Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Il Capitano

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nou San Trafford Zlatan keresése 2010.07.30 08:29:00
Meg akarom találni Zlatant, mielőtt megfázik, tüdőgyulladást kap, éhen hal, valaki leüti, vízbe fullad, elgázolják, erőszakot követnek el rajta, mielőtt szájába nyomják az első marihuánacigarettát, vagy májgyulladást kap egy sterilizálatlan fecskendőtől. Ha valahol…..
Il Capitano 2010.07.30 10:21:28
@heinrich: hogyne folytatná, most játszanak velünk, az egy biztos gól, jól mutat majd a statisztikában. Hasonló jó mérleget csak Málta ellen tud felmutatni. :)

A Shamrock Rovers ellen Amauri is király tudott lenni...
Az elmúlt évek legnagyobb európai sokkja lenne, ha a Roma megcsinálná az Intert. 25 játéknap után nem az Interrel kezdődik a tabella, hanem a 23 meccse veretlen Romával, amely október vége óta 17 győzelmet aratott, és 2004 óta először vezeti pontelőnnyel a Serie A-t. Lesz-e az…..
Il Capitano 2010.04.13 23:04:42
@Mr.AT: Én azt szólom hozzá, hogy ez ma a Juventus - egy vergődő, szánalmas, bohóc brigád, ahol a vezetők elérték, hogy komoly edző ne akarjon Torinóban megbukni. Capello azonban minden józan számítás ellenére visszament a bajnok Realból a rakás szerencsétlenség Milanhoz (középmezőny lett a vége), és másodszor is bajnokot csinált a Realból, ahol megint hülyének nézték, és másodszor is eküldték. Namost, ennyi erővel hozzánk is visszajöhetne, de ennél Don Fabiónak több esze van. Sosem voltam oda érte, a második szezonjában, amikor "nézzétek, már 8 gólt lőttem" Ibra miatt jegelte a sokadvirágzását élő Del Pierót, már napi program volt a Capos vudubaba fakírágyba masszírozása, de azt elismerem, hogy egy olyan karizmájú misterre lenne szükségünk, mint ő. Vagy jöjjön Allegri a Cagliariból, az "új Lippi" mítosza, amiben még bízhatunk (értsd: fiatal, még be nem futott edző, aki nagycsapatnál bizonyítana, de ezt Ferrarával már beszoptuk, mondjuk vele még játszottak együtt "pajtások" a keretből).

Lippi meg "bekaphassa", köszönhet ő annyit a csapatnak, hogy terelés nélkül kutya kötelessége lenne visszajönnie, és kihúzni a csapat szekerét a kátyúból, miután összevásároltatta Ciróval az olasz öregfiúk-válogatottat... Egyetlen mentsége az inkompetens és teljesen hitelét vesztett vezetőség, de Grossóék után ez sem menti fel teljesen!
Tudta az ember, persze, nem lepődhetett meg, de azért valahol sokkoló volt látni a Serie A 21. fordulójának hentelős horrofilmre emlékeztető végkifejletét, és még ennél is nagyobbat üt a következtetést, amit levonhat. Egy csapat van az országban, meg néhány dublőr, akikre…..
Il Capitano 2010.01.29 00:19:59
@Mr.AT: "a békésen fotózkodó védőink épp összeálltak egy csoportképre", ez jóóó! :D De jót röhögtem. Nevetséges az egész csapat is, egyszerűen nem hiszem el, hogy BÁRHOGYAN játszunk, kikapunk. Kész, ennyi. Ma egészen elviselhető volt a játékunk, bár tény, hogy alibiztünk, eszembe is jutott _benito "gyáva, szar Ranierije", mert 0-1-től világos volt, hogy megpróbáljuk kivédekezni, de amikor a riporter bemondta, hogy 1 perc van hátra, már sejtettem, hogy mi fog következni. Amauri tényleg mehet a pi**@ba, még Torghelle is több gólt lő, mint ez a rakás szerencsétlenség, Candrevában viszont kellemeset csalódtam, Diegóval egyszer úgy eldugták a lasztit egy percre, hogy elaléltam. Nem baj, majd jön Benítez, és szar helyett fossal gurigázunk, tiszta élvezet lesz. Forza Juve akkor is!
Az olasz bajnokság izgalmas tavasza múlik a 21. forduló rangadóján, ami történetesen a Derby della Madonnina 273. kiadása is lesz: ha az Inter begyűri a Milant, valószínűleg az utóbbi évekhez hasonlóan csak az ezüstért megy a tülekedés a hátralevő fordulókban. Viszont ha a…..
Il Capitano 2010.01.24 10:00:00
@Mr.AT: Ez nem alternatíva kérdése, AKÁRKI jönne, adna egy új impulzust, az "új seprű jól seper" elve alapján, bár utána lehetne egy visszaesés, mint anno Carlóval is volt '99-ben. Másrészt én kedvelem Cirót, de egyre kevésbé tudok szimpatizálni vele, ha hétről-hétre képes ehhez adni a nevét. Tény, pechünk is van, de akkor is. Legyen már becsülete a fickónak!

