Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pierre bayle

0 bejegyzést írt és 397 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyesült Államokban legális lett a melegházasság - de kik is azok a homoszexuálisok, és mit kell tudni róluk? Hiánypótló összegzés. 1. A közhiedelemmel ellentétben a saját nemhez való vonzódás nem fertőzéssel terjed - elég, ha az adott gyereket melegek állják körbe a…..
pierre bayle 2015.06.30 12:30:41
Ságváris voltam. Vagyok. Maradok. Nincs 32 álnevem. Cukrászdába nem pisztollyal járok. Se előnyt, se hátrányt nem kovácsoltam soha származásomból. Amikor Ságvári Ágnes a gimnáziumunkban járt, akkor Szabó Magdolna írt egy riportot a Délmagyarországba. A téma az volt:…..
Sokaknál kiverte a biztosítékot Maksa Zoltán Hír TV-s szereplése, ahol sikerült egy meglehetősen érzékeny témában elsütnie egy borzalmasan rossz viccet a megerőszakolt egyetemista lányokkal kapcsolatban. A Nőkért Egyesület például annyira felháborodott, hogy a médiahatósághoz…..
Időnként rá-rábukkan az ember egy-egy gondolatra, ami önmagában megáll, nem kell nagyon magyarázni, de érdemes felidézni. Erdélyről olvasva ostobaság kihagyni a román szerzőket és befalazni magunkat a magyar világképbe. Mert bizony érdekes, hogyan látta egy román erdélyi…..
Avagy zenei kommentár a harmic évvel ezelőtti Galla Miklóstól a jobbikos kémügy tegnapi fejleményeihez:  Elvileg azért kellett elszaladnia a kémkedéssel gyanúsított szélsőjobboldali képviselőnek bizottsági meghallgatása után, mert hogy Szegeden nagyon várták egy lakossági…..
pierre bayle 2014.05.22 08:54:23
@DeMarco: szia, az megvan, h Strasbourg-nak ebben a kérdésben semmi, de semmi köze nincs Brüsszelhez?
Az Átlátszó Oktatás különítménye megérkezett a Szegedi Törvényszékre, ahol egymás után két szerzőnk tárgyalásáról számolunk be. Két nagy formátumú személy, a szegedi hallgatói önkormányzat örökös elnöke, valamint Kazahsztán tiszteletbeli konzulja perel bennünket.…..
pierre bayle 2014.05.09 11:46:24
Diszkriminatív és jogellenes a szegedi Mozaik Tankönyvkiadó szerint az, hogy a KLIK fenntartásában lévő iskolák egy szűkített listáról rendelhetnek tankönyvet a következő tanévre. Nem csak a kiadót, a pedagógusokat is hátrányosan érinti a rendelkezés, van, aki az egész…..
pierre bayle 2014.04.11 21:35:50
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat sorban közöljük. * Stumpf András: Négy…..
Tegnap az Orbán Viktor és Kerényi Imre által alapított Magyar Krónika nevű, nyíltan állami pénzből működő reprezentációs pártlapról szóló hírek áradatában már-már el is felejtettük, hogy Vágó „Kampeszinó” Gábor, a magyar történelem első webkettes országgyűlési…..
pierre bayle 2014.01.07 12:52:01
Mandiner blog Vitapartnerek 2013.12.13 15:15:00
Eszter huszonhat éves, szereti a konfitált kacsamellet, örömmel jár pilatesre, de rendkívül idegesíti, ha beül valahova, és a pincér nem érkezik ki az asztalához két percen belül. Az egyetem elvégzése után egy nemzetközi ügyvédi irodában helyezkedett el. Napi tizenkét órát…..
pierre bayle 2013.12.14 09:17:40
Péter szereti a gíroszt és utálja a bort. Különösen falra mászik a borral kapcsolatos sznob megnyilvánulásoktól. Egy vidéki egyetemen adjunktus. Állását folyamatosan félti a Balog-Hoffmann páros egyetemellenes politikájának beköszönte óta. Felesége szerkesztő egy tankönyvkiadónál. Valószínűleg fél éven belül elveszíti az állását a Balog-Hoffmann páros piac-államosító nemzeti bolsevista politikájának következtében. A kiadóban dolgozó jobbos kollégák is tudják, h a túlélés egyetlen sovány esélye a fidesz választási veresége, ezért a nemszavazás és a jobbik között ingadoznak. Péter édesanyja nyugdíjas. Szánalmas jövedelmét nyelvtanításból egészítgeti ki, de már nem sokáig teheti, köszönhetően a Balog-Hoffmann páros nyelvtanítást szabályozását szigorító intézkedéseinek. Ha így marad, nemsokára támogatnia kell anyagilag édesanyját.
Péternek két óvodáskorú gyermeke van. Az iskolaválasztás szempontjai közül a legfontosabb: az egyházi befolyás elkerülése. Ez most még lehetségesnek látszik.
Péter 2010-ben az LMP-re szavazott, mert úgy gondolta, h ráfér egy kis pihenő a baloldalra. Bár nem ért egyet az LMP "sem-sem" politikájával, szavazatát nem bánta meg, mert szép ellenzéki tettei voltak a pártnak. Péter a fideszesekről azt gondolja, hogy 2010-ben lehetett bízni abban, hogy csinálnak valami értelmeset, még ha fel is volt arra készülve, hogy ideológiailag nem fog neki tetszeni. 2013 végén azonban Péter szerint csak ostoba, elvakult trollként lehet azt hinni, hogy az ország jó irányba halad. Péter szerint a Fidesz egy korrupt és agresszív bűnszövetkezet, amely már-már lehetetlenné teszi az életét, ennek megfelelően ingerülten kommentel a mandineren és máshol.
