Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petibá

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A torkomnak ugrottak jónéhány fórumon Mészáros előadása után, hogy hogy mertem a háborús romantikát számon kérni a "Jó lovas katonán"? Még a méltán népszerű liberó megmondóember is beállt a sorba, szerinte "a katonáknak jól vagyon dolga,…..
Petibá 2012.05.07 15:34:20
Puzsér egy zseni, de mint köztudott a zsenit az idiótától egy hajszál választja el, márpedig Puzsér egyensúlyérzéke legalábbis véges. Jelen esetben simán átzúgott azon a hajszálon a túloldalra, mint kezdő lovas a lóra vezényszó után a ló másik oldalán elhelyezkedő szarkupacba. Ugyanis a verbunk paraszt általi eléneklése egy olyan átverésről szól, amit leírt, ahol a surmó, süldőkorból épp csak kikecmergett parasztgyerekeket huszárok hülyítették be annyira, hogy a barom a végén fellelkesülten és seggrészegen énekelte teljes átéléssel az ehhez tökéletesen hasonló katonanótákat. Sajnos ide vezet, ha valaki olyasmiről alkot véleményt, amit nem ismer, azaz nem volt katona, mint Puzsér, így fingja sincs arról, mi folyik egy katonaságnak nevezett idiótaságban. Összegezve: igenis simán reális, hogy felheccelt hülye parasztok énekelték a valósághoz semmilyen kapcsolatban nem álló katonanótákat, mert többet akartak, mint földet túrni egy életen át, mint a szüleik. Naná, hogy átverték őket, mint Orbán Viktor és a Fidesz lassan tíz éven át az egész magyar társadalmat és fellelkesülten szavaztak rájuk 2,3 millióan, holott tudhatták, hogy egy hazug alak, ahogy azt be is bizonyította. Tehát behülyített emberek a társadalom minden szintjén léteznek, lásd a Gyurcsány Ferikéért ölni tudó nyuggereket.

Ami meg a militarizálódó korunkat illeti: stimmel, de ennek semmi köze ahhoz, hogy Puzsér ökörségekkel próbálja indokolni a hülye kirohanását és helytelen döntését.

Ettől függetlenül tehetséges fiú, csak ne lenne ennyire indulatos és ne venné ennyire komolyan magát. Egy kis önirónia és egy tízig működő számláló az agyában nem ártana.
Petibá 2012.05.07 16:00:23
@(त्वष्टृ): tömegével vannak olyan katonanóták, amik olyan életérzést igyekeznek bemutatni, ahol a katonaélet vidám, férfias, csajozós, gazdagsággal kecsegtető, izgalmas. Természetesen semmi köze a valósághoz, szimpla hülyítés. Szeretném tudatosítani, hogy ez nem magyar specifikum, minden ország katonaságának toborzásánál egységesen kamura épül. Ettől még ezek a katonadalok, verbunkok, lelkesítő nóták beépültek a zenei életünkbe. Szeretném tudatosítani, hogy más zenei műfajok sem szűkölködnek egetverő hazugságok, baromságok, kamuk közlésével. Ami a fellépő előadását illeti: tökéletesen hozta azt a karaktert, amit leírtál, az átvert buta parasztot. Hol itt a gond? :)
Tanulságos folyamat zajlik a Magyar Szocialista Pártban. Látszólag minden megváltozik, valójában semmi. Öldöklő küzdelem folyik régiek és újak között, gyakran alantas eszközökkel működik a pártharc.2009 áprilisa óta az MSZP tapodtat nem erősödött. Akkor távozott Gyurcsány…..
Petibá 2012.03.25 23:10:12
@ki kicsoda: hogyne, Puch testvére vagyok, tegnap is kifosztottam a saját nemzetemet és ma is milliárdokat kerestem rajtatok, amúgy meg jól megfizetnek azért, hogy egy alig 100 embert érdeklő blogon írjak reakciókat szellemileg leépült emberek tisztánlátása érdekében. Kedves "ki kicsoda", neked mikor és legfőképpen milyen messzire indult el szomszédolni az elméd, hogy még mindig nem érkezett haza? ÉBRESZTŐŐŐŐŐ!
