Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Myko

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
Myko 2018.07.09 13:40:27
@Thyb: De székely származású,az ősei azok voltak,ő is. Kattints a kép aláírásban lévő cikkre és kiderül.
A Szent György-hegy a balatoni borrégió egyik legszebb része, ami csodás adottságai ellenére eddig csak ritkán kezdett el igazán zsizsegni. Most azonban egy friss rendezvény június 2-án kinyitotta a pincéket és új életet hozott a tőkék közé úgy, hogy miután leraktuk az utolsó pohár bort hajnalban,…..
Myko 2018.06.04 14:52:20
@checkinblog: Tavaly voltunk a Somló-hegyen,egy hasonló rendezvényen,Szent Iván éjjelén. Az is jó volt,de ez valahogy mégjobban tetszett. Tetszett,hogy változatos volt a kínálat a pincék között és nem csak a borokra gondolok,hanem a kultúrális,kulináris kínálatra is. Csak így tovább! Tudom,hogy éjjel kissé balesetveszélyes lenne,de valahogy a bazaltorgonákat kéne még belevonni a buliba,van ott egy kulcsosház is úgy is :)
Dóra ugrál egy felfújható ugrálóvárban, Zoé pedig Bencéhez beszél munkába menet egy barátnőjéről és annak párkapcsolatáról. Az öltözőben Bence megosztja Gergővel, hogy szívesen elmenne Barcelonába, de ez csak egy gondolat. Ahogy az első évadban is az volt...
Kivételesen nem japánokkal, hanem zsidókkal kezdünk. Frank a családja körében mondja el az esti imát, bár kissé akadozva olvassa a héber betűket. Laura mosolyogva figyeli őt, miközben a fáraóról és az Egyiptomból való kivonulásról beszél. Az unokaöcsi meg is kérdezi, hogy ki…..
Onoda tábornok egy jóllakott óvodás átszellemültségével meséli el, hogy miként verte ronggyá az amerikaiakat az egyik csatájában egy frontális rohammal, és láthatóan élvezi a helyzetet, annak ellenére, hogy a humorérzéke alulról súrolja a Sas-kabaré szellemességét. A…..
Myko 2016.10.27 10:36:20
Nem vagyok egy nagy világjáró ,de jártam pár országban. Alapvetően pozitív a vélemény mindenhonnan,de úgy is kell hozzáállni a turistának és az "őslakosnak"..de pár érdekes helyzet...Saint Tropez-ben próbáltam kérni egy limonádét. Kisasszonynak illedelmesen franciául bonzsúrt kívántunk ,majd kértem a limonádét..persze itt már kellett az angol...a limonéd plíz! nem értette,még egyszer de már rámutattam az itallapra..ááá lümonád! Jóóóól van mondom. Ugyanez jegesteával már Marseille-ben (hajrá magyarok :D ) ,an ájsz tíí plíz...értetlen nézés...áááh ic tiii. OK. Hazafelé Szlovéniában simán tudott a szállásadó nénike is és a helyi kocsmárosi is angolul Postojánban. Pag-on a pénztáros néni 3 nyelven mondta el,hogy az üvegért mennyi plusz pénzt számol fel a sör után. Megértettem. Romániába,Erdélybe minden évben megyek 2 hétre barátokhoz. Vicces történetek...Gyilkos tónál odejönnek hozzánk a románok,hogy tudunk-e románul. (kiszálltunk éppen a magyar rendszámú kocsiból). Elmondtuk románul,h sajnáljuk,nem tudunk románul,de mi kellene. Na akkor nagy mosoly után váltottak angolra. Ugyanez benzinkúton Nagyszebenben, valamit románul magyarázott nekem a kutas néni. Nagy szemekkel románul elmondtam,h elnézést,nem tudok románul. Na akkor váltott angolra :) Szintén benzinkúton románul mondtam,hogy a 4es kutat fizetném, és az elmondott lei-t szépen leszámoltam,majd a kutas néni nagyon tört magyarral Jó utat! kívánt...szóval ő értékelte az igyekezetem. Persze volt aki nem értette a Ciuc sört ,a mi kiejtésünkkel ,de cserébe egy üveget ingyen kaptunk :D De volt ,hogy mi léptünk oda a Hargita tetején olyan jól lebarnult urakhoz, amolyan oltyánoknak néztek ki...hogy elnézést tudnak románul,majd elkiáltották magukat,hogy Te Béla gyere már,ezek románok :D Óriásit röhögtünk. Szóval azt mondom,hogy aki külföldre megy az legalább az alapokat tanulja már meg,nem ördöngősség. Persze vhogy fogadni is kell esetleg a nem tökéletes kiejtést.
