Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neduddgi

0 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan sokszor mondták már, hogy a popzenében eljátszottak mindent, amit csak lehet. Ettől még lehet azért egymástól eltérő dalokat írni, de olyan esetek is akadnak, amikor szinte egyértelmű két dal között a hasonlóság. Tavaly A Dalból kizárták a Jetlag nevű zenekart, és bár a kizárást a sajtó felé…..
Neduddgi 2018.02.07 15:16:39
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Neduddgi 2017.11.24 19:12:55
Ezt még az első évadnál írtam, de az aktuális bejegyzések miatt elsikkadt: "Nagyon jó, köszi, hogy feltetted és köszi a feliratokat is! Én igazából egy dolgot nem értek, pusztán logikai alapon. Itt vannak ezek az emberek, akik tényleg a piramis tetején voltak huszon-harminc-mégtöbb évekig, bizalmi pozícióban, OT akárhányként. És kilépésük után a csörcs kijelenti róluk, hogy patológiás hazudozók, meg SP-k, meg enemy Nr1, stb. Namármost: ha a tech tökéletes és működik, ami ugye axióma 1, akkor a kismillió auditálás, tanfolyam, E-méterezés és egyéb nyalánkságok alatt hogy a búbánatba' nem derült ez ki róluk? Mármint hogy nyilvánvalóan végig kellett hazudjanak évtizedeket (!), eljátszva a nagy lojálist, hiszen OT-t már nem érheti olyan "hatás", amitől egy tökéletesen megbízható munkatársból egyszerre csak SP lesz. Ellenkező esetben ugye az egész LRH életművet ki lehetne kukázni hidastól, klírestül, mindenestül. És ki a felelős azért, hogy ezeket az embereket átengedte már a Clear szinten (majd később az OT szinteken), ha ennyire megátalkodottak és veszélyesek? És legfőképp: egy mezei tagban/munkatársban ezek a kérdések vajon miért nem merülnek fel és gondolkodnak el azon, hogy valami rohadtul nem stimmel? Mert hát mégse valami kis ugribugri public mókuskákról van szó, hanem kőkeményen a menedzsment ex-tagjairól. Ha egy magasan képzett OT is válhat ellenséggé, akkor vagy a tanúsítás szar, vagy az egész OT izé egy rohadt nagy átverés. Ezt hogyan tudják megmagyarázni maguknak?"

Köszi a folytatást is!
Figyelem! Ennek a résznek a megtekintését a téma miatt tényleg csak nagykorúaknak ajánlom (ahogy erre a készítők fel is hívják az első képkockákon a figyelmet). Bevezető Elindult Leah Remini Emmy-díjra jelölt sorozatának 2. évada. Nagyon kemény kérdésnek vágott neki a sorozat, és nekem, mint volt…..
Némi késéssel, de elkészült Leah Remini szcientológiáról forgatott dokumentumfilm-sorozatának 1. része magyar felirattal. Az első rész a kapcsolatmegszakítás intézményéről szól. Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki részt vett ebben. Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és…..
Neduddgi 2017.10.20 23:35:31
Nagyon jó, köszi, hogy feltetted és köszi a feliratokat is! Én igazából egy dolgot nem értek, pusztán logikai alapon. Itt vannak ezek az emberek, akik tényleg a piramis tetején voltak huszon-harminc-mégtöbb évekig, bizalmi pozícióban, OT akárhányként. És kilépésük után a csörcs kijelenti róluk, hogy patológiás hazudozók, meg SP-k, meg enemy Nr1, stb. Namármost: ha a tech tökéletes és működik, ami ugye axióma 1, akkor a kismillió auditálás, tanfolyam, E-méterezés és egyéb nyalánkságok alatt hogy a búbánatba' nem derült ez ki róluk? Mármint hogy nyilvánvalóan végig kellett hazudjanak évtizedeket (!), eljátszva a nagy lojálist, hiszen OT-t már nem érheti olyan "hatás", amitől egy tökéletesen megbízható munkatársból egyszerre csak SP lesz. Ellenkező esetben ugye az egész LRH életművet ki lehetne kukázni hidastól, klírestül, mindenestül. És ki a felelős azért, hogy ezeket az embereket átengedte már a Clear szinten (majd később az OT szinteken), ha ennyire megátalkodottak és veszélyesek? És legfőképp: egy mezei tagban/munkatársban ezek a kérdések vajon miért nem merülnek fel és gondolkodnak el azon, hogy valami rohadtul nem stimmel? Mert hát mégse valami kis ugribugri public mókuskákról van szó, hanem kőkeményen a menedzsment ex-tagjairól. Ha egy magasan képzett OT is válhat ellenséggé, akkor vagy a tanúsítás szar, vagy az egész OT izé egy rohadt nagy átverés. Ezt hogyan tudják megmagyarázni maguknak?