@_benito: most akkor Grosso vagy Molinaro a legrosszabb balhátvéd a Serie A-ban? :D Egyébként mikor Grosso idekerült, nem sokan voltak az én véleményemen, mert kezdettől fogva nem lelkesedtem érte. Az meg pláne nem tetszett, hogy Lippi "rakta be" Ciro kezdőjébe.

Én már komolyan azt nem értem, hogy a fenébe tudtunk 4 (a tavalyiakkal együtt 6) bajnoki győzelemmel indítani?
Az olasz futball 2009-es esztendejének leírására nem kell sokáig keresgélni a megfelelő szót: rohadt unalmas volt. Az eleje még talán nem is annyira, de a tavasz már gyenge formában levő, Európában jobbára hülyére vert, sorsukba belenyugodott csapatok labdatoszogatását hozta. Jó…..
Il Capitano 2010.01.03 21:31:14
@calcio_di_rigore: na ez a "Parma és a Milan mecs még Ferraráé" ami végképp beteszi a kiskaput! Ha azon a két meccsen mondjuk 13 pontosra nő a hátrányunk az Interrel szemben, esetleg 14-re, akkor már végképp mi a rossebnek edzőt váltani?? 2-4 hely nekem egykutya, hacsak nem jövőre csúszik ki egy olasz csapat, de még a BL-selejtező sem érdekel. Játsszanak csak augusztus végén, ha a Milan és a Roma vagy a Fiorentina mögé szorulnak!

Írtak egyébként egy érdekes cikket Hiddinkről a goal.com-on, miszerint sehol nem maradt sokáig, a tűzoltóskodás után pláne nem. Ha nyáron megint új edzőnk lenne, úgy ismét kezdődhetne elölről a csapatépítés, és akkor várhatunk még jóideig az újabb trófeákra... Lippi meg száradjon el, idehozatta az olasz öregfiúkat, de büdös lenne neki kirángatni a csapatot a szarból :D
A rangadókat a hazai pályán játszók húzták be, az Inter második vereségét ellensúlyozva a Siena második győzelmét szerezte, a Milan pedig 13 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát. Kicsit összerázódott az eleje, de a középmezőny nem akart szétszakadni  a 15.…..
Il Capitano 2009.12.11 20:28:19
Az utóbbi hétben volt egy Inter-verés, egy Bayern-zakó, miután indulatból én is felszólítottam Cirót a távozásra, de...

Ha valahol létezik Spirito Juve, az a szurkolók lélektanában van. A kudarcok felett érzett csalódottságomban én is megköszönném Ferrarának a nagy semmit, de egyébként meg valahogy úgy vagyok vele, hogy szimpatikus gyerek ez a nápolyi, meg ugye Juvés múlt meg...

