Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nelossel

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért hát a Magyarország és én pályázat, ma győzteseket is hirdetünk, emellett arra gondoltam, pár gondolatban összefoglalnám azt is, számomra mi volt a legnagyobb tanulsága az elmúlt hónapoknak. A pályázatra érkezett írások közül több mint 50 jelent meg (azért…..
Egy minisorozat újabb része következik, pár hete jelent meg József írása, gondolatai pedig sokakat megihlettek, akár kommentekben, akár posztban. Múlt héten Opcsi története jelent meg, most Efem válaszát adom közre. (fotó: Ákos) „Régi, habár nem rendszeres olvasója vagyok a…..
Határátkelő Homecoming 2014.10.31 06:45:00
Homecoming, azaz hazatérés, avagy az amerikai iskolév második legfontosabb eseménye a mai poszt témája (mert nem akartam megint a Halloween-nel foglalkozni, akit az érdekel, ide kattintva elolvashatja a tavalyi posztot…). A Homecoming Európában talán kevésbé ismert, ugyanakkor az…..
Nelossel 2014.10.31 11:14:20
@ChristineK: Biztos a globális felmelegedés hatása, melegebbek az őszi napok. ;)
Van az úgy, hogy az embert már egészen fiatalon megérinti egy ország, egy életstílus. Így történt ez mai posztunk szerzőjével, Évával is, aki Angliába szeretett bele már egyetemistaként. Aztán úgy hozta az élet (persze ő is tett érte), hogy immár több mint három éve ott is…..
Nelossel 2014.10.20 12:45:01
@macamuca [IHUN]: Nekem adod? :)
Közel másfél hónapja jelent meg Mónika posztja, melyben azt a vívódást írja le, hogy visszaköltözzön-e kislányával Amerikából Magyarországra. Akkor rengeteg hozzászólás érkezett, ilyen is, meg olyan is, erre válaszul írta a mai posztot. Közben ugyanis megszületett a…..
Nelossel 2014.10.16 11:50:01
@sodalisO [eng]: Nagyon igaz amit írsz.

Amúgy meg Londonban is lehet nagyon finom magyar kolbászt kapni, minden más, csak silány utánzat - még az a gumiízű vacak Chorizo is, amit annyira istenítenek. :D
Nekem legalábbis titokzatos, remélem, nem tartjátok majd túlzásnak a címet, én nagy örömmel olvastam Franky igen alapos és legalább annyira érdekes most következő posztját a brit vasút életéről. (Korábban már írt egy hasonlóan jó posztot, azt itt olvashatja el, aki…..
Noha az iskolakezdéssel kapcsolatos sorozat már véget ért, Digger írása azért fér bőven ide, mert szerintem az iskola és az oktatás örvén egészen másról, gondolkodásmódról, világlátásról, kultúrás különbözőségéről is szól. Ráadásul azt gondolom, hogy sok igazság…..
Nelossel 2014.10.09 14:32:58
@kardio1: Köszi :)
Nelossel 2014.10.12 10:52:37
@diggerdriver: Nálunk azt nem szabad, szólnak miatta. Ha nincs rajta logós póló, nem veheti le a pulcsiját, a harminc fokos teremben sem. Vagy nem öltözhet át a testnevelésórára tornaruhába, hanem marad az egyenruhában, ha nincs logós tesipóló... tapasztalatból mondom.
Persze lehet, hogy iskolája válogatja.
Nelossel 2014.10.12 17:29:21
@diggerdriver: Semmi gond, én is hallottam, hogy más iskolákban más szokások vannak, nem egységes (persze mit is várunk, mikor még a tanévkezdésnek sincs egységes napja), úgyhogy simán el tudom képzelni, hogy van, ahol ezt nem veszik ennyire szigorúan.
A miénk egy új iskola, ez a harmadik évük, és nagyon adnak a megjelenésre.
:)
Az angol egészségügyről elég sok rosszat lehet olvasni (nekem is van vele személyes, és nem túl jó tapasztalatom, és hallottam is érdekes dolgokat közeli ismerősöktől), így aztán engem tulajdonképpen nem is lepett meg különösebben Péter mai írása, aki egy leírta az angliai…..
Nelossel 2014.09.22 10:13:14
Sajnálom, hogy így járt a posztíró, ez nagyon para, örülök, hogy végül jó vége lett.

Én is sok rosszat hallottam az itteni egészségügyről, de a saját tapasztalat - szerencsére nem sok van - eddig csak pozitív.

Az tény, hogy a GP nem sokat csinál, nálunk minden betegre fejenként 15 perc jut, szépen felveszik az adatokat, meg alap dolgokat néznek (pl vérnyomást mér, vizeletet vizsgál), de ezen túl a képességük kimerül abban, hogy Paracetamolt javasolnak.
Gyereknek meg még azt se, feküdjön és igyon teát.

