Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redriot77

0 bejegyzést írt és 2009 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kritizátor Káosz a paradicsomban 2020.08.27 13:00:00
Mindannyian szeretünk játszani. Ki jobban, ki kevésbé, ki több időt, ki kevesebbet tölt el a kijelző előtt egeret vagy kontrollert markolászva. Vannak köztünk olyanok, akik ebből a tevékenységből élnek meg (ez is megérne egy cikket), vannak akiknek egyszerűen az a hobbijuk, hogy más világokat járnak…..
redriot77 2020.08.28 14:13:41
Egyetértek a fenti listával, ezeket látom én is a legzavaróbb jelenségeknek.

A legcsalódottabb a kiadók biztonsági játéka miatt vagyok. Érthető hogy mikor egy top kategóriás játék már hollywoodi filmekhez hasonlítható költségvetéssel bír akkor biztosra akarnak menni a fejlesztők, a kiadók. Mégis néha már siralmas mennyire nem mernek új lapot nyitni, nem mernek valami meglepőt, egészen mást létrehozni.

Legrosszabb mikor egy játékban keveredik a biztonsági játék + a dagályosság. Az Assassin's Creed: Odissey jó példa erre. Két-három napig nyomtam, de annyira egysíkúvá vált hogy utána már nem érdekelt a folytatás.

Vagy ott van a Ghost Recon: Wildlands. Minden idők egyik legszebb játék-térképét alkották meg az Ubis gyerekek. Megcsinálták Bolíviát kicsiben. Az épületek, a növényzet, a terepviszonyok, az NPC-k, a rádióban hallható zenék tökéletesen teremtettek egy igazi, dél-amerikai feelinget. Tényleg gyönyörű, nem tudok belekötni ebbe a részébe.
És talán hülyeség, mert mégis egy kommandós játékról van szó, de egy nagy hiányérzet támadt bennem: itt ez a gyönyörű, csodálatos map. Nekem meg annyi a dolgom hogy a minimapon keressem meg az ellenséget, oszt' lelőjjem őket? Megcsináltak virtuálisan egy elképesztően élethű helyszínt, én meg csak egy puskával a kezemben tudok rohangálni fel alá? Hiába a lélegzetelállító grafika, ha a játékmechanika meg teljesen egysíkú.
Egyszerűen úgy éreztem hogy egy ilyen kiváló, nyilván óriási melóval megalkotott map megérdemelne egy változatosabb, érdekesebb, újszerűbb játékot. Hiába fejlődtek az elmúlt 20-30 évben hihetetlen mértékben a hardverek, a játékok nem igazán használják ki ezt a fejlődést. Mert a megjelenített polygonok számának és a textúrák felbontásának a növekedése még nem jelent automatikusan jobb, érdekesebb játékot, tartalmasabb szórakozást.

"Nézz szépen a tükörbe"
Na ez a része az, amivel a legjobban egyetértek. Múlt héten megvettem az új Microsoft Flight Simulatort. Hihetetlen produkció. Túlzás nélkül állítható hogy videojáték-történelmi mérföldkő. Aki nem ismerné: repülőszimulátor, és az egész Föld berepülhető benne, az összes város, az összes út, az összes ház(!) megtalálható benne, ott ahol a valóságban is van. Mert a tereped műholdképek alapján generálja egy AI, ami streameli a játékos gépre azt az adatot ami megjeleníti a képernyőjén a Föld megfelelő részletét, fotorealisztikus minőségben.
Ez valami teljesen új, és nagyszerű dolog! Nem azt csinálták hogy beleraktak pár repülhető régiót a játékba, amit indiai/kínai/k-európai rabszolgákkal lemodelleztettek és feltextúráztak hanem megoldottak egy eddig megoldhatatlannak hitt léptékű feladatot a XXI. századnak megfelelő módszerrel. És működik!

