Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pelekas

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budai oldal legforgalmasabb csomópontjának felújítását 2016 februárjára ígérték, de végül 3 hónapot csúszott az átadás. A késve megvalósult budapesti projektek közül viszont még így sem régi-új Moszkva tér a csúcstartó. Elég csak mondjuk a Várkert Bazárra gondolni. Az átalakítás mégis próbára…..
Attiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem…..
Szekulárisként, materialistaként, mi több, szkeptikusként vagy ateistaként nem feltétlenül kell hogy érdekeljen bárkit, mit gondolnak katolikus szerzetesek és apácák a magyarországi menekülthelyzetről és a kormány gyűlöletkampányáról...
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..
Ha nem ismerjük a környezetünket, ha nem is vagyunk kíváncsiak arra, mi, miért történik a világban, akkor összeesküvés-elméleteket gyártunk, hogy leplezzük a tudatlanságunkat, vagy egyszerűen gyűlölködünk, mert így elhárítunk magunktól mindent, ami érthetetlen számunkra. A…..
pelekas 2015.09.01 08:26:12
@dthoreau: Az Egyesült Arab Emirátus, akikre hivatkoztam ugyanolyan arányban szunniták, mint a szírek és az afgánok, ráadásul közelebb is vannak, Ázsiaiak... Hol logikus, hogy Európába mennek? Miért nem a jóval közelebbi hittestvérekhez?

Lehet, hogy én képzetlen vagyok, de akkor sem foglak sértegetni és minősítgetni téged :)
pelekas 2015.09.01 08:29:37
@olias: Talán nem retteg, de lenézi azokat a magyarokat, akik fenntartásokkal vannak a menekültek felé.
Egy olvasónk lőtte az alábbi képeket a hétvégi belga nagydíj közvetítése alatt, amihez valamiért bekapcsolta a feliratot is a digitévés médiaboxon, és ezért nem győzzük áldani, mert ilyen vicces dolgot elképzelni sem tudtunk eddig.   ..
pelekas 2015.08.25 12:52:36
@sixx: (ki nem szarja le) Én nem, én jól szórakozom.... Ne lepődj meg azon, hogy amit te teszel másokkal, azt mások is teszik veled...
pelekas 2015.08.25 12:56:48
@sixx: Csak arra van időd, hogy a blogodban kivulgarizáld magad... no comment...
pelekas 2015.08.25 13:29:12
@sixx: Örülök, hogy tetszik :)
Miután az Index ellen indított pereiket rendre elveszítik, és többet ártanak maguknak, mint használnak a hisztivel (hiszen Papp hírhamisító Dániel programigazgatót nem hívnánk állandóan Papp hírhamisító Dánielnak, ha nem perelt volna miatt az MTVA, de a köztévét sem…..
pelekas 2015.06.30 14:49:43
@Darth Revan: 2009-ben Juszt hogy lehetett ellenzéki újságíró? Legalább a látszatra figyeljetek!
pelekas 2015.07.01 07:25:24
@turista a saját országában: Ez is egy magyarázat.... muszáj minden mögött azt a gonosz fideszt látni. De ez szerintem már paranoia.
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
Negyedik alkalommal indult el a köztévé eurovíziós dalversenye, aminek a győztese később Magyarországot képviselheti a bécsi eseményen. Számos változást eszközöltek a műsorstruktúrában, ezzel a köztévé pont azoknak a kertévéknek a nyomába eredt, amit kormány szinten…..
A KARD Nő a baj 2014.11.05 06:30:00
Magyarország lányai folyamatosan átesnek a vak komondoron – erre próbálják felhívni a figyelmet egyre durvább és durvább adatok itthonról és a világból. Ezzel a fiúk is szívnak. Sokszor mondjuk, hogy nem vagyunk normálisak, de a nők társadalmi helyzetét és férfiakhoz…..
pelekas 2014.11.06 12:43:36
A cikkel az a bajom, hogy a valóban létező problémát az összemosásaival, általánosításaival, minősítgetéseivel, bulvár szófordulataival, tényeket nélkülöző önigazoló kijelentéseivel súlytalanná teszi.
És ezzel nagyon nagy hibát követ el: Komolytalanná teszi az egészet.
Gyakorlatilag feladja a labdát a vitapartnereknek... Az is lehet, hogy tudatosan teszi, mert a primitívebb hozzászólók hülyeségeivel önigazolást nyerhet az vezérgondolat, ami önmagában nem igaz.