Anno kaptunk szép kis füzetet, abban benne van, hogy a GP-n kívül hova lehet még menni, szóval ha elsőre nem jön be a GP én másodikra tuti nem mennék vissza, hanem irány a Walk In Centre, rosszabb esetben a kórház, sürgősségi.

Páromnak egyszer volt szerencséje a sürgősségihez, de nagyon pozitív volt a tapasztalat, öt perc alatt sorra került mindenhol (pedig napközben ment, mindenhol sokan voltak, de ügyesen be volt osztva a rendszer), minden szükséges vizsgálatot megcsináltak, és egy óra múlva már meg is volt a diagnózisa, a doki nagyon figyelmesen elmagyarázott mindent, amit esetleg nem értett, azt újra elmondta, teljesen rendben volt az egész.

Azért ez biztos szerencse kérdése is, nekem inkább Magyarországon voltak rossz tapasztalataim, a háziorvosunk (biztos Angliában tanult), mindenre csak fájdalomcsillapítót tud javasolni, meg hümmögni, hogy fogalma sincs mi lehet a baj.
A nagymamámat simán hagyták egy herpeszvírustól meghalni, mert már öreg, mit vacakoljanak vele.
A kislányom majdnem megfulladt a szülés után, mert nem jól takarították ki a légutakat. Utána meg majd két napig nem akarták nekem odaadni, úgy kellett kizsarolni, hogy legalább láthassam.

De tudnék érdekes történetet mesélni Ausztriából is, ahol folyton leintették anyukát, míg végül a 3 éves gyerek majdnem meghalt perforálódott vakbél miatt.
Szóval szerintem mindegy, hogy melyik ország, az egészségügy mindenhol orosz rulett, csak szerencse kérdése, hogy ki marad életben.
Brüsszel igazán különleges hely lehet, hiszen miközben Belgiumban van, az Európai Unió központjaként jóval több egy „egyszerű” fővárosnál, hiszen oda koncentrálódik az európai politikai döntéshozatal jelentős része. Mai szerzőnk, Nitnitnit párja az Európai Bizottságnál…..
Nelossel 2014.09.16 19:05:18
@Herr Géza: elvinni nem szeretném őket, de ilyen kijövős embert (bocs, nem tudom mi a megfelelő kifejezés) jó lenne találni nekünk is.
Nelossel 2014.09.16 19:39:38
@Zoole[uk]: megpróbálom, köszi a tippet. :)
Nelossel 2014.09.18 10:51:48
@Herr Géza: Minden ötlet segítséget jelent, köszönöm. :)
A mai poszt szerzője, Gabi három éve tért vissza Angliába, ahol korábban au pairként dolgozott. Ma, tulajdonképpen számára is teljesen meglepő módon, egy kis vállalkozás tulajdonosa, melyben saját készítésű süteményt árul. „Mikor 2009 karácsonyán hazaköltöztem…..
Nelossel 2014.09.12 13:45:27
@Hari Seldon 2: A brutál édesek. Lehetőség szerint cukormázzal borítva. :)
Szögezzük le az elején: imádok Budapesten lakni, ahogy a valószínűleg a legtöbb olvasó is, és sokkal nehezebb lenne azt összeszedni, hogy mi a jó a fővárosban, mert bőven hosszabb lista lenne, mint hogy mit utálok benne. Lehet hamarosan összeírom azt is majd. Viszont csak azért,…..
Aki rendszeresen követi a blogot, az tudja, hogy időről időre szívesen keresek külföldi példákat is a határátkelésre (ami azért sokszor az expat életformát jelenti, ami nem teljesen ugyanaz). A minap egy érdekes cikkbe futottam bele, ami felsorolta azokat a jeleket, amelyek azt…..
Nelossel 2014.08.23 10:45:23
@tildy[UK]: Igen, tényleg megszűnt még tavasszal.
Nelossel 2014.08.23 10:48:34
@Zoole[uk]: szín az van, igen. :D
De magyar bolt már nincs, pedig nagyon sok magyar lakik ezen a környéken, nem lehet úgy végig menni az utcán, hogy ne hallanék magyar szót.

Egyébként nemrég volt a London road-on a Croydon Carnival of Cultures, végigaggatták zászlófüzérekkel a házakat, volt ott mindenféle nemzet zászlaja, csak magyar nem volt egy darab sem. :(
Nelossel 2014.09.02 10:11:03
@Zoole[uk]: Köszönöm szépen.

