Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eduba62

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha felkeltette az érdeklődését a fenti galérie, esetleg ez a poszt, vagy akár ez a hogyvolt, akkor tessék, itt a magyar szociótrash, a Pumpedék első két része, még csak tévé sem kell hozzá. Nem egészen egy óra a két rész, jó szórakozást hozzá!..
eduba62 2017.03.21 12:55:32
@Egyallampolgar: Nem mond semmit a magyar valóságról, mert EZ maga a magyar valóság ...
Szerintem nézhető lesz, Gábor egy érdekes jelenség és esetenként tud mondatokban fogalmazni.
A KARD Buli riadó idején? 2013.03.17 23:05:15
Annak idején, 1986 kora nyarán a kaposvári lövészhadosztály parancsnokhelyettese meglátogatta alakulatunkat, a lenti gépesített lövészezredet és a velünk együtt települt önálló felderítőzászlóaljat. A látogatás egy pontján, úgy délután negyed hét tájban a magas vendég…..
2011. május 18-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is részt vett az országos katasztrófavédelmi próbariasztás lebonyolításában. A gyakorlat során a katasztrófavédelem közleményeit ("Középföldén óriási árvíz van") a közreműködő médiumok…..
eduba62 2013.03.17 18:28:44
"A Meteorológiai szolgálat 13-án 16.30-kor már jelezte, hogy viharos szél, havazás lesz, ezt 14-én délelőtt megismételték, az Országos Katasztrófavédelem emiatt figyelmeztetést adott ki. „Egyértelmű, hogy 14.-én 14.30-kor a rendőrség lezárta az érintett utakat, 14.54-kor katasztrófahelyzet lépett életbe” – mondta Pintér. "
hvg.hu/itthon/20130317_Pinter_Bakondi_katasztrofa?FullComment=true#comments

Mikor hazudott P.S.?
1./ Tegnap amikor azt mondta, hogy nem volt katasztrófahelyzet elrendelve, mert a vihar nem érintette az egész országot.
2./ Vagy most.

Vagy egyszerűen átvették a jogalkotásból a nevükhöz kötődő "visszamenőleges hatályú" elrendelést?

Fidesz újbeszél :-(
Szívesen cifráznám, volna is mivel. De a technikai részletek és az élet a futóműállítás után egyelőre ráér. Az első próbaút videója, az viszont nem várhat. Íme, a csecsemő hangyász első ügyetlen, óvatos lépései a nagyvilágban. Köszönet Tóth Zolinak és Drága…..
eduba62 2012.12.18 17:37:28
@reszeg tengeresz: troll-lolo :-(
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
Tisztelt Állampolgár! Most, hogy a szavazati jogot előzetes regisztrációhoz kötjük, joggal merülhet fel Önben, hogy más alapvető jogok gyakorlását is hasonló módon megkönnyítsük, kiszélesítsük. Kedves polgártárs, ezúttal azt kérnénk, hogy az alábbi témákban ossza meg…..
Palotaforradalom van Tündérországban! Az Állami Számvevőszék gyakorlatilag kettéhugyozta a költségvetést, mint részeg mikulás a hóangyalt. Igen, ez az az Állami Számvevőszék, amelynek élére Domokos László egykori fideszes honatyát nevezte ki a Nemzeti Együttműködés…..
eduba62 2012.06.23 10:54:31
@rodeo36: "...emléxel Phil Kilby-re? "

Én Kim Philby-re emlékszem, de lehet tévedek :-)

en.wikipedia.org/wiki/Kim_Philby
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Kedves MHT,   Nemrégiben kaptam kézhez a Nemzeti Konzultáció aktuális kérdőívét, mely most tényleges aktualitást hordoz a számomra, mivel egyebek mellett a…..
eduba62 2012.06.13 10:25:38
eduba62 2012.06.13 11:04:32
@Circus: a modorosság szikrája sincs benne :-)

"Nemrégiben kaptam kézhez a Nemzeti Konzultáció aktuális kérdőívét, mely most tényleges aktualitást hordoz a számomra, mivel egyebek mellett a munkahelyteremtést veszi górcső alá. Szép, míves kezdeményezés. Amíg papíron van és olvasom a nemes szándékot, mely vezérli ezt a cselekedetet, teljes mellszélességgel mellette tudok állni."

