Regisztráció Blogot indítok
Adatok
honeva

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Te sötétben bujkáló 2011.02.25 06:00:00
Van egy ordenáré hadművelet, amit úgy látszik, pártfüggetlenül el kell nekünk játszani, vagyis alighanem ezt kajálja a magyar, ami sajnos elég gyökér ízlésre vall. Gyurcsány Ferenc kezdte még első ciklusában, és most pontosan ugyanezzel próbálkozik az Orbán-kormány. …..
honeva 2011.02.25 10:35:50
@Constantin: Mi az egészen kicsi gonosz tőkések, akiknek csak néhány alkalmazottjuk van, és naponta találkozunk velük (pl.könyvelő és egyéb irodák tulajdonosai) azonnal emeltünk, ahogy kiszámoltuk a januári nettót, mert nem volt pofánk kevesebbet utalni Gizikének vagy Tibinek.
Azt nem tudom, hogy pl. a támogatások odaítélésekor mindenhol megváltoztatják a pályázati kiírást, és még plusz bekérik az idei bérlistákat is? Az egyszerűsítés jegyében ezt is?
honeva 2011.02.25 10:47:08
@subtotal: Ez elég vicces, mert ugyan 10 %-ért veszel számlát, de a társasági adó előtt azért ott az ÁFA befizetés, ami nem 10 %.
És minden bér jellegű kifizetéshez számold hozzá az ÁFÁ-t is, mivel azt az ilyen költség nem csökkenti. Tehát nemcsak a bérteherből fizet be többet a vállalkozó, hanem forgalmi adóból is.
honeva 2011.02.25 11:05:48
@subtotal: Nyilván más a megnevezése, főleg közgazdaságilag és számvitelileg másnak látszik, de ugyanúgy el kell utalni. Megnyilatkozásaimban szigorúan a nagyon kicsi vállalkozásokra (mikro), a KKV legaljára gondolok, ahol magad vagy az összes osztály és minden költség neked fáj.
És most már kommandó is van ellenünk :-). Meg kötelező kamarai tagság. Meg ami még majd az eszükbe jut.
Mocskos kapitalisták vagyunk na, akik nyúzzuk az alkalmazottaink bőrét lefele - akik persze egy kis faluban találnak valamilyen munkát, ahol multi meg gyár pont egy sincs.
Varánusz Én, Szíj Melinda 2010.12.04 08:00:00
Bocsánat, hogy élek. Tényleg! Én őszintén nem akartam, de így alakult. Több, mint negyven évig gyakoroltam láthatatlannak lenni, és elnézést kérni. Mindenért. Ezért a kijelentésért is. A mondat végi pontért is, úgyhogy most nem is teszek Amíg nem voltam ismert minden…..
Tegnap este belenéztem a Megasztárba, gondoltam már csak négyen vannak, ők már biztos tudnak énekelni, Eszenyi aktuális maskaráján meg legalább röhöghetek egy jót. Jó döntés volt, a műsor alatt ugyanis belefutottam a mostanában erősen gondozatlan bulvárvonalunk abszolút ezévi…..
Leleplezzük és átadjuk az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrát.Beszédet mond és bevezetést tart a korrupció művészettörténetébe Fuchs Péter, hivatásos szoboravató.Időpont: augusztus 25. délelőtt 11 óraHelyszín: BP, Szabadság tér, a mélygarázs lejárata és az új szökőkút…..
honeva 2010.08.24 18:48:16
@aTavasz: Legyen Budapestország! Mer én is szavaznék ám!
Mai vádlottaink, a koncerttahók az anyatejjel szívták magukba, hogy miként zúzzák szét mások zenei élményét. Legtöbben az ingyenes koncertek keltetőgépeiben fogannak, de a már kifejlett egyedek is az ilyen események alkalmával mutatják meg magukat teljes pompájukban. Ebből is…..
Megvalósítjuk Reitter Ferenc korábban elvetett ötletét és bevezetjük a Nagykörútra a Dunát. Az amszterdami mintára megvalósuló csatorna és lagunahálózat forradalmasítja a főváros közlekedését, az elöntött Nagykörúton garantáltan megszűnnek a dugók. Ünnepnapokon a…..
honeva 2010.08.03 15:59:13
@Kandabula: IIIgen! A tengerpart - tengerpartot mindenkinek! Szüntessük meg végre ezt a világméretű hátrányos helyzetet, hogy a magyar zembernek Nincs Tengerpartja, csak a másokén tud tengerpartolni.
Tengerpartot - olyan sok tenger nem kell hozzá - mondjuk 500 méter befelé, ki akar ennél többet úszni? -, tengerpartot hát nekünk!
