Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenttudó

2 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bayer Zsolt publicisztikákat ír a Magyar Hírlapba, emellett két műsora van az Echo TV-n. Mivel az újság és a televízió is Széles Gábor tulajdona, neki köszönheti Bayer a fizetését, egy tőle származó idézettel indítunk:   "a Magyar Hírlap kezdetektől fogva komolyan…..
mindenttudó 2011.01.19 16:52:54
Az, hogy Bayer vagy akárki más szereti e a blogokat, vagy sem az az ő saját véleménye.

Mint ahogy a posztíró is idézi "A hír szent, a vélemény szabad'

Akkor most mi ezzel a probléma? Ja, hogy nem tetszik a vélemény? Nem muszáj egyetérteni vele. Sőt még le is lehet írni, ha nem értesz egyet vele. Azt hiszem ezt nevezik sajtószabadságnak vagy mi.

Na de hogy ezért fikázni valakit, hazugságokat állítani, kigúnyolni, és közben az egészet úgy előadni, mintha ő kényszerítene bárkire bármit, az egyszerűen a dolgok félremagyarázása, sőt néhol simán hazugság és rágalmazás.

Érzitek a különbséget kedves elvtársak?

A posztnál maradva, szerintem nyugodtan lehet vitatkozni a Bayer véleményével, le lehetne írni, hogy miért rossz amit mond. Vagy hogy nem is úgy van, mert nem név nélkül írogatnak a posztolók. Vagy mégis? De hogy jön ehhez a szüleinek a kiléte, vagy hogy ki idéz pontosan egy idézetet, vagy hogy ki melyik lapnál dolgozik, és honnan kapja a fizetést?

A vastagbőrösök kitől kapják amúgy a fizetést? Csak nem a bal oldalról, vagy az indextől amely lehetővé teszi, hogy ilyen írások jelenjenek meg, sőt még a főoldalra is kiteszi a posztot, hogy még többen olvassák. Érdekes módon a kiemelt blogok szinte kivétel nélkül balosak. Ez talán véletlen?

Amúgy a médiatörvény körüli mizériának szerintem nagyon egyszerű oka van:

Magyarországon a média szinte teljes egészében liberális/balos befolyás alatt áll. Hogy miért van ez így az is baromi egyszerű. Ők voltak hatalmon a rendszerváltáskor. Ők privatizáltak, ők alkották meg a szabályokat, ők indítottak hírportálokat, blogmotorokat, stb.

Van egy két kivétel, mint a Echo, vagy a Hírtv, Magyar Hírlap, de kb ennyi és kész.

Amit most látunk az politikai harc. A bal oldalnak és a külföldnek a választások után nem maradt más a kezében mint a média, így hát a médián keresztül próbálja érvényesíteni az érdekeit, befolyásolni az emberek gondolkodását.

Na ezt próbálják meg most szabályozni, és ez az ami nem tetszik azoknak akik kezében a média van.

Ha teszem azt jobbos lenne a média nagy része biztos egészen más lenne a visszhangja a médiatörvénynek is.
Android Hozzánk nőtt a Galaxy Tab 2011.01.02 17:02:00
Galaxy Tabos tartóstesztünket egy bizonyítékkal folytatjuk: ez a kép itt bizony egy kimentett és PC-re áthozott képernyő - egy olyan kunsztot lehet tehát ezzel a készülékkel egyszerűen megjátszani, ami az eddigi androidos készülékek gazdáinak nem volt egyszerű és magától…..
mindenttudó 2011.01.03 15:55:58
@Tibike15: teljesen igazad van

Én nem is értem, hogy hogy lehet az, hogy egyeseknek az a legfőbb gondjuk hogy melyik haszontalan túlárazott vackot vegyék meg 100-200 ezerért, miközben mindenki rinyál hogy milyen rossz helyzetben van az ország, és sorra dőlnek be a lakáshitelek stb, stb.

Ezek az eszközök szerintem semmire sem jók. Pontosabban jók sok mindenre, de azokra a funkciókra már rég megvannak a használható eszközök, amik funkcionalitásukban sokkal jobbak, sokkal többet tudnak.

