Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koenigsberger

0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A videójáték iparnak rengeteg aktuális problémája van. Mint például woke-ság amikor egy-egy játék kifejlesztése már akár több száz millió dollárba is kerülhet és ha bukik a játék akkor az egész fejlesztő cég valószínű megy a levesbe. De valahogy mégis inkább a wokeságot választják a cégek és…..
Van itt egy hír miszerint Japánban csak az AI miatt 35-50%-kal kéne több energiát termelni hamarosan. Mintha a környezetvédelem hirtelen nem lenne olyan fontos. Közben nem igazán tudnak egy értelmes AI fejlesztést felmutatni. És persze el kell mondani megint: ezek még nem is igazi AI-k, na majd…..
Sok techcég próbálja valahogy elérni, hogy ugyanazért a dologért újra és újra fizessen a felhasználó, közvetlenül, vagy közvetve. Felhő, reklám nézés, havi fizetés... A Googlenek nincs ilyen problémája, vígan megél a hirdetésekből és megengedheti magának, hogy az "igazi" termékei sorra bukás…..
Én is írtam róla, hogy annó próbálták úgy bemutatni, hogy milyen menő már felhős cégnek dolgozni, de aztán jöttek a hírek arról, hogy az összes IT pozició közül a felhővel foglalkozók azok akik legjobban kiégnek. Most itt van az AI, de mint írtam korábban az AI igazából egy felhő álca. Merthogy "az…..
A Microsoft nem véletlen akarja, hogy havonta fizess a Windowsért... egyszerűen nem tudnak semmi értelmes dolgot kitalálni miért váltanál új verzióra. Viszont ettől függetlenül ők akarják, hogy fizess nekik ugyanazért havonta, plusz vedd meg az új verziót, plusz fogadd el egyre jobban, hogy…..
Ez annyira aranyos... ha nem lennének ezek a nagy cégek amik csak azért megveszik a felhőt, vagy mostmár inkább AI-t, hogy mutassák milyen menők, akkor fel kopna a felhős cégek álla. Ami viszont még aranyosabb, hogy kiderül az ezt bejelentő cikkből, hogy igazából lényegében fogalmuk sincs, hogy…..
Írtam róla, volt idő, hogy a Youtube nyereséget hozott úgy is, hogy maximum 5 másodpercig kellett reklámot nézned rajta. De aztán elkezdődött a cenzúra és saját bevallásuk szerint is a nekik legtöbb profitot termelő egyéneket kidobták a platformjukról politikai okok miatt. És azóta még sokkal több…..
Ez a cikk a budapesti albérletárakról szól.Vagyis inkább arról, hogy a lakástulajdonosok azt csinálják, hogy figyelik a híreket arról, hogy mennyivel nőnek a fizetések és szépen annyival többe kerül az albérleted. Az utóbbi pár évben Budapest valóságos kis külön gazdasággá vált, olyanná ami nem ad…..
ÚJTECHKOR... Hírek röviden... 2024.02.12 20:27:35
Pár dologról csak gyorsan: Ismét látszik, hogy mennyire jó rendszer az, ha valamire előfizetsz: "Újabb áremelésekre készülhet a Netflix, megszünteti legolcsóbb előfizetését is" Bizzál rá szinte mindent: "Már MEGINT foltozni kell az Apple szinte összes kütyüjét - de azonnal!" Még a legjobbakkal…..
Ezek a hírek annyira fárasztóak... De végigmegyünk rajta. Van valami ami nincs még egy éve, hogy létezik, igazából elfogadhatatlanul sok hibát vét, nincs talán két hónapja, hogy integrálva lett, ezen két hónap alatt már kukázták az eredeti nagy tervüket, de mégis a képedbe mondják, hogy azt várják,…..
Most többszörösen megtörtént a "lehetetlen" egy "jónevű felhős cég", a Google felhője viselkedett úgy ahogy "nem szabadna". "Nagy baj van a Google Drive-val - eltűnnek róla az adatok" "Az elmúlt napokban több internetes fórumon is számos olyan jelentés bukkant fel, amikben felhasználók arra…..
"Informatikai probléma van a határátkelőhelyeken országszerte - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden délelőtt a police.hu oldalon." "Összeomlott a magyar határátkelés, egyetlen probléma áll az egész hátterében" "Azt írták, a rendőrök minden megtesznek,…..
Koenigsberger 2023.11.15 20:26:18
Nagyon sok cikk szól arról, hogy a kkv-knak digitálissá kell válniuk és hogy az milyen jó lesz nekik. Csak szép és jó és minimum 50% profitnövekedés. De most van itt egy cikk ami arról szól, hogy bizony meghackelik őket és annyira durván, hogy az már a működésüket veszélyezteti. Mert mondjuk kapnak…..
Én személy szerint a rádióból hallottam meg miszerint az állam a mobilunkba költözne... És rögtön arra gondoltam, hogy... nem érzik úgy, hogy ezt egyesek mondjuk akár... fenyegetésszerűén élik meg? Mondjuk akik átélték a kommunizmust mit szólnak hozzá, hogy az állam beköltözik abba az eszközbe "ami…..
Bár erről már írtam az előző cikkben, egy új Windows verziónak csak jár egy külön cikk, főleg, hogy olyan mérföldkövet akar letenni, hogy ezután majd havonta kell utánna fizetned. "Havonta kell majd fizetni a Windows 12 használatáért? Vége az ingyenességnek?" Ráadásul lesz több csomag is... Ami…..