A férfi nem egyforma a nővel. Nem ugyanolyan a testfelépítésünk, a két agyfélteke közötti kapcsolat is eltér a férfi és a nő között, és ahogy az sokszor elhangzott, az utód kihordására sem képesek csak a nők. Ezek a valóságos különbségek valamilyen módon determinálják mindenféle diszkrimináció nélkül a társadalomban betöltött szerepeket. Ez régen markánsabb volt, de ma sem lehet figyelmen kívül hagyni. Mindamellett ezek a szerepek nincsenek bebetonozva, de ad valami tendenciát. Önmagában ezt ördögtől valónak tekinteni és ez ellen küzdeni ökörség. Ez nem hasonlítható össze a bőrszín alapján történő diszkriminációval, ennek alapja biológiai.
Persze ezen túl léteznek súlyos diszkriminációk a nőkkel szemben, pld, hogy sok esetben ugyanazért a munkáért kevesebb bért kapnak, a családon belüli erőszak is jobban terheli őket, és a nemi erőszaknak is ők nagyobb mértékben az áldozatai. Ez ellen én is, férfiként megteszek mindent. És azt mondom, hogy mivel ezek gyakrabban előforduló atrocitások, még törvényi szinten is meg lehet különböztetni a nőket (pozitív értelemben) a férfiaktól. Ettől a férfiak nem lesznek kevesebbek.
Ezt szerintem a társadalom nagy része támogatja nemi hovatartozástól függetlenül.
De az nem normális, hogy a meglévő valóságos különbségeket nem vesszük figyelembe. Soha nem lesz annyi női vájár, mint férfi, de vsz. soha nem lesz annyi férfi tanító, mint nő. És ez önmagában nem baj. Az lenne a baj, ha nő egyáltalán nem lehetne vájár, pedig nagyon akarja... de a biológiai különbségek alapján nem is akarnak nagyon vájárok lenni...
Tehát ha a valós meglévő különbségek ellen küzdünk, akkor ez tényleg olyan paródiává válik, mint a korábban idézett Júdea Népe Frontjának vitája az egyenjogúságról a Brian életéből.
pelekas 2014.11.06 15:04:03
@Szakura: Lehet, hogy a tanítós példa pont nem jó, legyen a bába vagy a dúla helyette... :)
pelekas 2014.11.07 08:38:47
@Sadist: Igen, megerőltető gondolkodni...
Nem olyan régen olvastam statisztikáról, ahol pont ez a különbségtétel volt kiemelve. És ezeknek jobban hiszek, mint neked, aki csak azt tudtad eddig megfogalmazni, hogy hülye vagyok...
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
pelekas 2014.08.07 11:38:29
@Peterpapo: Köszönöm az intelligens hozzászólásod.
Az országban számos színész van, akinek a halála még az újsághírig sem jut el....
pelekas 2014.08.07 11:54:19
@Peterpapo: Kérlek emeld ki azt a részt, ahol kiderül intelligenciámmal baj van... A trágár kifejezések használata és a sematizálás azért sokat elárul rólad... H
pelekas 2014.08.07 12:50:45
@Peterpapo: Ez minden csak nem érv. Azért mert nem tartom tragikusnak, hogy nem hír minden médiában Bajor halála? Nem a halálát nem tartom tragikusnak, hanem azt, ahogy nem lett hír. És azért nem tartom annak, mert egyrészt ilyen országban élünk, ahol ez pártoktól függetlenül igaz, másrészt nem volt egy Sinkovits Imre vagy Bessenyei Ferenc.
Lehetett volna gyorsabb az m1, és megtehette volna, hogy beszerkeszti a hírek közé, nem lett volna ettől kisebb a nézettsége, de ez akkor sem tragikus.
A mai Blikk online egyik vezető anyaga, miszerint a korábban felmerült pletyka, mármint az, hogy Stohl Andrást az RTL egyik egykori arcát a TV2 szerette volna leigazolni, igaz, sőt, konkrét számokról is írnak a cikkben: tízmilliós gázsira mondott nemet a színész. Már ha igaz a…..
Fotelforradalmár A vég kezdete? 2014.04.07 07:27:50
Őszinte leszek: kibaszott nehéz bármi is írni agy a választások másnapjának reggelén. Pedig nem történt semmi meglepő, igazából a papírforma érvényesült. De átélni azt, amibe eddig csak belegondolt az ember, egészen más tapasztalat. Forrás: választás.hu A helyzet azért vicces, mert relatíve…..
