Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grafikuszoli

78 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki egy ötödik évadát kezdő, ún. szórakoztató showműsortól bármiféle radikális változást vár, az nem ismeri eléggé a kereskedelmi televíziózást. Ami egyszer bejött, és 30 százalék fölötti közönségarányt tud, abba markánsan belenyúlni öngyilkosság, és ezt a TV2 is pontosan tudja. Ezért is lett…..
Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt egy nagyot, és néha ismét visszaszivárog a lakott területekre, hogy ne kelljen kizarándokolni az épített autodrómokhoz vagy a ralipályák szélére. Hisz nincs annál…..
Ma végre kiderül, kik lesznek azok a versenyzők, akik bejutnak a jövő heti döntőbe. Eddig csak Péter és Kányalánya helye biztos, a többiek még izzadnak egy sort a tűzhely mellett. Gyorsan bele is csapnak a lecsóba, az első feladatban a cékla az alapanyag. Két ételt kell…..
Belsőség Az ember, aki felállt 2014.05.23 15:25:26
Az ember, aki felállt és eldöntötte, hogy nem adja fel. Valahányszor visszagondolok személyes találkozónkra, mindannyiszor eszembe jut, hogy mennyire határozott volt minden gesztusa, mozdulata és milyen egyértelműen mutatta, hogy nem kér sajnálatot, sőt, gyűlöli. Nagyon megkedveltem…..
TComment Miért jó vonulni? 2014.04.16 06:15:00
Bántotta a fülemet a dudaszó, ezért kicsit előrébb sétáltam. Ekkor egy másik típusú zaj ütötte meg a fülemet, melyet a fennakadás okozói keltettek. Motorröfögtetés. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Grafikuszoli 2014.04.16 10:44:29
@citrix:
"Mifelénk a gulya vonul az úton a legelőről hazafelé,jófajta fejőstehenek..."
Amiről te írsz, az a csorda. A gulya éjszakára is kint marad, csak ősszel megy haza - ennek megfelelően pedig még véletlenül sem fejőstehenekből áll.
(Egyszerűbben: gulya=kollégisták, csorda=hazajárósok)

Szóval nem vagy vidéki! :P
Belsőség A Ponton bosszúja 2014.01.16 10:16:35
Egy barátom sztorija, mellesleg két állólámpás Mercije és egy Fecskéje van. Alapvetően egy hétköznapi életben szupernormálisnak tűnő egyed, aki titokban Mercedes-harácsoló elmebeteg, orvos nem látta, Pontonja nem volt még. Mostanában épp lakást újít fel. Rövid a sztori.…..
Grafikuszoli 2014.01.16 13:33:01
@Csikós Zsolt: Azért egyszer-egyszer te is betérsz a tegezős bútorboltba, nem? Valamikor karácsony előtt a zöld állólámpással pont tőlem örököltétek meg a parkolóhelyet, büszke is voltam rá, hogy egy ilyen celeb-autónak adhatom át! :)
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
Már év elején tudtuk, hogy a közös ORB-RTE futamokon nem fogunk indulni, így különösen vártuk a Salgó Rally-t, ahol a Túra mezőnye kapta a főszerepet. Legendás pálya a Zagyvaróna – Cered gyorsasági szakasz, amiről a tapasztalt rókák is csak suttogva mernek beszélni, így…..
„Soha nem láttunk még ennyi pénzt" – nyilatkozta a Borsnak az Attraction a Liszt Ferenc repülőtéren, nem sokkal megérkezésük után. Hozzátették azonban, hogy a teljes nyereményt, amit a Britain's Got Talentben nyertek, ami mintegy 80 millió forint, a csapat fejlesztésére fogják…..
Új vendégszerzőnk a mikrofonnál! Köszöntsétek GT-t, szeretettel.  „… és negyvenötkor megkezdhetik a rajtoltatást.” Hallatszott a kézi rádióból, mire mindenki láthatóan megnyugodott a sátor környékén. Már huszonöt perce álltak az olajfolt feltakarítása miatt. A…..
Grafikuszoli 2013.01.23 14:03:45
@B. Capelluti: Nos, a kocsi megvan, aztán hogy anyagilag és időben mennyit sikerül a projektbe invesztálni, az majd kiderül. A realitás az, hogy öcsém navigál túrában az egyik korábbi ellenfélnek, plusz pár sprintre összeülünk.
Grafikuszoli 2013.01.23 14:04:44
@B. Capelluti: Ja, és ha tényleg fut a saját nevünk alatt a Suzuki, akkor majd jelentkezem egy matricáért! :)
Tinireménységek nélkül maradt a The Voice, a Tv2 tehetségkutatónak is nevezett énekversenye. Tegnap egy adásban hullottak ki a Szécsi-ikrek és istenfélő Henderson Dávid, a legjobb nyolc közé pedig csak olyanok kerültek be a jógaoktató tatár nő mellé, akik már legalább egy…..
Grafikuszoli 2013.01.14 13:05:37
@Samu József: klasszikust csak pontosan idézzünk! "Csókolom... és welcome to in the volice!" :)
Mennyire más érzés úgy összefoglalni egy verseny történéseit, hogy ott is voltam! Több információval ugyan a helyszínen sem lettem gazdagabb - a rali fura sajátossága, hogy hiába nézi az ember közelebbről, szinte semmivel nem lesz okosabb az eredmények tekintetében -, egyszerűen…..
Az Esztergom környékén rendezett - és előző bejegyzésemben kivesézett - forduló után ismét Kelet-Magyarország, egész pontosan a borsodi régió fogadta tárt karokkal a Rali-Túra bajnokságot. Mivel a két verseny időpontja egészen közel állt egymáshoz, talán érdemesebb egy,…..
Philippe Bugalski 1982-ben kezdett versenyezni. 1984-ben a Monte Carlo Ralin indult először VB futamon, ahol Dominique Perruchon navigált neki. 1985-ben már egy Renault 5 turbóval indult a francia bajnokságban. 1992-ig Denis Giraudet mellett a Renault gyári csapatában (Societé Diac)…..
Egyelőre még csak a felénél jár a világbajnokság, de eljött az az időszak, amikor már illik elkezdeni a találgatásokat a jövőt illetően. Vannak persze konkrétunok is, de a legizgalmasabb dolgokra még nem derült fény, ezért vagyunk kénytelenek találgatni. Tuti, hogy…..
Grafikuszoli 2012.07.29 11:08:51
@Adam31: Csak a második címe van benne a 30 éveben, úgyhogy ez a megfejtés érvénytelen! :DDD
Lassan, de biztosan átrendeződött az írásaim tematikája, mostanában elsősorban az N/1 kategória összefoglalói játsszák itt a főszerepet. Mivel egyre ritkábban tudok személyesen is ott legyeskedni a történések körül, sajnos óhatatlanul egyre kevésbé érzem magamban a vágyat,…..
Hőzöngünk vagy siránkozunk a rali romjai felett, de sokat nem teszünk. Közben bűnözőkkel kapcsolatba hozható versenycsapat edz az ORFK-tanpályán. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Grafikuszoli 2012.07.24 08:40:11
@visszakettopadlogaz: Igazad van, egyébként sem feltétlenül Ádámnak kellene keresztbe tenni azért, mert a fater nem túl szimpi rendőrségi körökben... Hogy honnan van a pénz, az egy dolog, azt vizsgálják, ki, alkalomadtán büntessenek érte, de szerintem Matók Ádám pont nem az egyik látványtalan-tempótlan, ALS-t durrogató pilóta, hanem egy olyan, akinek van keresnivalója a mezőnyben. (Tudom, a Hondán nincs ALS... :))
Mit lehet mondani egy 24 éves srác halálakor? Azt, hogy a halálos baleset benne van a ralisportban? Vagy azt, hogy sajnos a navigátorokat gyakrabban érheti ilyen baleset, ahogyan 2005-ben Michael Parkot is? Bocs, de ezt akkor sem lehet így megközelíteni, ha azt az IRC manager Jean-Pierre…..
Grafikuszoli 2012.06.17 11:54:00
@Nancsi: A rali természeténél fogva nyilván veszélyesebb egy fokkal, de a Forma1-et kéretik nem a teljes ralisporttal összevetni! Ha a raliversenyzés és a pályaversenyzés összes áldozatát nézed, már nem ennyire egyértelmű a kép! Sajnos szinte minden évre jut tragikus hír a pályák világából is. Ugyanez a helyzet, ha a Forma1-el a Rali VB-vel veted össze, még akkor is, ha ott legalább kétszer népesebb a mezőny - szorozva még kettővel, mivel pilóta-navigátor felállásban mennek.