Hát ja :-)
eduba62 2012.06.13 11:58:13
@tiboldi.blogol.hu: ezzel a hozzászólással vált igazán érthetővé a poszt :-)

"Szerénység! Szerénység Virág elvtárs! Ne tömjénezze magát!"

Ez jutott eszembe róla, és ezt akár "jótanácsnak" is veheted :-)
Itt van nekünk Menczer Erzsébet, fideszes képviselő, Óbuda reménysugara. Menczer a Kulturális és sajtóbizottság tagja, az ő neve alatt került megszavazásra a médiatörvény módosítása, ami érinti a folyamatban lévő Médiatanács-Klubrádió meccset, bár Karácsony Gergő szerint…..
Na jó, ez most már tényleg röhejes. A sárgacsekk-adó még nem lesz elég, hogy a költségvetési lyukat befoltozza, a gazdasági minisztérium ezért azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg. Matolcsy tárcája…..
A Stop.hu megszerezte a Millások NAV-os jegyzőkönyvét, igaz, sikerült teljesen olvashatatlan formában közzétenniük. Tegnapi hír, hogy a NAV beidézte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom két szervezőjét adóellenőrzésre, de a NAV-ot inkább az adományozó személyek…..
eduba62 2012.03.02 17:01:53
@hümhüm: Úgy látom Te egy kicsit jobban rálátsz a dolgokra, akkor meg tudnád válaszolni a fenti kérdésemet?

Hogyan kapcsolódik a 2006-2010 adóévekhez az alany 2011-ben végzett tevékenysége, különös tekintettel a tüntetések szervezésére?

Köszi.
eduba62 2012.03.02 21:48:43
@qwertzu: A "gazdagoktól" idáig 36%-ot vagy mennyit vettek el, mert azzal a kulccsal adóztak. Most kevesebb, mint a felét veszik el, 16%-ot.

A "nemgazdagok" idáig nem adóztak egy bizonyos határig, most tőlük is 16%-ot vonnak el.

Szóval kinek adnak, és kitől vesznek el?

Ez nem nézőpont kérdése, ezek tények!
eduba62 2012.03.03 10:51:05
@qwertzu: "Senkinek nem adnak semmit" Jó legyen így!

Akkor légyszi azt magyarázd meg honnan lett pl. a házelnök úrnak félmillióval magasabb a fizetése az egykulcsos adó bevezetése óta? Illetve sokaknak honnan lett 3-5-10 ezer forinttal kevesebb a fizetése, amit kompenzálni kelle(ne)tt?

Én ezt értem a tények alatt! Nem pedig azt a szómágiát, amit te csinálsz :-) (nem adnak, nem utalnak stb.)

Dr. Kövér László +500000,-Ft/hó
Kovács József -8000,-Ft/hó
költségvetés -500 milliárd Ft/év
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
eduba62 2011.11.25 16:54:34
@objekt: Hát ezt így most hogy?
Bántott valaki?
Hogyan jön ide a három helyen eltört láb?
Varánusz Más pöcsével 2011.06.21 06:07:00
"Asztalra pohár, tányérba étel,Zabáld ki magadból azt, amit érzel.Utolsó sansz volt, ezt mindenki tudja,Sose volt még ennyire durva.Mintha csak egy szekrénybe zártak volna,Ahol apró kis üvegekFinom kis mérgekkel a begyükbenCsak arra várnak, hogy téged tönkre tegyenek."A…..
eduba62 2011.06.21 23:03:47
@KG2000: Ha a rokonod mondta, akkor az valóban úgy is van!

Az én rokonom meg azt mondta, hogy látott már olyan rendőrt, aki 28 évesen ment nyugdíjba és 350 ezer forint volt a nyugdíja!

Én nyertem :-)
Némiképp szakítva a blog stílusával most egy idézet következik egy tegnapi indexes cikkből, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja:Nem 21. századi technológiávalOrbán Viktor a következő évről azt mondta: a gazdasági fordulat megtörtént, ezután iparfejlesztési,…..
Tegnap tárgyalóasztalhoz ült Pintér Sándor belügyminiszter és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nemrég megalakult sztrájkbizottsága, az tárgyalás után pedig szakértői egyeztetés kezdődött. Hogy pontosan miről egyeztettek, arról nem nyilatkoztak ... nem véletlenül.…..
eduba62 2011.05.19 19:32:11
A témához, mint érintett, szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni.

