Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kállai

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt valószínűleg senki nem vonja kétségbe, hogy ha az ember nem fizet, akkor jogosan macerálják és sújtják mindenféle szankcióval a szolgáltatók. Nade, miért kell piszkálni azt, aki fizetett, és ezt igazolta is? A Telenor ellopja a pénzed! Szeptember 12-én kifizettem a telefonszámlámat (fizetési…..
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
kállai 2010.06.13 17:06:15
Sixx kolléga hamarosan Debrecenből Budapestre költözik Mötley nevű macskájával együtt. Nagyon készül a változásra, de aggódik, hogy Mötleyt megviselik a történések, ezért társat keres neki."A költözés okozta sokkot enyhítendő társat keresek Mötley nevű macskámnak.…..
A "további 15 százalék kedvezmény" Hervis-nyelven azt jelenti, hogy "vagy az eredeti kedvezmény vagy a 15 százalék". Hogy ez ellentétben áll a magyar nyelvtannal, illetve a hirdetésük tartalmával? Naná, ez a szép a magyarországi bolti akciókban. Doci füstölög…..
Munkahelyi (T)error Maga meleg? 2009.01.15 00:46:00
Üdv Kedves Látogatók! Még mindig az ágyat nyomom és már kezd tele lenni a hócipőm az egésszel...Ma egy olyan kis sztori kerül közlésre, amelyhez fogható eddig nem érkezett hozzánk.  Olvasónk megdöbbentő levele csak itt, csak most, csak Nektek:Helló Mindenki! Arra gondoltam,…..
Az akkreditáció intézménye a gyakorlatban – nálunk – a kilencvenes évek egyik legnagyobb bulija volt. Többé-kevésbé hozzáértő szervezetek, erős politikai lobbiháttérrel rátelepedtek egy-egy rendes szakmára és tanfolyamokat, vizsgákat kezdtek el nekik szervezni jó…..
kállai 2009.01.14 11:14:06
Jeszenszky úgy viselkedik, mint egy sértett óvodás. Jellemző, hogy az általa személyeskedőnek vélt "támadásokra" csak durva személyeskedésekkel tud válaszolni. Az a gond, hogy igencsak sarokba szorítva érzi magát. Kilóg a lóláb: magánbizniszről van itt szó. Csakúgy, mint minden egyéb "akredittációs intézmény", ez is önjelölt kiskirályok üzlete lenne, akik a konkurenciát akarják kiszorítani a piacról vagy ha ez nem megy, akkor a felkészítésből/vizsgáztatásból akarnak nagyot szakítani.
Láttam hasonlót a saját szakmámban is (szakképzés). Előbb jött a "programakredittálás" - ez még csak kb. 100.000 HUF-os "felkészítési díjért" ment úgy 10 éven át. Aztán amikor ez a forrás kimerült, jött az "intézményi akredittáció" - az erre való felkészítést már alsó hangon 500.000,- HUF-ért vállalják a bizottságban űlő önjelölt nímandok. Még ha lenne valami értelme..., de semmi. Sem az akredittálás módszertana, sem a bírálók személye nem biztosíték a bőszen hangoztatott "szakmaiságra".
Jeszenszky kifoghatta volna a szelet a tiltakozók vitorlájából, ha elénk tárja elképzeléseit az akredittációs szempontokról, a folyamatról, esetleg a felkészítő tanfolyamok tematikájáról. No persze, ha ezek épkézláb, elfogadható, szükséges intézkedések lennének. Szerintem az a gond, hogy erről még elképzelései sincsenek vagy ha vannak - és ez a nagyobb gond - nem mert ezzel érvelni, mert tudta, hogy nevetségessé tenné magát és rögtön transzparenssé válna az igazi motivációja (az önérdek).
 (Eredetileg ezt is A gázhiány dícsérete című poszt részének szántam, de úgy érzem, megér egy önálló bejegyzést.) Szomorúan olvastam a Srbijagas vezérigazgatójának újvidéki bejelentését, miszerint Magyarország nem ad kölcsön gázt Szerbia számára. Itthon Molnár…..
Bölcs vendéglátósok élnek a nyugati végeken: nem kötik a vendégek orrára, hogy a 14800 forintos szobaárhoz éjszaka nem jár fűtés, no meg azt sem, hogy a szobák alatt hajnalig nyitva tartó kocsma üzemel. Mivel a legbölcsebbekből politikus lesz, történetünk főszereplője a…..
És akkor Frei Tamás élére vasalt szafarinadrágjában, meg a hozzá színben és fazonban is passzoló ingben megállt a szavanna közepén. Mély lélegzetet vett, érezte, ahogy az afrikai levegő betölti a tüdejét, majd becsukta a szemét és elkiáltotta magát: „Ó, be csodás a…..