Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HitetlenTamaska

43 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ízes magyar Sparherd vagy sparhelt 2009.07.03 15:29:43
Nos, jelentem, élek még, és ismételten felveszem az ízes magyar nyelv blogom eleresztett fonalát. Nem is nagyon vesztegetném a szót másra, mint a címben találhatóra, azaz a sparherdre.Ez egy rendkívül kis tetszetős darab, a sezlony után a másik kedvenc szavam. Persze tudom én, hogy…..
Lelövöm a poént: Az ország intellektuális közbeszédének – véglegesnek látszó – megszűnéséről van szó a szekértábor küzdelemnek alávetett primitívként, műveletlenként, és mindenek felett megvetethetőként kezelt lakosság még elcsábítható rétegének megnyeréséért folytatott eszeveszett harc…..
A napokban került a kezembe a tekintélyes és népszerű amerikai hadtörténeti magazin, a nem túl meglepő című Military History 2016 januári száma, melynek címlapjáról Erwin Rommel tábornagy néz farkasszemet az olvasóval, s ezek a provokatív szavak láthatók: Csalás (csaló) volt-e Rommel? A Sivatag…..
Az elmúlt hónapban keresztény körökben nagy felháborodást keltett a hír, hogy Stockholm leszbikus püspöke, Eva Brunne le szeretné szedetni a kereszteket a város Tengerésztemplomának belsejéből. Jelen írás gondolatkísérlet arra, hogy a kereszt éppúgy, mint a heteroszexualitás, valójában nem szerves…..
hogy Miskolc* kezelésével politikai harakirit követett el. A DK klientúrájának el nem hanyagolható része (és lehet, hogy ez egy understatement) olyan pofákból áll, akiknek kisebbségi származásuk miatti régi és jogos félelmekből álló traumáit Orbán nacionalista, és a…..
Nyúljunk forró témához. A legforróbbhoz. Kényelmesebb lenne persze hallgatni, tudván, hogy egy ilyen témában balról meg jobbról is súlyozni, centizni, méricskélni, mondatonként, szavanként elemezni szokták az egyszeri véleménynyilvánítót, de mit lehet tenni. Beszélni, írni,…..
HitetlenTamaska 2014.02.08 08:52:20
Kedves Gellért,
párhuzamos véleményemet itt olvashatod:

hitetlentamaska.nolblog.hu/archives/2014/02/01/Orban_contra_Mazsihisz_10/

Postod sugallatáról meg az a klasszikus cigányvicc jut eszembe, amikor az egyik zenész a következőképpen tagadja meg a másik kérését a hegedű kölcsönadására vonatkozólag:
Ha odaadom, és Te berugsz, és eltöröd a hegedűmet, akkor jogos felháborodásomban, én szúrok bökőt a hasadba, ellenben ha én olyan szemét vagyok, hogy nem adom kölcsön, akkor meg jogos felháborodásodban te az enyémbe. Ne legyünk bolondok, és válasszuk az arany középutat:
Menyj az anyád büdös picsájába.
Csütörtök van, Mácsai ezúttal egy házaspárral bajlódik. A férfi (Nagy Zsolt, alias Tamás) már megjelent a rendelőben, a feleséget (Szamosi Zsófia, alias Petra) még várjuk. Nagyon. Férj ideges. Nagyon, nagyon. Kb. két perc alatt engem is felidegesít ahogy fel-alá járkál,…..
HitetlenTamaska 2012.10.27 10:38:55
A sorozat nekem is tetszik.
A jelen epizód igazán életszagú.
Még a felvázolt szituáció is elképzelhető:
Bár valóban szakmai hibának tetszhet az alanyok helyett döntést hozni a terapeuta részéről, a steril hozzáállás soha sem sikerülhet teljesen, és a valóságban is mond "belső" ítéletet a terapeuta, amit szuggerál az alanynak, és próbál eladni az alany belső döntéseként, már csak azért is, hogy az később ne reklamálhasson.

Ugyanakkor nyilvánvaló, hogyha az alany megsért egy fajta határt, és személyében támadja a terapeutát, akkor a terapeuta is kiléphet védett pozíciójából.