Eddig egyszer voltam magyar boltban Londonban, de azzal nagyon meg voltam elégedve:
paprikastore.co.uk/
Már megint egy angliás poszt, ám ez az angliás poszt egy teljesen más oldalát mutatja meg a határátkelésnek, mint a tegnapi. Zsuzsa történetében egy gyerekes család költözik, ennek minden nehézségével (ráadásul cicákkal és egy kutyával) együtt. A képekért külön…..
Nelossel 2014.08.13 10:29:57
@NIKI LAURA: Talán igazad lesz, de legalább megpróbáltuk. :)

Amúgy nem volt annyira nehéz ilyen lakást találni, kb. az ötödik amit személyesen megnéztünk meg is felelt. Ja, és még egy nagy terasz is van hozzá, pedig az rajta sem volt a listán. ;)
Mázli, hogy Londonban elég széles az ingatlanpiac.

Az olcsó alatt meg lehet, hogy nem ugyanazt értjük...
Nelossel 2014.08.13 10:32:11
@Hari Seldon 2: Nem, a konnektorok magasságát nem figyeltük. Így utólag szívom is a fogam miatta. :p
Nelossel 2014.08.13 11:20:50
@Ödenburger Wiener Schnitzel: C# .NET architect, meg mindenféle egyéb tudományok, kb. 20 év magyarországi munkatapasztalattal (bank, multi is).

Elsőre sima fejlesztői állás volt, fél év után váltás, Lead developer-re.
Másodikra könnyű volt, mert már volt angol referencia.

De igazából a nagy pénz a contracted pozíciókban van.
A mai poszt abból a szempontból rendhagyó lesz, hogy tulajdonképpen két témából áll. Cinkapanka a kilátása kapcsán küldött egy hosszabb írást londoni lakásbérlés témájában, aztán, amikor kiderült, hogy kutyus is van a képben, kértem egészítse ki az írását ebből a…..
Nelossel 2014.08.12 12:09:47
@Cinkapanka: KÖszönöm :)
Nelossel 2014.08.12 12:09:47
@Sesamelmo (Q): Fapados társaságok nem szállítanak élő állatot, és a többi is elég macerásan. British Airways-nél van elvileg lehetőség, hogy kis testű kutyát (és talán macskát is), megadott méretű szállítódobozban pótdíj ellenében a fedélzetre kézipoggyászként felvinni. Csakhogy a nyári időszakban nagyon drágák a jegyek, és nem biztos, hogy három állatot egyszerre felvihetünk.
Nagy testű kutya csak cargo-ban utazhat, vagyis egy nagy ketrecben a csomagtérben. Ez elég sok helyen le van írva, hogy mekkora stressz, és fizikai megterhelés egy állat számára, semmilyen állatorvos nem javasolja az ilyen típusú utaztatást.
Kisállatfutár kifejezetten erre a célra kialakított járművet használ, vagyis megfelelő a szellőztetőrendszere, saját vagy általuk biztosított ketrec megfelelően rögzíthető. Bár hosszabb az út, viszont többször megállnak, megsétáltatják, megitatják az állatokat.
Azt fontos tudni, hogy egy állat másik országba történő bevitelének pontos szabályai vannak, és ezek közül is időben az egyik legmeghatározóbb a féreghajtás, amit óra-perc pontossággal kell dokumentálni. Érdemes tehát az indulást úgy időzíteni, hogy az állatorvos indulás előtt közvetlenül tudja beadni a féreghajtót, mert ennek 72 óra a szavatossága, ha ez menet közben lejár, akkor az adott ország tisztiállatorvosa (jó pénzért) adhat be újabbat, ami után 24 órát kell várni. Legalábbis én így tudom.
Nelossel 2014.08.12 12:09:51
@Taxomükke: megnézem, köszönöm. :)
A tegnapi szigetelés rövidke volt, fázós és koncertmentes. Mondanám, hogy bemelegítésnek jó volt, de nem mondom, mert tényleg hideg volt, és ma még inkább az lesz este. Bassza meg.De így legalább van lehetőségem arra is, hogy technikai meg általános dolgokról meséljek…..
Tudjátok, nem az a dühítő, ha az ember saját hülyesége miatt nem jut el jó koncertekre. Az totál belefér, sőt általános a Szigeten, hogy ültök valami helyen valamit iszogatva, és közben lekéstek minden, kinézett koncertet. Szóval nem, nem az a dühítő - hanem az, ha eljutsz…..
Folyamatosan izzok, egyszerűen nem tudok leállni a dühöngéssel. A Hatvannégy Trollmegye nálam mindenképpen elérte, amit akart: sikerült egy számomra nagyon fontos dologba beleszarni.Aki esetleg még nem hallott róla, röviden az ok: a Toroczkai-féle szélsőjobboldali társaság egyik…..
zoli voltam Még egy nap 2011.06.03 09:33:00
Még egy munkanap ebből a meglehetősen fos hétből, főleg a tegnapi nap sikerült szarul, már az indítás is az volt, szó szerint, mert miközben többször is vissza kellett rohannom vagy a lakásba, vagy a munkahelyemre az ott felejtett cuccokért, még egy nagy adag kutyaszarba is…..
Nelossel 2011.06.05 21:03:08
@bjork: sajnos ezek a pici madarak olyan törékenyek, számunkra semmiségnek tűnő balesetek nekik a véget jelenthetik. Félek a szívmasszázs sem segített volna, és talán még a bordái is eltörnek a pressziótól.