Nyilvános bocsánatkérésre és egymillió forintos nem vagyoni kártérítésre ítélte nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék Stohl Andrást, és könyvének szerzőjét, Szalai Vivient, adta hírül az MTI. Azért perelte be őket a Budapesti Fegyház és Börtön, mert a Magyar…..
pelekas 2014.04.04 18:15:58
@Huncutkukac: Azért 1988 óta nagyon sok minden megváltozott a börtönökben. Van Helsinki bizottság van CPT Európa tanácsi ellenőrzés stb stb... csak hogy a független ellenőrzőket említsem. Az akkori állomány nagyon nagy arányban már minimum nyugdíjas. A mostani őrök átlagéletkora eléggé lecsökkent...
    Tudta, hogy Szájer József, Járóka Lívia és Bokros Lajos egyetért azzal, hogy az Únió kötelezhesse a magyar államot arra, hogy lombikbébi kezelést adományozzon leszbikus hölgyek számára? És ők vajon tudják, mire nyomtak 'igen' gombot, amikor az Európai…..
pelekas 2014.02.10 21:53:37
@MikeBoy: Ne mondd, hogy nincs. Már most is lehomofóbozzák azokat, akik értékesebbnek tartják a heteroszexuális családi viszonyokat, és azokat is lassan, akik azt vallják a gender programmal ellentétben, hogy a választott nem egy erőltetett uniformizálás...
Friss történet, hogy valamilyen gender tudatos antihomofób tananyag olyan szerepjátékokat ajánl fiúknak, hogy játssza el, hogy megtetszik neki egy fiú, és képzelje el, hogy milyen módon tudja megszerezni magának...
Ha nem teszi, akkor homofób...
Ha ez a homofóbság, vállalom, ha csak ezért fasisztáznak le, ezt is vállalom.... igaz nem vagyok egyik sem, de ez a "liberális" szemléletű világ szeret címkézni... mert másképp képtelen gondolkodni...
Éppen ma 45 éve, Bauer Sándor autószerelő-tanuló az emberi jogok eltiprása és a kommunista önkény ellen való tiltakozása jeléül, Budapesten a Nemzeti  Múzeum kertjében önégetéssel öngyilkosságot követett el. MEGRÁZÓ KÉPEK ÉS FELVÉTELEK!..
pelekas 2014.01.21 08:04:35
@egy atlag: Kösz, hogy tiszteletben tartottad a kérést
:(
Dicséretes dolog, hogy Magyarországon díjazzák azokat a fiatal, sikeres vállalkozókat, akik a maguk területén kiemelkedő teljesítményt érnek el, és ezáltal példát statuálhatnak eljövendő fiatal vállalkozók számára, hogy miszerint így kell ezt csinálni gyerekek. Azt már…..
pelekas 2014.01.19 19:24:56
@martineden: Látom, a rasszizmuson kívül másra nem vagy képes... Maximum érv, minimum értelem a védjegyed lehetne....
pelekas 2014.01.20 05:27:27
@martineden: Ez a hozzászólás téged minősít... Csak abban reménykedem, hogy a frusztráltságod itt ezzel a viselkedéssel levezetted, és nem a családodon fogod...
Egy ékszerekkel foglalkozó honlap felmérést készített 1812 nő körében, hogy milyen stílusú, anyagú eljegyzési gyűrűk tetszenek nekik, illetve milyen gyűrűt kaptak annak idején. A megkérdezettek jelenleg vagy elváltak, vagy különélnek korábbi párjuktól. Végül kijött az a…..
A Zugügyvéd az egyik bíróságon fedezte fel ezt a csemegét, már a címe is ütős: Tárgyalótermi viselkedési tájékoztató. Minden tárgyalóterem ajtajára kiragasztották ezt a plakátot. A tájékoztató szerint a jelenlévők öltözködése a tárgyalás méltóságához is…..
pelekas 2013.11.28 17:05:39
@Köves D. Gábor: Hálás vagyok, hogy próbálkozol... de félek értelmetlen. Ilyen blogok nem azért születnek, mert valaki valami rosszat észrevesz, hanem azért, mert kattintást akar, azt pedig csak fikázással éri el. Ha valamit kigúnyol, akkor arra reagálni fognak, és a reakcióra is. Minél idiótább, annál jobban.
Egy pár év, és az ember annyira érzéketlenné válik, hogy ez is hatástalan lesz. Kíváncsian várom, hogy akkor mire váltanak...
Orbán Ráhelnek, értsd Orbán Viktor lányának lenni nem egy hálás feladat, állapot, eleve elrendelés. Bizonyára emlékszik a Nyájas Olvasó - nem volt olyan régen - milyen volt az, amikor apuci médiaeseményt kreált legnagyobb lánya esküvőjéből, és egy fél, de leginkább egy…..
pelekas 2013.11.02 12:30:56
@GeoCracker: Az elbénázás szó rossz, pontosabban jó, csak nem Orbán bénázott, hanem te.
