Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zerge gorilla

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékeztek arra a videóra, amelyiket egy go-pro quad helikopterrel készítettek a Blaha Lujza téri naplementéről? Akkor azt kívántuk bárcsak lenne ilyen a város több pontjáról is. Hát most lett! Mivel helikopterrel, repülővel röpködni nem annyira lehet Budapest felett kis…..
Váczi János blogja Vegaburger 2013.06.12 13:08:52
Ha ezzel tényleg végre fel lehet rakni a MOM Parkban található McDonald’s étlapjára egy vegaburgert, akkor azt kérem minden kedves olvasótól, hogy a cikk alján egy kattintással szavazzon a hús nélküli Vincent Vega szendvicsre, ami nemcsak jól néz ki, de nyilván finom is!..
Közel másfél évtized után megválik szeretett kaliforniai házától a Knight Rider és a Baywatch Magyarországon is igen népszerű sztárja. Mielőtt eladná, megmutatjuk! David Hasselhoff még 1991-ben vette meg a kaliforniai Encinóban található házat, akkor meglehetősen izmosnak…..
A valóságshow sokaknak még most is csak annyit jelent, a csutkáig feltolt digitális zoomtól szemcsés képen meghágják BB Évit, miközben odakint Pongó cigányozik egy sunyit, de büdöset. Pedig a valóságshow-t nem lehet letudni annyival, hogy Alekosz belenéz a kamerába, és azt…..
zerge gorilla 2013.02.12 12:45:23
@GamesBond: Én spec a gyönyörű nőmet szeretem nézni magam mellett esténként, amikor megfáradva hazaérek a munkából. Szeretek vele beszélgetni, megvacsorázni, letusolni, szeretkezni. Ezzel el is ment az egész este, tv-zésre nem marad idő, bár igény úgyse lenne rá. Ahogy elnézem, veszíteni sem sokat veszítünk. :)
Az elmúlt héten a többször foglalkoztunk a nyugdíj témakörével. Timár Gábor a 13. havi nyugdíj ötletének felmerülése után írt a gondolat társadalom-romboló hatásáról, a következő cikkben pedig én szorgalmaztam a nyugdíjak csökkentését. 13. havi nyugdíj, avagy a…..
A gazdasági válság begyűrözött a multik marketingüzeneteibe. A Benetton, amely hagyományosan erős társadalmi üzenetes reklámok terén, kampányba kezdett: a fiatalok munkanélküliségére hívja fel a figyelmet. Közben a - többek között a munkanélküliségtől szenvedő - spanyol…..
Edényt sóra, tevét nőre, ruhát Take That kazira! Cserebere piacon jártunk, mert bejön az ötlet, de nem árt főbe vésni: ha gagyit viszel, bizony gagyit kapsz. Nagyon mennek mostanában Pesten a különféle alternatív shopping megoldások: bolhapiacok, garázsvásárok és cserebere…..
zerge gorilla 2012.08.27 12:24:41
@hagyma: Te mit csinálsz a megunt cuccaiddal, kacatjaiddal? Kidobod őket a kukába, tovább növelve a szeméthegyet? Vagy megpróbálod hasznossá tenni valamiképp, hátha másnak még örömet okoz - odaadod a szegényeknek, a Vöröskeresztnek, elviszed egy hajléktalanszállóra?
   Megállnál beszélgetni, ha találkozol valakivel az utcán? Ha közeli ismerős, max azt mondanád: "üljünk be valahova"!  "Bocsi, rohanok", mondanád egyébként, és továbbmennél, szemlesütve. Tényleg rohansz? Ha a városban vagy, akkor általában igen. Mert a köztereknek…..
Tegnap Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Egyház feje elmondta az elmúlt sok év talán legfontosabb beszédét az Élet menetén. Amióta újra divat lett Magyarországon a rasszizmus, az antiszemitizmus, a kirekesztés, amióta ezt nyíltan lehet vállalni, egyetlen keresztény egyház se…..