És mit gondoltok kedves gyerekek, mi volt az első topic amit a játék hivatalos fórumán megláttam? Valami olyasmi hogy
"MSFS2020 is complete rubbish: you can't fly under bridges"
Igen. Ez komoly.
Megcsinálják neked játszótérnek az egész kibaszott Földet, a világ 37.000 repülőterével, real-time légiforgalommal és időjárással. És jön egy barom, hogy szar az egész, mer' ő nem tud átrepülni a híd alatt. Alatta meg tömegével a nyavalygó, síró, panaszkodó topikok sokasága. Ami pedig tényleg elkeserítő hogy gyakran nem 11 éves vérpistikék az elkövetők hanem 30-60 év közti felnőtt férfiak.

Ha fejlesztő lennék az élettől is elmenne a kedvem néha. Mindig ilyen toxikus volt a játékos-társadalom vagy tényleg rosszabb lett az elmúlt pár évben?
Amikor megláttam a Revocation új lemezének a borítóját, elégedetten dőltem hátra, mert ritkán jön szembe az emberrel ilyen undorító, szlejmes, antikozmikus, űrszörnyes műalkotás. Reménykedtem benne, hogy a zene szinkronban lesz a látvánnyal. Hát meg kell hagyni erős az…..
  Olvasónk - ahogy maga is elismeri - több teljesen nyilvánvaló hülyeséget is elkövetett az alábbi autóvásárlási projektjében, elég csak a fenti képen megnézni, hogy mi szerepel a vételár és a megjegyzés rovatban. Elképesztő naivitásról árulkodó hibái annyira egyértelműek, hogy az emberek többsége…..
redriot77 2018.07.04 18:50:55
@Nouby: "Szervizkönyv: a legfiatalabb Wagon R is 15 éves, márkaszervizt az elmúlt 14 évben nem láttak.

Pont annyit ér az a füzet mint amibe az alsósok faszt rajzolnak."

Nagyjából így van. Biankó szervizkönyvet aki ilyesmiben utazik tud szerezni és bélyegzőt csináltatni sem különösen problémás. Ellenben ha tud mutatni az eladó számlákat a fontosabb javításokról (pl. vezérléscsere) az már értékelhetőbb. Érdemes lekérni a BM-től hatóságilag bejegyzett kilométeróra-állásokat is. (2012 óta minden műszaki vizsgán és tulajdonosváltáskor bejegyzésre kerül!) Ha ez, a szervizkönyv és a számlák adatai is egybevágnak akkor már lehet némi vázlatos képünk az autó előéletéről.

Márkaszervizes átnézés: épp múlt héten vettem használtautót és vásárlás előtt átnézettem hivatalos márkaszervizben. Vegyes a véleményem a dologról. Novellát is írhatnék róla, de a lényeg hogy egy műszeres fékhatásmérésen, hibakódkiolvasáson és rétegvastagság mérésen kívül sokkal többet nem szabad várni a dologtól. Találtak hibát amit én nem vettem / nem vehettem észre, de messze nem olyan alapos a dolog mint amilyennek sokan képzelik. Kisebb hibák bőven rejtve maradhatnak előttük. Azt igyekeznek kiszűrni ha életveszélyes hiba van az autón, de nem biztos hogy megnézik hogy hengerfejes-e, vagy hogy valami kisebb futóműalkatrészt cserélni kell-e.

