Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.AT

0 bejegyzést írt és 3401 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus válogatott játékosai hamarosan csatlakoznak nemzeti csapataikhoz, azonban ezt megelőzően, a zebramezesek szeretnének véget vetni a rémálomnak, s egy győzelemmel akarják jelezni, hogy nem mondanak le a Scudettóról. A Stadio Carlo Castellaniba látogatva, a Juventus nem…..
Az olasz sajtó legújabb értesülései szerint a Juventus ifjú csillaga, Paul Pogba csak a nyári világbajnokságot követően szeretné meghosszabbítani szerződését a torinói klubnál. A Juventus már hónapok óta próbálja elérni, hogy a francia középpályás új kontraktust írjon…..
Mr.AT 2014.02.14 15:45:29
A La Gazzetta dello Sport szerint Antonio Conte radikális változtatásokra készül a Juventus kezdőcsapatában az Avellino elleni hazai olasz kupa mérkőzésre. Az Öreg Hölgy mestere a Serie B-ben szereplő gárda elleni találkozón számos olyan játékosának is játéklehetőséget…..
Az utolsó tréninget követően Antonio Conte kijelölte a Juventus keretét a ma esti FC Nordsjælland elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre. Az egyetlen hiányzó a Bianconeri részéről Simone Pepe, aki családi okok miatt nem áll ma rendelkezésre a Juventus stábja számára. Apróbb…..
Antonio Conte kijelölte a mai, Nordsjælland elleni mérkőzés keretét. A Napoli elleni győztes csatához képest jelentős eltérés tapasztalható, mivel azzal ellentétben a csapattal utazott Gigi Buffon, Paolo De Ceglie és Mirko Vučinić is. Viszont nem kaphat szerepet a…..
Mr.AT 2012.10.23 21:12:31
Miután Madonna pénteken kiadta új, Nicki Minaj és M.I.A. közreműködésével készült dalát, a Give Me All Your Luvin'-t, és annak a MEGAFORCE által rendezett videoklipjét, ma hajnalban a Super Bowlra hónapok óta nagy erőkkel beharangozott, szuperlátványosnak ígért félidei…..
Napi Morgás Meddig hisszük? 2011.08.16 10:12:00
Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország lakosainak 50%-a a lakhatásra felvett hiteleinek a duplájáért fizeti a havi törlesztést?Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország önkormányzatainak 80%-a a fejlesztésre…..
Mr.AT 2011.08.16 19:24:55
@klacus: Kiszámítható körülményeket nem az állam teremt, hanem az ember. Mi hülye magyarok 50 éven át szoktunk ahhoz, hogy majd az állam megoldja, majd az állam gondoskodik, majd az állam kihúz a bajból. Nem. Senki más nem törődik veled, csak te magad. Lehet mást okolni a problémákért (ez is klasszik magyar attitűd), csak teljesen felesleges. Tenni kellene érte, hogy javuljon a helyzeted.

Az én jövedelmem nem azért fog nőni, mert vmi sehonnai ostoba politikus behazudott vmikor vmit, hanem azért, mert egyre jobb vagyok abban, amit csinálok. Én. Nem más, meg nem az állam, hanem én.

Egyáltalán nem tudom elfogadni felnőtt, értelmes emberektől ezt a másra mutogatást, ne is haragudj.
Mr.AT 2011.08.16 19:31:28
@vicsigabi: Senki nem tudta, ebben teljesen igazad van. Egyszerűen a kockázat az, amivel nem ártott volna számolni. Abban mki (bank, állam, hitelfelvevő, stb.) egyetért, hogy a jelenlegi helyzet egyike a legrosszabb forgatókönyveknek - ami nem is szükségszerűen kellett volna, hogy bekövetkezzen. Viszont az esélye megvolt.

Én többek közt anno pont ezért nem mentem bele a devizahitelbe - mivel akkor még nem volt olyan mértékű a jövedelmem, hogy minden körülmények közt biztosítani tudjam a törlesztést. Ezért felvettem kisebb összegű, és drágább, viszont kockázatmentes forinthitelt.