Az alternatívák... Mancini? Ez eleve rossz vicc. Sven? Ez meg, ha lehet, még rosszabb. Hiddinket meg elismerem, sőt, az orosz válogatottját és a Chelsea-jét kedveltem is (az egyetlen edző, aki kihúzta a jelenlegi Barcelona méregfogát 180 percen át, pechjére tovább tartott egy kicsit és kikapcsolták a kezdőképernyőn a "penalties" opciót), de nehezen tudom a Juvénál elképzelni. Lippi forever, persze, de akkor már maradjon addig Ciro. Észérv nem szól mellette, csak a Juve-szív (akkor is, ha a Juve szív). Felhozhatnám Leonardo példáját, de egyrészt a Milannak ad most a gép, másrészt az ő elképzelései azért látszottak, még ha rosszak voltak is, míg a keddi Juventuson a totális tanácstalanságon kívül semmi sem látszott... Mégis, bízom abban, hogy megindulhat a szekér. Ha viszont a támogató nyilatkozatok után a Bari elleni meccset követően kirúgják Ferrarát, akkor káanyád vezetőség lesz, mert most itt lett volna a "remek" alkalom, de ha már egyszer megerősítik a pozíciójában, akkor ne csináljanak segget a szájukból. Csak mert ne.
Az olasz futball szurkolói teljesen jogosan érzik úgy, hogy a következő hétvégén nagyon szeretik őket az égiek: a táblázat első hat helyezettjének összecsapásába belefér a nemzet rangadója (Derby d’Italia), és a római Derby della Capitale is, a szarvasbélszín tetején a…..
Il Capitano 2009.12.06 10:29:46
@calciomax: nem a labdára, Caceres LÁBÁRA lépett rá. Ezt én is így láttam, arról miért az uruguayi tehetett, hogy megtaposták a bütykét?

Murci meg megsértette az olasz önérzetet a héten tett nyilatkozataival, azért járt a piros! :D
Il Capitano 2009.12.06 10:42:39
@calciomax: második sárgát ért, se többet, se kevesebbet, de nem akarok vitatkozni. 5 pont előnyötök van, meglátjuk mire lesz elég és mit tudnak kezdeni vele kezdeni a riválisok.

Jó szurkolást mindenkinek!
Csodálatos lehetőség kínálja magát, hogy a múlt héten a Bari egyik legjobbjaként tündöklő Koman Vladimir kezdőként kapjon lehetőséget, hiszen a tökutolsó Sienát fogadják. A 14. játéknap rangadóját a Giuseppe Meazzában játsszák, az Inter a Fiorentinát fogadja, és ha csak…..
Il Capitano 2009.11.29 16:56:33
@Mr.AT: a siralmas az, hogy Tiago megint a pályán van. Ilyen hülye cseréket, minek a 87. percben behozni Tiagót, pláne Sissoko helyére, pláne POULSENNEL PÁRBAN?! És ne felejtsétek, hogy a Cagliari edzője lehetne a miénk is. Az milyen már, hogy a Cagliari játékát irigyelhetik Torinóban? Tragikomikus...
Il Capitano 2009.11.29 21:48:58
Spallettitől engem kiráz a hideg, de valahogy Hiddinket sem érzem a Serie A-ba valónak. Ciróval ellenben még mindig szimpatizálok, de tény, hogy "ellentétes ívet" írnak le Leonardóval, és ez nagyon fáj. Ferrarával az volt a bajom a nyáron is, hogy az igazolásaink után erősen úgy tűnt, hogy Lippi mozgatja a szálakat, és az olasz válogatott érdekeit szem előtt tartva igazoljuk össze a kiöregedett La Nazionale tengelyét (a többséggel ellentétben én Grossóért nem voltam oda már a kezdetektől, Cannavaróval kapcsolatban viszont elfogott a nosztalgia), ergo Ciro nem elég tökös, hogy saját úton induljon el, inkább Lippi "árnyékából akar kinőni". És ez a "nem elég tökösség" érződik rajta, és a bizonytalansága a csapatra is átragad. Márpedig ha nem bíznak az edzőben...

Egyébként, bár a bundabotrány miatt nem szeretünk rá emlékezni, illetve hivatkozni, de a 2004-2006-os Juventus volt az első Lippi-korszaktól ('94-től) datálódó "újkori" sikerkorszak legerősebb csapata. Az igazi szégyen az, hogy ez lett belőle... Ha a Buffon - Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Chiellini - Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved - Del Piero/Zlatan, Trezeguet csapatot vesszük alapul (márpedig ez az együttes tudta volna úgy dominálni évekig a Serie A-t, mint a mai Inter), akkor a mai kezdőcsapatból gyászosan kevesen állják meg a helyüket az összehasonlításban...

