Regisztráció Blogot indítok
Adatok
para_noir

1 bejegyzést írt és 2326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legjobban a tej, tojás, és az olívaolaj drágult egy év alatt, legkevésbé a méz és a lekvár...
para_noir 2023.05.25 14:06:34
@DFK: és ott is 350 ezer forintnyi euro vagy font a medián bér, te nagyeszű?
Amikor kicsit több, mint 4 éve elkezdtem írni a blogot, többek között az volt a célom vele, hogy meg tudjam mutatni, hogy az autó, mint tárgy, ideológiai alapú kontextusba került, és nem véletlen, hogy a politikai dimenzióból vizsgálva a gyűlölet tárgya egy bizonyos csoportnál.Évek óta látszanak az…..
Az idei esztendőt filmes szempontból gyengébbnek éreztem a tavalyinál, ugyanakkor ki kell emelni, hogy legalább voltak olyan hiánypótló BluRay-megjelenések, mint például a francia A mama és a kurva (1973), a japán Szökevény a múltból (1965) vagy éppen a hongkongi Shaw Brothers stúdió klasszikusait…..
para_noir 2022.12.19 14:53:28
Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint a jövő márciusban 95. alkalommal kiosztandó Oscar©-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország egy mozifilmet nevezhet azok közül, amelyeket 2022. január 1 - november 30. között mutatnak be az adott országban. A hivatalos magyar…..
para_noir 2022.09.09 08:52:33
                       Levélírónkat mostanában sorra bombázzák az ismerősei azzal a kérdéssel, hogy mikor megy már férjhez. Józanul szemlélve, egy esküvő nem olcsó, főleg a rokonoknak szól és az anyagiakon túl jelenleg egyéb problémák is nehezítenék.                                  Fedezd fel…..
Tavaly a Facebook Marketplace felhasználóinak száma átlépte az egymilliárdot. Az egymás közötti adásvételt lehetővé tévő platform ingyenes és könnyen használható, a felhasználók pedig biztonságosnak érzik, mivel az eladók profilját is meg tudják nézni. Sajnos azonban ez a biztonságérzet gyakran…..
2 év után újra Sziget, valószínű csúcshoz közeli látogatószámmal, kimaxolt programokkal rengeteg külföldivel. A hazai média pedig pártállástól és hovatartozástól függetlenül napok óta egy emberként mit boncolgat, na mit? Az árakat. Mintha egy ilyen és ekkora rendezvényen meglepő lenne az…..
Mint asztrológus, sokszor tekintgetek a szimbólumokkal teli képletekre válaszokért. És a válaszok bizony ott vannak, de valamit nagyon nem szabad elfelejteni: az, hogy éppen mit vesz észre az ember, azt masszívan befolyásolja a saját hangulata, napja, nyűgje és aktuális kínja. És hát szégyen vagy…..
para_noir 2022.08.06 15:05:43
.
A pokoli hőségben hagyományosan a sör a legnépszerűbb alkoholos ital. Manapság azonban, ahogyan egyre inkább teret nyernek a vega steakek és burgerek, az alkoholmentes sör is kitört pária állapotából. Franciaországban például az elmúlt 5 év alatt megkétszereződött eladásuk, ami azért is érdekes,…..
para_noir 2022.08.04 10:43:10
  Ismét napirendre került a boltok vasárnapi zárvatartásának kérdése. Ezúttal nem a kormány, de még csak nem is a KDNP az ötletgazda, hanem a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete. Ugyancsak eltérés a hét évvel ezelőtti rendelkezéshez képest, hogy jelen elgondolás szerint csak délben zárnának…..
para_noir 2022.07.08 12:53:32
@MEDVE1978: a víz miatt ne parázz, nem fogyott el, csak a hálózatok szarok, nem volt fejlesztés, plusz beköltöztek az agglomerációs településekre tízezrek, aztán most megy szemek meresztgetése, hogy a csövek meg a meg a kitermelés nem látja el a dupla-tripla mennyiségű fogyasztót. Víz az lesz, csak kiemelni meg a csapig eljuttatni nem fog menni :)
A rakparti kerékpárúton a Bálnánál Tulajdonképpen az adta ennek a posztnak az apropóját, hogy az immár felnőttkorú lányom úgy döntött (talán az apja példáján is okulva, aki tavasztól őszig napi szinten nyomja munkából jövet-menet a Budafok-Csepel távot), hogy vesz magának egy kerékpárt és azzal jár…..
para_noir 2022.07.05 13:47:37
@gigabursch: mondjad, ne kelljen udvarolni.
para_noir 2022.07.07 14:01:41
@gigabursch: kicsit nyakatekert :)
Tárca, telefon, szemüveg, lakáskulcs, kocsikulcs. Szinte mindenkinek van egy mantrája, amivel otthonról elinduláskor ellenőrzi, hogy minden fontos dolgot visz-e magával. Jó esetben ezek a holmik férfiak esetén egy stílusos táskában vannak, míg rosszabb esetben a nadrág zsebeibe tömködve. Mi a…..
Írhatnék most ide bármilyen nagyívű bevezetést, egyszerűen nem megy, a Red Hot Chili Peppers nemes egyszerűséggel ismét legyalulta a nagyközönséget. A legutóbbi, dupla Papp László Sportaréna koncert sikere után a szervezőknek valószínűleg nem volt kérdés, hogy újra elhívják-e a plusz vonzerőként…..
Nagyon úgy néz ki, hogy nem rendezünk A-csoportos jégkorong VB-t, bár egyelőre még a végső döntés előtt vagyunk. Igaz, a végkimenetel nem igazán kétséges. De amíg (hivatalosan) eljutunk idáig, néhány dolog már most kiverte a biztosítékot. A véleményem, – a tőlem megszokottól eltérően – rövid és…..
para_noir 2022.05.30 11:21:35
@midnight coder: totálisan, szó szerint egyetértek a leírtakkal.