A semmitől azért több, de ha van rá lehetőség érdemesebb ismerős, valóban megbízható szerelővel átnézetni a kocsit!
  Nem húzódik le. De egy milliméternyit sem. Ő nem, majd te. És amikor elmentek egymás mellett, majdhogynem súrolva egymás autóját, összepöccintve a visszapillantókat a szűk úton, nem néz rád, nem int, nem bólint. Ő magasabb kasztba tartozik, neki egyenes az útja, nem rángatja jobbra-balra a…..
Van benne valami gyomorforgatóan abszurd, hogy pártmunkás bíró és pártmunkás ügyészség ítél közmunkára egy olyan embert, aki évek óta tényleg a közjóért küzd, a közérdek a mindene. Akik kifejezték a véleményüket, azokért most egyesével megy a hatalom és annak gyáva csatlósai. Most kell hangosan…..
A vezetés nem játék. Autósként nap mint nap küzdünk a közlekedést nehezítő útviszonyokkal. Nem elég felvenni a kesztyűt a téli időjárás viszontagságaival, kőkemény koncentrációt igényel az is, hogy a korlátozásokkal és útfeltúrásokkal gazdagított városi közlekedést épségben és balesetmentesen…..
redriot77 2017.02.07 09:30:45
@a távoli rokon: "a túlzottan magabiztos, magukat vérprofinak képzelő állandóan virtuális valóságban bolyongó idióták. J"

Igen, ezek valóban irritálóak és jelentős részük céges Octaviákkal, Focusokkal jár. Nem tartják be a követési távolságot, 10 méterenként sávot váltanak, aztán persze rögtön fékeznek azelőtt aki elé bevágnak, stb. Lehet hogy a forgalomtól nem félnek de a főnöküktől nagyon, ezért idegesen, offenzíven vezetnek. Az ideges sofőr pedig soha nem vezet biztonságosan.

Nem minden octáviás középvezetőre érvényesek a fentiek de a törtető-tolakodó kasztban szép számmal. Nem az zavar hogy gyorsabban mennek mint én - a csiptuningolt Passat TDi-t vagy a 20 éves 3-as BMW-t hajtó sztrítrészer is jobban siet nyilván. De azok simán csak gyorsabban mennek, nem idegbetegen és gyorsan mint a főnöküktől fosó, nyakkendőbe bújtatott multi-rabszolgák.

Az is érdekes jelenség hogy ha át akarok kelni egy zebrán milyen autók azok amik lassítás nélkül elhajtanak előttem. Vicces hogy a kályhacső kipuffos, kékledes, nagyzenés tunyingverdák jellemzően át szoktak engedni. Zafirás/Scenices anyukák viszont életveszélyesek tudnak lenni. Kölykök+meló leszívja az agyukat rendesen, nem mindegyiküknek marad energiája a vezetsre koncentrálni.

Alapjában véve szerintem arra kéne törekedni hogy hagyjunk helyet és időt a másiknak. Nem vezethetünk úgy hogy a másikra rákényszerítjük az akaratunkat. Az a manőver amivel gyorsításra, lassításra, kikerülésre kényszerítjük a másik közlekedőt nem veszélytelen.
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
redriot77 2017.01.18 16:26:25
@lalloter:

"A munka az, aminek ellenértéke van és nem az ember. Így a munkáltatónak kell megmondani neki ez mennyit ér. Mintha bemennél a boltba és nem lenne semmin ár, hanem neked kéne megbecsülni, hogy szerinted mennyiért hajlandó odaadni a kenyeret a CBA. Szerintetek az elfogadható lenne?"

Pontosan! A hasonlat pedig telitalálat. Annyival egészíteném ki, hogyha nem találod el elsőre mennyiért hajlandó odaadni a kenyeret a CBA akkor mehetsz a következő boltba, mert ezt a lehetőséget elbuktad.

Normális esetben munkabért a munka határozza meg, a feladat amit el kell végezni. Ha áthárítjuk az álláskeresőre a bérigény megjelölését akkor már nem a munka határozza meg a bért, hanem az hogy mekkora a összeget mer az álláskereső beírni bérigénynek. Mert igenis fél attól hogy túl nagy összeget jelöl meg és ezért az apróhirdetésből kibogarászható minimális infók alapján megpróbálja eltalálni azt a legmagasabb összeget amit elolvasva nem basszák ki a picsába az életrajzát.

