Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ballib pityesz

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
Michael Knight Placebohatás 2010.07.15 10:12:00
Széles körű derűlátás és a kormányoldal elsöprő támogatottsága jellemzi a közhangulatot a Medián legfrissebb felmérése szerint. Magyarán 2006 tavasza óta először optimistábbak vagyunk és a jelek szerint pillanatnyilag többnyire elégedettek is az új kormány munkájával.…..
Lassan ott tartunk, hogy a Nemzeti Együttműködés Kormánya mint olyan nem nyújt be törvényjavaslatokat a Parlamentnek. Mintha a kormányzás összetett feladatának egy jelentős részét egészen egyszerűen lepasszolták volna a Fidesz-frakciónak.Mielőtt többen hőbörögni kezdenének,…..
ballib pityesz 2010.07.09 23:22:55
@_Ne feledd: A törvénykezést és a törvényalkotást én is kevertem volna, mert igen sokszor ugyanabban az értelemben használják a sajtóban. Volt már ilyenre példa a magyar nyelvben, hogy egy szó eredeti jelentése megváltozott. De a jogász végzettségű közigazgatási miniszteretekkel ellentétben nem keverném össze például az Európa Tanácsot az Európai Tanáccsal. Vagy neki elnézed az ilyesmit?
ballib pityesz 2010.07.10 00:05:41
@_Ne feledd: Ez így totál korrekt, amit írsz :-D
Kíváncsi voltam, utánanéztem, és ha hiszed, ha nem, még a Jogifórum.hu-n - például itt: www.jogiforum.hu/hirek/7702 meg itt: www.jogiforum.hu/hirek/19934 - is a jogalkotásra, a törvényhozásra használják a törvénykezés kifejezést. Pedig azt szerintem jogászok írják. De ettől függetlenül vitán felül áll, hogy a szó mást jelent. A poszttal egyébként a magam részéről tartalmilag egyetértek.
Tort ül a hülyeség az országban. És mindezt még az Alkotmányba is foglalják. A zember már nem is tudja, hogy röhögjön vagy sírjon az egészen.Az elmúlt két nap őrülete - a kormányszóvivő hazudozása, a blog-helyreigazításos agymenés és a Nemzeti Együttmködés Rendszeréről…..
Michael Knight Szobám falán... 2010.07.02 21:20:00
A jövő tehát elkezdődött. Épül már az új rendszer rendszer, lesz itt jobboldali kultúra és lesznek jobboldali ünnepek is. És a vezetők portréi jönnek ezután, országszerte a tantermek és a rendelők falán, szépen retusálva, és lesz biztosan majd felvonulás is, a…..
Michael Knight Pofon a szarnak 2010.06.28 09:23:00
Uniós jogba ütközhet a devizahitelek korlátozása. Is. Nem is értem, hogy miért nem lepődök meg ezen... Az orbáni 29 pontban lassan alig van olyan tervezett intézkedés, amely ne menne szembe az európai uniós joggal - s éppen ezért ami úgy, ahogyan kinyilatkoztatott, konkrétan…..
ballib pityesz 2010.06.29 07:27:41
@SzaGyu: Látod, az ígéretek számonkérésében hatalmas dolog a blogszféra fejlődése. 1998 és 2002 között még nem volt meg ez a fajta nyilvánosság, hogy úgy mondjam: nem voltak ilyen bátor és szókimondó publicisztikák, mint Tóta W. és társai. És ehhez nincsenek is hozzászokva a Fityisz politikusai.
Michael Knight A törvény urai 2010.06.15 21:46:00
Non omne, quod licet, honestum est - vagyis nem minden tisztességes, ami szabad. Ez a latin bölcsesség (köszönet T.-nek) tökéletesen jellemzi a Fidesz tetteit. Mert kétség se férjen hozzá: semmi törvénytelenség nincs például abban, ahogyan köztársasági elnököt választ a…..
ballib pityesz 2010.06.16 10:04:55
@Chicano: A legkomolyabban kérdezem: a Magyar Hírlap vagy a Magyar Nemzet vezércikke mennyivel jobb a Népszaváénál? Hozzáteszem: a Népszaváé rettenetes. A Hírlap meg egyenesen förtelem. Szomorú, hogy itt tart ma a sajtó.
