Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Float

0 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
Float 2016.06.02 10:14:58
@tableno:
Ellenpéldákról. Nagy a szele a pozitív példáknak, persze sokan csak arról szeretnek beszélni. Vagy csak a kitelepülésük pozitív oldaláról, miközben a kép azért lényegesen árnyaltabb.
Float 2016.06.02 11:21:51
@tableno:
Nem engem zavar, hogy odakint nem kolbász a kerítés, hanem azokat, aki kiszaladnak megnézni. Pl. egy agyon hypeolt holland kertészetbe segédmunkásként, aztán egy hónap múlva kisemmizve jönnek haza, mert az ottani munkaadó kitaposta a belét és ki sem fizeti. (ismét csak ismerősi körből jövő tapasztalat, persze tisztelet a kivételnek)

Nem fekete-fehér a helyzet, de aki azt mondja, hogy nincsen semmiféle propaganda egyik oldalon sem, az vagy zacskóban él, vagy hazudik.
Float 2016.06.02 16:09:46
@diggerdriver:
"A nagy arcra, a tróger viselkedésre mik a mentségeitek?"
Kinek mi. Neked mi a mentséged?

Elképesztő emberek vannak pénztől, pozíciótól függetlenül. De tudod mit, ez nincsen másképp az angoloknál sem, bár gondolom majd mindjárt elkezded bizonygatni, hogy ott mennyire más minden. Ugyanaz a pitiáner harc megy ott is, mert ugyanolyan emberek vannak ott is. Legfeljebb máshol van nekik a tűrésküszöb.

Itt azért lehet látni több hülyét, mert a megélhetési problémák miatt egymásnak esik mindenki. Én leginkább ezért mentem ki majdnem először a hollandokhoz, aztán az angolokhoz. De ezért felesleges lett volna, mert nincsen ilyen hely a világon.

A dolog pikantériája az, hogy végigtanultam a fél életemet, mellette dolgoztam mint félhülye, a nulláról felépítettük az életünket, ha kellett átképeztük magunkat, és abból megélünk. Hazai viszonylatban egész jól, és bmeg jön egy rakás jóakaró ("munkavállaló" ha úgy tetszik) és először azt okoskodják, hogy menjél már haza te hülye mit dolgozol hétvégén, meg este nyolckor, aztán meg visszahallod másodkézből, hogy irigyek mint a dög. Persze nem a tanulást/munkát irígyli egyik sem, de a FB-n sír, hogy az állam emeljen a béreken.
Mátyássy Áron az egyik legtehetségesebb fiatal filmrendezőnk. Elsőfilmesként megnyerte a 40. Filmszemle fődíját, az Utolsó Idők c. alkotásával, de ő jegyzi az Átok című sorozatot is. Közéleti megszólalásai eleddig nem voltak, a Geréb Ágnes ügy kapcsán mégis úgy érezte,…..
Float 2012.02.28 14:58:17
@százszor.szép: Jahh, igaz. Nem szülészként cseszte el a dolgokat 3 éve, amikor épp el volt tiltva, hanem csak a szabályozásokat megkerülve "asszisztált" egy "véletlen" "otthonszülésnél". Végülis nem baj. A babákat sajnálom egyedül, akikre ennyire szarik az anyja. Komolyan mondom tiszta bolond, aki pár elszállt kényszerképzet miatt ennyire képtelen alkalmazkodni átlag 3-4 napig egy kórházhoz. Saját tapasztalat, hogy szó szerint életeket mentenek a szülészeten, amikor úgy hozza a sors.
Float 2012.02.28 15:03:33
@Appaloosa: A születésházban mennyi a beugró...? Csak érdeklődöm, mert tudtommal ott sem vatikáni valutáért adják a szolgáltatást -- de fixme...
Az általunk is nem egyszer elemzett felsőoktatási törvény több szempontból is komoly aggályokat vetett fel – nem csak itthon, de nagyon úgy néz ki, hogy az Európai Unióban is. Brüsszelből érkező hírek szerint, újabb magyar törvény – jelesül a nemzeti…..
Nagyon jót nevettem, amikor az alábbi sajtóközlemény érkezett hozzánk: Budapest, 2012. február 7. – A Norton (Nasdaq:SYMC) a Biztonságosabb Internet Nap alkalmával bejelentette Norton Safety Minder <http://bit.ly/weKhUz>  ingyenes alkalmazását androidos…..
 Pénteken a Film+ kicsit másképp adta le a Függetlenség napját, mint ahogy azt annak idején Roland Emmerich elképzelte. Will Smith és Jeff Goldblum nem menthette meg a bolygót, a földönkívüli civilizáció leigázott minket. Ráadásul nem is egyszer. Greg820 nevű kommentelőnk…..
Varánusz Koki EB 2011.07.06 06:05:00
Hiába a hétvégi felkészülés, rágóizomra gyúrás, a nyelvgyök szálkásítás, a verbális árnyékkokizás és tükör előtti sallerezés, Kedves Vezetőnknek csak sikerült elbuknia a strasbourgi koki EB-t. Pedig szerintem indulás előtt felütötte a Híres Emberek Nagy Mondásai…..
Float 2011.07.06 10:10:30
@anonymand:
Ha jól tudom, semmi konkrét haszna/értelme sincsen a határozatnak.
Ha jól tudom, ugyanolyan megélhetési politikusok ülnek ott is, mint idehaza.