Hozzá kell tegyem, azonos hitelösszegnél a jelenlegi CHF árfolyam mellett most tartanak ott a CHF hitelesek, ahol én KEZDETEKTŐL FOGVA tartottam (1% CHF LIBOR vs. 6% BUBOR, ugyebár), csak épp erről megint senki nem beszél, csak őket sajnáljuk közösségileg.
Mr.AT 2011.08.16 19:56:10
@klacus: "Bizonyára azt a banki hitelfelvételi mechanizmust is ismered, hogy a kihelyező bankok, az elmúlt időszak CHF alapú hiteleit nem egyben helyezték kik, hanem folyamatosan cserélt vagy görgetett portfólióban, ami kötvénycserét jelent sok esetben. Ergó a felvett és kifolyósított CHF hitel ami neked kifolyósított kb 6 hónap múlva már visszafizetésre került."

Kérlek ezt az (amúgy orbitális baromságot) vezesd le nekem, szegény egyszerű párának pár sorban. Tényleg ihletett csodálattal a szemeimben várom.

Adnám az alapképletet hozzá: mondjuk 100 ügyfél, fejenként 50.000 CHF kihelyezett hitelösszeggel, fejenként 20 évre, mondjuk (csak az egyszerű matek kedvéért) 3M CHF LIBOR + 8% kamaton.

Mit csinál a bank annak érdekében, hogy "6 hónapon múlva már visszafizetésre is került"?

Kérlek a.) ne küldj el anyámba, b.) közöld, hogy velem nem érdemes vitatkozni, c.) jelentsd be, hogy basszam meg, d.) stb., hanem csak egyszerűen vezesd le a saját logikád mentén, hogy SZERINTED mi történik ez esetben.
Proszektúra Uzsorások 2011.08.07 09:19:00
Mostanában egyre többet hallunk a falusi uzsorás-ügyekről. Például csak az ózdi rendőrkapitányság néhány hónap leforgása alatt hét akcióban huszonöt olyan embert leplezett le és fogott el, akik haszonszerzés céljából többek rászorult helyzetét kihasználva a sértetteket…..
Újra-újra előkerül az alábbi téma, igaz, a szokásásnál kedélyesebben megírva, igazából csak az kérdés, Budapesten lehetne-e birtokvédelmi eljárást kérni a BKV ellen a hajnalonta sikító troli miatt?Nagy sóhaj nekem e témában írni. Hogy miért? Mert az isten háta…..
Mr.AT 2011.06.15 18:34:55
@melchi zadok: Neten letölt: "idegesítő hangeffektek a szomszédok idegesítésére top20" mp3 gyűjtemény, 1500 wattra éjszaka közepén kitesz, hangfalakat szomszéd lakásának irányába befordít, és shuffle üzemmódba az "ütvefúró", "elromlott mosógép", "parti 200 emberrel" mp3 fájlokat.