Az illetékes vezető a hivatásos szolgálati jogviszonyomat felmentéssel megszüntette (kirúgott), mert nem tudott a részemre a végzettségemnek, képzettségemnek megfelelő szolgálati beosztást adni, egy soros átszervezés (létszámcsökkentés) után. Figyelemmel a hatályos törvényekre, mivel ekkor már 31 év szolgálati viszonnyal rendelkeztem, nem végkielégítést fizetett, hanem nyugállományba helyezett.

Jelenleg tehát semmi közöm a rendőrséghez, velük már nem állok jogviszonyban,egy vagyok a többi korengedményes, korkedvezményes nyugdíjas közül (akikre az alkotmány-módosító javaslat kivétel nélkül vonatkozik!)

A fentiek alapján nehezen tudom elképzelni, hogy a PS nekem bármiféle utasítást, parancsot stb. adhatna. A posztban említett "visszarendelés" intézményét a hatályos HSZT nem ismeri, illetve ha ismerné sem vonatkozna rám, mert már nem vagyok ennek a törvénynek az "alanya".
Tudomásom szerint egy jogviszony létrejöttéhez két félre van szükség (még a mai napig). :-)

Ami jelenleg folyik az egyszerűen "kápó" toborzás a "munkaszolgálatosok" mellé, és okosan először azok közül próbálnak válogatni, akiknek az előképzettségük okán lehet ilyen irányú tapasztalatuk :-) A későbbiekben már az álláskereső portálokon is hírdetni fogják ezt a lehetőséget :-)

A "munkaszolgálatosok" nagy részét pedig az alkotmány-módosítás hatálya alá tartozó többi korengedményes, korkedvezményes, felülvizsgált rokkant adja majd!

Tehát senkinek se legyenek illúziói! Kapára fel! :-)

Egyetlen dolog ami miatt igazából nem izgulok, mint érintett az az, hogy a harmincéves szolgálat alatt sikerült kiismernem azokat, akik most a közmunka-program szervezésével foglalkoznak (volt határőr országos parancsnok), és bizton állíthatom, hogy ezt is sikeresen elbasszák majd, mint mindent eddigi életükben :-)

Nyugodtan alhatok, mert a dilletánsok abszolút nem gondolták végig ezt az egészet, mármint jogilag (ha ez még mond nekik valamit)
eduba62 2011.05.19 19:48:17
@Virág et.: Teljesen egyértelmű, hogy csak a nemzetközi bíróságon dől el majd az ügy.

De gondoljuk végig, hogy ha csak 10000 per indul és kamatostul kell majd fizetni + perköltség, az mekkora összeg lesz!

Tudtommal az a hivatalos személy, aki hivatali hatalmával egyébként visszaélve kárt okoz, bűncselekményt követ el.
Hivatalos személy az országgyűlési képviselő is!
Hivatali hatalmával egyébként visszaél, ha tudatosan "jogellenes" törvényeket fogad el (melyek jogellenességét a nemzetközi bíróság megállapítja)

Szar idők jönnek majd :-)

(az aktív kollégák is átgondolhatnák ezt a témát, mivel a hivatali visszaélés hivatalból üldözendő cselekmény)
Trükk vagy bénázás? Ha a 29 pontos akciótervből ez lett, vajon Matolcsyék mennyire lesznek képesek a sokkal keményebb megszorításokat tartalmazó Széll Kálmán-terv végrehajtására? (Fotó: Index) Az [origo] értesülései szerint az államháztartás hiánya 2010-re a tervezett…..
eduba62 2011.03.19 12:58:34
@WinterMute: Ez jobb, mint a Ludas Matyi! :-))
Folytasd!
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
eduba62 2011.03.16 16:34:55
@malacz69 eurofanyalgó:
Szerintem azt, hogy sok a munkanélküli, akik ettől várják a megváltást.
Egyszerűen szeretnének a "jó" listára felkerülni :-)
Matolcsy csúcsformában! Most már biztos vagyok benne, hogy másodállásban a Hírcsárdánál nyomja. "A Fundamenta Lakásvásárt kísérő konferencián miniszter arra biztatta a jelenlévőket, hogy most vásároljanak lakást, mivel három év múlva ezt már nem a jelenlegi nyomott…..
eduba62 2011.03.05 11:01:43
@simonmondja.: Jó a felvetés a cukorgyárakról...

csak sajnos éppen az ellenkezője történt!