Egy éve a netbookokat próbálták elsütni ugyanígy, hogy mi mindenre jók. Sokan bevásároltak, aztán rájöttek, hogy mégse az igazi, mert lassú és buta.

Most az érintőképernyős kütyükkel csinálják ugyanezt. Hatalmas reklám, amivel felkeltik az amúgy nem is létező igényeket, hogy eladhassák jó drágán a kütyüket.

100 ezerből össze lehet rakni egy full izmos pc-t. Ahhoz képest egy ilyen galaxy vagy ipad szerintem nem alternatíva. Bár aki az erdő közepén, vagy a villamoson akar full hd filmeket nézni, vagy facebookozni, annak biztos szüksége van egy ilyenre és majd megveteti a papával.

Azt magyarázza már meg valaki, hogy mi szükség arra, hogy elmentsem a képernyő tartalmát és elküldjem valakinek? Jól hangzik az biztos, de hogy bármi haszna lenne a fölösleges adatforgalom generálásán kívül azt nem hiszem. Ez kb olyan, mint mikor a facebookon lefényképezi valaki a farmját és elküldi minden ismerősének.
Ha a kommunikáció félre megy, vagyis nem működik, annak az egyik oka az lehet, hogy a két fél nem egy nyelvet beszél. Ez lehet ugye konkrétan a beszélt nyelvből eredő eltérés, de lehet mélyebb ok is.A beszélt nyelvet is félre lehet érteni, akkor is, ha ugyanazt a nyelvet…..
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
mindenttudó 2010.12.13 17:51:37
@pakesz: Munkaadói TB járulék (24%)

Na akkor ennek mi köze a nyugdíjhoz? A nevében is benne van, hogy munkaadói, tehát nem a tiéd, és TB, tehát nem nyugdíj. Vagy rosszul értelmezem a dolgokat?
mindenttudó 2010.12.13 18:09:20
@Zedder: Eddig még soha nem dolgoztam feketén, és mélyen elítélem azokat akik elvállalnak így egy munkát.

Persze meg lehet magyarázni, hogy muszáj elvállalni, mert ez van, és valamiből élni kell, meg ha én nem, akkor elvállalja más, de ez szerintem csak kifogás. Ha senki nem lenne hajlandó az országban feketén elmenni dolgozni, akkor a munkáltatók kénytelenek lennének bejelenteni mindenkit. Ez ilyen egyszerű.
mindenttudó 2010.12.13 18:10:17
@pakesz: Gratulálok, ez aztán igazi konstruktív hozzáállás.
A kétharmados kormányú parlament a költségvetés ellenőrzésének egyik utolsó bástyáját igyekszik kidönteni. A 2009 óta sikeresen és eléggé kormányfüggetlenül működő Költségvetési Tanács (KT) költségvetését évi 835 millióról 10 millióra csökkentik (ez valamivel…..
mindenttudó 2010.11.22 13:59:02
@Rive: jó kis kimutatás

Csak két apró észrevétel:

1. A 3 vezető annyit keres mint a 35 alkalmazott összesen. Fejenként havi 2,5 millió a mi pénzünkből. Ez pofátlanság.

2. A legnagyobb költség az irodabérlet amit az MNB-től bérelnek. Nem lehetne hogy mondjuk az MNB térítésmentesen rendelkezésükre bocsássa azt az irodát.
mindenttudó 2010.11.22 16:43:55
@nja: Lehet hogy benéztem a dolgot, de az én olvasatomban:

választott tisztségviselők = igazgatóság, felügyelő bizottság

vezetők: a 3 tagú vezető testület

munkatársak = 35 fő foglalkoztatott dolgozói létszám

Ha nem így van, hanem a 3 fő a választott tisztségviselő, akkor ott a pont

A végén kiderül, hogy mégsem olyan egyértelmű és átlátható a linkelt kimutatás.