Péter szereti a focit, hetente kétszer űzi, köszöni, stadiont nem kérnek a barátaival.
„Ráadásul Dolan egyáltalán nem hülye, ő is pontosan tudja, hogy ez a helyzet, csak képtelen elismerni, hogy az idő elrobogott az egyháza mellett” – írja a 444 közírója, Erdélyi Péter a New York-i sztárbíborost, Timothy Dolant fikázó cikkében. Nem lennénk most a…..
Ákos @ Fekete Sas Rendezvényház, Hódmezővásárhely, 2013.11.30. Az elmúlt években Ákos több nagylemezéről, dvd-jéről és többezres tömegek előtt előadott koncertjéről írtam meg a véleményemet az Indexre és a Lángoló Gitárokra. Ezeknek a szövegeknek mindegyike azzal a…..
Ne az állam mondja meg, mennyi legyen a fizetésünk – döntöttek újabb népszavazáson a svájciak, akik egy korábbi, általunk is megénekelt népszavazáshoz hasonlóan újfent nem kértek a felülről érkező baloldali népboldogításból. Most a svájci ifjúszocialisták…..
Varánusz Tanárok az utcán 2013.10.06 11:32:29
Seprő, láthatósági mellény, itt van az ősz, itt van újra, Hoffmann Rózsa menj a búsba: utcára vonultak tegnap a tanárok. Szülőként régóta vártam érdeklődve, mikor jön el a pillanat amikor végre nem tetszenek lenyelni a mindent és a bármit szó nélkül. A héten megjött az…..
Az amerikai szövetségi állam és a tagállamok közötti növekedő feszültség újabb állomásaként két új állam is létrejönne az Egyesült Államokon belül. Az egyik Colorado államban – Észak-Colorado néven. Néhány dél-oregoni és észak-kaliforniai agrármegye is kiszakadna…..
pierre bayle 2013.10.05 21:45:09
Mandiner blog Megalázott Kishantos 2013.10.03 07:01:00
Napjaink el nem mesélt történetei közé tartozik Kishantosé. Pedig a Fejér megyében, Hantos településtől 3 km-re található vidékfejlesztési központ huszonegynéhány éves sztorija éppen rendkívül szomorú végkifejletéhez közeledik. A 452 hektáros mintagazdaságot működtető…..
pierre bayle 2013.10.03 10:18:57
@xxiv: az én tapasztalataim és emlékeim azt mondatják velem, hogy egy kicsivel jobb lenne. Pontosítsunk: egy kicsivel kevésbé volna rossz. Mondjuk a tankönyvkiadás példája (csak mert családilag, a nejem révén, érintett vagyok) jól mutatja a különbséget: a maszopos-gyurcsányista korrupció kicsit lejtős pályát teremtett egyeseknek, akik kivettek pár százmilliót, meg volt egy necces privatizáció, stb. Szóval gáz, na. Hoffmann-balogék viszont hónuk alá kapják a labdát, lefújják a meccset, bezárják a pályát, s mindenki mehet haza (pontosabban munkanélküli segélyre). Na ez a különbség.
Olcsó, ám kétségtelenül szórakoztató tevékenység az önjelölt, kóros feltűnési viszketegségben szenvedő magyar Paulo Coelho-hasonmások álbölcsesség gyűjteményein, a propaganda- és a pénzcsináló gépezetet olajozó értéktelen celebkönyveken, ábrándos lelkű tinilányok…..
pierre bayle 2013.09.14 08:55:12
@Mr Falafel: te aztán kemény vagy, mint a Rolling Stones.
Szeptember 22-én tartják Németországban a szövetségi választásokat. Jelen helyzet szerint Angela Merkel és a CDU elsőségét nem veszélyezteti senki, s a legfőbb kérdés csak az: a liberális szabad demokratákkal vagy esetleg a nagyon elvert régi riválissal, a szocdemekkel kötnek-e…..
Először is szeretném bejelenteni, hogy a minisztériumi levél dacára, mondhatni szabotázsakció keretében múlt pénteken megkaptuk a tankönyveket. Pár darabot mondjuk a leragasztott csomag mellé külön, tehát azok valószínűleg az országos tendenciának megfelelően késve érkeztek,…..
Idén augusztus 21. és 25. között rendezik meg Kőszegen a Tranzit Fesztivált, Magyarország egyik legjelentősebb közéleti kérdésekkel foglalkozó ifjúsági rendezvényét. A Tranzit - Fesztivál a határon 2009-ben az azonos nevű folyóiratot kiadó Kommentár Alapítvány…..
„Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?” – idézi a BBC nyomán a média Ferenc pápa szavait, s úgy tálalja a pontifex maximus mondatait és „nyitottságát”, mintha azok ellentétesek lennének elődje, XVI. Benedek hozzáállásával. Holott Ferenc…..
pierre bayle 2013.08.04 08:33:20
@bbjnick: te micsoda alantas pondró vagy - erre nincs jobb szó.