Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kéremszépen

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Imádom a magasból szemlélni Budapestet. Muszáj néha kiszakadnunk a megszokott, mindennapi környezetünkből és kicsit felülről figyelni azt. Szó szerint. Ebben a jó időben pedig vétek otthon ülni. Elárulom Önöknek, hol szeretek a panorámában gyönyörködni, akár nappal, akár éjszaka. Szárnyaink…..
   A Menekülés a győzelembe (eredeti cím: Escape to Victory vagy Victory) történelmi sportfilmet 1980-ban forgatták Magyarországon. Az amerikai film világhírű színészekből és focistákból álló álomcsapatot hozott Budapestre. A második világháborús Párizsban és…..
kéremszépen 2013.04.02 13:31:09
@Bafana: Valóban nem. Ukrajnában állítólag több, mint 60 focimeccset rendeztek a megszállók a háború alatt, aminek a többségét az ukránok nyerték. Ha németekkel játszottak, akkor jellemzően románok, vagy magyarok vezették a meccset. A németek hangulatjavítónak szánták ezt a fajta szórakozást a helyi lakosságnak.

A kivégzett játékosokat sem a meccs miatt, hanem a komisszárparancs miatt ölték meg. A kommunistákat, különösen a belügyiseket likvidálták a németek. A játékosok között volt aki lebukott az NKVD-s igazolvánnyal, másokat pedig egy másik ukrán csapat játékosai nyomtak föl. (nacionalisták voltak)

Viszont a Start játékosok többsége túlélte a háborút.
A legnagyobb brit temető: a flandriai Tyne Cot-ban 12 ezer katona nyugszik, ebből nyolcezer ismeretlen. Kép forrása. Az első világháború hatalmas veszteségei minden hadviselő ország társadalmát sokként érték. Emiatt jelentkezett társadalmi igény a hadisírok gondozására.…..
GFG Blog Minden kiderült 2012.10.29 05:28:13
„váratlanul kiderült mi a feladata” (L. Simon László: Váratlanul kiderült)   Van az úgy, hogy egy hét alatt minden kiderül. A múlt héten kiderült, hogy milyen is az erős ember karikatúrája, vagyis milyen, mikor egy gyenge erős embert próbál meg játszani. Kiderült,…..
kéremszépen 2012.10.29 09:45:38
@jobbdemokrata: Szerintem igazándiból csak a "civil" mozgalmár szféra, meg az "ellenzéki" erők reakciói voltak érdekesek ebben az ügyben. Gyorsan beálltak a hazadobott ejtőernyős mögé. Az LMP (legalábbis egy része) még igyekszik a tojástáncot folytatni, de egyre inkább elszívják előlük a levegőt a "baloldali" véleményformálók.
Spartacus hogyvoltunk máris robog tovább, a megjelenés időrendjében soron következő 0. évaddal, ami egyfajta előzményként szolgál az első évadhoz. Spartacusunk ugyan itt még nincs, helyette azonban kapunk új és izgalmas szereplőket, illetve sok homályba merült titok fog…..
kéremszépen 2012.10.24 12:40:32
@L.A.: Szerintem ezzel kezdd! A többit utána ki is hagyhatod, azok már nem közelítik meg a színvonalat. :-)
hogyvolt Spartacus 1x9 - A szajha 2012.09.19 09:00:00
A mostani epizód aztán bővelkedni fog minden jóban, elég, ha csak a címre pillantunk, és ezzel az egy szóval még nem is lőttek le minden poént az alkotók, amit a mai rész tartogat számunkra, ezért most a szokásosnál kicsit hosszabb lesz a hogyvolt, több képpel. A reggeli…..
juharizsuzsanna Gigant a vízben 2012.09.16 16:30:18
Brutális méretű második világháborús német Messerschmittre talált egy búvár 61 méter mélyen a tengerben Szardínia partjainál. A gépet majd 70 éve lőtte le egy brit repülőgép.   Az 1942 és 1944 között használt Messerschmitt 323, az "Óriás", a legnagyobb  második…..
kéremszépen 2012.09.17 10:46:55
@伊姆雷: Nem kötözködésképpen, de az Ansaldo az tankette volt. :-)

