Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koenigsberger

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazából nem volt tervbe, hogy erről írok, de egyre több és több infóhoz jutottam és úgy láttam, hogy mostmár lehetne akár írni is a dologról egy cikket. Ez pedig Orbán titkosnak szánt béke missziós kőrútja. Szinte semeddig se tudták tartni a titkot, pedig úgy tűnik tényleg megpróbálták. Orbán…..
Koenigsberger 2024.07.12 08:49:32
Ami szintén szembeötlő, hogy nem a háború meg hasonlók miatt kilincselte végig a nemzet dagadt békegalambja fél Ázsiát, hanem pl. ezért:
alfahir.hu/hirek/orban-viktor-alairta-a-rendeletet-honnan-fogadunk-be-vendegmunkasokat-a-jovoben

Érdekes lenne tételesen összehasonlítani a listával, hogy az olyan remek, elsőrangú országok közül, mint Kazahsztán, Kirgizisztán, Grúzia, Mongólia, Belorusszia stb., hányat látogattak végig a nagymenők a közelmúltban. Mert láss csodát, most többek között innen akarják pótolni bérrabszolgákkal a nyugatra elüldözött magyarokat.
Az AI-val foglalkozó ezen részben tovább vizsgáljuk, hogy mire is képes valóságban az AI ami igazából igazából LLM. Igazából AI a felhő eladásáról szól és arról, hogy elfogad, hogy ezután majd mondjuk havonta fogsz fizetni a "szolgáltatásokért". És mivel ez "AI" ezért már azzal se fognak hitegetni,…..
Koenigsberger 2024.07.11 12:08:42
Ez szakmabeli szemmel leírja, hogy a király meztelen:
ludic.mataroa.blog/blog/i-will-fucking-piledrive-you-if-you-mention-ai-again/
Egyébként az egész blog qrva jó.

Még annyit az adatvédelmi nüanszokhoz, hogy azok a trükkök is teljesen illegálisak, amikor elfogadod az általában litánia méretű, teljesen értelmezhetetlen és senki épeszű ember által végig nem olvasható „adatkezelési tájékoztatót" és az egyetlen pipával azt is elfogadtatják veled általában valahol jól eldugva a szövegben, hogy a tájékoztatás elolvasásával egyben beleegyeztél abba is, hogy a saját kényük-kedvük szerint azt csináljanak az adataiddal, amit éppen akarnak - és utána mutogatnak vissza rá.

Elvileg az adatvédelmi szabályozás azt is előírja, hogy közérthetően kell tájékoztatni az ügyfelelket - ez lenne az egész kib.ott adatvédelem célja tulajdonképpen. Ehelyett tájékoztatás címén kapsz egy nyilvánvalóan copy-paste odahányt jogászkodó szutykot. Sok jogász úgy gondolja magáról, hogy ők egyben adatvédelmi szakemberek is, és meghivatkozzák mellé a fél Ptk-t.
A videójáték iparnak rengeteg aktuális problémája van. Mint például woke-ság amikor egy-egy játék kifejlesztése már akár több száz millió dollárba is kerülhet és ha bukik a játék akkor az egész fejlesztő cég valószínű megy a levesbe. De valahogy mégis inkább a wokeságot választják a cégek és…..
Van itt egy hír miszerint Japánban csak az AI miatt 35-50%-kal kéne több energiát termelni hamarosan. Mintha a környezetvédelem hirtelen nem lenne olyan fontos. Közben nem igazán tudnak egy értelmes AI fejlesztést felmutatni. És persze el kell mondani megint: ezek még nem is igazi AI-k, na majd…..
Sok techcég próbálja valahogy elérni, hogy ugyanazért a dologért újra és újra fizessen a felhasználó, közvetlenül, vagy közvetve. Felhő, reklám nézés, havi fizetés... A Googlenek nincs ilyen problémája, vígan megél a hirdetésekből és megengedheti magának, hogy az "igazi" termékei sorra bukás…..
Én is írtam róla, hogy annó próbálták úgy bemutatni, hogy milyen menő már felhős cégnek dolgozni, de aztán jöttek a hírek arról, hogy az összes IT pozició közül a felhővel foglalkozók azok akik legjobban kiégnek. Most itt van az AI, de mint írtam korábban az AI igazából egy felhő álca. Merthogy "az…..
A Microsoft nem véletlen akarja, hogy havonta fizess a Windowsért... egyszerűen nem tudnak semmi értelmes dolgot kitalálni miért váltanál új verzióra. Viszont ettől függetlenül ők akarják, hogy fizess nekik ugyanazért havonta, plusz vedd meg az új verziót, plusz fogadd el egyre jobban, hogy…..
Ez annyira aranyos... ha nem lennének ezek a nagy cégek amik csak azért megveszik a felhőt, vagy mostmár inkább AI-t, hogy mutassák milyen menők, akkor fel kopna a felhős cégek álla. Ami viszont még aranyosabb, hogy kiderül az ezt bejelentő cikkből, hogy igazából lényegében fogalmuk sincs, hogy…..
Írtam róla, volt idő, hogy a Youtube nyereséget hozott úgy is, hogy maximum 5 másodpercig kellett reklámot nézned rajta. De aztán elkezdődött a cenzúra és saját bevallásuk szerint is a nekik legtöbb profitot termelő egyéneket kidobták a platformjukról politikai okok miatt. És azóta még sokkal több…..
Ez a cikk a budapesti albérletárakról szól.Vagyis inkább arról, hogy a lakástulajdonosok azt csinálják, hogy figyelik a híreket arról, hogy mennyivel nőnek a fizetések és szépen annyival többe kerül az albérleted. Az utóbbi pár évben Budapest valóságos kis külön gazdasággá vált, olyanná ami nem ad…..
ÚJTECHKOR... Hírek röviden... 2024.02.12 20:27:35
Pár dologról csak gyorsan: Ismét látszik, hogy mennyire jó rendszer az, ha valamire előfizetsz: "Újabb áremelésekre készülhet a Netflix, megszünteti legolcsóbb előfizetését is" Bizzál rá szinte mindent: "Már MEGINT foltozni kell az Apple szinte összes kütyüjét - de azonnal!" Még a legjobbakkal…..
Ezek a hírek annyira fárasztóak... De végigmegyünk rajta. Van valami ami nincs még egy éve, hogy létezik, igazából elfogadhatatlanul sok hibát vét, nincs talán két hónapja, hogy integrálva lett, ezen két hónap alatt már kukázták az eredeti nagy tervüket, de mégis a képedbe mondják, hogy azt várják,…..
Most többszörösen megtörtént a "lehetetlen" egy "jónevű felhős cég", a Google felhője viselkedett úgy ahogy "nem szabadna". "Nagy baj van a Google Drive-val - eltűnnek róla az adatok" "Az elmúlt napokban több internetes fórumon is számos olyan jelentés bukkant fel, amikben felhasználók arra…..