Javaslom egy költségvetési-tanács költségvetési ellenőrző bizottság felállítását. A jövedelmük legyen a duplája mint a tanácsnak, mert hát ugye egyértelmű, hogy többet kell keresniük, mint akiket ellenőriznek. :))
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
mindenttudó 2010.11.11 15:30:49
Elgurult a gyógyszer?

Ekkora épületes baromságokat rég olvastam.

Növeljük csak tovább a regionális különbségeket. Csináljunk gettót Borsodból. De akkor miért nem rögtön Budapesten csinálunk egy ilyen gettót? Úgyis itt van a legtöbb ingyenélő szarházi.

Aztán ha bejön a dolog, ki lehet terjeszteni az egész országra, és akkor mindenki dolgozhat majd rabszolgaként havi 5000 forintért.

Persze akkor fodrászhoz, meg szórakozni se megy majd senki, és a boltokban sem fog senki vásárolni, mert havi 5000-ből nem sok mindenre futja, hanem inkább megy a piacra, meg termel otthon magának amit tud, így a boltoknak is kevesebb lesz a forgalma, amiből kevesebb jut majd reklámra is. Végül pedig csődbe mennek a bloggerek is, merthogy senkinek nem lesz pénze reklámozni. Milyen szép jövő is ez.

De hagyjuk inkább ezeket a baromságokat, nézzük inkább mit lehet kezdeni a jelen helyzettel.

Szerintem célravezetőbb lenne, ha mondjuk továbbképeznénk a képzetlen munkaerőt, hogy ők is megkereshessenek 2-3-500 ezret?

Ha kötelező képzésben kéne részt venni minden munkanélkülinek, akkor rögtön kiderülne ki az aki akar változtatni a helyzetén, és ki az aki nem. Első lépésben mondjuk kötelező érettségi, utána meg lehet választani egyet a hiányszakmák közül.

Tudom, ez így kicsit bonyolultabb, pénz is kell hozzá, meg többet is kell rajta dolgozni, de a végeredmény tekintetében lehet hogy jobban járna az ország.
Kapjátok be Akkor elkezdem 2010.07.20 14:24:00
Ezt az első posztot amolyan bemutatkozásnak szánom, hogy tudjátok ki vagyok.1975-ben születtem Miskolcon, de lassan 10 éve elköltöztem onnan "gyönyörű" fővárosunkba. No persze nem jószántamból, egyszerűen így hozta a sors.Budapestről, a budapesti emberekről…..
  Miskolc furcsa hely. Kőkeményen ex-szoci nagyváros, ahol a rendszerváltás fölborította a kedélyeket. Egy hely, ami a módszerváltást követően sokáig nem találta magát, de az utóbbi években - a tudatos munkának köszönhetően - sokat változott a városról kialakult…..
mindenttudó 2010.03.19 16:05:14
@hááááát: Jól látod a helyzetet, mármint ami a fejlődést illeti. Kialakítottak egy valóban nagyon szép belvárost (inkább elkezdték kialakítani), és ennyi.

Viszont 8-10-20 év alatt azért ez talán kevés. Legalábbis szerintem.

Munkahely zéró, a keresetek a béka segge alatt, a tömegközlekedés és az utak katasztrófa. A közbiztonságról meg inkább ne beszéljünk. Attól hogy kiraknak pár építkezési konténert és ráírják hogy közbiztonsági pont vagy mi a fene, nem változik semmi.
mindenttudó 2010.03.19 18:11:17
@vacsad: erre az MSZP tuti befutó dologra majd térjünk már vissza a választások után

én is hetente megfordulok Miskolcon, de én valahogy egészen mást látok és hallok, bár biztos nem egy körbe járunk :)
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
mindenttudó 2010.03.19 13:40:12
@Tóta W. Árpád: itt az igazi bibi. Szerinted nem léteznek, és számodra nem léteznek "hagyományos elvárások". Mások szerint pedig igenis léteznek.