Viszont tényleg van olyan fénykép, amin lánctalpas csapatszállító látszik a gépbe pakolva.
Egy Juszt László interjú alapján kezdtem el utánanézni az Alaptörvényben leírtaknak. Az a kijelentés adta az apropót, miszerint társadalombiztosítás, mint államilag garantált egészségügyi ellátás és nyugdíj, nem szerepel az alaptörvényben. Ennek egyik egyenesági…..
kéremszépen 2012.06.26 16:57:08
@Énvezettem?: Nézd, mindenkinek szabad és helyes is ezekkel a kérdésekkel foglalkozni. Nem is ezzel van a baj, inkább azzal, hogy a magyar nyilvánosságban olyan hazugságdzsungel honol, amin csak nagyon erős idegzetűek, hatalmas pengékkel tudják néha keresztülvágni magukat. A szereplők sokszor egészen arcátlanul élnek vissza azzal, hogy az átlagemberek bizonyos kérdésekben tájékozatlanok, vagy sokszor tévképzeteik vannak. Senki nem lehet mindenben "szakértő".

Az alkotmány elfogadásának módja megint más kérdés. Én csak erre a konkrét esetre tértem ki, mert másutt is találkoztam már Mihályinak ezzel az interjújával. (Ez nem annyira új már.)
kéremszépen 2012.06.26 17:06:45
@Énvezettem?: Az hazugság, hogy a jelenlegi alkotmány értelmében a jogosultak ne jutnának hozzá az ellátáshoz.

Az ún. szocialista típusú alkotmányok sajátja volt, hogy nagy előszeretettel deklaráltak, elsősorban gazdasági és szociális, alapjogokat. ("Mindenkinek joga van az egészséges környezethez, lakhatáshoz, munkához" stb.)

Ezek a túlzottan tág elvi deklarációk gyakran megvalósíthatatlanok, vagy az állami működés nagyon leszűkítve alkalmazza őket. Itt is egy jellegzetes példával állunk szemben. Téves, sőt rosszindulatú Mihályitól, hogy ezeket a deklarációkat "garanciaként" említi a műsorban.
kéremszépen 2012.06.26 17:37:07
@Énvezettem?: Erre nincsen mód, hiszen az ilyesmit más alapelvek tiltják.
Ez a szakasz gondolom azért került be a törvénybe, hogy például a gyerekek iskolába járatását kikényszerítsék. Vagy a lakóhely tisztán tartását.
Ötven nap múlva kezdődik az első kelet-európai közös rendezésű, lengyel-ukrán Európa-bajnokság. Az Euro2012 nyitómeccset Varsóban játsszák, a házigazda lengyelek a csoport leginkább verhetőnek tűnő csapata, Görögország ellen kezdenek. Az esélylatolgatásra persze még bőven…..
kéremszépen 2012.04.19 16:23:03
@kaamir: A Nemzeti Stadionba nem hiszem, hogy klubcsapatot költöztetnének, már csak azért sem valószínű, mivel a Legiának nemrég modernizálták a stadionját, ami közel 30 ezres. A Polonia szintén felújított, bár elég kicsi stadionja is képes kiszolgálni az igényeket. Persze az előfordulhat könnyedén, hogy rangadókat rendeznek majd benne igény szerint.
Akarja-e ön, hogy még legalább 20 évig (ismét) ne lehessen értelmes/érdemi társadalmi vitát folytatni a vízenergia hasznosításáról, szerepéről és - remélhetőleg - egyre fontosabb jövőbeli szerepéről? Nos, ha a válasza erre a kérdésre igen, akkor nincsen más dolga, mint…..
  Ott, ahol a Rajna kiömlik a Bodeni-tóból, megállni látszik az idő. A tóból folyóvá változó víz két partján svájci és német szőlőhegyek állnak őrt és néznek egymással farkasszemet. Mások már nem, hiszen itt is megszűnt a határ. A határ, ami lassan 350 éve teljes…..
Írországban vendégeskednek Weiss mester fiai. A római bravúr után, az Aviva Stadium gyepén, a mágus újabb varázslatra készül. A szlovák válogatott hat mérkőzés után 13 pontott gyűjtött, akárcsak az orosz és az ír nemzeti csapat. Egy idegenbeli győzelem nagyban javítaná…..
Gyorsan az elején tisztázzuk: új választási rendszert nem azért kell csinálni, mert ezt a Fidesz mindent megváltoztatni akaró úri kedve, vagy a hatalmát bebetonozni szándékozó érdeke így diktálja. A tudtommal minden párt által üdvözölt alacsonyabb parlamenti létszámhoz kell…..
kéremszépen 2011.07.16 13:41:27
@tothh: Szerintem érdemes a Karácsony-féle javaslatot tematizációs sikernek tekinteni. Tartalmi értelemben meglehetősen esélytelen az összefogással "ellenfülkeforradalmat" csinálni ez világos. Ráadásul nem térhetnének egyszerűen vissza a kiindulóponthoz, hanem meg is kellene egyeznie eme szentségtelen koalíciónak az új szabályokban, ami reménytelennek tűnik jelenleg.