Ami etikátlanná teszi az eljárást, az az, hogy cég PONTOSAN TUDJA hogy mi az elvégzendő munka. Nem csak azt ami a hirdetésben le van írva, hanem azt is amit még a személyes interjún sem fog feltétlenül ismertetni a jelentkezővel. Pl. hogy hétfőtől-péntekig szóló munkaidőt hirdetnek, pedig már tudják előre hogy a pályázót majd néha-gyakran szombatra is be akarják majd hívni.
Tudják azt is hogy bár egy pozíciót hirdettek meg a jelentkezőnek valójában 1.5-2 ember munkáját kell majd elvégeznie - egy fizetésért. Természetesen azt is tudják hogy aki eddig betöltötte azt a pozíciót az mennyit keresett.

Ezekről a pályázónak legjobb esetben halvány sejtelme lehet, de többnyire az sem. Mégis őt kényszerítik hogy jelöljön meg egy összeget. Ez a munkáltató részéről egy negatív licit, játszik a pályázókkal.

Ez azért nem etikus, mert hiába van egy maximális összeg, amit megadna az általa nagyon jól ismert feladat elvégzéséért a munkaadó, ezt ő titokban tartja abban bízva hogy talál a feladatra jóval kevesebbért is munkaerőt.

Tegyük fel van egy meló amit a cégnél már 200ezerért végez valaki. Jelentkezik egy madár 150ezres igénnyel. Ha a munkáltató annyira kurvára etikus volna, a személyes interjú azzal zárulna hogy: "nálunk ezért a munkáért 200ezres fizetés jár." Vagy elfogadható lenne az is hogy "200ezer lesz a fizetés, az első három hónap próbaidő alatt 170ezer"

És? Elmond ilyet egy átlag magyar munkáltató? Dehogy. Inkább örül mint majom a faszának, hogy talált egy madarat, akin 600-800-ezret megspórol egy év alatt. Csak azzal hogy nem szószátyárkodik mindenféle összegekről feleslegesen, amikor az emberek kitalálják helyette a legkisebb összeget amiért nála hajlandóak gürizni. Az etikus viselkedés gránitoszlopa.
Vannak olyan epizódok, melyek megosztják a rajongókat, vannak szar részek, melyektől a rajongók a falra mennek, és vannak olyanok is, melyeknek írásába apait-anyait beleadtak az írók, de a végeredmény így sem lett kerek. És van a The Walking Dead hatodik évadának fináléja. Spoilerek jönnek...
redriot77 2016.04.05 16:33:10
Sosem volt igazán jó sorozat a TWD de eddig azért szerettem nézni, mindig vártam a következő részt. Az utóbbi pár részben viszont nagyon elkezdett szétperegni, megbuggyanni az egész.

A sok következetlenség, logikátlanság egyre zavaróbb volt de úgy voltam vele hogy ha ez az ára hogy kapjunk egy überbrutál szezonzárót akkor talán elnézem.Sajnos nem így történt: Rickék úgy viselkedtek mintha még mindig az első évadban járnánk és semmit sem tanultak volna. Mi volt ez az idétlen bolyongás? Már a második úttorlasznál kapcsolhattak volna hogy Neganék valszínűleg minden utat hasonlóan lezártak.

Nem lett volna logikusabb visszamenni az első torlaszhoz, és elintézni azt a 7-8 neganistát? Judzsin odagurul az úton a lakóautóval, és amíg a saviourok őt figyelik a többiek két oldalról az erdőből tüzet nyitnak rájuk. Walkie-talkieval kommunikálni hogy pontos legyen az időzítés és elkapni őket. Nem igaz hogy egy évek óta a zombiapokalipszisben edződő csoport - egy rendőrrel és egy katonával a tagok közt nem tudott volna összehozni egy ilyen akciót. Ehelyett keringenek mint egy fejetlen csirke.

