Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benji.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Máig emlékszem megtérésem idejének első boldog napjaira. „Jézus az enyém!”- ez a gondolat egészen betöltötte agyamat, szívemet, teljesen átitatott. Bújtam a Bibliát, aludni sem nagyon bírtam, mindent tudni akartam Megváltóm csodálatos személyéről hirtelen. Úgy…..
Benji. 2008.10.20 17:18:18
A "mentalaid" oldalt én nem linkeltem sehova, ráklikkeltem,
eléggé nyomasztó... nem ajánlom senkinek, hacsak nem kell idegi alapon táppénz. :-)

Lépjél túl a démon témán. Bennem is voltak...
Ugyanis egyszerre voltam katolikus, buddhista, ufóhívő, tenyér és kártyajós, pornófüggő,okkultista (Alister Crowley mágiája),
elixírkészítő és gyógykő felhasználó, számmisztikus...stb

Ez oda vezetett,hogy 20 évesen olyan mély depresszióm volt, hogy 20 méter gyaloglás után le kellett ülnöm, csak VÓTAM, ahogy szokták mondani, nem akartam dolgozni, csak gazdag lenni, állandóan a pornón járt az agyam, gyűlöltem az embereket, átkoztam őket.. és még sorolhatnám, de a mai fiatalok ezt kapásból ÜBERELIK.

Ez volt talán a korai emo :-))

Aztán egy északa "megjöttek" akiket hívtam. Ezt nem részletezem, mert túl misztikus, elég annyi,hogy reggelre csak a karmolások nyomai őrizték a látogatás tényét, és AKKOR elhatároztam /mint te/, hogy majd a vallást megerősítve megszabadulok...
PERSZE BIBLIÁT azt nem olvastam. Minek, gondoltam, úgyis szellemben dől el minden.

Egy héten 4-5 MISÉN vettem részt, beszereztem rózsafűzért, katolikus könyveket, és egy HOLOGRAM-os Jézus képet :-).
DE NEM HASZNÁLT.
A templomban térden csúsztam egy böszme nagy feszület előtt, rendszeresen gyóntam, és áldoztam.
SEMMI, sőt rosszabb lett. Még több pornóra volt szükségem.

Aztán egy nap mise előtt fél órával, mikor ott imádkoztam a templomban, a helyi pap odajött, és megdícsért buzgalmamért. Vártam,hogy szól-e hozzám valami NAGY-ot,
ám csak ennyit : JÁRJ CSAK TOVÁBBRA IS MISÉRE...

Na bumm !!! Anyád, az a rózsakertes !!

Összeomlottam, és feladtam.. meg akartam murdelni.
És akkoriban ment a TV-ben az M1-en a Hit köz napok című műsor, amelyen egy Németh Sándor nevű ember azt mondta :
Isten szeret. Mert Isten szeretet.

Ez szíven ütött, sírtam... egy addig nem érzett kedves szellemi jelenlét töltötte be a szobát.

És utána el kezdtem Bibliát olvasni, a Jób könyvét. Azon is sírtam.
Aztán visszamentem a templomba megtérni. A gyóntatófülkébe, ahogy kell :-). Jó volt, de nem az igazi.
Próbálkoztam az evangélikusoknál is. Üres volt.
Aztán egy álmot láttam egy könyvesboltról, ahová hamarosan el is jutottam..ott egy fiatalember hirdette nekem a názáreti Jézust. Majd csatlakoztam egy kis pünkösdi gyülekezethez, ahol megtértem, bemerítettek vízbe,és még nyelveken is elkezdtem szólni...Azóta sajnos az a közösség feloszlott, a tagok más közösségeket kerestek. De az igazság NEM FELEKEZETFÜGGŐ !! Ezt megtanultam !
A Biblia igazság ! Jézus igazság ! A Szent Lélek valóság !

Úgyhogy légyszives olvasd el az újszövetséget, állj hozzá kérlek kereső szívvel, és az Úr megjutalmaz.