Ezért célszerű ezt a javaslatot az LMP sikeresnek tűnő, a közéletet tematizáló, lépésének tekinteni. A három ellenzéki párt között nincs érdemi súlybéli eltérés, így akár az LMP is gondolhatja, hogy ő vezetné a Fidesz ellenes összefogást. Ennyi. Most három évig talán föl-fölmelegíthetik ezt a dolgot, s az egyszeri honpolgár velük kapcsolja össze a projektet. (Ha nem válik be, akkor egyszerűen ejtik a témát.)
kéremszépen 2011.07.16 13:53:29
@Lord_Valdez: Hát szerintem nálunk ez nem igazán volna működőképes. Az ilyen arányos rendszernek fontos feltétele, hogy a politikai közösség túlnyomó többsége a rendszert támogató, annak alapelveit, alapértékeit osztó attitűddel rendelkezzék. Erre a társadalmi alapra építhető konszenzusos politikai berendezkedés, ami az arányos választással együtt járhat.

Ellenkező példa Belgium és Izrael, ahol az arányos rendszerek egymást blokkoló párterőviszonyokat teremtenek. Vagy nagykoalíciók jönnek létre, vagy a közép-európaihoz hasonló elvtelen, hatalomközpontú összefogások.

Ennél szerintem sokkal jobb a "többségibb" modell.
 Harci elefántok és az ókori Európa Háborúzni gyakorlatilag bármivel lehet, főleg egy olyannal, ami nagy, erős és agresszív. A legnagyobb szárazföldi emlős tehát minden szempontból megfelel a célnak. Habár természetes közege nem éppen Európa, hadtörténetileg legismertebb esetei mégis valamilyen…..
kéremszépen 2010.10.11 10:51:06
@Zig Zag: A tengeri bázisok elvesztése miatt nem jöhetett szóba a tengeri út. Az első pun háborúban Karthágó elveszítette Szicíliát, majd az azt követő zűrzavart kihasználó Róma megszállta Korzikát és Szardíniát, ahonnan a pun helyőrségeknek távozniuk kellett, a bázisok Róma kezére jutottak. Természetesen a rómaiaknak a flottája is hatalmas volt. Ennek ellenére Hannibalnak sikerült a csapatai egy részével tengeri úton hazatérnie, amikor hazarendelték a védelem vezetésére. (Dél-Itália jelentős része Hannibal pártjára állt ugyebár.)
kéremszépen 2010.10.11 11:05:50
@Titus Pullo Urbino: Tengeri szállítóhajókon simán szállítottak lovakat, akár elefántot is. De Hannibal családja Hispania meghódításával töltötte az évtizedeit. Ott teremtettek maguknak új hatalmi bázist (ezüstbányák). Hispán zsoldosokkal egészítették ki a seregüket. (Jelentős részben helyi keltákkal.)

