Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koenigsberger

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÚJTECHKOR... Hírek röviden... 2024.02.12 20:27:35
Pár dologról csak gyorsan: Ismét látszik, hogy mennyire jó rendszer az, ha valamire előfizetsz: "Újabb áremelésekre készülhet a Netflix, megszünteti legolcsóbb előfizetését is" Bizzál rá szinte mindent: "Már MEGINT foltozni kell az Apple szinte összes kütyüjét - de azonnal!" Még a legjobbakkal…..
Ezek a hírek annyira fárasztóak... De végigmegyünk rajta. Van valami ami nincs még egy éve, hogy létezik, igazából elfogadhatatlanul sok hibát vét, nincs talán két hónapja, hogy integrálva lett, ezen két hónap alatt már kukázták az eredeti nagy tervüket, de mégis a képedbe mondják, hogy azt várják,…..
Most többszörösen megtörtént a "lehetetlen" egy "jónevű felhős cég", a Google felhője viselkedett úgy ahogy "nem szabadna". "Nagy baj van a Google Drive-val - eltűnnek róla az adatok" "Az elmúlt napokban több internetes fórumon is számos olyan jelentés bukkant fel, amikben felhasználók arra…..
"Informatikai probléma van a határátkelőhelyeken országszerte - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden délelőtt a police.hu oldalon." "Összeomlott a magyar határátkelés, egyetlen probléma áll az egész hátterében" "Azt írták, a rendőrök minden megtesznek,…..
Koenigsberger 2023.11.15 20:26:18
Nagyon sok cikk szól arról, hogy a kkv-knak digitálissá kell válniuk és hogy az milyen jó lesz nekik. Csak szép és jó és minimum 50% profitnövekedés. De most van itt egy cikk ami arról szól, hogy bizony meghackelik őket és annyira durván, hogy az már a működésüket veszélyezteti. Mert mondjuk kapnak…..
Én személy szerint a rádióból hallottam meg miszerint az állam a mobilunkba költözne... És rögtön arra gondoltam, hogy... nem érzik úgy, hogy ezt egyesek mondjuk akár... fenyegetésszerűén élik meg? Mondjuk akik átélték a kommunizmust mit szólnak hozzá, hogy az állam beköltözik abba az eszközbe "ami…..
Bár erről már írtam az előző cikkben, egy új Windows verziónak csak jár egy külön cikk, főleg, hogy olyan mérföldkövet akar letenni, hogy ezután majd havonta kell utánna fizetned. "Havonta kell majd fizetni a Windows 12 használatáért? Vége az ingyenességnek?" Ráadásul lesz több csomag is... Ami…..
Na ez érdekes... Adott egy termék aminek lényege, hogy... felhő. A Microsoft most azt mondja, hogy fejlesszük úgy, hogy jobban szeressék, hogy... vegyük ki belőle a felhőt. Olyasmi... "Óriási fejlesztés jön a OneDrive-ba: internetkapcsolat nélkül is fog működni" Huuummm... ez eddig is lehetett…..
Számomra érhetetlen módon eddig, valahogy a sok-sok bizonyíték ellenére a felügyelő szervezetek nem igazán aggódtak a felhő biztonságossága miatt. Most viszont az USA-ban a "Cyber Safety Review Board" egy amerikai kiberbiztonsági testület elkezdett aggódni... mintha a felhő nem is lenne annyira…..
Az Apple-től jött egy új reklám amivel a telefonján keresztüli fizetést népszerűsítené... Nem tudok elmenni amellett a tény mellett, hogy egy sebezhető sz@rságra eleve nem jó ötlet a pénzügyeidet rábízni. Már rengeteg tapasztalat gyűlt össze arról, hogy az Iphone is mennyire sebezhető. Pl.…..
Már megszokhattuk a rendszeres híreket arról, hogy a Windowsokat, okostelefonokat update-elni kell, mert felfedeztek "biztonsági lyukakat" és ezeket sürgősen foltozni kell. Viszont a techcégek és autógyárak olyan jövőt álmodnának nekünk, amiben rendszeresen jönne hír arról, hogy az autód szoftverét…..
Már megint Kínáról... Azért mert nemrég először olvastam valamit ami áttörést jelent azzal kapcsolatban hogyan ír róla a mainstream magyar sajtó. Újra szinkronba kerülünk? De vajon a magyar "értelmiségnek" és olyan embereknek mint Matolcsy és hasonlók mennyi idő kell még, hogy szintén észrevegye,…..
A nagy techcégek egy ideje nagyon "viziókban" gondolkoznak. Ezek a nagyon forradalminak beállított figurák ( vezetők ) és elképzeléseik viszont igazából arról szólnak, hogy szeretnék elérni, hogy valahogy rácsatlakozzanak valami hatalmas, végtelen pénzfolyamra, ami önti nekik... a kis parazitáknak…..
Hiába a Google-nél zsenik vannak... ja meg mostmár sok ember, aki csak azért van ott, mert valami csoporthoz tartozik és ez fontosabb mint a képzettség. De a lényeg, most bevezettek sok korlátozást... Nem lehet csak úgy internetezgetni. A biztonság miatt. Vagy talán ez csak a felszín, ami túl szép,…..
Koenigsberger 2023.08.01 08:50:16
port.hu/cikk/mozi/ezert-bukdacsolnak-mostanaban-a-meregdraga-disney-produkciok/article-94840

Ezt csak érdekességnek, mert az utóbbi években a Disney is megtett mindent, hogy az egy évszázad alatt felépített imázsát jó cifrán telibe fossa. Apránként levágják a fejőstehenet. Mert a cikk nyilván pont elmegy a lényeg mellett: a kislányoknak készített giccses rajzfilmeket nem lehet hirtelen „rebrandingelni" szivárványszínűre, hogy pl. egyszer csak pöcsöt növeszt a kis hableány. Egyetlen épeszű anyuka sem fog ehhez tapsikolva asszisztálni.

Egész ordenáré hülyeségeket hozott össze a Disney ott is, ahol más franchise-ba is belekontárkodtak. A Predator új részét látva köpni-nyelni nem tudtam: megszületett a „Predator vs Pocahontas"!