Kijött a NAIH 129 oldalas (!) határozata a tavaly decemberben kezdett vizsgálatról. Itt olvasható el. Ezt a közleményt adták ki hozzá (kiemelések tőlem):   A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) közleménye a Magyarországi Szcientológia Egyház és a Szcientológia Egyház…..
Hosszú Facebook-posztban tálat ki az X-Faktorban kiesett énekes, Nagy Szimonetta, akit a zsűri négy nemmel küldött el színpadról múlt héten. Magától a műsortól egyébként mi nem voltunk elragadtatva, bár az RTL Klub próbálta megújítani a zenei showt- a hetedik évadra azonban ez már menthetetlenül…..
Neduddgi 2017.09.13 14:57:23
@Mr.Wario: Engem pár éve egy másik ilyen műsor szerkesztőasszisztensei találtak meg. Gyakorlatilag minden lehetséges mézesmadzagot bedobtak, hogy rávegyenek egy castingra, és miután az első csajnak mondtam, hogy kösz, de nem, pár óra múlva hívott a kolleganője, hogy akkor mikor is megyek?
Én mondjuk teljesen határozottan tudtam már akkor is, hogy eszem ágában nincs menni se egyik, se másik "tehetségkutatóba", de azt bizton állíthatom, hogy akinek egy kicsit is megfordul a fejében, hogy híres énekes akar lenni, de még van arról realitása, hogy kéne tanuljon és ezért önként nem jelentkezik, azt simán és gond nélkül bepalizzák egy ilyen megkereséssel. Tényleg profin csinálják, és nagyon észnél kell lenni, mert a sima "nem, köszi"-re kapásból van 200 érvük, hogy de miért akarjál mégis jelentkezni.

Ebben a sztoriban valójában teljesen indifferens, hogy a csaj hisztis-e vagy tud-e énekelni. Maga az eljárás nagyon nem korrekt, és ilyen szempontból bátorság volt tőle, hogy leírta. Persze, elvben mindenki tudja, mégis 7. éve csinálnak 4-5 adást nagyobbnál nagyobb égésekből. És csak kis részük megy oda poénkodni. A szerződése ebben a szakaszban valószínűleg csak annyit tartalmazott, hogy az adásig nem beszélhet róla, és mivel nem jutott tovább, az adás meg lement, így jogi következménye nem lesz ennek a bejegyzésnek.
Neduddgi 2017.09.13 22:23:04
@Flea30: Miért, amikor egy Bolyki Balázst kivágtak a Megasztárból egy Kállay-Saunders "Running" Andrással szemben? Ott se a szakmaiság döntött, ez teljesen egyértelmű. Az egyik szó szerint bármit jobban elénekel, mint az eredeti, a másik meg hozza az sms bevételt.
Hét évad mindenből sok. Trónok harcából is, Agymenőkből is, X-Faktorból is. Megújulni hét évad után szinte lehetetlen, a reality műfajban meg különösen, és mondom ezt úgy, hogy 17. éve nézem a Survivort, és látom, hogy izzadnak vért az alkotók, hogy az alapformátumba valami csavart vigyenek. A…..
Neduddgi 2017.09.03 07:56:02
@fran7: Erről az adásról ennyit írni komoly teljesítmény, nekem három mondatnyi terjedelem is sok lett volna, hogy összefoglaljam.
Függetlenül minden társadalmi, vallási, politikai meggyőződéstől mindannyiunk közös ügyének kell tekintenünk az erőszak elleni küzdelmet. E szerint kell tenni azért, hogy azokat, akiket józanész, erkölcs és gerinc nem tart vissza, a hosszas börtönbüntetés és a társadalmi páriává válás kilátása…..