Nagy pun tengeri városok létesültek, mint Gades (mai Cadiz), Carthago Nova (Cartagena) stb. Ezekbe a városokba, kikötőkbe hajóztak a szállítóhajók a part vonulatát követve. A hajók várostól városig, kikötőtől kikötőig hajókáztak, éjjelre mindig kikötöttek vagy egy kikötőben, vagy egy védett öbölben. Ezek az útvonalak jól ismert, általánosan használt tengeri útvonalak voltak.
kéremszépen 2010.10.11 13:22:06
Minden évben szeptember 22-én rendezik meg az autómentes napot, az európai mobilitási hét keretében. Ez a csupa móka és kacagást ígérő rendezvénysorozat ma éri el csúcspontját, ami két részből áll: a Szent István körút Margit híd és Nyugati tér közti szakaszának…..
kéremszépen 2010.09.22 12:03:09
@Jasperek:

Így van. Tavaly a körúton azért nem tudtunk haladni a bicajjal, mert a sok álló autót kellett kerülgetni. Érdekes, hogy ahol az egyik sávot kiürítették a tisztelt gépkocsizó honfitársak, ott hasítottunk, mint a nyíl, míg ők ugyanúgy álltak az egy sávon, mint másutt a kettőn. :-(

Egyébként a többség mindkét részről meglepően toleráns volt.
kéremszépen 2010.09.22 12:04:42
@becike4: A sétakocsikázóknak már elég rég készült egy dühöngő Mogyoród mellett, te is mehetnél inkább oda. :D

Béke! Csak vicceltem.
   Tavaly december eleje óta tudni lehet, hogy igen, embertelen hosszú idő (11 év!) után megint koncertet ad nálunk a Metallica. Még mielőtt elmondanám, milyen érzéseket okoz ez az átlag rajongó szervezetében, egy pillanatra azért álljunk meg ennél a hosszú időnél.…..
Toledo látképe   Kósza villámlás kíséri leszállásunkat, miközben egy viharfelhőben döcögve süllyedünk az egykori polgárháborús frontvonal, a Sierra de Guadarrama fölött. Akkor még nem is sejtem, hogy pár nap múlva ugyanezen hegység alatt fogok átszáguldani az AVE…..
kéremszépen 2010.04.04 12:30:40
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..
  Budaházy Györgynek összegyűlt a 750 ajánlószelvénye. Ha a helyi választási bizottság érvényesnek találja őket, és Budaházy jogerősen képviselőjelöltté válik, akkor előáll a Budaházy-dilemma: szabadlábra kell-e helyezni az előzetesben ülő jelöltet?…..
kéremszépen 2010.03.18 13:15:24
@Savigny: Én is jót kacagtam.
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
  Kuncze Gábor tulajdonképpen üdítő figurája a politikai paletta szanatóriumra emlékeztető felének. Időnként felbukkan a habok közül, mint az unikumos ember, aztán mond valami ökörséget. Nehéz beazonosítani, miben utazik, amióta visszavonult a frontvonalból: politikus?…..
Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy 2006-ban a két választási forduló között a Fidesz még tett egy halovány kísérletet. Orbán Viktor bejelentette: kész lemondani a miniszterelnök-jelöltségről, s hogy az MDF-fel való választási együttműködést segítse, a régi fórumos Bod…..
kéremszépen 2010.01.24 19:16:37
@török gábor:

Kigugliztam Navracsics Tibor mondotta a Klub Rádióban.

:)

Nagyon nem lepett meg, de nem a tanár úrra számítottam egyébként.