Buffon alap, a védelemből egyedül Chiellini marad, Canna sajnos kiöregedett ez van, a többi meg... Camo még jó, Melo és Sissoko beérhet, de őket összehozni Marchisióval egy kezdőbe nehéz lesz, a 4-3-2-1-es karácsonyfa nem a mi formációnk. Diego egyelőre lutri, Alexre ugyanaz érvényes, mint Cannavaróra, a többi csatárunknak jobb esetben cserének kéne lennie egy igazán erős keretben.

Marad tehát a Buffon - Chiellini - Camo, Melo, Sissoko (Marchisio) - (Diego) tengely, ami a bajnoki címhez édeskevés. Az Internél Julio Cesar Buffon szintjén van, Maicon is világklasszis, Samuel és Chivu is megbízhatóbb, mint nálunk a töltelékek. A Zanetti, Cambiasso, Muntari tengelyre talán meglenne a válaszunk, de Sneijder jobban illeszkedik Mourinho gépezetébe, mint Diego a miénkbe, Eto'o és Milito világklasszisok, és a fiatal tehetségük, Balotelli is jobb, mint Giovinco.

NEM REÁLIS cél a bajnoki cím, Ferrara ide vagy oda, ezt be kell lássuk...
Az olasz futball minden baja egy csapásra semmivé vált, még a stadionok is szebbnek tűntek, amelyekben 34 gólt vágtak az érintettek, mindezt néhol igen meglepő elosztásban. Az Inter büszkén mutatta be a következő időszak olasz csatárzsenijét, a Juventus pedig úgy döntött, bőven…..
Il Capitano 2009.10.31 22:14:23
@heinrich: Tiagónak semmi köze Deschamps-hoz, DD már a másodosztály befejezése előtt 2 körrel dobbantott, Tiagót pedig a nyáron vettük a Lyontól, ha jól emlékszem valamikor júliusban, hosszas egyezkedés után.
Il Capitano 2009.10.31 22:26:17
@szétbaszta a izét az óriásrobot: Ibra távozása után Eto'o és Milito beépítése nem kulcsfeladat? Na és Sneideré? Plusz jött egy új középső védő (Lucio), neki is össze kell szokni a kapussal, a társakkal.

Egyébként igazad is lenne, csak akkor miért kell ez a parasztvakítás, hogy "semmivel nem vagyunk gyengébbek, mint az Inter". Jó, persze, az sem lenne jobb, ha kishitűen siránkoznánk, de a motiválást hagyjuk meg egymás között, a médiában hadd domináljon Mourinho, mi pedig a pályán aratott sikerekkel "üzengessünk". De pont a fordítottja zajlik, és ez nagyon bosszant. Ha az Inter a mérce a játékosoknak, akkor nekem is az, akkor ne lehessen kifogás.
Il Capitano 2009.11.01 12:39:52
@andree: A csapat tegnap nem játszott jól. Tényleg csak nyomokban emlékeztetett a Samp elleni játékra. Az oké, hogy Camo kiesett, és Tiago, mint jobb oldali bármi...? Nyilván nem lehetett olyan folyamatos és virtuóz játékot várni, de azért Diego kezéből is kicsúszott az irányítás, avagy kiesett a karmesteri pálca, a 60 perc után meg sehogyan sem játszottunk, csak néztük a Napolit. 2-2 után volt kábé 20 percünk, és egyből ívelgetni kezdtünk, ahelyett, hogy játszottunk, passzoltunk volna. Elég az hozzá, hogy a Milan tegnapi játékát nézve, ott volt tudatosság, látszott, hogy mit akar Leonardo (legalábbis az első félórában), nálunk tegnap legfeljebb a tanácstalanság látszott. Az elején még volt néhány Diego-felvillanás, de valahogy az van, hogy akarunk egy okos passzjátékot játszani, amiből aztán váltunk ívelgetésre, és a Samp elleni 5-1 és a Roma elleni 3-1 is azt mutatta, hogy ha van türelmünk JÁTSZANI, akkor van jó teljesítmény és eredmény. Erről kéne leszokni, hogy ha nem megy azonnal labdajáratással, akkor egyből k**juk előre a bőrt.
Annyi minden történt a 7. forduló óta, hogy a 8. beharangozója úgy tűnik, ezer évvel van az Inter erőfitogtatása, a Juventus (és persze a Milan újabb) megaláztatása, a Roma edzőbuktatása, és a Sampdoria pontvesztése után. Az alábbiakban rossz szokásunknak megfelelően újra…..
Il Capitano 2009.10.17 22:35:52
_benito, megint "ültek" a tippjeid, a Bologna elleni "4-1" óta sorra valósulnak meg az Inter bajnoki címeit előrevetítő eredmények... (bezzeg a goal.com bemondta az 1-1-et a Juve-Fiorentinára...).