Mielőtt mai témám kifejtésébe belekezdenék, csak megjegyzem, mi lett volna, ha az uniós pénzelvonás szégyene Gyurcsány idején történik meg Magyarországgal? Már felgyújtották volna a Kossuth teret, hidat zártak volna le, hogy a csúnya kormány tönkre teszi a zemberek…..
Petibá 2012.02.23 12:19:45
1, köhög a bolha
2, jól hangzik ez a méricskélés a pénzekkel, csak oltári csúsztatáson alapszik.
3, a "megrázott drótra visszareppenő verebek" épp a DK-ban csücsülnek a Ferike által kifeszített dróton és riadtan néznek, mert már rájöttek, hogy esélyük sincs újra pozícióba kerülni, képviselővé lenni és egyre elkeseredettebbek. Kapkodnak, mint Gréczy a tények után, hátha fülön csípnek pár MSZP-s szimpatizánst, vagy netán párttagot, de már tudják, hogy erre sincs esélyük. Ma már tény: az MSZP még mindig az egyetlen lehetséges alternatíva. Ezt Ferike is tudta, de már nem maradhatott, mert kivágta maga alól az MSZP-ből a tagság által kinövesztett ágat, amin megengedték neki, hogy csücsülhessen.
4, NEM Ferike nyerte meg az MSZP-nek a választást, hanem az MSZP adott esélyt Ferikének nyerni. Oltári differencia és tökéletesen mutatja azt a hiátust, amit a DK-sok vezérkarának erkölcsi rendszerében mindenki megláthat. Ez az a DEMOKRATA párt, amely előbb megválasztotta vezetőségét, majd elkezdte összeverbuválni a tagságot maguk alá. Csinos kis piramisjáték, igazi jelképe annak, amit Ferkó eddig is csinált, sajnos köztük az országgal is. Egy kiváló szellemmel, káprázatos verbális képességekkel rendelkező, de a végrehajtásban, szervezésben lehangoló, erkölcsi értelemben pedig tragikus szinten álló emberről van szó. Az évértékelője csodálatos volt, kiváló meglátásokkal, pazar elemzésekkel, mindezt fejből, izgalmasan, könnyen emészthetően. Kár, hogy az emberek többségének nincs aranyhalmemóriája, különben azonnal elkergetnék Orbánt és megválasztanák a Ferit. Így az emberek csak ott hagyják a semmiben, ahová kormányozta saját magát a többi hantaboy-al és hantagirl-el. Kellemes köldöknézést.
Mivel a szavazás tegnap este volt, a sajtó nem számolt be részletesen arról a voksolásról, amelyet a Demokratikus Koalíció megalakítandó frakciójáról ejtett meg az Országgyűlés. Pedig a szeánsz több, mint tanulságosra sikeredett.A szavazás előtt az Alkotmányügyi…..
Petibá 2011.11.15 11:36:10
pár észrevétel:
1, ami vállalhatatlan, az a volt párttagok mentalitása, magatartása, ahogy kilépésüket követően első akciójuk a volt pártjuk elleni szervezkedés volt, volt pártjuk tagságából akarva új pártjukba tagságot toborozni. Az meg már csak hab a tortán, hogy ezek a jellemes kilépők mindezt úgy tették meg, hogy ellopták a volt pártjuk tagnyilvántartását. Kedves Zsolt, ugyan mutass nekem akár csak egyetlen közösséget, amelyik ezt követően támogatólag lép fel a volt kilépők mellett?
2, Az MSZP nem tehetett mást, mert a párt alapszabálya szerint - melyet amúgy a kilépők rendre megszegtek fene nagy demokratizmusukkal és jogkövető magatartásukkal - aki elhagyja a pártot, az kétféleképpen teheti meg: vagy kirúgják, vagy kilép. Szeretném emlékeztetni a szerzőt, hogy ezt az alapszabályt Gyurcsány Ferenc és követői egyetlen alkalommal sem kifogásolták. Felettébb visszatetsző, hogy csak akkor nem tetszik valami, ha nekik hátrányos, de ha nekik jó, akkor ez a legjobb. Felettébb jellemtelen szemlélet.
Jelenleg ott tartunk, hogy a DK úgy követeli az MSZP támogatását, hogy közben ők köpték le őket egy éven át.