Lemuel Washington éppen horgászni tanítja az egyik csemetét, ha már a Semleges Zónában nem fogható a Fishing&Hunting. A társai felkeresik egy kódolt üzenettel, amiben azt írják, hogy hozza el San Franciscóból az új filmet. Ed közben éppen Kidónak készít mintafegyvert, nagyon…..
Myko 2016.02.25 12:35:47
@együttnemműködő: Igen,a 4. részben is felbukkant egy UAZ mikor a herceg fogadását készítették elő. A Yakuzák pedig böhöm nagy amerikai kocsikkal járnak,míg a taxi pl egy Toyota Crown volt, és különböző japán autók tűnnek fel , törpeautók,ahogy a gazdasági helyzetük is állt a valóságban ,megroggyanva,azokra futotta.
Myko 2016.02.25 14:22:07
@Is: Smith-nek megismerhettük kicsit az emberi oldalát. Szegény gyerek,gondolom a képeken szereplő tolókocsis emberünk sem él már,mert hát a Nagy-Német Birodalomban a faji elmélet mire föl lenne,ha lennének ilyen emberek !? Conolly-t eléggé gyanakodva nézte Smith. Heydrich pedig egy igazi pöcs....azt hiszem, ő lesz a Hitler elleni hatalomátvételre készülődő társaság feje.
Szól a hatvanas évek menő zenéje, mindenki a Győzelem Napjára készül, egy apuka a kislányával együtt díszíti fel a kertet a horogkeresztes zászlókkal, a bakfis láthatóan boldog tőle. Joe is kicsípte magát, és egy nagy csokot virággal tart Oberúristen családjához. Smith…..
Myko 2016.02.10 12:19:23
@Is:
Szerintem ezekre is lesz majd válasz. Kicsi homályos Julia múltja.

Szegény Frank is végre kiadhatta a családi szertartáson magából a fájdalmat. Japánok végülis akkor a fajelméletet alkalmazzák vagy inkább csak megtűrik a zsidó vallású lakosságot? Kido elmélkedett egyszer erről...mert a négerek csak a semleges zónában vannak.
Myko 2016.02.10 14:49:51
@DSI Builder: Áhá! Köszi. Így már világos, be kell szereznem a könyvet :)
Tagomi nagyon szentimentális ember,szóval lehet a jóslata vagy azért mert Júlia alázatosan viselkedetett vele,azért figyelt fel rá. De bátor a leányzó ,hogy beköpte egyből a német tisztet,hogy rosszban sántikál a nyakának matatásával.
Wegener képkivágása az megintcska nagyon eltalált itt a posztban. Megölte a szemével Smith-et. Aztán meg Smith Joe-t :)
Asszonyka vajon miért bogyózta magát? Kissé fáradtan néztem ezt az epizódot,aztán egyszer csak azt látom,h vmit csak bedobott Frau Smith,fel is ültem az ágyból erre ,azt hittem ennek majdan lesz vmi folytatása...összecsúszik,rámegy Joe-ra stb..de nem.
Lövésekkel kezdünk, majd látjuk Franket a pisztollyal, miközben a japán kisfiú és apukája egyenesen rá néz. Hipszterünk elrohan, de elejti a nyakláncot, amit Julianának hagyott ott. A pulpituson pánikol a hercegnő, de érkezik a katonaság. Drótszemüveg-szan utasítást ad ki a…..
Myko 2016.02.02 13:39:25
@DSI Builder: Jóbarát Ed például szerintem sokkal jobban játszik Frank Frink körül,mint Julia. Nagyon erőltetettnek érzem ,ahogy Franket nyüstöli,hogy bocsásson meg neki...nem hiteles.
Juliana kétségbeesetten menekül a kihalt épületben, a duplacsövű puskával felszerelt fejvadász pedig lelkesen, és egyúttal vészjóslóan követi. Kamionos Joe közben odakint káromkodik, hogy szem elől tévesztette őket. A padló recseg Juliana léptei alatt, már-már úgy tűnik,…..
Hipszter Franket a Kempetai egy sötét kocsiban viszi a dutyiba, de hogy jobban érezze magát, jól meg is ruházzák, és a falhoz láncolják. Juliana ezalatt rosszul alszik, ami érthető, mégiscsak más pénzén lébecol a semleges zónában. Meglátja Kamionos Joe-t cigizni, csatlakozik…..
Myko 2016.01.14 13:34:25
@DSI Builder: Gondolom másik hatalmi pozíciót építő szervezet ebben az alternatív világban az SD. Végülis az ilyen belbiztonsági szolgálat volt és akár SS tagoknak a turpisságait/hűtlenségét is felderíthette. Bár annyira nem ástam bele magamat a témába.