Természetesen egy tragédia mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Minden ilyen eset megrendítő, őszinte részvétem a hozzátartozóknak, barátoknak, csapattagoknak! Csak remélni tudom, hogy nem értelmetlenül kellett meghalnia Gareth-nek és ezek után százszor jobban odafigyelnek a pályák átvételénél!
Ha jól emlékszem, a 2009-es év vége felé fodult elő legutóbb olyan, hogy nem jelentem meg ilyen-olyan formában egy aszfaltos túrafutamon. Az elmúlt két évben a murvát következetesen kerültük, de a kemény talajon mindig elindultunk, idén pedig az idénynyitó Tatabányára csak…..
A blogon elég markánsan látszik egyfajta alkotói válság, ezt nehéz lenne tagadni. A tavalyi szezon vége óta szinte folyamatosan kisebb-nagyobb bizonytalanság jellemezte napjainkat-heteinket, arról pedig lelkesedéssel, élvezettel, valamint hitelesen írni nem nagyon lehet. Volt pár…..
Michelisz Norbi kapott egy csinos kis helyi viseletet Marokkóban. Még egy kis szoli kéne hozzá. Tetszik?..
Grafikuszoli 2012.04.13 13:09:58
@QtiZs: Várjuk meg a hivatalos indoklást, de szerintem a logisztikát már hetekkel ezelőtt intézték, amikor még nem lehetett tudni, hogy Gabi nem fog menni. Viszont így krízishelyzet esetére van egy komplett BMW alkatrészdonornak. :)
Míg az országos rali bajnokság még el sem kezdődött, a legtöbb ralisprint bajnokság már a második fordulójához ér. Így a BAZ Megyei Ralisprint Bajnokság is. Az első telt házas parasznyai futam után, ezúttal ismét egy - a sprintesek számára - teljesen új pályával várja…..
Idejekorán beszélnünk kell a témáról, mert az Astra beindításáról szóló cikk kapcsán érdekes információt kaptunk egy olvasótól. A sztori izgalmas, úgyhogy csapjunk bele. Mai cikkünk blogposztja...
Grafikuszoli 2012.02.23 19:15:24
@szuledenes: Elsőre engem is megviccelt a kép, de aztán rájöttem, hogy az a fényvisszaverős része a hátsó lámpának. Gondolom, a vaku villant vissza rajta.
Szeretem Svédországot. Nem csak a rali miatt szeretem, családi ügyek okán is meg-megfordulok arrafelé. A svédek jó fejek, úgyhogy tőlem aztán senki ne várjon elfogulatlan beharangozót, nekem ez az év versenye. Múlt hétvégén megérkezett hozzánk is a hó és a szombat éjszakai…..