Zsolt, én a helyedben szégyellném magam, hogy ezek után még KÖVETELEK attól a közösségtől, akinek egy éven át előre megfontolt szándékkal kárt okoztam. Tudom, hogy ez neked - és értékközösséged tagjainak - nehezedre esik, de próbálkozni nem árt, hátha sikerül valamicske morált beépíteni ebbe a közösségtudatba. Valahogy úgy képzelem, hogy Gyurcsány Ferenc feláll a DK rendezvényén/kongresszusán és azt mondja: "Szerénység. Ha van valami, amit szeretek magamban, az a szerénység."
Petibá 2011.11.15 15:04:25
@Pékszakállú Henceg: Tiszteletre méltó, hogy ennyire rajongsz egy közösségért, de ettől még tény, hogy olyanokat kerestek meg DK-sok, akik soha nem voltak DK tagok, viszont MSZP tagok, mindezt érdekes módon KÖZVETLENÜL a DK kiválása után. Biztos hülye vagyok, de ezt nehéz másnak tekinteni, mint szavazatrablásnak egy volt közösségből. Méltányosságot olyan valaki kérjen, aki méltányosan járt el. Na, ez az, amit a Gyurcsány vezette DK semmilyen formában nem mondhat el magáról. Ennek ellenére EGY ÉVEN ÁT volt vele méltányos az MSZP, miközben Gyurcsány és DK-s vezetők sorozatban szegték meg az MSZP etikai normáit, rontották az MSZP esélyeit a folyamatos médiaszereplésükkel, kibeszéléseikkel. Ami pedig a lényeget illeti: Gyurcsány és a többi 9 fő KILÉPETT az MSZP-ből. Amit Te állítasz, miszerint "még MSZP párttagként alakítottak új frakciót" - elnézést kérek tőled, de - eszeveszett ostobaság, mivel egy pártnak csak egy frakciója lehet.
Meg ne bántódj, de a naiv lelkesedésed dicséretes, de egyben szánni való az az információhiány, amire alapozva kötődsz egy közösséghez. Szeretettel javaslom, hogy kissé nézz utána annak, milyen közösséghez csatlakoztál, és ennek örvén szeretném idézni számodra a Demokratikus Koalíció pártjának alapszabályában foglaltakat: "A tag felvételéről a választókerületi szervezet elnökségének véleménye alapján az Elnökség hoz határozatot." Ennek figyelembe vételével minden empátiám ellenére sajnálattal bár, de megkérdőjelezem a DK demokratikusságát.
Igaztalan játékba kezdett az MSZP. Eddig arra panaszkodtak, hogy az egyik, általuk bejegyzett platform, a Demokratikus Koalíció miatt nem tudnak eléggé a Fidesz gaztetteire összpontosítani, erre most is Gyurcsányékkal foglalkoznak. Az utóbbi napokban azzal próbálkoznak, hogy…..
Petibá 2011.11.03 15:20:43
Elnézést a kései ébredésért, minden bizonnyal már páran elmondták, amit most fogok, de a fene se akar 200, sajnos zömében indifferens és néha idegesítő, a témához nem kapcsolódó kommentet végigolvasni.
Tehát:
1, Zsolti bevezetője csak azért mókás, mert zavarában figyelmen kívül hagyja kenyéradója mondatait, melyben kifogásolja a baloldaliságot, annak jövőjéről lesajnáló véleményt fogalmaz meg, majd olyan programot hirdet meg, ami teljesen megegyezik az SZDSZ programjával. Mindezeken túl közreveszi magát számtalan volt SZDSZ-es politikussal. Már elnézést, de hol érhető tetten Gyurcsány baloldalisága ebben? Pláne, hogy a baloldalt pocskondiázta az MSZP-n belül több mint egy éven át.
