Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noéadmin

23 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BE MARRIED TO - házas valakivel - ez egy állandósult szókapcsolat, így használd viszont: GET MARRIED WITH/TO - összeházasodik valakivel - itt már használhatod a WITH szót is, vagy egy másik: HAVE A HAPPY MARRIED WITH/TO - boldog házasságban él valakivel  ..
Ma szerda van. Minden hétfőn és szerdán töltök fel egy új tananyagot kezdő szinttől középhaladó szintig. Ma szerda van, legújabb tananyagom már felkerült. A feltételes mondatokat gyakorolhatod ezzel a teszttel.  ..
What's the weather like? ..
 Fill the gaps in this story with a word or short phrase. Click here to do it online.If 1) ……………………… a genius, my life so far 2) ……………………… very different. I 3)…..
 Az elöljárószavakkal sok tanulónak gondja van, akár haladó, akár kezdő. Ezek a feladatok segítenek neked, oldd meg mind az ötöt. Kattints ide a feladatokhoz.Ha nem akarsz zűrzavarba kerülni az elöljárószavakkal, és már tanulmányaid elején meg akarod érteni, akkor iratkozz…..
 A következő 10 mondat közül 4 helyes, 6 hibás. Javítsd ki a hibás mondatokat. Ha szerinted a mondat helyes, írd be az üres helyre: helyes. A feladatot online is elvégezheted, katt ide.1. Is a sofa in the living room? 2. Where’s your car keys?3. There are a CD…..
  Listening Comprehension  ..
 EGY KIS KULTÚRA (a mesét angolul is elolvashatod, lejjebb:) A tulipán tündérekangol népmese Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öregasszony, aki egyedül éldegélt egy kis házban. Mindenféle színben pompázó csodálatos tulipánokat nevelgetett a kertjében,…..
Kattints ide és hallgasd meg a szöveget. Jobb oldalt fenn, a START gombbal indíthatod a történetet. A READ gombbal tudod irányítani, hogy szeretnéd-e a szöveget látni, vagy sem.Elsőre érdemes csak meghallgatnod a szöveget, majd utána megtanulni az új szavakat, és elolvasni a…..
 Az elöljárószavak sok zűrzavart okoznak. Érdemes gyakorolni: A teszt online változatához kattints ide.James was born 1) ... London 2)  July 22nd 3) ... 6 o'clock 4) ... the morning. London is a big town 5) ... Great Britain. Now, he works 6) ... Hungary as a teacher. He lives…..
Setting a table ..
A nyelvtanulás legkönnyebb módja, ha olyan országba mész dolgozni, élni hosszabb időre, ahol az adott nyelvet kell használnod. Ezzel biztos nem mondok most újat neked. De ha valaha is elgondolkoztál azon, miért vagy újrakezdő, miért kezdesz neki újra és újra az angolnak, és még…..
Egyik kedves tanulóm küldte nekem ezt a kis szösszenetet, hasznosnak találtam, így közreadom. Egyébként nem kell a "különleges" szavak felé elmennünk, egy egész regényt tudnék írni azokból a hibákból, amelyeket a magyar tanulók elkövetnek - és tanulóként én sem…..
Nagyon sokszor kapom ezt a kérdést, hogy melyik angolt érdemes megtanulni. Sokszor ezt maga a tanár eldönti helyetted, hiszen megmondja neked, melyik könyvből tanulj, esetleg még azt is, milyen honlapokat érdemes látogatnod, ami segítheti tanulásod. Ha nyelviskolába jársz, lehet hogy…..
Ha külföldön járok, szeretem megkóstolni az adott nemzet ételeit is, mert úgy hiszem, ez is hozzátartozik az országhoz. Ha megkérdezném, mely nemzet ételét kedveled, valószínűleg mindent mondanál, de az angolt nem. Vajon miért? Tényleg hanyagolható az angolok konyhája? Remélem…..
 Rengeteg levelet kapok olyanoktól, akik nem kis hazánkban tanulják az angolt, hanem Írországban, Angliában, Hollandiában, Ausztráliában, és még sorolhatnám. Ami számomra meglepő volt, hogy nem biztos, nekik könnyebb a helyzetük, hiába vannak úgymond a tűz közelében.…..
Mit szólnál, ha megtanulnál TANULNI. Ha megkérdezném tőle, mit jelent az, hogy tanulni, mit felelnél?Sokak a tanulást azonosítják az iskolában való tanulással: ülni a padban, vagy otthon görnyedni a könyvek felett, vagy figyelni, ahogy a tanár valamit magyaráz. Tanulni annyit…..
A legfontosabb eszköz, akár hiszed, akár nem: egy mp3 lejátszó. Ha nincs, szerezd be, ma már pár ezer forintért kapható. Ha van, használd. Az első és legfontosabb a nyelvnél a külső inger, azaz naponta érjen téged angol szöveg. A legjobb szóbeli, de persze az se rossz, ha naponta…..
Csak jönnek, jönnek a kérések, hogy küldjem a linkeket, ezért úgy gondoltam, ide teszem nektek, rövid leírással, és hogy mit hogyan kell letölteni, kattingatni, mert vannak, akiknek ez gondot okozhat. Ha még így sem világos valami, írj bátran.Ez az oldal, amivel ma foglalkozunk a…..