Az EU sikeres közreműködésével éppen az elmúlt években számolták fel a cukorgyárakat nálunk.
Szüleim Szerencsen élnek, a cukorgyárat egy év alatt a földdel tették egyenlővé.

Először megfizették a cukorrépa termelőket, hogy hagyják parlagon a földjeiket, több pénzt kaptak azért, hogy ne csináljanak semmit, mint amit a répáért kaptak volna.

Utána fizettek azért, hogy a gyárat bezárják, de úgy, hogy ott a termelést vissza se lehessen állítani, az egészet legyalulták, most egy emlékpark van a helyén.

Emlékeztetőül: mennyibe is kerül most egy kiló cukor?
eduba62 2011.03.05 12:26:52
@simonmondja.: Gondolj bele, ha mi is megtermelhetnénk a saját cukrunkat, ki venné meg az ő drága cukrukat?

Ezért nem támogatják!

Amíg működött a cukorgyár, nem csak az ott dolgozóknak adott munkát, hanem a környék gazdáinak is akik megtermelték a cukorrépát, a fuvarosoknak, akik elszállították a gyárba.

De a zemberek csak az orrukig láttak akkor, amikor megszédültek a beígért euró ezrektől, hogy ne termeljenek cukorrépát.
Mára a kapott pénz is, és a munka is elfogyott!
Reménykedtek egy időben a szalma-erőműben, de most talán az sem lesz a tokaji borvidék miatt.

Sakk-matt!
Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből: A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a szakszervezetek szerint összesen…..
eduba62 2011.03.02 09:08:23
A korengedményes nyugdíjak rendszere nem újkeletű, és ahogy fenntebb is írták nem egyedülálló kis hazánkban, hanem eléggé elterjedt gyakorlat a világon.
Konkrétan a rendőrök/katonák 25 év szolgálat utáni nyugdíjjogosultsága időben is elég messzire nyúlik vissza. (már a "kádárrendszer" előtt is létezett)

Azon kellene inkább elgondolkodni, hogy ezen lehetőséggel miért csak jellemzően az elmúlt 5-6 évtől kezdődően kezdtek el tömegesen "élni" az érintettek?
Korábban miért nem mentek el ennyien 25 év szolgálat után pl. a rendőrségtől nyugdíjba?

Csak nem a kontraszelekció elburjánzása, a politikamentesség teljes feladása, a vállalhatatlan "kompromisszumok" kényszere, a permanens átszervezések átgondolatlansága, a "Felfelé nyalj, lefelé taposs!" mentalitás térhódítása, illetve a szélkakas módjára változó jogszabályi környezet voltak elsősorban a pályaelhagyás fő mozgatói?

Ezeknek az embereknek a jelentős része hivatásának és nem szakmájának tekintette a munkáját és nem jókedvében vált meg tőle!

A két- három havonta változó szervezési állománytáblázatban, a korszerűsítés jegyében egyszerűen megszüntették a beosztását és másikat nem ajánlottak fel neki.

A folyamatos finanszírozási problémák miatt, mivel költségvetést csak csökentett létszámra kaptak a rendőri szervek, örömmel küldték nyugdíjba azt akit csak lehetett - egy gonddal kevesebb!

A jogszabályváltozások következtében egyre több feladatot "szerveztek ki" a rendőrségtől, lásd pl. személyi igazolvány, útlevél, gépjármű ügyintézés, idegenrendészeti ügyek egy része, igazságügyi szakértők stb. (ezen feladatokra persze külön- külön hatóságokat hoztak létre sokszoros látszámmal és költségvetéssel)

Összességében tehát nem csak felszínesen kellene vizsgálni ezt a kérdést, és így ítéletet mondani a "40 éves nyugdíjas rendőrök" felett.
eduba62 2011.03.02 10:28:08
@IV. (Parkoló) Béla:
Pontosan így van!

Akikről most ez a téma szól, azok minimum 25-30 évvel ezelőtt hoztak egy döntést (teljesen más társadalmi és jogszabályi környezetben), miszerint katonának, vagy rendőrnek stb. állnak.