Eleve miért a lehető legszarabb járművel vágtak neki az útnak? Egy hatalmas, sebezhető furnérdoboz - de legalább lassú, egy sárosabb földúton már elakad, és húsz kilométerről észrevehető. Ettől minden jobb lett volna, még az is ha két-három normál személyautóval indulnak el.

Más: honnan tudták Neganék hogy Rickék mikor és hová indulnak?

Ezek még így is apróságok: az igazi baj az hogy több szereplő is elkezdett úgy viselkedni ami teljesen ellentmond mind a logikának mind az eddig felépített karakterüknek. Ahogy a múlt héten Sixx írta, nem létezik hogy Carol ÍGY otthagyja a többieket és Darryll sem rohan utána csapot-papot hátrahagyva. Sok hibája volt mindig is a TWD-nek de ennyire random és hiteltelen módon még nem viselkedtek a főszereplők mint az utóbbi 2-3 részben. Ha így folytatják teljesen érdektelenné fog válni a sorozat.
Nem fogja senki elemezgetni a történteket és spekulálni hogyan folytatódik ha tudni fogjuk hogy teljesen felesleges mert bármikor bedobhatnak egy teljesen random faszságot.
Az elmúlt héten napról-napra láthattátok, hogy mi, a RockStation szerzői hogyan láttuk a már majdnem elmúlt esztendőt, kinek melyek voltak a leginkább meghatározó albumok. Ugyan mások vagyunk, mást hallgatunk, nehéz is közös metszetet találni az albumok között, azért a sok-sok…..
Győzött a rosszabbik Tapolca tegnap döntött. Ez már tény. Tartsuk tiszteletben honfitársaink akaratát, de... Azért én képtelen vagyok felfogni miért döntöttek így. Hogy a bánatban lehet, hogy a magyar emberek ennyire nem látják a saját érdekeiket? Az nem lehet az érdekünk,…..
redriot77 2015.04.14 08:52:09
@nu pagagyí: " Nem tudom, maradt-e még értelmes ember a NER-pártban a masszív agymosás után vagy az van, ami látszik: a Fidesz aljasok és idióták gyülekezete."

Néha én is reménykedem és néha vannak olyan illúzióim hogy van a Fideszben néhány becsületes magyar ember, de aztán ha meg kell nyomni az IGEN gombot a parlamentben valami újabb gyalázatos törvény elfogadásánál nem hezitál egyik sem.
Meg kell-e mindent menteni vagy szebbé teszik a világot, ha kreatív művészet alapjaiként élnek tovább? Döntsék el önök a szezon utolsó epizódjában!..
redriot77 2015.04.04 08:06:38
Emberemlékezet óta zajlik a csata és a szájkarate az asztali számítógépek és a játékkonzolok felhasználói között, a téma annyira megosztó, hogy a vásárlók egyszerűen képtelenek közös nevezőre jutni, de a játékfejlesztők is egymás torkának ugranak időnként. Újra és…..
  Kialakult a 2014-es X-Faktor mezőnye, egy olyan adásban, amiben minden pontosan úgy zajlott, mint eddig, izgalomnak, feszültségnek nyoma annak ellenére nem volt, hogy Istenes Bence magából kikelve üvöltözte végig a műsort, és igyekezett elhitetni a nézőkkel, hogy a stúdióban…..
Az orvosok vélhetőleg nem akarnak nekünk ártani, de a történelem azt mutatja, hogy a gyógyítás sokszor bizony ezzel a veszéllyel járt. Bár az ókoriak meglepően kifinomult ismeretekkel rendelkeztek a sérülések és betegségek terén, félresikerült gyógyítási kísérleteik során…..
Alaptétel, hogy a Cannibal Corpse nem szokott rossz lemezt készíteni. Ugyan ordas nagy közhely, de tizenpár éve besoroltak ők is az olyan zenekarok közé, mint mondjuk az AC/DC, a Motörhead vagy a Slayer, akiknek közös jellemzője, hogy minden alkalommal hozzák a rajongók által elvárt…..