Tudom, ezt nehéz elfogadni, de próbáld meg.
Nyilván el lehet mélázni azon, hogy "nálunk két nap után hogyan néznének ki ezek a bútorok, kik aludnának rajta naphosszat", és vélhetően Párizsban is csak a fotózás idejére sikerült bemutatható minőségben megtartani a kanapékat, a promóciós alagútberendezés ennek…..
mindenttudó 2010.03.17 15:53:35
@EMU: Szerintem meg a francia imádja az életet, leszarja, hogy ki mit gondol róla, nem érdekli, hogy ki utálja vagy szereti, ami neki fontos, nem a másikkal foglalkozik...

Ebben teljesen egyetértünk. Egy apró bibi azért van. Én ezt pont hogy óriási negatívumnak látom.

Leszarják hogy másoknak mi a véleménye, imádják kihasználni az életet, még ha ezzel másoknak kárt, vagy bosszúságot okoznak is. Egyetlen céljuk a nemzet és a saját boldogulásuk

Egyébként személy szerint semmi bajom a franciákkal, vagy az országgal, de a tény az tény, ők ilyenek.

Hogy egy kicsit az eredeti témához is szóljak. EZ ITT KÉREM REKLÁM! Persze ötletes, de az alapvető cél az volt, hogy sokan beszéljenek az ikeáról, és lám még a magyarok is arról beszélnek hogy ikea így, meg ikea úgy, és mindez egy fillérjükbe se került (mármint az itteni ingyen reklám). Vagy esetleg fizettek a postért?

Arra lennék kíváncsi, hogy ha mondjuk egy noname párizsi bútorbolt csinálta volna ugyanezt arról is készült volna post :(
w Kóla, puska, lámpavas 2010.03.12 05:40:00
Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait. A lendület, a löttyös indulat a támogatásukat diktálná, ahogy legfőbb orgánumuk irányvonala is. De az ügy túl forró ehhez – a parlament közelsége úgy tűnik, mégis civilizál.   Ha az egyébként…..
mindenttudó 2010.03.12 13:59:41
Kádár szelleme mindmáig közöttünk kísért és elsősorban nem a baloldalon. Módszereit és népvakító osztogatását továbbra is lelkesen űzik. Pedig kevés gyomorforgatóbb és aljasabb politikai húzás van, mint visszaélni mások szegénységével-főként…..
mindenttudó 2010.02.09 15:11:03
@bozoa: Ennyi idő kell hogy kiszűrjék a nekik nem tetsző véleményeket.

Ez ám az igazi demokrácia.

Hogy is van az a kettős mérce?
Miután Pörzse Sándor lelépett az Echo tévétől, azt nyilatkozta, hogy "nehéz volt elviselni, hogy a televízió elfogult politikai kérdésekben, és legtöbbször egyoldalúan működik". Amit mi nem egészen értünk, hiszen ez az a televízió, ami annyira sokszínű és…..
Úgy gondolom Gyurcsány Ferenc úgy döntött, ahogyan egy hazafinak döntenie kellett. Sokáig küzdött, tette ami a dolga - és még annál is többet - csak, hogy nekünk jó legyen. Lett is volna eredménye, ha hagyják őt dolgozni. De nem hagyták.Nagyon nehéz döntés áll mögötte. Olyan…..
A formás és feszes kebleket a férfiak 80%-a tartja a legizgalmasabb női testrésznek, közülük csupán 23% tartja fontosnak a méretetét, 21% izgalmasabbnak találja a finom halmocskákat, még a túlnyomó 56% szerint a méret nem annyira fontos.A nők jól ismerik és tudatosan használják…..
mindenttudó 2009.02.03 13:42:32
A Juvamine Celli Slim vitamint pontosan fogyókúrához ajánlják.

wellcare-club.hu/index.php?productID=33

A barátnőm szokta szedni, és a feszes mellekkel szerencsére semmi gond, bár ez valószínű nem csak a vitaminnak köszönhető. :)
Pénzügyi válság van. Gondolom ezzel nem mondtam újat senkinek.Azonban ez még csak a kezdet.Mivel nagyjából átlátom (legalábbis azt hiszem) a gazdaság, a világ működését nekem egyértelmű a dolog.Úgy látszik másoknak, főleg a vezetőknek nem az, és itt most nem csak a politikai…..