Revenge is a dish better served cold.
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
Mr.AT 2011.01.21 13:35:47
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Mr.AT 2010.12.28 15:06:35
 A bankok az ügyfélév végén írásban kötelesek értesíteni a következő ügyfélévre vonatkozó új törlesztőrszletről az ügyfeleket. Amennyiben az ügyfélév egybeesik a naptári évvel, akkor a karácsonyi ajándékok mellé érkezik a januártól érvényes…..
w Az irodalom visszavág 2010.12.09 08:15:00
Ha mostanában emberekkel találkozom, vagy akár csak felveszem a telefonomat, nem úszom meg, hogy el ne hangozzon: jaj, szegénykém, mi lesz most veled, hogy médiatörvény? A kérdés persze jogos. Magyarországon kialakult, és ma még éppen jelentős hadállásokkal bír az a fajta…..
Mr.AT 2010.12.09 17:19:22
Mindenki tudja, mi az a lingam? Igen, igen, azaz! Fütyi, kuki, hímvessző, fasz, kéjrúd, pénisz, kopasz főhadnagy, broki, ezredes, férfiasság vagy akár bájdorong.No akkor vajon mi az a lingam masszázs?A lingam masszázsban bizony ennek a testrésznek masszázsáról van szó, beleértve a…..
Remek munkahely lehet az Erste Bank, hiszen olyan lojális alkalmazottai vannak, akiknek nem is lenne kötelességük, mégis megpróbálnak mindenfélét, például felesleges hitelkártyákat rátukmálni a kuncsaftokra. Még azon az áron is, ha egy kicsit hazudni kell a havidíjról. Egy…..
Mr.AT 2010.09.21 13:52:41
@B.J: Ez qrva yo! :-)
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
Mr.AT 2010.08.18 12:14:14
Röviden az érzéseimről és a gondolataimról mindezek kapcsán - mint viszonylag régi arctól, aki itt alighanem mkivel veszett már össze legalább egyszer, voltam moderálva, bannolva, letiltva, anyázva (egyszer még nácizva is, bár ezt nem tudtam mire vélni), remélem elfogadjátok.

Qrvára sajnálom mindezt. Magam viszonylag konzervatív lélek vagyok, aki szereti a jó kis "mki ismer mkit" közösségeket, és ez a blog kicsit ilyen nekem. Nyilván nektek, akik nem kevés munkát tesztek/tettetek bele, az az érdeketek, hogy a lehető legnagyobb platformon, és worldwide known portál keretei mögött tegyétek mindezt, reklámértéket meg minden mást teremtve ezzel, de nekem ez kicsit azt jelenti, hogy ez nem csak enyém lesz, hanem úgy mkié. Most egy poszthoz láttam 100 kommentet, melyből 95öt olyan arc írt, akit a blog keretein belül megismertem, még így látatlanban is. Lehet, hogy most 20 blog lesz 50 poszttal, de 3000 kommentelővel, ahol biztosan elveszik a személyesség varázsa, és akkor még nem beszéltünk a kommentek minőségéről (az NSO komment közössége legendásan hírhedt, nem véletlenül szeparálódtunk mi így el tőlük).

Én ezt a blogot nem azért szerettem, mert a fél ország ismerte, és minden poszthoz 1000 vadidegen írta oda, hogy "lájkolom" vagy hogy "e'fasság", hanem mert olyanok vagyunk (voltunk?) mint egy kis család. Volt anyázás, volt sértődés, volt vérre menő vita - mint minden normális közösségben, de mki tudta, hogy ki kicsoda, és valószínűleg tudtuk is helyén kezelni a dolgot.

Azt írjátok a tumblin, több párhuzamos blog lesz, akár sportágakra, akár csapatokra. Én soha nem voltam egy lap.hu-s arc, már ha értitek, mire gondolok. Ki fog 20 blogot nap mint nap végigböngészni, hogy van-e valahol vmi történés? Azt hiszem, Walmer írta fentebb (ha nem, sry), hogy nyilván egy ilyen frekventált sportblogot nyilván minden nagyobb munkahely első körben tesz tiltólistára a netelérésen. Totally agree. Gyanítom nem én vagyok az egyetlen, aki az amúgy GDP pörgetésre szánt óráiban írkált ide is - és nem lennék egyedül boldogtalan, ha erre eztán már nem lenne módom.

Maximálisan megértem, hogy ti szeretnétek továbblépni. Bevallom, elképzelni sem tudom, mennyi meló volt már ezt a blogot is összehegeszteni, nap mint nap új, tartalmas, színvonalas, valódi mondanivalóval szellemesen megtöltött posztokat kilövöldözni.
Tekintve, hogy személyesen nem ismerjük egymást, gőzöm sincs, amúgy mivel foglalkoztok, miből éltek, de magamból kiindulva egyszerűen fogalmam sincs, normális pénzkereset mellett hogy maradt erre időtök és kitartásotok. Bár a napi fociesemények mellett lehet, hogy ez nem jött át, de akkor leírom, mint férfi a férfi(ak)nak, hogy ne maradjak adós: köszönet mindezért. Nekem rengeteget adott, és remélem nem ad félreérthető színezetet, ha azt mondom, hálás vagyok érte.