Segítek:
Evangélikus egyház -> Lutheránusok -> Luther -> Wittenberg -> Reformáció -> 1517 október 31
mek.oszk.hu/00200/00203/00203.htm

Az érdemi kritikához ismeret és intelligencia is szükségeltetik.
pelekas 2013.11.02 13:52:38
@GeoCracker: A halloweenezésed után ez már csak vergődés.
A keresztény felekezetek állami feladatokat látnak el az oktatás szeretetszolgálat, kórházak fenntartása kapcsán. Ez a pénz ide fog menni. Ha a hír is érdekelt volna, nem csak az ismerethiányos fröcsögés, akkor ezt is megtudtad volna.
Azon lehet vitázni, hogy kell-e állami szerepet vállalnia az egyháznak vagy sem. De mivel ez a helyzet már adott, ezért nem bűn, ha az állam kiveszi a részét ebből anyagilag is. És hogy ezt pont a reformáció ünnepén teszi az evangélikusoknál, ez egy elég szép gesztus az állam részéről.
A halloween-es történetet pedig nem erőltetném, megteszi ezt a reklámipar, mert ezzel is képes újabb ösztönzést adni az értelmetlen vásárlásoknak, dettó, mint a Valentin nap. De ez már más történet.
pelekas 2013.11.02 17:24:52
@GeoCracker: Az állam feladata mérlegelni, hogy mit tart fontosnak. Neked nem jön be, hogy iskola kapjon ebből sportlétesítményt, szociális otthon, iskola épületfelújítást... ahol egyébként nem csak keresztény családok hozzátartozóit szolgálják ki, sőt....
A fejpénz sehol sem elég az épületek felújítására, beruházásokra. Azt az állam, önkormányzat tette, teszi meg, esetleg eu-s pénzből vagy saját keretből. Gondolom igazságtalannak tartod te is, hogy pld a reformátusok fizessék annak a kórháznak a felújítását, ami országos ellátó (ateista, deista, katolikus stb betegeket is ellátják, mert ez a feladatuk) intézmény, sőt egyedülálló bizonyos területeken az országban...
Mondom, lehet vitázni azon, hogy jó ez így vagy sem, de a helyzet adott...
Az az ötmilliárd nem herdálás, mert országos közfeladat-ellátás színvonalát emeli, akár hívő, akár nem, aki igénybe veszi.
És szerintem a halottak napja és a mindenszentek napja miatt tűzte ki akkor Luther a tételeit, mert az egyik, amin felháborodott, az a purgatóriumból való kivásárlásának biznisze volt, a búcsúcédulák. A mindenszentek pedig erről szól.
Ferenc pápa egyértelművé tette, hogy a nők pappá szentelésének lehetősége előtt az ajtó bezárult: egy nőnek lehetősége van szerzetesi közösségben élnie, de pap nem lehet, mert az hagyományosan férfifeladat az egyházban. Az ősegyházban nők lehettek szerpapok, vagyis…..
pelekas 2013.09.30 12:04:33
@tisztapista: Ha megtapossa valaki édesanyád fényképét, az sem jelent semmit? A jelkép szó jelentése mond valamit neked?
A Pfeiffer Consulting úgy érezte, az iOS7 megjelenése remek alkalom, hogy újraértékeljük a mobil piacot és annak szereplőit. Ennek örömére egymásnak eresztették az Androidot, a Blackberry 10-et, az iOS 6-ost és 7-est, valamint a Windows Phone 8-ast egy kis fej-fej (vagy inkább…..
pelekas 2013.09.27 07:57:02
@pushalias: Ez egy elég béna csúsztatás. A Ferrari az árkategóriája miatt nem fogy annyira mint a Dacia, ellenben a winmo olcsóbb, mint a szifon, és még sem fogy annyira... Na erre varrjál gombot...
pelekas 2013.09.27 08:53:23
@pushalias: Nem én vagyok demagóg, én épp a demagógiára világítottam rá.
Egyébként a galaxy ace olcsó telefon, azért fogy, nem a minősége miatt.
A winmo is olcsó telefon, még sem fogy... azért ez elgondolkodtató.
Félreértés ne essék, örülnék, ha lenne több alternatíva a mobil piacon, ami versenyhelyzetet teremtene, és azt is tudom, hogy a winmo nagy hátrányból indul...