Azért sok mindent elmond a két világról,hogy a japán herceg azon melankóliázott,hogy ők lassú tengerjáró hajón csónakáznak, a németek meg szuperszónikus Concorde-szerű gépeken repkednek. De ,hogy mennyire kiépítették ezt a világot az alkotók,a japánok az akkori gazdaságukat mutató törpeautókon járnak,míg a német oldal a nagy amerikai álomban él böszmenagy kocsikkal. A japán oldalon szóló zene,bizonyos Sukiyaki című dal,pedig máig az egyelten japán dal,ami az amerikai Billboard Top 100 v 200ban a listákat vezette sokáig! Még ilyenre is figyeltek! (én amúgy már végig néztem az évadot,de a könyvet is meg akarom szerezni)
Megrázó és megosztó epizódba torkollt ez a félévadzáró. A történések ismeretében most egy rendhagyó, már-már lelkizős, de leginkább picsogós hogyvolt fog következni, ha már a készítók ilyen csúnyán beleszartak ártatlan kis lelkivilágunkba...
Myko 2014.12.02 18:12:56
@Mazzzzu: Ugyanígy jártam,mivel szintén 6kor kelek és gyors végig szoktam pörgetni a dolgokat. Az időeltolódás miatt szinte a legelső poszt volt :O
A végeredmény az, ami megjelenik a képernyőn és a neten, de természetesen rengeteg minden kimarad- és elmarad a hosszú folyamat során. Rézmányi Balázs készített is egy werkfilmet legutóbbi nagy, SUV-összehasonlítónkról. Fogyasszák egészséggel! ..
Myko 2013.11.04 19:22:13
@CorollaVVTI: Szerintem meg Hyundai I40 kombi :)
Myko 2013.11.04 19:23:37
@Myko: Nem,Mazda 6 :D
Van belőlük mindenféle: kicsi, nagy, olcsó, drága, elsőkerekes és összkerekes, a vásárlók feje zsong a sok rövidítéstől: SUV, SAV, crossover és miegymás, de valójában mindegyik ugyanabba a kategóriába tartozik. Telekjárók ezek, melyek korlátozott mértékben, de el tudnak…..
Nagy a pörgés, talán ezért sem fűznénk hosszú magyarázatot a mai adáshoz. Elég alaposan körbejárta a két tévés majom. És csajok is vannak! ..
Fontos kérdésem van: ki látott reggel hókotrót a magyar települések fontos tömegközlekedési útvonalain? Nem csak budapestiek játszhatnak. A kommentekben gyűjtsük össze a tapasztalatokat, hátha így hamarabb észbe kapnak a hómunkások. Mobiltelefonnal készült videókat is…..
Amikor az első Moszkvai Autószalonról még odakint írt posztomban megpróbáltam összegezni az első benyomásaimat erről a városról, csak enyhe, rettegéssel vegyes hüledezést éreztem. Igaz, az estély és a színhely csodás volt, de az, hogy a reptértől a belvárosi Intercontinental…..
Itt éppen nagyjából semmi baja a kocsinak Igen, értelme nincs. Igen, iszonyú nagy szívás. Igen, tényleg nincs értelme. Igen, egy csomó másra költhettem volna ennyi pénzt. De. Ennyi pénzből értelmes autót nem kapok, ahhoz nem kötnek történetek, nyolc év az életemből, és…..
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
Belsőség A rettegés mocsara 2011.09.01 07:00:00
Nem szép sztori ez. Nyilván lesznek majd, akik megjegyzik – lehetett volna máshol autót venni, hiszen a szomszéd most adta el a hibátlan Golf III-asát ennyiért, százezer kilométerrel. Igen, csodák vannak, de ezekben a tesztekben azt szeretnénk modellezni – mit érez az…..
Myko 2011.09.01 12:32:43
@gyvy: www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/323/mazda_323_1.7_td_isuzu-4459833
konkrétan ilyen,ezekben van vmi átfedés az Opel-ekben lévő Isuzu motorokkal,mert teljesítményre ugyanazok,ha jól nézem.
Myko 2011.09.01 12:35:45
@gyvy: Na igen,valahogy így. Tegyük fel,egy év múlva lesz 600.000-em autóra,akkor nem 590-ét fogok kocsit nézni,hanem mondjuk az 500at súrolja alúlról. De most csak mondtam egy számot...sok víz lefolyik még Rábán,Tiszán,Zalán,Maroson mire autóvételhez kerülök :) (bár remélem olyan sok nem :D )
Myko 2011.09.01 12:41:47
@gyvy: Annyira azért nem ragaszkodok,csak egyszer vittek egy ilyennel és tetszett. Jól ment és tágas volt a kocsi.
Belsőség Kultúra úton-útfélen 2011.08.31 07:00:00
Pedig elhihetik, ilyenkor szeretnénk mindannyian a rendőrt, aki egy pihenőhelybe intené le az egész karavánt és mondjuk indítana százezerről per autó, alkudni pedig csak felfelé lehet. Mai publikációnk blogposztja...