-Nagyfaterom borzasztóan kemény ember volt. Igazi szikár, szíjas, büszke parasztembert képzelj el. Ott a vasárnapi ebéd alatt egy pisszenés nem sok, annyit sem lehetett hallani. Úgy lapátoltak anyámék, mint a kisangyalok - meg se mertek nyikkanni. Szegény nagyanyám... ha nem volt…..
w Non est vita 2010.04.09 06:00:00
Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és…..
Hypotheticalfriend remek kommentjét megint kiemelem :)Ez van. A lotyaszájút lecseréljük a labdabubusra. Legalább nem lesz bonyolult dolguk a kenőpénzeseknek. Nem kell kinyomozni, hogy milyen szivart, konyakot, autómárkát szeret a főnök, szőkét, vagy a barnát csiporássza. Elég neki,…..
Lars von Trier: Dogville (r. Anger Zsolt)Nem vagyok kifejezett barátja a filmek színpadi adaptációinak, pár súlyosabb pofonba bele lehet ezen a területen szaladni: a közelmúltban fájt például a Trainspotting és a Dolores is, és bár kicsit más műfaj, egy-két klip megtekintése után nem kellett sokat…..
honeva 2009.11.09 11:01:46
Szerintem a befogadást nagyon meghatározta az előadás esetében, hogy hol ültél. Én pl. a bal első sorban, tehát egy szinten és 60 centire a szereplőktől. Az emelt, arénaszerű nézőtér felső részein szerintem egészen más előadást láttak az ott ülők. Ott akár még színház is lehetett. Lent ez egy filmfelvétel volt, ahol még követi a jeleneteket egy jó kis vágás. Ahhoz, hogy az első sor is vegye a dolgot szerintem pont nem jó megoldás a kisrealista pszichologizáló beleélős játék. Igenis el kellett volna emelni. Olvastam nyilatkozatokban, kritikákban, hogy így a direkt – mai ruhákban, mai dialógusokban, mert másképp nem érti meg a hülyéje, de hát lássuk be, a hülyéje meg nem jár színházba. Pláne nem ide. Nekem simán belefért volna valami más színészi játék, jelenlét, mert ez a sztanyiszlavszkij már éppen nem mai. (Akkor a forgatás-érzés a megerőszakolós jelenetnél talán nem ment volna át pornófilm forgatásba, ami onnan, ahol én néztem (1.sor 2.szék), egyszerűen vicces volt - ugyanis látható volt, ahogy a pasik beigyekeztek, tolták le a gatyájukat, majd kiosontak, és 30 másodperc múlva egy másik formájú és színű fenék jelent meg az orrom előtt.)
A színház szerintem több mint jelenetek sora egymás után, a szöveget illusztráló hangos zenével. Ha valahol, hát itt lehetett volna a szövegen túli eszközöket használni, és nem csak a felvonások végén egy picit megpróbálkozni velük, mert így ezek is enyhén szólva indokolatlannak tűntek.
Amikor bementünk, én gondoltam valami sokkal interaktívabb megoldásra a játéktér és a nézőtér elhelyezkedése miatt – feltételeztem, hogy valamilyen módon mi is részesei leszünk az eseménynek, nem csak a nézésünk, hanem reakcióink okán is – tehát hogy ez a kialakítás nem öncél csupán – akár drukkolni is lehetett volna, ha már lelátó, esetleg.
Értem én, hogy mi volt a kitűzött cél, csakhogy szerintem ez a színházban kevés, meg is kell tudni valósítani, úgy, hogy a forma is segítse a gondolat célba érkezését. Ha kirekesztünk, hát rekesszünk ki, gyűlöljünk, erőszakoljunk, ne finomkodjunk, legyünk sokkal közönségesebbek és közhelyesebbek, ha tetszik bunkóbbak. Ha valaki lemond 5 milláról (ugye mai napság), az szóljon rendesen. És öljék meg őket nyílt színen, és folyjon a művér, (vagy a vetített, ne csak a haláluk után legalább 5-6 perccel) – a bosszú angyala pedig legyen rettenetes – nem kicsit, nagyon . Ez tényleg színház, nem filmen kijelölt krétaházak és utcák.
Lássuk be, én ennél sokkal hatásvadászóbb vagyok (lennék).
Azzal mindenki tisztában volt a Kiválasztott nevű szórakoztató gagyiműsor bemutatója előtt, hogy azért az egész országot nem lehet ezzel a kanálhajlítgatós trükkel haknizó faszival megvezetni. Éppen ezért reméljük, hogy aki mégis leült a képernyők elé (és volt belőle…..
w Túl a barátságon 2007.06.15 06:00:00
Gyurcsány Ferenc egyszer azt mondta, hogy neki a politikában nincsenek barátai. Az egy munka, ahol alkalmasság és teljesítmény dönt, nem pedig a személyes szimpátia. Hűsítő ez a hidegfejűség. De akkor kicsodája neki Szilvásy György?Az épp távozó kancelláriaminiszterből - eh,…..