Pont ezért viszont, természetesen jó szívvel sok sikert kívánok mindehhez. Remélem, hogy minden úgy megy majd, mint elterveztétek, már csak a saját, jól felfogott kis érdekemben is, hisz az írásaitok kapcsán nem szeretnék pár hónap múlva úgymond két szék közt a padlóra kerülni. Ha igény lesz rá, alkalmasint még az is előfordulhat, hogy színesíteném egy-egy néphergelő poszttal az olasz liga amúgy is vérgőzös hangulatát.

Baráti üdvözlettel,
Mr.AT
Mr.AT 2010.08.18 15:10:58
@rizla: Már csak az a kérdés, melyik lesz a 4.? :-) Mert ugye a Juve-Milan-Inter történelmi top3 az egyértelmű, na de ki lehetne a 4., ami érdekelne is embereket? A Pro Vercelli? A Hellas Verona? A Como?
Mr.AT 2010.08.18 15:11:33
@vadkutya: lol
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
Mr.AT 2010.08.16 14:19:22
@Iustizmord: Hiányolom, hogy elfelejtetted megemlíteni, hogy "de hát ezek mind nácik!"... :-)

Amúgy klassz kis olvasmányos poszt lett, mocsing, grat.
Mr.AT 2010.08.16 14:20:30
@Shikaka: Beza.

en.wikipedia.org/wiki/Alyaksandr_Hleb

Club Career, Arsenal bekezdés
Mr.AT 2010.08.16 14:42:39
@Domingo: Amoroso olasz gólkirály volt másfél évvel korábban az Udinésével, nyilván ezt kellett megfizetni anno.

A statja szerint amúgy 59 meccsen 28 gólt rúgott eztán a Dortmundban, ez szvsz nem egy védhetetlen mutató, majdnem 0,5ös a gól/meccs aránya.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Mr.AT 2010.08.09 12:54:54
@horas: Ti Cassanot nyalogatjátok, mi Pazzinit. Érthető, hogy meg vannak parázva, ráadásul egy BL-szezon előtt.

Pont erről beszéltem amúgy tavaly - a középcsapatokat nyilván lerabolják a nagyok (vagy olaszok, vagy külföldiek), s aztán ott maradnak senyvedni egy új, sebtiben toldozott-foltozott, összeszokatlan kerettel, fogalmatlanul.
Ennél még a Napoli is jobb lett volna, ott legalább pénz van, és ragaszkodnak az értékeikhez.
Mr.AT 2010.08.16 14:39:37
@Lojzi_: Ha 20 Mio EUR-ért odaadjuk Diegot, mikor ilyen Martinezekért 14et kell fizetnünk, akkor asszem átnyergelek valamelyik Bundesliga kiscsapat törzsszurkolójának.

Diego pillanatnyilag kb. az egyetlen épkézláb játékosunk elöl, akire hosszabb távon is lehetne tervezni. (Lanzafamet és Pepét majd jövő ilyenkor értékelném.)
Az NST történetének egyik leghosszabb és legintenzívebb, gyalázkodásoktól sem mentes  thread-je zárult le ma, Fabregas marad az Arsenalban, és a körülményeket patikamérlegen porciózva, emberi és sportszakmai szempontok szerint is így van ez jól. 2010 nyarán ez egy olyan…..
Mr.AT 2010.08.09 14:31:54
@horas: "a Juve jelenlegi igazolásai sem azok,akiktől a márkáns resurrection lehet várni"

A Juve soha nem is erről volt híres. Szinte mindig vettünk egy-egy igazi klasszist, egy worldwide brand sztárjátékost, de a többiek mindig inkább a második, még jobbára árnyékban lévő vonalból érkeztek, jó szemmel kiválasztva, hogy aztán nálunk nőjék ki magukat igazi klasszissá.