Minden számítás szerint ő a világ leggazdagabb embere - de akkor mégis mitől ilyen morcos?Minél több a milliárdos, annál nagyobb szükség van az őket hitelesen rangsorba állító listákra. Oké, az is lehet, hogy nem, a szerkesztők késztetése azonban az átkozottul gazdag emberek…..
zerge gorilla 2012.03.16 19:39:38
@dr. birca max: Találtam még pár adatot Naomi Klein: No logo című könyvében, szerintem érdekesnek fogod találni:

A nagyvállalatok körében az utóbbi évek kulcsszava az outsourcing lett: a hatékonyság és versenyképesség iránti hajsza a marketingköltségek felfutásáról és ezzel párhuzamosan a gyártási költségek lefaragásáról szól. Ennek érdekében az otthoni és európai munkaerőt elbocsátották, a gyárakat bezárták és a munkát indonéziai, kínai, mexikói, fülöp-szigeteki, vietnami szabadkereskedelmi- és exportzónákba szervezték ki, ahol mindenütt olyan szerződéses alvállalkozókkal dolgoztatnak, akik a munkásokból a maximális munkát préselik ki maximális munkaidő alatt, minimális fizetésért. Az outsourcing tehát nem pusztán a munka áthelyezéséről szól: ahogy a gyártás a harmadik világban egyszerű megrendeléssé válik, úgyanúgy veszi át a főállású alkalmazottak helyét a szerződéses viszony. Ebben a kapcsolatban a gyártó már kevésbé felelős alkalmazottaiért, a munkavállalók kiszolgáltatottsága viszont megnőtt.
A dolgozók nagy része ezekben a zónákban vendégmunkás, fiatal nő és gyerek. A vezetési stílus katonai jellegű, a felügyelők sokszor erőszakosak, a fizetés létminimum alatti, a munka kevés szakértelmet igényel és roppant monoton. A szállás- és munkakörülmények embertelenek – sokszor hat-nyolc munkás alszik egy hat négyzetméteres, ablaktalan helységben –, szakszervezet, érdekvédelem nincs, a napi munkaidő 12-16 óra, mindez heti 7 napon át. Sürgős határidős munkáknál gyakran kötelező a fizetetlen túlóra, és olykor az is előfordul, hogy a munkáltató amfetamin injekciót ad be a munkásoknak, hogy három napon át dolgozzanak megszakítás nélkül. A „munkatelepeken” csak megszabott időben lehet vécére kimenni, szigorúan tiltják a beszélgetést és a szakszervezeteket, a szervezkedőket pedig megfenyegetik, vagy kirúgják. Az órabér 10-20 cent között van, és a cégek nem fizetnek sem egészségbiztosítást, sem nyugdíjat. A túldolgoztatás, a munkások kimerültsége általános – ezért sem marad erejük szervezkedni. Ha a nyersanyagrendelés késik, vagy nincsen nagyobb megrendelés, az alvállalkozók jobban járnak a kevesebb munkással. Ilyenkor gyakorta fizetés nélküli szabadságra küldik embereiket – ha nincs munka, nincs pénz! –, csúcsidőszakban azonban mindenkinek kötelező a kifizetetlen túlóra. Az emberek legtöbbször szerződés nélkül, vagy rövid időre szóló, időszaki szerződéssel dolgoznak, ezért jogaik sincsenek. Legtöbbjüket azzal csábították ide messzi vidékről, hogy az itt keresett pénzből elszegényedett családjukat odahaza támogatni tudják, a valóságban azonban ritkán marad pénzük, amit hazaküldhetnének.
Az ilyen exportzónák az iparosodás ígéretére épülnek: arra, hogy befektetőket vonzanak, a technológiát pedig idővel a helyi ipar is átveszi. Ez azonban nem következik be, az ipari zóna zárvány, idegen test marad az országon belül, fallal, szögesdróttal, katonákkal körbekerítve. A szegény országok mindezen felül adókedvezményeket, laza szabályozást és katonai segítséget nyújtanak a befektetőknek − akik golfpályák, elitklubok és magániskolák oázisában élnek −, és mindig akad olyan ország, aki aláígér a másiknak, ezért ördögi körré válik a lefelé való verseny.
A Nike-nak 5 dollárjába kerül annak a cipőnek az elkészítése, amit 100-200 dollárért árul. A harmadik világbeli munkás, aki előállítja, mindössze pár centet kap ebből.
„Kockázatmentes globalizáció”. A cégek behozzák a szövetet, alkatrészeket, amit az olcsó és szakszervezetektől mentes munkaerő összeszerel, majd a kész terméket exportvám nélkül kiviszik az országból. A világon 27 millió (!) ember dolgozik ilyen zónákban a világ 70 országában. Klasszikus ördögi kör: a szegénységre megoldást kereső kormány egyre több kedvezményt kínál. Következmény, hogy egész országok válnak ipari nyomornegyedekké és alacsony bérű gettókká. A Fülöp-szigeteken belül például a Cavite-zónában a legmagasabb az egy főre jutó befektetés, de még ahhoz sincsenek forrásaik, hogy a gyárak által okozott szennyet eltakarítsák.