2, Horn azért kötött koalíciós szerződést az SZDSZ-el, mert részint amortizálni akarta őket, részint jót tett neki és az MSZP-nek annak a látszata, hogy ők már nem komcsik. Majd minden egyébben homlokegyenest eltért a véleménye Hornnak és az MSZP-nek az SZDSZ politikájától. Aztán nem volt más megoldás és egymásnak maradtak. Közeledett sok mindenben a szemlélet, de közös sosem volt és nem is lehet. Az egyértelmű, hogy a baloldalisággal legkönnyebben társítható a liberalizmus, bár számos elemben elképzelhetetlen a közös értékek kialakítása. Nem véletlen, hogy Gyurcsány hangsúlyosan liberálisabb világlátása nem volt tartható sokáig az MSZP-n belül. Bár nem ez volt a fő indok, hanem Gyurcsány mérhetetlen hatalomvágya, de legyünk jó indulatúak és fókuszáljunk a kamura, Gyurcsány gumicsontjára, a szellemiségre, szemléletre, ideológiára, amit Gyurcsány a hatalomszerzésre fordít és semmiképpen nem valós világlátásként. Nem rég volt a "merjünk baloldaliak lenni" szlogen, ahhoz képest Ferinek sikerült sietve állást és állásfoglalást váltania a köpönyeggel egyetemben. Easy come, easy go.
3, Ki mondott olyat, hogy "gaz liberálisok"? Tudomásom szerint az MSZP eddig semmilyen kommunikációjában nem ócsárolt senkit a liberális értékrendje miatt, sőt. Gréczy ismét ocsmány módon mos össze innen-onnan szedett gondolatokat és helyezi azok szájába, akiket egy gondolatmenettel akar megvádolni. Szeretném tehát tudatni a szerzővel és az olvasókkal, hogy az "ilyen-olyan okból" váltani akarókat azért nem illeti meg a "több méltányosság és tisztelet", mert részint megtagadták szavukat és leköpték saját aláírásukat akkor, amikor nem adták vissza a mandátumukat, részint megtagadták azon hozzáállásukat is, hogy nem az MSZP bázisára akarnak pártot építeni, hiszen gombostű helyett első lépésként ellopták az MSZP taglistáját, amit rendszeresen bombáznak átlépési felajánlásokkal, illetve minden pártépületnél bejelentették, hogy szeretnék az infrastruktúra közös használatát.
Na, ezért jellemtelenek, ezért gerinctelenek, ezért gátlástalanok, ezért elutasítottak az MSZP körében. Gréczy hazudozása pedig ennek a pocsék emberi szintnek az eltakarására irányul. Slussz.
Még mielőtt az MSZP végképp az ámokfutás mellett dönt - bár az sem kizárt, hogy Szíjjártó Péternek másodállása van a pártvezetés mellett -, szeretném jelezni: amit tesznek, sehova nem vezet. Folyosók szegleteiben suttogó MSZP-s alkalmazottak közlik a Demokratikus Koalícióhoz…..
Petibá 2011.10.28 18:17:03
@Kotkodus: Tisztelt Kotkodus,
stimmel, egyetértünk, hogy ez a hangos válás valóban nem szerencsés, de az a helyzet, hogy a zajt épp az a szerző és gárdája generálja, akinek a blogján épp azon beszélgetünk mi itt ketten, hogy ezt nem kellene. Ugye, milyen nevetséges és egyben megrázó a valóság? A legszomorúbb, hogy ez a helyzet koránt sem egyedi, hiszen a DK megalakulása előtt is már azon dolgozott, hogy azt a közösséget ekézze, amely felemelte őket, más megközelítésben oda szarjon, ahonnan evett. Szintén nem szimpatikus.
Márpedig ezt a helyzetet figyelmen kívül hagyni egy válás utózöngéjénél még egy kívülállótól sem szerencsés, pláne nem egy olyantól, aki szimpatizált mindkét féllel annak idején és most riadtan áll az acsargó vita közepette. Roppant sajnálatos, de Önnek is, mint mindazoknak, akik mindkét felet kedvelték korábban dönteniük kell. Utólag majd lehet oldani a jelenlegi feszültséget és elképzelhető a felek közös együttműködése, de ez azért egy igencsak friss válás. Ha már életében látott vagy átélt ilyet, akár szenvedő félként, akár barátként, akkor tudja, hogy ez nem megy egy hét alatt és igenis dönteni kell a felek között.
Ami a Woldemortozást illeti: még akár el is fogadom, hogy gyerekes, bár a jelzőnek van egy roppant fontos mondanivalója, egy jellemvonás, amiért Gyurcsány Ferencet ezzel illették. Márpedig amikor a saját munkatársai nevezik így el az embert, akkor azon legalábbis érdemes elgondolkodnia annak, aki ezt a jelzőt kapta és azoknak meg pláne, akik ismeretlenül kezdenek esetleg szimpatizálni Gyurcsánnyal.
Továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy nagyon nem véletlen, hogy Gyurcsányt elutasította a párt elnöksége, elutasította a párt frakciója 48-10 arányban, elutasította a párt választmánya legalább 80 százalékban és elutasította az MSZP kongresszusa közel 80 százalékban. Márpedig azon érdemes elgondolkodni, hogy MINDAZOK, akik VALÓBAN ISMERTÉK és TUDTÁK, KICSODA Gyurcsány Ferenc, azok elsöprő többséggel elutasították és mindössze egy olyan réteg rajong érte "nagyobb számban", akik felszínesen ismerik. Ugyebár abban egyetértünk, hogy maga is azoknak hisz egy ember megítélésében, akik ismerik az illetőt és nem azokra hallgat, akiknek fogalmuk sincs, kicsoda.
Ami pedig a pártvezetést illeti, ami ÖN szerint becsődölt: Nagyon sajnálom, de sehol sem látom a csőd jeleit. Az MSZP támogatottsága emelkedik, mondanivalója, programja, alternatívája bőven van. Mindössze annyit látok, hogy miként maga sem szeret olyan étterembe bemenni, ahonnan lárma és veszekedés hangja hallatszik ki az utcára, úgy mások sem rajongtak az MSZP nevű étteremért olyan nagyon. Még pár hét és a kipenderített zajongók abbahagyják a fogadó ócsárlását, elül a zaj és ismét érdemes lesz betérni az MSZP fogadóba. Kis türelmet kérünk...
Petibá 2011.10.29 19:41:42
@julius1947: igazán szép név, gratulálok hozzá, ahogy a hozzászólás színvonalához is. Ha nem haragszol, akkor csak azt fájlalom, hogy egyetlen érdemi megjegyzésed nem volt, egyetlen ponton sem cáfoltál.
"A jó szándék kevés!
Több kell: az értelem!"
Petibá 2011.10.29 22:22:26
@Az igazi sztrovacsek: Sokat! :)
Amúgy stimmel: tényleg nem elég!
Bármennyire is szerencsés lenne, félő, hogy a válás nem lesz békés, bármennyire is ez lenne a célszerű és hasznos. Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen. Mesterházy Attila - talán nem is önszántából -, de történelmi hibát vétett.Pedig úgy is…..
Petibá 2011.10.26 15:20:22
Egy kis mellékzönge: itten olyan sokan pocskondiázták Mesterházyt, hogy nem állom meg, hogy ezt is kommenteljem. Szóval Mesterházy sokak szerint uncsi, gyenge, erőtlen, unalmas, miegymás, de semmiképpen nem karakteres akárki. Ehhez képest a valóság: Gyurcsány Woldemort Ferenc 6 év alatt totálisan leépítette a pártot, mire ezt a Mesterházy gyereket odalökték, hogy nesze vazze, csinájjad. És a sakc csinálta, olyannyira, hogy a vének is elkussoltak. Csak egy adalék: az önkormányzati választás eredményhirdetésének napján Gyurcsány Woldemort Ferenc lelkesen készült befele az MSZP székházba, hogy majd milyen jó lesz neki, hogy a Mesterházy gyerek beég és akkor majd őt ottan megváltóként fogadják és lesz olyan kegyes és elfogadja a felkérést, ha már annyira akarják. Aztán félúton megkapta a hírt, hogy mégse bukott az MSZP, sőt 4%-al jobb eredményt ért el, mint a parlamenti választáskor. És akkor Gyurcsány Woldemort Ferenc szépen eltekerte a kormányt az első lehetséges kereszteződésnél és hazakullogott.