Költői a kérdés, de majdnem úgy hangzik, mint egy dakota közmondás: vajon milyen iránytű az olyan, amelyik nem azt mutatja meg, hogy merre kell menni, hanem azt, hogy honnan el?Ez jutott eszembe, Orbán Viktort hallgatva a kormányprogram beterjesztőjeként a parlament keddi ülésén. És…..
ballib pityesz 2010.05.25 21:48:56
@fvipera: Végülis Stumpf István és állítólag Mikola István is a Hazafias Népfront alelnöke volt. Ismerik a rendszert.
ballib pityesz 2010.05.26 07:26:34
@Neo07: Méghogy agymosottak... Sztem meg a fityesz béközép agymosott.
Az úgy kezdődött kérem szépen, hogy ő visszaütött... - ez a szakállas poén jutott eszembe annak a kapcsán, hogy a Parlamentben a pártok tegnap úgymond vitáztak Orbán Viktor politikai nyilatkozatáról - már amennyiben persze a süketek párbeszédét vitának lehet nevezni.…..
Michael Knight Párhuzamos világok 2010.05.05 17:05:00
A szerző álláspontja szerint teljesen felesleges dollármilliárdokból épített, nagy teljesítményű űrtávcsövekkel kémlelni a világűrt a fekete lyukak működésének tanulmányozására, és teljesen felesleges volt eurómilliárdokért 27 kilométeres hadronütköztető…..
Kérem szépen, hogy a titokminiszter milyen iskolai végzettséggel rendelkezik, ez egy hozzánk hasonló normális jogállamban olyan hétpecsétes titoknak számít, hogy már a kérdés feltevése is súlyos államtitkot sérthet. Mint ahogy kiemelkedően fontos államtitkot képezett annak…..
ballib pityesz 2009.09.19 23:48:58
Ugyanezt eljátszotta már egyszer Debrecen szép reménysége, Kósa Lajos is, akinek a Parlament honlapján az önéletrajzában (www.parlament.hu/kepviselo/elet/k325.htm) az állt, hogy egyetemi diplomája van a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemről. Mostanság a Parlament honlapján némileg pontosabban ezt írja magáról: "1989-ben végzett a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem tervgazdasági szakán" - ami így már igaz, sőt, ami meg aztán végképp korrekt: a Debreceni Önkormányzat honlapján ma már külön ki is hangsúlyozza, hogy "1989-ben végzett a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem tervgazdasági szakán, de diplomát politikai karrierjének kiteljesedése miatt nem szerzett".
Namármost, éppen a Kósa-példából kiindulva maguk a szocik igazán emlékezhetnének rá, hogy az ilyen diplomaügyi csúsztatás milyen kínos tud lenni (annak idején talán Keller László trombitálta tele a sajtót Kósa Lajos diplomaügyével). Ezek után ugyanezt a bakit elkövetni... Nos, lehet, hogy nem is a diploma hiánya ls nem is a lebukás, hanem ez a sokkal kínosabb.
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
ballib pityesz 2009.09.17 11:34:37
Árpád, szívemből szóltál. Néha azt gondolom, hogy egészen egyszerűen agymosás megy ebben az országban. Hogy nem igaz, hogy legalább az értelmesebbje nem hallja meg a hamis hangot, hogy nem érzi, hogy amiben esetleg egy-egy részlet önmagában igaz is, így, egyben egy hatalmas svindli az egész.
Én utálom, hogy ebben az országban vannak a Magyar Nemzet-olvasók meg a többi alantas féreg. Hogy vannak a HírTV-nézők meg a tetves vörösök. És néha elképedek, hogy másfél-kétmillió ember mindezt simán beveszi.
Nem igaz, hogy legalább az értelmesebbje ne tudná: a jobboldal Kádár szövegét nyomja, valami népzemzeti, kokárdás szósszal nyakonöntve. Nem igaz, hogy nem érzi meg legalább az értelmesebbje, hogy a vezér hazudik. Hogy a király meztelen.