"Hit által vitetett fel Énokh, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az Isten felvitte őt. Mert felvitetése előtt bizonyságot nyert a felől, hogy kedves volt Istennek.
Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik." (Zsidókhoz írt levél 11.fejezet)

Shalom ! És békesség ! (Mert Magyar vagyok.)

Benji. 2008.10.21 07:49:51
A dilemmáról pedig :

Mégegyszer visszautalnék a samariai asszonnyal való beszélgetésére Jézusnak. Ez azért is fontos,mert a vallási irányzatok teológiáját firtatta a nő, és Jézus ott meghatározta az IGAZI IMÁDÁST. Ez fontos, ugyanis MA is probléma ennek a megvalósítása,pedig Jézus egyszerűen beszélt róla.

"Monda néki Jézus: Menj el, hívd a férjedet, és jőjj ide!
Felele az asszony és monda: Nincs férjem. Monda néki Jézus: Jól mondád, hogy: Nincs férjem;
Mert öt férjed volt, és a mostani nem férjed: ezt igazán mondtad.
Monda néki az asszony: Uram, látom, hogy te próféta vagy.
A mi atyáink ezen a hegyen imádkoztak; és ti azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a hely, a hol imádkozni kell.
Monda néki Jézus: Asszony, hidd el nékem, hogy eljő az óra, a mikor sem nem ezen a hegyen, sem nem Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.
Ti azt imádjátok, a mit nem ismertek; MI azt imádjuk, amit ISMERÜNK : mert az idvesség a zsidók (-tól) közül támadt.
De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók SZELLEMBEN, ÉS IGAZSÁGBAN imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
Az Isten szellem: és a kik őt imádják, szükség (δεῖ-kell), hogy szellemben és igazságban imádják."
(János Evangéliuma 4. fejezet)

A kereszténységen belül is megtalálhatóak ezek az irányzatok, vannak akik csak SZELLEMBEN akarják imádni az Istent. Ők aztán vallásos megcsalattatásba esnek at IGÉT hanyagolva. Most volt pl.: LAKELAND :
www.youtube.com/watch?v=9aWpTvcM74U

Ők CSAK a Szellem erejével akarták(-ják) megtéríteni a világot, "prófétálták" is,hogy a TŰZ (itt a Szent Szellem tüzére gondoltak), majd megtérít mindenkit....csak összejöveteleket kell rendezni, ahol SZELLEMBEN kell imádni. Az prédikációk inkább misztikus elemeket, szubjektív benyomásokat, és élménybeszámolókat tartalmaznak. Konkrétan ennek a vége az lett, hogy a tetovált prédikátor Todd Bentley-tő (aki pl.: többször részeg volt alkoholtól szolgálat közben), különköltözött a felesége,mert becsajozott. Egyébként a tetoválásai is nagyon gázosak !

A másik csak az írás. Csak az igazság. Ez inkább a tradicionális protestans egyházak jellegzetessége. Lehet is látni,hogy hideg,rideg. élettelen...
Itt erkölcsösebb hívők vannak, bibliai normák szerint próbálnak élni életvitel szerűen, ami helyes, ám a Szent Szellem személyének fújása egyszerűen hiányzik onnan és ezért olyanok,mint a kiszáradt tómeder.

Ez igaz a Judaizmusra is. A fennti idézetben kiemeltem azt is,hogy "ISMERÜNK". Jézus itt szerintem arra utalt, hogy a zsidóságban volt meg akkor az az ismeret, amely az IGAZSÁG Istenről. Csak annyira tanrendszer és templomimádók lettek, hogy pusztán az ismeret által NEM ismerték fel Jézusban a Messiást, mivel a Szent Szellemnek ellene álltak, pedig meg volt írva róla minden. Itt van az amire utaltál. Ott volt az orruk előtt a MEGVÁLTÓ, akiről tudták az írásokból,hogy közülük fog származni, hogy az egész világot megmentse, mégsem ismerték fel,mikor SZEMÉLYKÉNT ott volt, mert a TAN-t, a BETŰ-t imádták.

atv.hu/videotar/2008_okt_koves_slomo__hogyan_kell_ertelmezni_az_irast_.html