Miért feltételezik sokan, hogy az ott a politikai emelkedettség szentélye, amikor olyanok ülnek ott, mint ez a szexuális zaklatás-panda, meg a cseh kommunisták... stb
Furcsa egy hely lehet a közszolgálati tévé, a Szerencseszombat című műsorban például lehet simán lófaszozni (Kovács Áron), nem rúgják ki az embert érte, de ha valaki "képtelen összetartani az adásmenetet", a porba hullik a feje hamar. Így járt Görög Zita, a műsor…..
Float 2011.06.20 15:47:15
A Wired decemberi számában figyeltem fel a vezetéknélküli iPhone töltőre, ami indukciós technológiával juttatja el az energiát a telefonba. Az első pillanatban egyértelmű volt számomra, hogy egy tökéletesen felesleges, ám nagyon menő technológiáról lehet szó, ezért elkezdtem…..
Ahogy kezdtünk, abból akár izgalmas meccs is kijöhetett volna, pontozással nyertük az első negyedórát, a 20. percben pedig Valdeznek egy béna kirúgása utána úgy járattuk a labdát hosszú ideig, ahogy a brazilok a legszebb időszakukban - mégsem írhatunk Barcelonát -, és a végén…..
Barca-Madrid Rutinmunka 2011.05.04 00:30:00
Angel Di Maria egyetlen egy jó passzot adott a kedd esti Barcelona-Real Madrid BL-elődöntő első félidejében. A mérkőzésen 41 szabálytalanság történt, ebből 31-et a Real Madrid játékosai követtek el. Messit 11-szer rúgták fel, ennyit egyetlen játékos sem kapott az idén…..
Float 2011.05.04 09:32:29
A történelmi mélypont a csapat egységességére, és lelki állapotára áll meg, az eredményeik alapján persze hogy marhaság lenne ilyet mondani.

Amúgy mindkét csapat kiválóan tudna focizni. Lehetett látni, hogy amikor a RM tudta tartani az iramot az esőben, és a barca elkezdett céltalanul tilitolizni a 2. félidőben, egyből eredményesek voltak. Marhára sajnálom a madridiakat több dolog miatt is:
-- egy fos edzőjük van, aki lejáratja őket a hisztijeivel, és a szájukba rágott feleslegesen brutális játékkal. Ráadásul ezt a meccset gyakorlatilag edző nélkül játszották le a baromarc viselkedése miatt.
-- van pár alkalmatlanul alattomos (Carvalho, Alonso, Ramos), és egy-két feleslegesen brutális (Pepe, Abidal) játékosuk, míg a többiek sajnálatosan kisebb szerepet kapnak.
-- van egy-két melléfogásuk az igazolásokkal (Kaká, Adebayor), és iszonyat balfaszság volt elengedni Raul-t
-- belekényszerítik őket a médiavisszhang miatt őket egy olyan szerepbe, ami nem való nekik -- ez foci bazeg, nem szappanopera