Csillagnak megvásároltuk Roby Baggiot, Viallit, Buffont vagy épp Nedvedet, de pl. Camoranesi, Di Livio, Vieri, Iuliano vagy épp Torricelli mind-mind a bulvárköznép számára ismeretlenebb játékosokként kerültek Torinóba.

Ennek tipikus folytatása Bonucci - fiatal, tehetséges, már most válogatott, minden benne van, hogy igazi klasszissá váljon. Hogy úgy mondjam anno Moggi is lecsapott volna rá.

Nekünk ez a hagyományunk, ezt kell követnünk, nálunk soha nem lesznek Ronaldinhokra, Figokra meg Cristiano Ronaldokra kiadott eurószázmilliós transzferek. Ettől még a modell működhet, ha kellően jó szakmai stáb kezében van.
Mr.AT 2010.08.09 14:52:03
@horas: Del Neri nagy taktikus, ezt tudjuk róla, ha mondjuk robotokból kellene kialakítani a legideálisabb futószalagot, biztos vagyok benne, hogy megtalálná a legjobb megoldást. Számomra az a legnagyobb kérdőjel, hogy elfogadtatni el tudja-e magát emberileg. Sok a nagy név nálunk, mint minden közösségben, itt is vannak előjogok, hierarchiák, kérdés, hogy ezeket mind jól tudja-e majd kezelni, kvázi "kis névként" a csapathoz érkezve.

Az biztos viszont, hogy Marrottával jól járt ő is, és jól jártunk mi is, már ebben a másfél hónapban többet tett a csapatért, mint a Secco-Blanc páros a megelőző 3 évben. Ő tapasztalt, ravasz róka, jól bejáratott név a piacon, a rutinja sokat érhet.

Én ezért nem féltem a csapatot, mégha az utóbbi napokban vihar előtti csend is van - nyilván mki kivár, mind vásárlói, mind eladói, mind játékosoldalon, hogy a lehető legjobb feltételeket zsarolja ki magának, de abban biztos vagyok, hogy legkésőbb 4-5 nappal augusztus vége előtt lökéshullám szerű változások lesznek, gyorsan egymás után.
Mr.AT 2010.08.09 16:03:15
@popp: Erre a hozzászólásodra most akkor inkább nem írok semmit. Ha neked ez jött le a fentiekből, akkor valszeg nem is érdemes.
Új rovatunkban azokat a mainstream félistenek oldalvizén, másfeledik hullámban érkező szupersztárokat, valamint meg nem énekelt (vagy nem elég hangosan megénekelt) hősöket mutatjuk be, akik noha nem kaptak se Aranylabdát, se FIFA Év Játékosa Díjat, mégis kitörölhetetlen nyomot…..
Mr.AT 2010.08.07 17:46:08
@Szuperpocok: Oooize, Del Pierot milyen siker kerulte el? Volt bajnok, kupagyoztes, szuperkupa gyoztes, Bajnokok Ligaja gyoztes, vilagbajnok, vilagkupa gyoztes, a Seria A golkiralya, a Serie B golkiralya, a Bajnokok Ligaja golkiralya...mi kell meg?

A cikk amugy full respect, atjott.
Mr.AT 2010.08.07 17:56:08
@vadkutya: Ketlem, hogy tudnek rola egy egesz cikket irni, ha majd visszavonul, anelkul, hogy minden bekezdes vege ne az legyen, hogy "jahajahajj, itthagyott bennunket orokre, de MIERT, jahajahajjjj :((("... :)
Két jókedvű résztvevője már van a BL-playoff mezőnyének - estére ez a szám tizenötre dagad, aztán jöhet a leszámolás a főtábláért. A Kijev-Partizan duó felettébb kényelmesen készülgethet az utolsó rostára, hozzájuk csatlakozik a Celticet váratlanul tönkreverő Braga és…..