Neduddgi 2016.04.07 20:53:29
@bocinet: Gondolkodtam. És arra jutottam, hogy meglehetősen cinikus dolog egy kocsilopással egyenértékűnek tekinteni azt, ha valaki lefogja a nőt, amíg két társa megerőszakolja, majd utána még ő is kiveszi a részét a "buliból". És még 50 évvel később is ki tudja ejteni a száján azt, hogy "a lány mindenre kapható volt"... Ez azért jócskán több, mint egy botlás, erőteljes jellembeli probléma inkább. És igen, akinek ez morálisan belefér, az utána ne dolgozzon fürdőruhás fiatal lányok között hatalmi pozícióban, ahogy egy pedofil se legyen általános vagy középiskolai tanár. 50 éve az akkori vezetés cinkosan szemet hunyt az ügy felett, ez őket minősíti. Most napvilágot láttak olyan részletek is, amelyekből kiderül, hogy nem valami nőügye volt, hanem komoly bűncselekményt követett el. Azzal, hogy a jelen vezetés teljes támogatásáról biztosította őt, azt üzenték a társadalomnak, az áldozat családjának és minden, még eddig rejtve maradt érintettnek, hogy szerintük ez így rendben van. Sokak szerint pedig egyáltalán nincs rendben. Nem újabb jogi elégtételt kívántak azok, akik a lemondását szorgalmazták, hanem morálisat, ha már az az elmúlt 50 évben elmaradt.
Többszöri megtekintés után is nagyon-nagyon nehéz elhinni, hogy nem egy viccvideó, hanem egy profi tévéstáb országosan sugárzott híradójában játszódtak le a következő képsorok.  Többen állítják, hogy a TV2 esti hírműsorában megtörtént minden idők Gálvölgyi-show-díjas bakija: Andy Vajna állami…..
Múlt héten több ezer sérülttel, halálos áldozattal járó katasztrófa történt Londonban, amikor egy torony rászakadt a Waterloo metróállomásra. A mentésben sok száz szakember vett részt négy teljes napon keresztül. Gondolhatnánk, hogy egy ilyen esemény híre és képei…..
A Maradj talpon! vetélkedő szeptember 22-i forgatásán a műsor egyik statisztája, a 32 éves Dobos Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Élettársa halála ügyében panaszt tett Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint azonban senki sem…..
Neduddgi 2016.02.17 16:47:20
@randomgenerator: Pontosan mi ebben a rutin ügy? Egy cukorbeteg napi inzulin adagjának beállítása kórházi feladat. Ott is eltart néhány hétig, mire sikerül, tekintve, hogy egyénileg kell mindenki számára megtalálni a megfelelő készítménykombinációt(van vagy 20-30 féle, amiből lehet válogatni...) valamint a napi adagokat. Olyan nincs, hogy valakinek az extrém magas cukrára mindenféle laborvizsgálatok (pl. ionok) nélkül, találomra benyomunk egy adag valamilyen inzulint. Egy rendszeresen karbantartott cukorbetegség egyetlen tévéfelvétel alatt, izgalmak és meleg stúdió mellett sem okozhat olyan állapotot, amiben meg kell halni. Ha pedig már napok/hetek óta el volt hanyagolva, akkor az 1. nem rutin ügy, 2. nem a mentők felelőssége.

Az _alacsony_ vércukorszint helyszíni ellátása ellenben valóban rutin ügy: ha beteg eszméletén van, akkor valamilyen cukros folyadékkal kell megitatni, vagy szőlőcukorral megetetni, ha meg már elájult, akkor infúzióban glükóz. De semmiképp sem inzulin.
Olyan jó volt látni, mikor a főnököm kigördült a harmadik új BMW-jével. Tudom, hogy milyen keményen megdolgoztam érte! A fizetés minden szervezet elsőszámú neuralgikus pontja. Ezért figyeli most lélegzetvisszafojtva az üzleti világ az amerikai tőzsdefelügyelet új…..
A The Voice szabályrendszere kimondja, és most akkor idézem, nehogy elkúrjak valamit, hogy Azaz a szavazás az USA államaiból érvényes, pont. Ehhez képest Király Viktor Facebookján arra biztatnak, hogy a szabályokat megkerülve az énekesre Magyarországról is szavazzanak az…..
Magyar idő szerint vagy kedd, vagy szerda hajnalban dől el, hogy a fenti párosból kit juttatnak be a zsűritagok az élő adásba, ugyanis ekkor kerül sor az amerikai The Voice Knockout Round, azaz egyenes kisesés című fordulójára, amiben az énekesek egy maguk választotta dalt…..
Túl vagyunk a Nemzeti Dalverseny Első Nemzeti Középdöntőjén, és jó eséllyel már az a szerzemény is megvan, ami majd minket képvisel az Eurovíziós dalversenyen: Csemer Bogi menetelős koreográfiával súlyosbított Fontos Üzenetét a döntőben sem igen fogja lenyomni senki. Hogy…..