Myko 2011.08.31 11:24:18
@Wilson: Igen,ez így van. Nyáron volt szerencsém Erdélyben 850km-t autókázni,meg odáig eljutni,2100km. A 4es főutat a sok kamikaze miatt már inkább kihagytuk és az M7-M3 kombóban közelítettük meg Ártándot. A sok román,olasz,bolgár rendszámos autó mintha sz@rna egy nagyot a világra. Mennek mint a barom,jobbról előznek,a szigorúan fekete motorháztetős Sprinterek és társaik tetőig pakolva,csurig utasokkal,utánfutón autót,motort,csomagokat húzva döngetnek. M3-on veszélyesek még a szlovákok,mivel Pozsonyt Mo-n keresztül érhetik el a leggyorsabban. M3-ról leérve aztán változik a helyzet. Az eddigi kamikazék már komplett öngyilkos-jelöltekké válnak. Viszont nagyon becsülettel szólnak,ha rendőrt látnak. Autópálya pihenőkben látni az arcukon: már jövünk Róma óta de messze van Iasi,Bukarest,Chisinau stb. ,de azért nyomjuk neki. Élelmesebbje oda is jön csencselni vmivel...teló,pda stb. (tapasztalat). Romániába átérve elhaladva Nagyvárad után aztán kezdődik az igazi "manele" (román mulatós zene). Össze-vissza előzgetve,ahol van 50m,vissza 2 padló.Sok hazánkfia is követi őket. Egy Ignis-es manőverei közben én már készültem a vészfékezésre. Viszont még mindig respekt nekik ,h mindig szólnak,ha rendőr van. Itt kapcsolódnak be a lengyelek a buliba. Na ők mégjobbak,ha megy az egyik,akkor már megy a másik kocsi is...de minek...minden második lengyel szgk-n ott figyel a CB-antenna. Szerpentineken az arrafelé haladó békés turistákat,buszokat szinte letolják az útról. Azt a kevés autópályát ,ami van,azt nem tudják használni. Egy Dacia SuperNova (höhöhö) mögé úgy estem be 130al,az meg 90el előzte gyök2-vel a másik Dacia-t. Javukra szól,h lendületesen,de jól vezet a többségük,és aki felveszi velük a ritmust,zt nem is tolják le az útról.mellékutakra leérve,ahol azért kíméli az ember a kocsiját,őt is tiporják neki. Autószerelőnek,alkatrészesnek aranybánya :) Viszont érdekes dolog,h az út szélét jelző fehér csík után még van egy fél-1méter aszfalt,aztán padka,aztán árok. Mivel volt,h 3an mentünk egymás mellett,ezért hasznos. Itthon is kéne ilyen :)
Myko 2011.08.31 11:45:25
@Solaren: Benzinkút az külön megterhelés. Mellettünk,mikor mentünk valahol az M7-en,állt egy szlovén rendszámú kocsi.Másik oldalt meg egy holland. Velünk szembe meg vagy 6 Sprinter-Transporter-LT-Transit-Master kombó. Ennek a holland,meg szlovén családnak a képét láttad volna. Szerintem azt hitték,leestek valahol a térképről. Szólt a mulatós zene,ültek a földön a fodros szoknyás asszonyok. Bemerészkedtem a wc-be,a wc-s néni nem is magyarul szólt hozzám...direkt nem is udvariasan kérdeztem vissza,h tessék? Románul gagyogott nekem,mondom MI VAN??? Hát azért álljon már meg a menet...be sem mentem a budira inkább,úgyis képzelem hogy nézhetett ki.Ja az új divat,helyiek mondták Erdélyben,h a bolgár rendszámos is román nagy eséllyel,csak ott még olcsóbb az adó a kocsira :)
A fejlett Nyugaton tényleg nem sokat ér egy ilyen Mégane. Talán a benne lévő benzin a legnagyobb érték, ha el akarná adni az ember. Feltéve, hogy akad vevő. De nem akad. A fejlett világ ugyanis kitalálta, hogy a régebbi autók fenntartása aránytalanul drága legyen. Ezért aztán a…..
Myko 2011.08.03 19:28:28
@esef: szerinted? A gaz szlovákoknál lett összerakva...FÚÚÚÚÚÚÚÚJJJJJJJJJJ
( LOL )
Myko 2011.08.03 19:44:07
@Bathory: Csak szólok,h nem :)
Myko 2011.08.03 19:47:49
@Myko: Hoppá,de és tényleg 15,01 %-kal a francia államé. Akkor én most mi vagyok? Van egy R5-ünk,meg egy japán kocsink,de a bringám az magyar :D