Szerintetek akkor az motiválta őket, hogy milyen jó lesz majd 40-50 évesen, jó nyugdíjjal otthon ülni, és a habzó szájú kommentelők mocskolódásait olvasni?

Szerintem nem.
Az alábbi felvetést annyiban pontosítaná a Zugügyvéd, hogy ha lejárt a készülék kedvezményhez kapcsolt hűségidő, vagy a részletre vásárolt készülék árát az előfizető teljesen kifizette, akkor   a szolgáltató alappal követelheti-e meg  a kártyafüggőségét…..
hogyvolt VV4 - 4X47 2011.01.31 09:30:00
Kizárt dolog, hogy kétszer ugyanazt a hibát elkövessem, ezért már az összefoglaló kezdetekor tele a kád, kicsivel kevesebb habfürdővel, mint Jerzsiéknél, Balázs ma egész tűrhetően néz ki, ó, megnyugtató ez az állandóság az ébredezés pillanataival. Rögtön utána picsulás,…..
eduba62 2011.01.31 11:39:20
@tattila: Köszi!

Gratulálok neki innen is! :-)

De hogy ettől magasabb rendű lenne, vagy akárcsak egy plasztikcicát is le kellene néznie nem hiszem.

:-)
eduba62 2011.01.31 11:50:24
@Trollseprű 9: Nem a Béci válaszával volt a baj, hanem a magyarázkodással utána.

Egyébként pedig igazi árokásók, mert ők kezdték el meghatározni magukat valakikkel szemben. Ők a "hatok" :-)

A négyeken csak "rajtaszáradt" ez az elnevezés, ők nem határozták meg magukat senkivel szemben, őket csak a pia, cigi, buli, poén, barátság "tartotta", tartja össze.

Harcolni, levadászni a hatok szerettek volna (csak nem jött össze)

:-)
eduba62 2011.01.31 11:53:48
@babyloveyou: Ebben azért nagy szerepe van talán Bécinek is nem?

Ha nem beszélne zöldségeket, nem lenne mivel lejáratni.

:-)
A Zugügyvéd egy kolléga kérésére linkeli be a következő cikket szíves véleményezésre.Tisztelt Zugügyvéd, Szíves figyelmébe ajánlom az anyaorgánumának oldalán megjelent, a jogbiztonság és a törvénesség gyengítését célzó, hajmeresztő ötleteket kormányunk…..
eduba62 2007.10.06 11:45:08
"Egy készülőben lévő szabályozás a cikk szerint az autótulajdonosokat büntetné a szabályszegésekért, függetlenül attól, hogy ki vezette a gépjárművet. "

Szerintem itt a csúsztatás lényege!
A jelenlegi rendszerrel az a baj, hogy ha nem kerül sor a helyszínen pl. a gyorshajtó vagy tilos jelzésen áthaladó megállítására és adatainak tisztázására, akkor a hatóság felszólítására nyugodtan válaszolhatja azt, hogy "közvetlen hozzátartozóm...." és itt megállt a tudomány.
Azért KELL ezt válaszolnia, mert ha nem válaszol, akkor lehet kezdeményezni a gépjárműve forgalomból történő ideiglenes kitiltását az okmányirodánál.

A tervezet szerint akkor lépne be a tulajdonos v. üzembentartó "objektív felelőssége" ha nem segíti a hatóságot az elkövető személyének tisztázásában.
Tudom, hogy nem egy sikeres emberre vall mindig a "nyugati" országokra hivatkozni, de jó néhányban az "objektív felelősség" bevett gyakorlat.

Történt itt utalás korábban arra, hogy miért nem nyomozza ki a rendőrség, hogy ki az elkövető, ez lenne a dolga. Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy éves szinten az országban történik kb. 450.000 rendőrségi hatáskörbe tartozó szabálysértés, melynek 98%-a közlekedési szabálysértés. Ezt a "mennyiséget" kb. 300 embernek kell feldolgoznia országos szinten, mert hozzávetőlegesen ennyi szabálysértési előadó van. Ezek után annyit kérdeznék, hogy KI, MIVEL, MIKOR, HOGYAN végezzen még nyomozati munkát is?

A jogalkotó szándékát szerintem csak szándékosan lehet félreérteni, félreértelmezni és minden mást ide keverni (gyilkosságot, zsebkés kölcsönadást stb.) inkább megoldást kellene találni hangulatkeltés helyett!