Engem is érdekelne a Diego-De Ceglie csere mögötti szándék, de Ferrara egyre elkeserítőbb képet mutat önmagáról, ma már nem is "leonardózott", hanem "ranierizett". Az meg mi a búbánatos lóf@** akart lenni, hogy kábé 40 percen keresztül ívelgettük át Diego feje felett a labdát a két 16-os között?! Akkor mi a fészkes fenéért dobtunk ki 25 millát a brazilra? A vicc az egészben, hogy Ciro erre külön ki is tért a meccs utáni nyilatkozatában. De ha egyszer észrevette, miért nem szólt rájuk, hogy "ugyan már, fiúk, tartsátok a földön a labdát!". Sokpasszos, letámadásos, "barcelonás" játékkal hitegetett mindenkit Ciro, erre a két toronnyal elöl mostmár meccsek óta ezt a gyalázatos ráívelős
sz@rt erőltetjük, miközben az első 4 meccsen (sőt, még helyenként a Bordeaux ellen is) öröm volt nézni a csapat játékát, voltak szép támadások, látványos akciók, elképzelés, kreativitás, "szín", most meg... Én nem tudom, mi a retek történt az elmúlt egy hónapban, de Ranierit ilyenkor már mindenki kirúgatta volna, Grosso meg lassan a beadások minőségében is Molinarót idézi, ráadásul még lassabb is nála. Forzajuve, vazze... Arra is kíváncsi lennék, hogy Caceres miért nem kerül még a kezdő közelébe sem, talán nem tudják neki megbocsátani a Lazio ellen rúgott gólját? :D De azért a három vkp egy sorban is vicces volt ma, ha innen nézem, nem csoda, hogy nem mertünk passzjátékkal jönni. Sissokónak meg kéne tiltani, hogy 5 méternél messzebb lévő emberhez passzoljon... Melo ma egész jó volt, sőt, Poulsen is, de Buffon formája a csapatéval esik vissza, ezt a rövidbe szopott gombócot egy Casillas nem nyeli le.

Szóval szopóágon vagyunk, a nyári szép remények után ideje lenne befejezni az álmodozást és elkezdeni nyerni, mert legalább 4 forduló óta nyilatkozgatják az aranylábú zebráink, hogy "az ilyen meccsek után kell felelősséget vállalnunk és odatenni magunkat a pályán", stb. Ja, kéne, kezdve azzal, hogy nem pufogtatnak üres frázisokat, MAJD ha nyertünk végre, AKKOR lehet okoskodni.

Azért nem egy szívderítő szitu így nekimenni a "kötelező" Maccabi elleni BL-meccsnek.
Il Capitano 2009.10.18 16:09:39
Érdekes olvasgatni a "juvés"-kommenteket. Külföldi fórumokon is nekiestek most Ferrarának, de én még mindig nem tudok igazán ellene beszélni, Ciro ugye "a mi kutyánk kölyke", vérbeli Juventino, így meg nehéz.

De nem lehet nem észrevenni a nyilvánvaló hibákat. Az a baj, hogy tényleg "csak" egy jó kezdőnk van. Cannát lehet "öregezni", de nélküle Legróval tegnap is vesztettünk volna szerintem, akár kritikája ez a Juvénak, akár nem, Fabio kulcsember. A középpályánk eleddig csak úgy volt képes valamiféle játékot is felmutatni, ha Diego és legfeljebb két vkp mellett játszott még valaki a Camoranesi-Marchisio-Tiago hármasból. De az egész igazából ott bukik, hogy a szélre kihúzódni, egy az egyben megoldani dolgokat Diego mellett közülük csak Camo és Marchisio tud, még Tiago is inkább "csak" esetenkénti védelem-megbontó passzokkal tud operálni (se nem gyors, se nem cselgép), ami azt jelenti, hogy ha nincs az argentin vagy Marchisio, a "dózerokkal" a pálya középső harmadában nem megyünk sokra... Sissoko, Melo és Poulsen túlságosan is egyféle játékra képes csak, míg Stankovic, Muntari vagy éppen Motta többet hozzá tud tenni a támadásokhoz, bár Sissoko okozhat még meglepetéseket, ha újra 100%-os lesz, tegnap sem volt rossz, így "elsőre" (leszámítva az átigazolása utáni időszakot idéző passzjátékát...).

