereszthez kapcsolódó ünnepek elnyújtásának tisztességes módját, az a hely nem más, mint a mai nap állomása, Valverde de Júcar (Cuenca). Ők aztán nem bízzák a véletlenre és még január első hetében elkezdik a szokásos…..
Múlt-kor Tudta-e, hogy...? 2014.01.06 15:54:17
A második világháború európai hadszínterén a szövetséges hatalmak közül a Vörös Hadsereg volt a legsikeresebb szárazföldi hadsereg, elpusztítván a háborúban bevetett német haderő 75-80 százalékát. Benito Mussolini napi 18 órát dolgozott, és minden reggel egy…..
A november 6-i Soproni Témában jelent meg az alábbi cikk, amelyben Kovács Miklós alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője nyilatkozik Sopron új kerékpárhálózatával kapcsolatban, eképpen: Mint a zöld színű kiemelésből látható, az…..
nowy 2013.12.03 22:32:19
@SopronBike: a zebrán miért nem? Tessék már erre nekem egy KRESZ szabályt mutatni!
amúgy: icarusdes.com/2013/11/21/mi-is-a-helyzet-azzal-a-nyamvadt-zebraval/
nowy 2013.12.03 22:33:10
@SopronBike: a zebrán miért nem? Tessék már erre egy KRESZ szabályt mutatni!
amúgy : icarusdes.com/2013/11/21/mi-is-a-helyzet-azzal-a-nyamvadt-zebraval/
nowy 2013.12.03 23:11:15
@SopronBike: természetesen egy normális megoldás lenne jó és igazad van abban is,hogy ott elég faramuci a szitu.Én csak azért macerálom ezt ennyire,mert most még a zebrával csesztetik a gyalogost,de legközelebb már a láthatósági mellénnyel (személyes tapasztalat,hogy megállított a rendőr lakott területen belül és számon akarta kérni rajtam,miért nem viselek mellényt,aztán rájött,hogy nincs igaza)