Itt viszont dupla csavart adott elő a dramaturg:
1. Egyrészt nyilvánvalóvá tette, hogy a pár kapcsolata kritikusan meglazult. Az intelligens feleség kulturálisan túllépett férjén, aki érezve a végveszélyt a gyerekvállalással próbálja magához láncolni a kapcsolatból kifelé tartó hölgyet, tehát kettejük között alapvető érdekellentét feszül, aminek a lehető legrosszabb megoldása a kihordott terhesség, ami tovább növeli a konfliktusban lévők számát, és magát a konfliktust. Nyilvánvaló, hogy a terhesség megszakítása az objektíven is tanácsolható legjobb megoldás.

2. De a csavar működik abban az értelemben is, hogy terápiás fogásnak tetszhet: a dühöngő férfit intellektuálisan fejbe vágja, és konfrontáltatja saját - esetleg magának sem bevallott igazi problémájával - feleségének tőle való érzelmi távolodásával, és az asszony elvesztésétől való reális félelemmel, amelynek megoldása természetesen nem lehet a hölgynek a terhesség mocsárba történő visszahúzása, hanem csak egy őszinte saját személyiségét és attitűdjét megváltoztatni való igyekezet, hogy megfeleljen felesége megnőtt, és finomodó (kulturális,érzelmi, intellektuális esetleg anyagi) várakozásainak.

Sokkal inkább az kevéssé realisztikus, hogy a terapeuta megijed saját - mint fentebb vázoltam - intellektuálisan teljesen megindokolható - viselkedésétől, és (nyilván a sorozat folytathatósága érdekében) egy másik terapeuta kezére akarja adni magát.
Én a Magyar Nemzettel és jobboldali barátaimmal szemben nem tartom rasszistának feltétlenül a Milla képét, amit Facebook oldalán posztol, és amin fuksszal és egy köteg tízezressel ábrázolja Orbán Viktort. De az biztos, a kép könnyen kelthet rasszista indulatokat, és valljuk be…..
masszázsblog Sexameterek 2012.08.09 11:26:34
Vajon 200-250 éve járogattak eleink valamiféle erotikus masszázsra? Azért teszem fel ezt a kérdést így, mert ezt valószínűsítő forrásanyagra bukkantam. A korai magyar romantika időszakához kapcsolódó, más tárgyú kutatásaim közben találtam olyan - főleg verseket tartalmazó -…..
Idáig a témában megjelenő postjaimban (itt ) Günter Grass sokakat meglepő, általam melegen támogatott, az izraeli prevenciós háborút elítélő fellépéséről, és ezt követően a németországi  recepcióról szóltam (itt), kiemelve az ifjabb Augstein érett és rendkívül…..
Amikor az amerikai hadsereg 1943 nyarán partra szállt Szicíliában, a fasiszta nagytanács egy pillanat alatt megvilágosodott, hogy ez a vég kezdete, leváltotta és bebörtönözte a maga Benito Mussolinijét, Badoglio tábornokot kinevezve a kormány élére.   Az Orbánnak küldött…..
Modorosblog A Dugovics-per 2011.07.19 06:00:00
1504. Budun (Buda)A nemzetközi és a hazai sajtó kiemelt érdeklődése mellett kezdődött meg a Vilajeti Bíróságon a háborús bűnökkel vádolt Dugovics Titusz büntetőpere. Az egykori várvédő terrorista a vád szerint egy török felszabadító ellen elkövetett gyilkosságban…..
 A Fidesz-KDNP kormányzás szabadságot és demokráciát szűkítő lépései nem esetlegesek. Aki nem érti a logikát, ami az egyes lépések hátterében van, az káoszt, kapkodást, zűrzavart lát, és nem tudja, mi várható. Szó nincs semmiféle zűrzavarról, egy jól működő…..
Mandiner blog Puskát tölts! 2011.04.06 07:01:00
„Kedves életének ezt valaki nem vallja, Dicsősséges nevű hírét az utálja, S hazája oltalmát semmi jónak tartja.” (Rimai János - Katonák hadnagya)   Pósán László javaslata, miszerint a Magyar Férfiembereknek minimális katonai kiképzést kellene kapniuk, nem…..
HitetlenTamaska 2011.04.06 12:04:36
Itt van amit errol korabban irtam, de a kuruc lelku topicnyito kulon is felhuzott:

hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu/entry/21624

Ugy nez ki, hogy a kormany ugy utalja es feli a szabadsagot "atkos liberalizmus", mint fogalmat, hogy legszivesebben mindent az eg vilagon(egyhaz-part) allami ellenorzes ala szeretne vonni. Kezdve az iskolaktol (vissza az egyhazaknak), az ifjusagon at (vissza a foci lelatokra, meg a levente oktatok karmaiba), a kereskedokig (vissza a kotelezo kamarakba) bevegezve az allami alkalmazottakig, akiket abszolut fuggesben lehet tartani, pl. az indoklas nelkuli kirugassal (azmi az AB eppen csak tegnap szuntetett meg, de a kormany maris gondolkozik, hogy csinalhatna vissza). Epul a leheto legrandabb ujhorthyzmus.
Kevesen sikítottak, pedig a hétvégén Mesterházy Attila ketyegő bombát helyezett el – bár egyelőre még pontosan nem tudni, hogy a kormányoldal vagy a saját pártja alá tette-e inkább. A szocialista pártelnök a Népszava „Nem tesz esküt az MSZP a Fidesz…..
HitetlenTamaska 2011.04.05 07:38:31
En azon kevesek kozott voltam, akik sikitottak:

hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu/entry/21621

"Az bizony egy kurva nagy csapda lesz

2014-ben, ha egyáltalán akkor lesz a következő parlamenti választás,

hogy a hatályba lépett ujhorthysta szarkotmányt zsigrileg elutasító, a parlamentbe bejutó képviselőknek majd előzetesen arra kell esküt tenniük, hogy elfoglalhassák helyüket. (Ezzel persze a Jobbik is igy volt 2010-ben, de láthatólag túllendültek rajta egy kis -"közben köpök rátok" sugallatú - mellényke segítségével)
"
Hogyan lehet frappáns, de olcsó megoldást találni a navigációs problémáimra? Vegyek navit, vagy egy okostelefont? Netán butát? Vagy olcsó, vagy praktikus, vagy jó. Egyelőre a három együtt nem megy. Egyelőre. Vélemények az azonos című írásunkról...
comment:com Vágó az ATV-re megy? 2010.12.08 12:30:00
Az események szerencsétlen összjátékán múlt, hogy Vágó István könyve olyan lett, mint a korabeli kabaré, amiben Salamon Béla azt mondogatta, hogy "ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni...", de a végén csak nem tudtuk meg, hogy akkor mi lenne.…..
HitetlenTamaska 2010.12.09 09:20:21
@Waldi!: Termeszetesen igy van.
HitetlenTamaska 2010.12.09 09:44:18
@Rpray: "megdögölhetne már ez az álértelmiségi" Gondolom te lennel helyére lépő igazi, ugye kisnyilas?
Egyszerűen nem hiszem el az évezred magyar sportsztoriját, mert pont rajtam csattant a zsidóostor.Irtó hosszú idő után végre eljutottam volna MTK-meccsre, mert szokatlan időben, pénteken ötkor van. Én, aki kimentem Zágrábba, mínusz húsz fokban, négy órát reszkettem a…..
Az izgalmas és húsunkba vágó tudományos kérdés az, hogy van-e a kettőnek korrelációja egymáshoz. Ugyanis számos józan jobboldali közgazdász szerint sem indokolható az a fajta desperado vehemencia, amivel a helyhatósági választásokat az áprilisi „szavazó…..
Modorosblog Szárnyakat ad? 2010.07.16 07:00:00
-Ezek a senkiházi dilettánsok, ezt nem hiszem el... betiltották a Redbullt, nem lesz légiparádé, bassza meg. Ezek nem normálisak, komolyan. Azt hittem, az úkettős sztorinál nincs lejjebb, de tessék. Ott volt az ingyenreklám évekig, az Országimázs Központ elmehet utólag is a picsába…..
HitetlenTamaska 2010.07.16 09:54:19
@Trejo: Tudsz ennel lejjeb is?
HitetlenTamaska 2010.07.16 10:12:34
@Trejo:
Egy alkotmanyos alapjognak az a tulajdonsaga, hogy elvitathatatlan.

Azert nem rinyalni kell, hanem betartani es betartatni.

Nem tudom, hogy a mostani rendezveny tiltas kinek koszonheto, de ha az uj kormanynak (amelyet kulonben utalok), akkor igenis nekik is megkoszonom.
HitetlenTamaska 2010.07.16 10:15:03
@ZF2:
De korulbelul annyi idore -harom het -:

Elotte ket het a tribunok es technika epitese, es egy het a bontas utana.