Az Ukrajnában február 24 óta zajló háború esetleges eszkalálódása ma a legjelentősebb biztonságpolitikai kérdés (és kockázat) a világon. Jelenleg senki nem ismeri ugyanis Vlagyimir Putyin (vagy kiszemelt utódja) terveit. Az sem világos (még a katonai szakértők számára sem), hogy legyőzheti e…..
para_noir 2022.05.30 11:19:49
@bordon: ez is hülyeség, nem is kicsi. Az ukránok sosem fognak fegyveresen Mo-ra támadni, nonszensz. Katonai erejük nincs hozzá, a veszteségeik hatalmasak, csak nem kommunikálják, erejük sincs hozzá, és értelme sem lenne, csak veszteséget hozna nekik, a NATO ellenük fordulna (kötelező lenne), ráadásul ugyanolyan nulla katonai morál lenne náluk, mint most az orosz haderőben. Egyáltalán miért csinálnának ilyet? Területszerzés? Nincs követelésük. Bosszú? Értelmetlen, öngyilkos küldetés lenne. A nemzetközi közvélemény is azonnal ellenük fordulna, Mo nem az EU kedvence, de Eu és NATO tag, az ellenünk irányuló támadás egyértelműen az EU és a NATO ellen is irányulna. Teljes nonszensz még a felvetés is. Az biztos, hogy diplomáciailag évtizedekig keresztbe fognak tenni nekünk, szerencsére ennek nagy súlya nincs, sem EU sem NATO tagok nem lesznek belátható időn belül, szájkarate lesz ez csupán.
„A kettőnk dolgát csak a bizalmasabb haverjaival vitatta meg... hát az pont elég nekem” - Ha egy pár szünetet tart, és a nő töri meg előbb, az annyit jelent, hogy valójában a pasi már lezárta magában az egészet, csak a másiktól várja, hogy ez ki is legyen mondva.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
Csupa jobbnál jobb évfordulókat ad nekünk az idei év. Ezúttal is egy kerek évfordulóval készültem nektek. Ugyanis ma 50 éve, 1972. március 24-én jelent meg az Egyesült Államokban a kultikus filmalkotás, A Keresztapa. A magyar közönség csak a film 10 éves évfordulóján, 1982. március 25-én…..
para_noir 2022.03.25 14:33:43
@Gubán Bélu: nem értek egyet veled, attól, hogy egy filmben gyilkosság, kábítószer használat vagy erőszak van, még nem romantizálja azt. A Keresztapában a főszereplő (vagyis a Corleone családhoz tartozó) maffiózók viszont konzekvensen egyoldalúan bemutatott alakok, akik családszerető, (betyár)becsületes, szavatartó figurák, egyértelműen romantizált alakok, nem véletlen, hogy popkulturális ikonná váltak. Közben meg ugye tényszerűen bűnözők, akik kábítószerrel kereskednek, embereket öletnek meg, ésatöbbi. A Bárányok hallgatnak vagy a Hetedik nem sugallja azt, hogy a sorozatgyilkosok remek emberek, a Keresztapából viszont úgy tűnik, hogy a maffia vezetői kiváló fickók. Én legalábbis így látom, de nyilván ez szubjektív vélemény. És tény, hogy ettől függetlenül a filmek remekek, én még a harmadikat is szeretem.
Szinte már direkt kerülöm a kibontakozó tanásztrájk kapcsán előugró posztokat a Facebook hírfolyamban, hogy megóvjam magam attól az általános gyűlölettől, ami az egyszerű és kevésbé egyszerű emberekből, melósból, értelmiségiből (és álértelmiségiből) árad ilyenkor...
para_noir 2022.03.18 13:46:08
@Göndörszőrű passzivista: nagyon egyetértek veled. Annyit tennék hozzá, hogy a sokat emlegetett "sok a rossz tanár" mantra persze igaz, viszont nagyon erősen összefügg azzal, hogy gyenge az általános megbecsültség és pocsék a fizetés, ez ugyanis kétféle embert tart a pályán, a nagyon elhivatottat és az olyan gyenge képességűt, akinek még ez is megfelel, mert ezen kívül másra alkalmatlan és/vagy lusta lenne. A bérrendezés automatikusan javítaná az állomány minőségét azzal, hogy visszatérne sok kényszer-pályaelhagyó, és ezt lehetne erősíteni jól kitalált minőségbiztosítási, értékelési rendszerrel.
  Két kérdés foglalkoztatja jelen pillanatban a magyar társadalmat, amelyet néhány nap alatt szinte teljes egészében átitatott az Orosz - Ukrán háborúval kapcsolatos vélekedés és közbeszéd. Az első kérdés a társadalom józanabb, empatikusabb részében fogalmazódik meg és így szól; Hogy tudok…..
para_noir 2022.03.04 08:56:38
@midnight coder:
1. Ebben igazad van.
2. Ez wishful thinking, a maci nem a barátunk, hanem kiszolgáltuk őt addig, amíg érdeke fűződött hozzá, cserébe kaptunk koncot-csontot, ha már nem fűződik érdeke, ugyanúgy ránk tapos, mint bárkire. Itt nincs barátság, ilyen nem létezik.
3. Részben igaz, de ez csak azt jelenti, hogy mi már hozzászoktunk a nyomorgáshoz, a nyugatiak meg nem, viszont náluk nem kong az államkassza, és a megtakarítások sem a következő fizuig tartanak ki, ráadásul egy olyan szövetségben vannak, amiben van erőforrás rendesen. Mi meg ebből ki fogunk maradni, ha nagyon macikázunk.