A színészkedésről annyit, hogy amit a RM játszott tegnap, az alapján jópár pirosat kaphattak volna, de a bíró talán szándékosan nem akart balhét, és eléggé elnéző volt. Amiket műveltek, arra én is eljátszottam volna a hattyúhalált, de azt is meg lehetett nézni, hogy a vinnyogva fetrengést Mascheranon kívül senki nem erőltette. Tényleg állatiasan játszottak, és ezzel nyírták ki a saját lehetőségeiket, ráadásul náluk is voltak bőven színészi villanások.

Teljesen felesleges itt bármiféle kifogást keresni, ennyi tellett. Kétszer 10 perc kivételével a RM gyengébb volt, de nem technikailag.
Bizarr, akár elmebetegnek is nevezhető kéréssel fordult vasárnap a Real Madrid az UEFA illetékeseihez. A minden bizonnyal újabb sikertelen szezont záró klub gyakorlatilag azt szeretné, ha az európai fociszövetség a fél Barcelonát eltiltaná egy időre. Indokaik olyan viccesek,…..
Szemlátomást minden a tervek szerint halad, csak azt nem tudni, ki írja a forgatókönyvet. 1. A Véderő még április elején 3 napos tábort hirdetett Gyöngyöspatára, egy magántelekre. Ezt lehetett olvasni a honlapjukon, és mint szélsőjobb csoport, titkosszolgálati megfigyelés…..
Float 2011.04.27 12:24:56
@zero: Sőt. Azt sem ártana észrevenni, hogy ami történt, az gyakorlatilag háborús taktika. A falu egyik oldalán műbalhé, és még ők hívják oda a rendőröket -- azok meg mint a birka, mennek egyszerre. A másik oldalon meg _egyből_ "tömegverekedés" tört ki, akár agyon is verhették volna azt a pár futóbolondot, mert a kutya sem látta, hogy mi történt, nem hogy rendőr, meg hogy intézkedni...

Ehhez csak gratulálni tudok minden résztvevőnek. A legszebb, hogy persze a média megint arról ír, hogy 4 neonáci nekiment ~100 bottal felfegyverzett rettegőnek, és majdnem megölte őket mind pusztakézzel
Ha már simán megszereztük a kupát a verhetetlennek hitt Barcelona elől, kipróbáltuk, hogy mit is bír. Negyed ötkor a Cibeles felé menet Sergio Ramos tesztelte le, hogy egy busz kárt tud-e tenni benne.        Itt még egészben a kupa, Ramos kezében. Inkább…..
Lehet, hogy Fidesz beépített embere? Vagy ennyire hülye? Még egy-két ilyen videó, és követelni fogom az új alkotmány azonnali megszavazását és kihirdetését, csak hogy sírni lássam ezt a pojácát. Van bőr a képén hozzánk szólni, elképesztő. És sajnos teljes benne van a…..
Érintőlegesen már itt a Dotkomon is volt szó róla, hogy a Microsoft láthatóan nem tudott eddig mit kezdeni a táblagépek piacával, és a technológiai szempontból kézenfekvőnek tűnő Windows Phone helyett a „rendes”, asztali Windows következő verzióját teszi…..
Float 2011.04.04 16:36:44
Asztali és tablet/telefon OS-ek tekintetében van egy szerintem nem elhanyagolható dolog, amit hacsak nem vétettem el, figyelmen kívül hagytok.