A szocik egészen egyszerűen kiábrándítóak, vagy hogy úgy mondjam: fárasztó már a kicsinyes puhapöcsségük. Borzasztó, hogy tele van tohonya, kicsinyes és igen, buta alakokkal. És elkeserítő, hogy ha lenne is köztük egy próféta, aki legalább arcot adna nekik - azt az arcot, amit te is hiányolsz -, azt lenyomják. Azt lehúzza a dudva, a muhar. És nem ismerik fel, hogy a szavazóik ciklusról ciklusra - már bocsánat - szó szerint kihalnak. És nincs utánpótlás, mert nincs egy hiteles arc - még a fiatalabbak sem -, nincs egy értelmes hang, nincs senki, aki képes lenne közülük megfogalmazni valami értelmes üzenetet. Legalább egy víziót arról, hogy milyen országot szeretne.
Mégis kereste Felipe Massát lábadozásakor csapattársa, a képeslap elkallódott, az interneten bukkantak rá. Valahogy így szól:  Massa, Én vagyok az, Kimi (a csapattársad). Azt olvasom az Autosportban, hogy kórházba kerültél. Luca C azt mondta, meg kellene…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
Örs levelet kapott a Magyar Telekom Nyrt. helpdesk csoportjától arról, hogy a bejelentett hibát kivizsgálták, a hibakezelést lezárták. Mindezt aznap, amikorra a szerelőt várta az ügyfél, kinek panasza jogos. Örssel nem először esett ez meg, de most már kiborult és megírta minden…..
ballib pityesz 2009.03.09 18:37:42
2008 novemberében költöztünk az új lakásunkba, ahová – az előző címünkről áthozott vezetéses telefonvonal mellé – egy analóg családi kábeltelevíziós csomagot rendeltem. Ezt be is kötötték nekem. Majd februárban kaptam egy számlát, ami tartalmazza a HD Set Top Box (ez a digitális televízióadás fogásához szükséges berendezés) havi mintegy 2500 forintos bérleti díját. Ilyen dobozom nincs, nem is rendeltem, ráadásul analóg kábeltévés csomaghoz eleve nem is kellhet digitális berendezés… A számlát egy hónapja megreklamáltam, azt mondták,kivizsgálják, de megint olyan számlát kaptam kézhez, amin szerepel ez a tétel. Kíváncsi lennék, még hány embernek számlázzák ki véletlenül ezt a tételt...
De nem is ez az, ami igazán bosszant – ezt nyilván előbb vagy utóbb korrigálják. Ami igazán felháborít, az a T-Home telefonos ügyfélszolgálatának a működése. Sokadszor tapasztalom, hogy ha az ügyfél a számlareklamáció menüpontot próbálja hívni (különösen a kora esti órákban), gyakran 25-30 percig is várnia kell, mire egy ügyfélszolgálati munkatárs felveszi a telefont. Nem így van ez akkor, ha az új szolgáltatás megrendelése menüpontot választja az ügyfél – ott érdekes módon már a második-harmadik csörgésre jelentkezik valaki. Érdemes kipróbálni!
E várakozási idővel kapcsolatban a következőket gondolom:
1. Rosszul működik az a telefonos ügyfélszolgálat (pláne egy kommunikációs cégnél), ahol fél órát kell várni az ügyintéző jelentkezésére. Itt vagy munkaszervezési, vagy kapacitásbeli problémák vannak – ilyenkor kelleme beültetni még két telefonos ügyfélszolgálati munkatársat, aki a panaszos ügyekkel foglalkozik. Ez az abszurd hosszúságú várakozási idő meggyőződésem szerint sérti az ügyfelek érdekeit, és nem biztosít megfelelő minőségű szolgáltatást a számukra.
2. Megértem, ha túl sokan telefonálnak egyszerre, és ez terheli a rendszert, ez okozza a hosszú várakozási időt. A túl sok panaszos telefonáló viszont nem jelenthet mást, mint hogy a T-Home számlázási rendszerének a működésével lehet valami komoly hiba…