Felvetették egyébként azt is, hogy Ferrara makacsul ragaszkodik a 4-3-1-2-höz, pedig érdemes lenne kipróbálni egy olyan 4-2-3-1-et, ahol Melo és Sissoko porszívóz a középpályán, Camoranesi, Diego és Giovinco (esetleg Del Piero) játszik előttük és Iaquinta vagy Amauri mögött. Ami viszont hátrány, hogy Marchisio kiszorulna, nameg Camónak nem lenne cseréje/helyettese (miközben a középcsatárnak a padon kettő is), de egy próbát megér.

Igazából mindegy, mit változtatnak, csak kezdjünk már el nyerni... A jó rajt után abban reménykedtem, hogy 5-6 fordulón át tartjuk a hibátlan mérleget (márpedig erre meglett volna az esély, mivel Genoában és a Bologna ellen is mi vezettünk), pontelőnnyel megyünk a válogatott szünetre, és lélektanilag megerősödve folytathatjuk, miközben az Interen lesz egy kis nyomás, erre egymás után szórakoztuk el a lehetőségeket, hogy az élre álljunk, és most 4 pontos hátrányban vagyunk. Igen, a Genoa elleni 2-2 illetve 0-5 jól mutatja, hogy mi az, ahol mi bukunk, és az Inter előnyre tesz szert (pedig most még a hiányzókra sem hivatkozhatunk, mert azért Eto'o és Milito nélkül gurítottak egy laza ötöst...)
Maradéktalan fordulót kínálunk szíves fogyasztásra, amelyben lesz nagy derbi (a déli), és kicsi (Toszkána két törpéje, a Siena és a Livorno), és egyetlen párosításról sem tudjak első blikkre eldönteni, ki az esélyese. Az Inter a bombaformában hasító Udinesét fogadja, a…..
Il Capitano 2009.10.04 23:00:27
Az első félidő felháborító volt, kvázi botrányos, a második meg szimplán szar. Nagyot csalódtam most a Juventusban. Bebizonyítottuk, hogy miért az Inter a bajnokság első számú esélyese, elég csak a két csapat ebben a fordulóban nyújtott teljesítményét figyelembe venni (t.i.: Inter, utolsó utáni percben szerzett győztes gól, Juve részről pedig a második elszalasztott lehetőség, hogy az élre törjön).

De egyáltalán mi a fészkes fenét akartak ma a játékosok? Ferrarát cserben hagyta a csapata, Felipe Melo nálam ma Molinaro népszerűségi szintjére esett vissza, a Bologna elleni utolsó perces eladott labdája után több koncentrációt vártam volna tőle... Momo sem volt penge a passzjátékban, de 27 eladott labda után 28 szerzett volt a neve mellett, de legalábbis nem emlékszem arra, hogy egyszer is ennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozta volna a védelmet. De Ciro is hibázott, mégpedig azzal, hogy Marchisiónak ilyen sérüléshullám mellett pont most adott pihenőt. Claudio még 70%-osan is kisujjból hozza Poulsen legjobbját bármikor. És ő legalább hajtott volna, akaratot egyébként is csak Chiellinin véltem felfedezni. Cannát egyébként a válogatottnak tartogattuk? A másik meg, Diego cseréje... A brazil nem válogatott, egyedül ő tudott váratlant húzni, elmozogni, egy az egyben átjátszani bárkit is, igaz szar labdákat adott, de akkor is. És De Ceglie?! Ez majdnem "leonardózás", még ha megköveztek is. Zenga ma mindenképpen simán megnyerte a taktikai csatát, és nevetségessé tette a Juvét.