Ritka az az eset, hogy madáron segíteni lehet, én is próbáltam már meggyógyítani kisrigót amit macska kapott el, de hiába nem volt rajta kívülről semmi, talán a sokktól, talán valami belső sérüléstől végül fél nap után elpusztult.

Az élet bizony múlandó, de ne bánkódj miatta, a madarak mind a mennyországba jutnak. :)
Nelossel 2011.06.06 14:31:34
@bjork: sokat gondolkodtam azon, hogy mi jó emberek lennénk. Hát nem tudom. Mármint persze nem tartom magunkat, magamat rossznak, de Teréz anyának sem. Csak szeretjük az állatokat.

Azt gondolom két féle ember van, van, akinek az állat csak egy állat, meg van akinek minden kis szőr(toll)mók egy fontos érző lény.

Nem természetes volt, hogy amikor a testvére elvesztésétől depressziós tengerimalacunknak akartunk társat találni, egyből kettőt is kapott, mert nem volt szívünk szétválasztani egy újabb testvérpárt (plusz elég vacak körülmények között voltak tartva láthatóan pénzszerzés céljából).

Az sem volt kérdés, hogy hazavigyük e a második macskánkat a benzinkútról, ahol találták, de nem maradhatott. Ő a leghálásabb, legbújósabb cica a világon, sose karmol, és a gyerek előbb mondta, hogy Teo cica, mint hogy anya. :)

Láttam olyan nőt, aki havi többszázezret költ a kutyusa kozmetikájára, ennyire például nem vagyunk jó emberek.
Tehetnénk többet, lehetnénk önkéntesek, vagy ilyesmi (A Noé állatotthonba évente egyszer el szoktunk menni), de most csak annyira futja, hogy a már meglévő saját kedvenceinket tartjuk jól. És nem hagyjuk a tetőben a beesett fiókát.

És tudom, uncsi, hogy megint a gyerekkel jövök, de ő úgy nő fel, hogy az első pillanattól állatok veszik körül, akikre tekintettel kell lenni, akikről gondoskodni kell. És nem bánom, hogy a 17 hónapos! kislányom minden kutyát meg akar simogatni, hogy félelem nélkül kézből eteti a macskákat, hogy megsimogatja a Badárt és csipog neki, és este már magától hozza a kis sámliját, hogy felérje a malacketrecet, hogy ő adhassa a zöldséget a malacoknak.
Mert szeretném ha ő is szeretné az állatokat. :)
Nelossel 2011.06.07 13:46:07
@bjork: azt idézőjelben értettem, elnézést, hogy nem voltam egyértelmű.

Azért mielőtt gyorsan leírnánk az üzletasszony nénit, aki elképesztő összegekért festeti rózsaszínre a kutyusa mancsát annyival, hogy nem normális, gondoljunk arra, a szeretetnek sok formája van. Mennyire lehet magányos szegény nő, ha csak ezt a formáját tudja űzni?!

No, észosztás befejezve. :)

Off: leírnád a kolbászos tészta receptet kérlek, mert nem találtam meg, de totál rá vagyok kattanva, pavlovi kutya módjára elkezd csorogni a nyálam ahányszor csak bekukkantok ide. :)
zoli voltam Pár hétköznapi fotó 2011.05.31 13:27:00
Mutatok pár random képet. Klikkolásra megnőnek!Alapszett filmnézéshez: Puffos ruhaujjak: Újkrumpli strand: Kolbászos tészta elvitelre:  Uzsonna - találd ki, melyik kié! Termőre fordult az eperültetvényem: ..
Nelossel 2011.06.03 17:31:36
@bjork: Én receptéhes vagyok! :D
A kolbászos tésztát hogy kell csinálni??
Biztos örülne neki a'zuram, ha ilyet vihetne ebédre a munkahelyére.
És tuti az egész cégnek csorogna a nyála. :D
Nelossel 2011.06.05 21:03:07
@bjork: lehetséges, de én csak a képpel találkoztam, megpróbálom megkeresni. :)
Nelossel 2011.06.06 14:31:34
@bjork: kerestem, de nem találtam. :(

zolivagyok.blog.hu/2008/05/01/mayday

Itt hangzik el először, hogy maaaajd jön a recept. :D