A Mesterházy gyerek meg elkezdte volna építeni a pártot, de Gyurcsány Woldemort Ferenc és szolgahada megnyitották a II. Média frontot. Ahol csak lehetett keresztbe tettek a Mesterházy gyereknek. Csak egy példa: MSZP frakcióülés, a képviselők átbeszélik a hétre váró feladatokat. Első napirendi pont érthetően a legfontosabb téma megvitatása. 58, illetve 48 képviselő igyekszik beleadni minden tudását, információját, hogy a lehető legjobb anyaggal álljanak ki a közvélemény elé. Megegyeznek, a közös álláspont kialakul, megszavazzák. Folytatják a munkát a következő napirendi ponttal, mire Gyurcsány Woldemort Ferenc feláll, kimegy a frakció ülésről és közli a médiával, hogy ezek ott bent - mármint az MSZP frakciója - tehetségtelen, ötlettelen, alkalmatlan banda, mert nincs értelme itt ennyit pöcsölni ezzel, hiszen egyértelmű, hogy azt kell mondani, hogy. És itt gátlástalanul elmondta a frakció álláspontját. Azaz szimplán ellopta a közösség által kiérlelt mondatokat és ellopta előlük a médiateret, miközben lehülyézte őket. Na, édes egykomáim mondja meg nekem valaki, hogy a bánatos péklegény faxába lehet ilyen közegben eredményes pártpolitizálást végezni? Mindeközben a tagság erről semmit nem tud, csak azt szajkózza, hogy a Mesterházy és az MSZP milyen alkalmatlanokból áll és a Feri milyen szép és okos, meg tehetséges. A tetű árulót kirúgni nem lehet, mert részint a párt szabályzata erre nem ad lehetőséget, részint mártírt csinálnának belőle. Ki kellett várni, amíg az önhittség oly mértékben eluralkodott Gyurcsány Woldemort Ferencen, amíg olyan támadást nem indított a Mesterházy gyermek és az MSZP ellen, amit hál istennek félre lehetett érteni és kiválásnak értékelni. Eljött az idő és Gyurcsány Woldemort Ferenc nem tehetett mást, mint ment. Ezek után tehetségtelennek, taktikailag, politikailag éretlennek, erőtlennek nevezni a Mesterházy gyereket szűklátókörűségre és információhiányra vall. A kommentelők között sajnos sokan vannak ilyenek, de azért reménykedem.
Petibá 2011.10.26 15:28:04
@József István: Annyiban vitázom veled, hogy Mesterházy egy erősen félreismert személyiség. Baromira nem erőtlen, egyáltalán nem ügyetlen és kellő felkészítéssel igencsak jó rétor. Ezen felül ügyesen taktikázott, amit te is elismertél, márpedig ez a politikában sokkal nagyobb erény, mint a jó retorikai képesség, lásd Medgyessy Péter esetét. Amennyiben a közeljövőben lehull a hályog az emberek szeméről, mert végre nem Gyurcsány Woldemort Ferenc aljasságaival kell foglalkozzon a Mesterházy gyerek, hanem azzal, amiben amúgy jó, akkor szerintem ugrásszerűen fog javulni a róla kialakult kép.
Petibá 2011.10.26 15:57:04
@József István: Bőven vannak még ott kevéssé ismert, ámde igencsak kiváló képességű fiatalok. Amúgy meg Mesterházy valóban nem alakított maradandót az ifjúsági szervezetben és a pártban eleddig, de az mindenképpen látszik, hogy a kölökben van spiritusz és akár még viheti is valamire. Már csak az a kérdés, hogy a háttéremberek is így gondolják-e, mert az tény: ők döntik el, mi történik az MSZP-ben. Megjegyzem ugyanez igaz szinte minden más pártra is, azaz az alapítók nélkül komoly funkciót nem kap sehol senki.
Aki ott volt tegnap a Fáy utcai Vasas-csarnokban láthatta: felszabadult, ünnepi hangulat lengte be a Demokratikus Koalíció első születésnapját. A gyermek lábra állt - és most gyors fejlődésre kényszerül. Nincs ma a parlamentben nyugatos, balközép, a konzervatív, a liberális és a…..
Petibá 2011.10.23 11:17:43
Édes ez az szelektív figyelem és hazugságáradat. A szerző felemlegeti a közvélemény-kutatásokat, amely kapcsán - érthető elfogultsággal - megfeledkezik arról, hogy ma a legelutasítottabb politikust Gyurcsány Ferencnek hívják. Azonban alig pár sorral lejjebb már - kimondatlanul - ártatlan ocsmánysággal pocskondiázza az MSZP elnökét, aki az összesközvélemény-kutatás szerint a legismertebb MSZP-s politikus, ha a legutóbbi mérést tekintjük, akkor a megkérdezettek 99%-a ismeri, de a szerző szerint "a nevét sem ismeri senki..."