Mindenesetre a bajnoki címről beszélni innentől felesleges ábrándozás csupán, a "két torony" elöl csődöt mondott, Trezeguet-t kell visszasírni, ami égő. Alex az egyetlen világklasszis képességű csatárunk, de ő meg öreg és sérült, szóval...

Eto'o és Milito kontra csatárszekciónk - Inter siker.

Gigi kezében megint kezd "dadogni" a labda, a Bologna, a Bayern és a Palermo ellen is voltak bizonytalanságai, de egy ilyen védelem mögött mondjuk nem csoda. Még így is több a bravúrja, mint tavaly, de Canna nagyon kell. Vele szemben Julio Cesar - ez egál.

A védelmünk botrányos, Zebéna visszakerülése ijesztő, Caceres miért merült feledésbe? Még ő volt a legjobb. Grosso Molinarót megszégyenítő módon képpes aláfutni a labdának, szóval ez is Inter fölényt mutat.

A középpályán Camónak jó napja kell legyen, mostmár zsinórban harmadszor játszott szarul, ez nem jó jel. Melo egyelőre gyenge, és még finom voltam. Marchisio eddig az idény felfedezettje, bár én már tavaly is őt favorizáltam, Diego is jó lesz, ha nem érzi majd úgy Ferrara, hogy állandóan le kell cserélni, Sissokót vissza a kezdőbe, de a három ütköző/védekező/középső középpályással Diego mögött, ezekkel a szélsőhátvédekkel nem tűnünk nyerőnek.

Szóval a remek rajt után nagy csalódás az idei szereplésünk. Ranieri után nem ezt ígérték a nyári történések, ehhez képest négyszer Claudio papa szelleme kísértett (Chievo - keserves 1-0, Lvorno ellen közel sem meggyőző, helyenként szerencsés 2-0, Bologna ellen langyos 1-1, most meg ez a 0-2. És akkor a Genoa elleni agyonnyert 2-2-t inkább hagyjuk is.

Kíváncsi leszek, ebből hogy állunk talpra, szépen felhoztuk az Intert, pedig azt hittem, mi vezetünk majd a a vb-selejtezők alatt...
Teljesen érdektelen, de valahol mégis bosszantó, hogy megint egy hajrában esett gól miatt nem állhat az élre a Juventus: legutóbb Harzsa a lefújás előtt bevágott büntetője miatt a Genoa tölthetett egy hetet a Serie A trónján, most pedig Padalino a 85. percben lőtte be egy másik…..
Még ma is kristálytiszta emlék, amikor a belgák elleni iksz után - péntek délben - percenként frissítettük a teletextet, hogy megtudjuk, kik lesznek a Fradi ellenfelei. Nincsen nekünk vágyunk semmi, csakhogy ezt most is megtehessük. Igaz, már csütörtökön és tv vagy monitor előtt.…..
A Patikaszövetség legfrissebb adatai alapján a fejfájás elleni készítmények értékesítése az elmúlt négy napban látványosan megugrott. Mint érettségiztető tanár, felfedhetném a napi átlag 18 felelet magasságában beálló, majd a tanúsítványok kiosztásának emelkedett…..
Derbi volt, és látjuk a kommentek között, hogy ezzel sokan nem fognak egyetérteni, de mi valahogy egyetlen pillanatra sem éreztük, hogy ez a derby d’Italia a Juventusnak állna. Még az első félidőben sem, amikor kiegyenlített volt a meccs, még néhány helyzet is összejött.…..
Il Capitano 2009.04.22 21:56:00
@Mr.AT: És mindezt megfejeli azzal, hogy lehozza Giót, és fent hagyja ezt a haszontalan Trezegét... És 0-2, köszönjük Claudio, mehetsz a pi**@ba nyáron! Chiellinit hova a rákba tartalékoltuk, a bajnokságra??!