A hivatalos verzió szerint a zónák munkahelyeket teremtenek és a munkások által fizetésként szerzett bevétel a helyi gazdaság növekedését okozza. A valóságban olyan alacsonyak a fizetések, hogy nagy részük szállásra és élelemre megy el, nem pedig fogyasztási cikkekre, így aztán a GDP-t sem növeli. Ráadásul, ha lejár az adókedvezmény, a gyárak azonnal továbbállnak – vagy bezárnak és új néven nyitnak ki újra, hogy megint járjon a kedvezmény. Azzal, hogy a munkafolyamatot kiszervezik és nem bajlódnak a munkaerő alkalmazásával vagy a vezetéssel, a nagy cégek még nagyobb befolyással bírnak a termelésre, a beszállítók pedig az ő megrendeléseiktől függnek. Az igazság az, hogy ezek a nagy cégek még a nemzetközi kereskedelmi egyezmények megfogalmazásába is beleszóltak, hogy a vámokat alacsonyan tartsák, a szabályokat pedig lazán.
zerge gorilla 2012.03.16 19:43:51
zerge gorilla 2012.03.17 11:34:10
@dr. birca max: Ez volna a cáfolat? :DDD Ráolvasással szeretnéd megváltoztatni a valóságot? Ha a feketére azt mondod, hogy ez kérem fehér, és aki szerint nem fehér, az mind téved, attól még a tények tények maradnak. :)
Ha van tudatos vásárlói mozgalom, most már lehet tudatos heteró szülő is az ember, csak jelentkezni kell az új mozgalomhoz. A gyengébbek kedvéért ezt nem ellenzéki erők szervezik, szóval nehéz lenne eltéveszteni. Ez év február 24-én jön létre a Magyar Családtudományi…..
zerge gorilla 2012.02.22 11:36:57
@GL-581 g: Itt a médiáról volt szó, azt írja, hogy "A média (...) sugallta emberkép botrányosan primitív (...) Az egyetlen nemi társra való törekvés, fel sem merül a palettájukon. Teszik mindezt büntetlenül..."

Ne félj, nem a szingliket kritizálják, ez a mondat a média felelősségéről és egyoldalú ábrázolásáról szól! :)
zerge gorilla 2012.02.22 12:37:02
@GL-581 g: Nem gondolom, hogy egy ilyen Magyar Családtudományi Társaságnak felhatalmazása lenne bármit is betiltani, bár nem ismerem a működési elképzeléseiket. :) Talán éppen a vitába szállás, egyéb minták bemutatása a céljuk, amit számon kértél rajtuk...
zerge gorilla 2012.02.22 15:58:10
@GL-581 g: "Lényeg a lényeg: ilyen agresszív, demagóg és szemellenzős csomagolásban a legpozitívabb üzenet is csak szemét."

Ez engem is nagyon zavar, pedig az alapokkal egyetértek. Bagdy Emőke neve viszont megnyugtatólag hat, róla ugyanis nem feltételezem, hogy ártalmas dolgokban venne részt.
Éjszakai landolás Los Angeles Nemzetközi Repülőterén a pilótafülkéből nézve. ..
zerge gorilla 2012.02.07 20:01:51
Imádom, amikor a tanítványaim az általuk ismert idegen eredetű, a magyar nyelvben is használatos szavakat "angolosítják". Amikor például rájönnek, hogy a biológia szó esetében hasznos lehet a "dzsésítés", és azt mondják: bijólódzsí - ami már majdnem a…..
  A davosi világgazdasági fórummal egy időben folyik egy másik tanácskozás is a világ egy Davostól minden értelemben nagyon távoli pontján. Ez a World Social Forum („Szociális Világfórum”, vagy „Társadalmi Világfórum”) nevet viseli. 2001 januárja…..
zerge gorilla 2012.01.31 16:11:12
@Link Elek: Szerintem az ilyen mozgalmak általában nem állítják, hogy birtokában lennének a tuti megoldásnak, csak
1) Látják, hogy a jelenlegi rendszer nem működik valami fényesen (= a probléma felismerése)
2) Ezért ötletelnek arról, hogy mégis mihez lehetne kezdeni. (= okok feltárása, alternatívák kidolgozása)
Nem hinném, hogy feltétlenül látnunk kellene magunk előtt egy példát ahhoz, hogy el merünk indulni egy szebb jövővel kecsegtető úton, éppen elég az is, ha el tudjuk képzelni, aztán megvalósítjuk. Igaz, nekem az amish életmód is szimpi, még úgy is, hogy sok dologról le kellene mondanom hozzá, ami nyilván nem lenne egyszerű. De ők legalább valóban fenntartható módon élnek, és valószínűleg az sem igazán viselné meg őket, ha holnap az egész világgazdaság romjaiba dőlne. :)
zerge gorilla 2012.02.01 18:14:59
@Link Elek: Ez csak részben igaz. Nem tudom, hogy fizetnek-e adót, csak az, hogy Tb-t nem fizetnek. Cserébe is veszik igénybe az állami egészségügyet. Illetve ha mégis orvoshoz kell fordulniuk - társadalombiztosítás hiányában - súlyos összegeket fizetnek érte kp-ban. (Melyet ilyenkor egyébként a közösség dob össze.) A jog intézményében pedig nem bíznak, ezért ha átvágják őket - pl. nem fizetik ki őket egy üzletben -, sosem perelnek. Ellenben az adott üzleti "partnerrel" az életben többet nem áll szóba a közösség egyetlen tagja sem. (Magyarul csak egyszer lehet eljátszani a bizalmukat, de akkor örökre.)