Az asztali OS nem rendelkezik mesterséges korlátokkal. Nincsen póráz, mert hagyományosan mindenki magasról tesz arra, hogy mekkora irgalmatlan mennyiségű erőforrást el lehet pazarolni büntetlenül. Példának elég megnézni, hogy a word/office rendszerigényei mennyire megsokasodtak (pedig állítólag sokaknak bőven elég lenne a ww2.0 tudása). Vagy ott vannak az egyre frissebb játékok, amiknek külön tápegységet is kell lassan venni. És ez az a trend, amivel nem lehet igazán mit kezdeni, mert a felhasználók, az alkalmazások miatt igénylik a korlátlan erőforrásokat.

Ezzel szemben ott vannak a mobil/tablet rendszerek, amik elég spártai módon adnak teret az alkalmazásoknak. A szűkös erőforrások miatt erősen korlátoznak, és bár ezek a korlátok idővel lazulnak, a szemlélet marad. A tabletekkel együtt fognak nőni az operációs rendszerek, míg a win sokáig nem is lesz érdemes használni tableten még akkor sem, ha lesz ARM támogatása. A megszokások embere rázsúfolná a megszokott alkalmazásait, és sokkal pazarlóbb rendszert kapna a kezébe lényegesen kisebb üzemidővel, mintha a jelenleg futó rendszerekre megírt alternatív megoldásokat használná -- mondom ezt úgy, hogy nyilván rengeteg dolognak jelenleg nincsen ios/android alapú alternatívája. És a probléma ott van az egészben, hogy a tablet hw együtt fog tovább növekedni az ios/android rendszerekkel, míg a win sokáig a partvonalról integet.
Április lesz a hónap, amikor a világ első kétmagos mobilja megérkezik Magyarországra. A Froyóval indító, de, ha eljön az ideje, Gingerbreadre frissíthető, nVIDIA Tegra 2 kétmagos processzorral hajtott LG Optimus 2x készülékkel kapcsolatban a gyártó a lenyűgöző multimédiás…..
Depeche Mode – Policy Of Truth (DJ Tripp Club Edit 2011) [mp3] Tripp frissített egy kis oldschool DM-et..
A sajókazai Bódi Józseffel és feleségével Bódiné Rusznyák Annánával nem bír a magyar állam, pedig már mindent bevetettek. Évek óta húzódó történet, sok tanulsággal. Az állam pedig nem "szeretne" sokat, csak annyit, hogy a gyerekek járjanak rendesen iskolába. 1. Az…..
Float 2011.03.09 13:27:32
@zero: Azért mert senki nem akar általánosban tartani egy benga barmot, aki egyszer majd gondol egyet és végigkéseli/veri a 8 éves osztálytársait tanárral, mert elsőre jó ötletnek tűnik. Menjen aztán oldja meg maga...

Azt kéne látni, hogy nem tilos 15 éves kor után iskolába járni, de senkinek nem hiányzik az, hogy mert a suttyónak nem akaródzik semmit se csinálni, akkor amiatt mindenki szívjon.
 A „cigánybűnözés” keretezés kifulladt, ahogy a Jobbik is.Nagyon messze áll a Jobbik hecckampánya a valóságtól. Végigsétáltam a cigánysoron, benéztem a kapualjakba. Romos házak, betört ablakok, de tiszta udvarok. Nem áll halomban a szemét, mint ahogy azt a…..
Végre megtörtént, amire az Apple rajongók és még sokan mások vártak: Steve Jobs bemutatta az iPad 2-t. A technikai specifikációkon nem szeretnék elidőzni, sokan megteszik ezt helyettem, röviden elég annyi, hogy nemcsak a készülék külsején változtattak a mérnökök. Erősebb,…..
Float 2011.03.03 09:06:43
Tegnap végre döntött az Alkotmánybíróság ... végre! Ja, nem a magánnyugdíj-pénztárak ügyében, arról majd tavasszal lesz csak döntés, miután a közel 2,9 millió ember "visszalépett" az állami rendszer ... de tegnap egy hasonlóan fontos és az ország számára nagyon…..