Ami pedig a teljesítményt illeti: az MSZP eddigi legkártékonyabb politikusát Gyurcsány Ferencek hívják, akinek időszakában érte el az MSZP történelme legsúlyosabb önkormányzati választási eredményét, aminek következtében elvesztette a hátországát. Pont Gyurcsány volt az, akinek köszönhető, hogy az MSZP alappillérei megrogytak. Arról már ne is beszéljünk, hogy milyen teljesítmény áll Gurcsány neve mellett, aki nemhogy havonta, nem hogy hetente, de naponta, sőt, akár óránként volt képes homlokegyenest eltérő koncepciót kitalálni kormányzása és pártelnöksége idején, akit a saját apparátusa utált és egy igencsak sokatmondó jelzővel illetett: Woldemort. Igen, a sötét erők varázslójának tekintették, akinek nem mondják ki a nevét.
Csak tanulságul: Gyurcsányt az elnökség teljes számban elutasította, a frakcióból hosszas erőlködés eredményeként alig 9 ember követte az 58-ból, a választmányban sem volt 20%, aki támogatta volna, ahogy a kongresszusban is legfeljebb 20% szimpatizált az egyik elképzelésével, de ami az MSZP követendő irányát illeti, ott Gyurcsánynak mindössze 4% támogatás jutott!
Felettébb elgondolkodtató, hogy azok, akik dolgoztak Gyurcsánnyal, akik ismerték a munkamódszereit, akik megtapasztalták, kicsoda VALÓJÁBAN Gyurcsány Ferenc, azok döntő többségben elutasították. Egyedül azok körében ért el Gyurcsány magasabb támogatottságot, akik egyáltalán nem ismerik, fogalmuk sincs róla, milyen ember, milyen munkatárs, milyen politikus.
És még valami: a mandátum kapcsán azt állítja a szerző, hogy Mesterházy megtagadta a megállapodást Gyurcsánnyal. A valóság ezzel szemben az, hogy Gyurcsány kérte a megállapodáson, hogy ez hadd maradjon az övék, mire Mesterházy azt válaszolta, hogy erről az elnökség és a választmány dönt, ő ebbe nem dönthet, mert ez egy demokratikus párt, ahol a többség véleménye a mértékadó.
Azért tessék elgondolkodni ezen: Gyurcsány olyan kérdésben várt el döntést a párt elnökétől, amiben a párt alapszabálya szerint nem dönthet. Talán nem arról van szó, hogy Gyurcsány így vezette a pártot 2005-től 2009-ig? Talán nem arról van szó, hogy ezért a szemléletéért, hatalomgyakorlásáért utálta őt az apparátus és azok, akik együtt dolgoztak vele? Talán lehet, hogy Mesterházy a demokrata és Gyurcsány autokrata?(ide tartozik még, hogy édes, ahogy az alulról való szerveződésről és a tagság direkt döntéshozataláról beszél az az ember, aki úgy alakította meg a platformját/pártját, hogy első dolga volt az elnök és az elnökség megnevezése és utána fogott hozzá a tagság összegyűjtéséhez, akikkel máig nem egyeztetett arról, hogy megszavazzák a DK vezetését)
És még egy utolsó mondat: ha jól emlékszem egy bizonyos Gyurcsány Ferenc volt az, aki árulónak nevezte Szili Katalint, aki elhagyta az MSZP-t és azt követelte tőle, hogy haladéktalanul adja vissza a mandátumát, mert nem őt illeti. Jupiter és az ökör esete. Én Gyurcsány helyében és a szerző helyében is szégyellném magam, hogy idáig süllyedtem, mert ez szánalmas és legfőképpen piti.
Egyszerűen arról van szó, hogy a rendszerváltozás óta ilyen impotens parlamenti ellenzéke még nem volt Magyarországnak. (Fotó: Index) Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy az elmúlt néhány hétben az európai politika és politikai sajtó kiemelt figyelmet fordított Magyarországra…..
„Azt éreztem, most vagy a pasit aprítom fel a szeletelő késsel, vagy csinálja meg a vacsoráját, ha annyira akarja” – Levélírónk végre fellélegezhet, mert a foci vébé tegnap lecsengett, mégis nagy átéléssel emlékszik vissza a megvonás napjaira. Bármit is tett…..