Neduddgi 2015.02.15 13:26:46
@Májking: "Szerintem is az a csaj, az a Bogi fog nyerni, de ezzel Bécsben még a selejtezőn sem jut túl. Ez pontosan a szint, amikor a pontagyú szépség azt mondja, hogy ja, meg a világbéke. Ez már kabarétréfának is unalmas" Friderika tingli-tangli vétkezős nótája bezzeg milyen belevaló volt anno! :D
Dinamó Műhely 33 perc 2015.01.02 11:18:15
A férfi pár perccel azelőtt eshetett el, hogy odaértem. Arccal előre bukva, mankója mellette. Hívom a 112-t. Gyorsan kapcsolják a mentőket. Elmondom, mit láttam, és hogy hol történt. Első kérdés: hogyan van felöltözve. Számítottam erre, azt hazudom, jól öltözött, középkorú…..
Neduddgi 2015.01.02 20:39:31
@beszélő majom: Na, ezért kért a doki is kesztyűt. Csak aztán valahogy a folytatás elmaradt, már ha igaz a sztori. Egyébként az új protokoll szerint NEM kötelező fújni, elég, ha nyomod rendes tempóban.
Neduddgi 2015.01.02 21:32:42
@Dr. Bélus___: Többek között azért érdekes, hogy hajléktalan-e vagy sem, mert sok olyan hajléktalanhoz hívnak mentőt, aki "csak" részeg. Az pedig alapvetően nem mentőfeladat. Ugyanakkor pl. a Menhely Alapítvány munkatársai el tudják őt helyezni megfelelő helyen, hogy ne fagyjon meg éjjel.
Deutsch Tamás a Facebook-on jelentette be, hogy be fogja perelni Juhász Pétert, aki ugyanott azt állította, hogy több közös ismerősük van, akik akár a bíróság előtt is tanúsítanák, hogy együtt drogoztak Deutsch-csal. Deutsch Tamás egy bátor ember. Kevés ember van az…..
Neduddgi 2014.12.14 20:51:14
@aritus: A többire majd válaszol a címzett, ha akar, viszont a technológia lényegében adott. Ha egy országnak van valamilyen technológiájú erőműve, akkor egy kicsit sem gazdaságos mellé egy teljesen más technológiájút építeni, mert baromira megnőnek a karbantartási/üzemeltetési költségek.
Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,Minden álmunk.(...)El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,El…..
Egy hét kihagyás után folytatódott a köztévé komolyzenei tehetségkutatója: múlt héten a magyar-finn meccs miatt nem volt adás, most a gyerekek középdöntője következett. A Virtuózok kapcsán nagyon sok szó esett arról, hogy mi mindenben különbözik egy könnyűzenei és egy…..
Neduddgi 2014.11.22 21:47:18
@Jószakember: Én úgy tudom, hogy a kiesetteket sem hagyják magukra. No meg ez itt is teljesen más, mint a gipszfaktor és társaiban, hiszen ez a műsor nem arról szól, hogy utcáról bejön, és "vége az életének", ha nem jut tovább. Ezek a gyerekek évek óta zenélnek, nem is hagyják abba csak azért, mert ebben a versenyben nem jutottak tovább. Annál ők sokkal jobban szeretik a zenélést és sokkal céltudatosabbak már ennyi idősen is, ez látszik. A többség ráadásul elég rendszeresen jár mindenféle megmérettetésre, ott sem nyer mindenki, ezt ők is tudják.
Neduddgi 2014.11.22 21:56:27
@benkri: Tény, hogy ezek a tehetségek már rég fel vannak kutatva, nem egyet közülük a zsűri is ismer. A műfajt mégis így hívják, és hát a közönség még kutathat magának közülük. :) A lényeg valóban a műfaj népszerűsítése, és abban szerintem nagyon jó ez a műsor. A versenyzők szerethetőek, minőséget nyújtanak, a laikusok is megtanulják meghallani a különbségeket, megérezni, mitől szép a "komoly"zene, és némi igényességre is neveli talán az egységsugarú nézőt. Az meg nyilvánvaló, hogy ilyen szinten nem a fürdőszobában tanultak meg zenélni.
Az m1 megijedt a saját műsorától, mégsem mernek komolyzenét sugározni főműsoridőben: továbbra sem kerülnek adásba a zenészek produkciói, csak a honlapon lehet megnézni teljes hosszában a darabokat, az adásba csak egy pár másodperces összefoglaló jut, így aztán 1 óra 15 perc…..