Ami a fegyveres bandák fosztogatását illeti, azzal egyetértek, hogy összeomlás esetén várható lenne az ilyen esemény. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire lennének képesek megvédeni magukat, vannak-e önvédelemre alkalmas eszközeik például.
zerge gorilla 2012.02.01 18:15:34
@zerge gorilla: Cserébe NEM is veszik igénybe az állami egészségügyet.
Láthattunk már egy-két abszolút nem hétköznapi reklámkampányt az IKEA-tól itt a blogon, elég csak a nagy kedvencre az IKEA férfi megőrzőre gondolni, de említhetném éppenséggel a mozis gerillaakciót is. A svéd bútorgyárnak most is sikerült előrukkolnia egy eléggé egyedi…..
Ha valakinek miniszterelnökösködni támad kedve (mint az "Aki király akart lenni" film halhatatlan karakterei), ahogyan ezt Bajnai Gordon önjelölése után Járai Zsigmond manővereiből is kiolvashatjuk, jól teszi, ha tanulmányozza az alábbi fényképeket.   A…..
zerge gorilla 2012.01.18 15:58:17
@dr Kangörény: És mi a helyzet, ha c. Előbb 1-2 év teljes káosz, majd hosszab távon közepesen szar szintű stagnálás állna be? Honnan tudnánk, hogy a másik választás milyen következményekkel járna?
zerge gorilla 2012.01.18 16:14:36
@NagyGa1_: Kíváncsian várom!

Azért a minősítésed is csak egy vélemény, mely a Te nagyon konkrét alapállásodból látszik ennyire evidensnek, nem igaz? Hiszen ő valsz ugyanilyen vehemensen állítaná, hogy a Te állításaid tévesek. :)
A zalakarosi MenDan Hotel Thermal készített egy úgynevezett vírusvideót, hogy ne kelljen pénzt költeni a terjesztésre, hanem a dolog viccessége/megdöbbentősége miatt tömegek küldözgessék tovább és így terjedjen a marketingüzenet (ami mi is pontosan?). Ebben a pillanatban már…..
zerge gorilla 2012.01.13 12:17:57
 Az eredeti Budweiser sört még 1785-ben alapították a Cseh Köztársaságbeli Budweis városában. A cég 1871-ben kezdett exportálni az USA-ba és az ottani Anheuser-Busch cég kezdte el használni a Budweisert, mint brandet, amit két évre rá, 1876-ban le is védetett. (Update:…..
zerge gorilla 2012.01.13 09:43:05
Ha fiú, vegyünk neki Barbie-babát, ha Chicago Bears-szurkoló, kapjon Green Bay Packers mezt, ha pedig négyéves, adjunk neki dezodort vagy fogkrémet, aztán kenjünk mindent a Télapóra. Jimmy Kimmel az ABC egyik esti talkshow-jának műsorvezetője tavaly hirdette meg azt az akcióját,…..
A lovon ülő lányt Ekaterina Ribovovlevának hívják. 22 éves, monacói állampolgár, egy meg nem nevezett amerikai egyetemen tanul, kicsit sem mellékesen pedig a Forbes lista 93. helyén lévő Dimitrij Ribovovlev egyik gyermeke. A papa (hivatalosan) műtrágya-gyártásból szedte össze a…..
zerge gorilla 2011.12.23 15:06:11
zerge gorilla 2011.12.23 15:57:46
Officespotting Nike 2011.12.19 07:00:00
Bérlő: Nike Magyarország Bérlő profilja: Ruházat, sportszerek Irodaház: Bécsi Corner Kiadó irodák Alkalmazottak száma: 33…..
 A Jászai tér és az Elvis park közötti hídon 29db Szent Korona található...
zerge gorilla 2011.12.15 10:45:47