BASTARDI!!! Ezzel a teljesítménnyel mintha a mezre köpnének...
A Juventus múlt heti bénázása után óvatosan fogalmaztunk a Serie A eldőlését illetően, érdemes is volt megvárni a 31. fordulót, amikor a 4. helyezett Genoa ellen kellett volna életben tartani a meglehetősen halovány torinói reményeket. Nem sikerült, és bár az Inter is…..
Il Capitano 2009.04.13 22:33:58
Kicsit parázs itt a hangulat, de legalább senkit sem hagy hidegen a Juve! :D

Olvastam itt egy ilyet, hogy "ha Buffon áll a kapuban, megnyugodhatsz" - namost ez azért ebben a szezonban nem igaz. Félre ne értsetek, én kedvelem Gigit, és való igaz, szép tőle, hogy maradt (bár azért volt ott némi terelés meg huzavona némi "majd meglátjuk"-kal színesítve), de a 2006-os sérülése óta elég sokat van partvonalon kívül, és idén nem hoz pontokat. Vagyis volt egy meccs, amikor baromi jól védett, de sok olyan gólt kap, ami nem védhetetlen. Volt egy "év védése" szintű fogása a Genoa ellen? Ha kapunk mellé hármat a zsákba, az ilyen nem vigasztal... Ettől függetlenül nem akarok én mindenáron megszabadulni tőle, lehet, hogy jövőre megint SuperGigi lesz, és én is úgy gondolom, hogy 50 milla alatt szóba se álljunk senkivel, de jelenlegi formájában Buffon nem indispensable, ráadásul azt sem érzem, hogy nagyon motiválná és űzné-hajtaná az előtte szerencsétlenkedő hátvédeket. Tavaly voltak olyanok, hogy tombolva rohant ki a kapujából vagy kettéharapta a kapufát dühében, most meg inkább beletörődik. Akárcsak Alexnél, nem tetszik ez nekem...

Torricelli pedig nekem is kedvencem volt, sosem felejtem el a '98 tavaszán lejátszott Dinamo Kijev elleni BL-meccsünket: Torinóban (1-1) balhátvédet játszott Moreno, a frissen hozzánk került Davids mögött. Szegény Knézy az első félidőben a madártávlati kameraképeken végig összekeverte kettőjüket, ott röhögtünk rajta, hogy színtévesztő, vagy mi van? Bár a loboncuk tényleg hasonlított így a távolból, de azért akkor is! :D
A rangadónak induló edzőmeccsen a Juventus felkoncolta a Romát, de közben ugyanígy tett az Inter is a Regginával, úgyhogy a kettőjük között feszülő hét pont érintetlenül maradt. A Milan elborzasztó teljesítménnyel csak a mázlinak és a bírónak köszönhette, hogy nem kapott ki…..
Rojtosra mantráztuk az angol futball európai dominanciájáról szóló dolgozatot, ma eldől, hogy a zátony négy csapata közül a két könnyebb feladat elé néző megél-e az odavágón megszerzett előnyből, és a történelemből táplálkozó papírformával, vagy egyikük lábon lövi…..
Il Capitano 2009.03.10 22:34:53
@shearer86: Egy tévesen megítélt szabadrúgásból elért góllal mit akarsz? :D Ahogy az a szabadrúgás, amit a bíró megad, úgy az a gól érvényes, amit a bíró megad. Meg aztán ez a Drogba-kezezés, amiért nem jár sárga... Egyetértek, a Chelsea nagyon nem érdemli meg ezt a továbbjutást, mert a Juve sokkal többet tett érte.

Hiddink egy jó edző, Ranieri meg jó, ha közepes, plusz nálunk sorra dőltek ki a kulcsemberek, náluk Essien góllal tért vissza. Ebben a két hétben minden a Juve ellen dolgozott, ehhez képest meghaltunk a pályán a sikerért.

Mellékesen megjegyzem, Prandelli állítólag az idény végétől szabad lesz
A nyolcaddöntők második felvonásában az angol Inter madridi futballgyilkossága ugyanúgy borítékolható, mint az olasz testvércsapat labdarúgásra csak halvány nyomokban emlékeztető merénylete a kiváló partnernek bizonyuló Manchester ellen. Mégis ez lesz a forduló rangadója, mert…..
Természetesen leginkább a Derby della Madonnina felé kalandoznak gondolataink, pedig a 24. fordulóban sok, külön-külön is igen nagy jelentőségű kérdésre kapunk majd választ – amellett, persze, hogy végleg eldől: a Milan nem lesz bajnok. A Genoa és a Fiorentina az utolsó…..