Megérkezett a hazai kínálatba is a főzős realityk stréber, eminens jó tanulója, a Mesterszakács, amiben tényleg, és valóban, és igazán. És nem celebek röfögnek egymás tányérjába, és nem fog kiderülni senkiről, hogy civilben pornós, maximum annyi, hogy civilben szalmonellás.…..
Petibá 2009.10.29 21:12:48
Namostakkor:

1, Bíró Lajos tavaly az ország séfje lett, az étterme az év étterme is volt már, de az elmúlt években mindig ott van az első 10-ben, de inkább 5-ben. Az legalázatosabb, legmaximalistább konyhafőnökök egyike az országban. Alázattal és feltétlen tisztelettel ejtse ki a nevét mindenki, aki a gasztronómia iránt fogékony. Ez az ember VALÓBAN teljesített.

2, Gianni egy olyan jelenség, amire ebben az országban valamiért mindig szükség van: egy ürge, aki nem tud jól magyarul és más ország akcentusával töri a nyelvünket elemi darabokra. Ezen felül más médiaképessége nincs és soha nem is lesz. Talán azért sikeres ez a polyácaság itthon, mert a magyarok nem tudnak idegen nyelveket és ettől aki szintén bénán beszél egy nyelvet, azt szeretjük, mert ő sem okosabb nálunk. Tehát Giannival egy hülyét erőltettünk ismét magunkra és csináltunk belőle médiasztárt, ahogy egy fasznevű franciából, bár az is csak egy Kuki, mert a méretei és tudása ennél nem több és még sorolhatnám. Magunknak köszönhetjük, hogy dilettánsokat emelünk piedesztálra...

3, A műsorba Gianni helyett egy olyan kaliberű séf kellett volna, aki már bizonyította, hogy képes verbálisan is megjelenni a képernyőn és vannak ilyenek az országban bőven, elég csak végignézni a Paprika műsorait, de még sorolhatnám a neveket. Gianni lehet, hogy tenyérbemászóan tud smúzolni, de ez nem szakmaiság és nem vendéglátási, pláne nem konyhaművészeti nívó, csak szimpla figyelmesség. Ezt nem kellene keverni a vendéglátás elitizmusával, mert ez az alapszint.

4, Benke Laci bácsit ne hozzuk ide, mert a magyar gasztronómia szégyene, hogy őt tekinti a többség a gasztronómia elitjének. Jobbára ezért is tart itt a magyar vendéglátás, hogy a környező országokban jobb és olcsóbb ételeket kapunk, mint itthon. Nem kell Prágába és Bécsbe menni, elég Pozsonyba elugrani és már ég is a pofánkról a bőr.

5, Nem kellenek sztárok és celebek egy műsorba, hogy sikeres legyen. Bőségesen elég, ha valaki hiteles a saját szakmájában és korrekt tájékoztatást tud adni arról, hogy valami mitől jó és mitől pocsék. Nem szeretném példaként ide citálni a már emlegetett Benke Laci bácsit, mert szerintem szakmai szégyen, de a tételt az ő sikere tökéletesen igazolja. Tehát tessék igenis felvonultatni a hazai top séfeket, hogy kritizáljanak egyes alkotásokat és sztároljuk ezeket az elhivatott embereket, akik VALÓDI színvonalat képviselnek itthon. Ha majd ők lesznek sztárok az országban és nem Benke Laci bácsi féle nímandok, akkor majd lehet, hogy nívósabb vendéglátásunk lesz, mint most és nívósabb főzőműsorok, mint a mostaniak.
Subba Akciós Marika 2009.08.10 12:41:00
Nagyon úgy tűnik, hogy a válság elérte a legősibb iparágat is. Némi olcsó örömöt keresve bukkantam a leleményes Marikára, aki - remek üzleti érzékről téve tanúbizonyságot - akciós szolgáltatásokkal várja a kuncsaftokat. Nem elhanyagolható tény, hogy olyan intimitásai…..
Tegnapi sztorinkra jött a válasz. Ez mondjuk nagyon durva: nem lennének, mert víziszonya van, utálja a halat, nem ért a pénzhez, nem tud vezetni, allergiás a kutyaszőrre, recskázni egyszerűbb, mint dugni, üres, mint egy heinekenes doboz főiskolás buli után, soha nem tett semmit a NAGY…..