Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rudo

1 bejegyzést írt és 278 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendkívüli helyzet van – hirdette ki a kormány! Nem akarok róluk beszélni, mert az egészség nem politika kérdése kéne legyen! Nem akarok vádaskodni, hogy ha előbb hozzák meg ezeket az intézkedéseket, akkor most 0 – azaz nulla – lehetne a fertőzöttek száma, hiszen minden eddig ismert esetet…..
rudo 2020.03.14 11:39:50
@MammyPress Média: "Utóirat: neked mindenről GYF jut eszedbe?!?"

- hát ilyen ez a szerelem... ;)
Személy szerint ritkán foglalkozom az izomtömeg növelés témakörével. A Business&Barbell blogon is a lehető legkevesebb energiát akarom ebbe a témába fektetni. Nem mintha nem értenék hozzá, de már hidegen hagy. Kezdőként nem így volt. Emlékszem, hogy mennyi időt és energiát emésztett fel a saját…..
A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk...
rudo 2018.12.14 11:56:02
Ez alapvetően baromság, mondom miért:

Idejön a német autógyár, kap adókedvezményt, földet, gyárat ingyen, olcsó munkaerőt. Befektet, befektet, de sokkal kevesebbet, mint máshol. Plusz azt se felejtsük el, hogy ami igazán értékes a gyárban (és nem ajiba kapta a kormánytól) az mindig is az övé volt. A gyártósorokat pillanatok alatt el tudják vinni. Fájna nekik, ha hamarabb kéne lépniük, mint a tervezett megtérülés, de nem a csőd elöl menekülnek ide, hanem a kormány által oly gyakran hangoztatott (és amúgy értelmezhetetlen) extra profitért. Ha kell elhúznak innen olyan gyorsan, ahogy lehet (ajánlott olvasmány: concord effektus). És ami elkergetheti őket az a klasszikus élcből ismert: "olcsó és jó munka gyorsan - két feltétel szabadon választható". Mert mit ér a kis beruházással megvalósitott gyár, amit a csak papiron létező munkaerőre épitenek... Lehet, hogy az észak-rajna-vesztfáliaiak is lehajolnak minden eurocentért, de talán nem olyan aljasok, mint viktor és hűbéresei. Nekik most az fáj (és fog fájni a jövőben) hogy nem tudják "kimaxolni" a gyártást, és igy bukik az üzleti terv, a haszon. DE!!! Ha kiesik pl. minden második ember, cserébe minden első kétszer annyit dolgozhat, akkor papiron helyreállt a rend (bár nem hiszem, hogy ott vesztfáliában, sikeres gigacégeknél, hinnének abban, hogy kilenc anya kihord egy gyereket egy hónap alatt). És ezért még csak nem is kell két ember bérét fizetni, csak a maradóknak a túlórát, aminek azok örülnek (ahogy a kormány kommunikálja).

Ha ez igy lenne, akkor most nem volna ügy. Akkor leültek volna érdemben a szakszervezetekkel, kicsit szalonképesebbé teszik a javaslatot, kihúzzák a dolog méregfogát, simán megszavazzák, másnapra senki sem emlékszik rá. NEM tették! Egyetlen dolog elég lett volna, hogy már mára elfelejtsük az egészet (menetrend szerint), ki kellett volna venni belőle a 36 hónapos keretet, sőt azt még tovább csökkenteni. Ugyanis a német multi szivesen kifizetné következő hónapban a túlórát. Nekik nem az a bajuk, hogy sokba kerül a munkás, hanem az, hogy hiába olcsó ha nincs. És ha nincs munkás, akkor nem kicsit drágábban (kevésbé olcsóbban) készül az audi, hanem sehogy!

És abban is biztos vagyok, hogy az egész úgy kellett, mint púp a hátukra, mégis meglépték. Nem kérdés, hogy kényszer alatt cselekedtek, a kérdés inkább az, hogy miért ragaszkodtak a 36 hónaphoz, avagy kinek a kedvéért (mert ez nem a németeknek tett gesztus része). Ha erre tudunk valami értelmesnek hangzó választ találni közelebb kerülünk az igazsághoz (ami valszig még a cikkben vázoltnál is gusztustalanabb). A fenti narrativa viszont szerintem leegyszerüsitő.
Egy tipikus XIX. századi szegény bérescsalád asztalán ritka vendég volt hús, de vajon akkor mit ettek a szegények az elmúlt századokban? Történelmi ételkalauz nem csak vegáknak... Forrás: Fortepan..
rudo 2018.10.09 13:54:54
@Projektmenedzser: ezt úgy hívják manapság, hogy konfitálás. Ősi módszer, ahogy a füstölés és sózás is. Egyik sem ment ki a divatból, de ma már kevesen ismerjük, hiszen a modern ipari tartósitási módokhoz képest drágák és macerásak. Manapság a fine dining egyik kedvelt eljárása, de pl. igazán jó májat nehéz máshogy sütni. Ezzel együtt sokan sütnek igy ma is, de, hogy ez tartósitásra is jó, az nem feltétlen derül ki, hiszen zsirostúl berakjuk a cuccot a hűtőbe (biztos, ami biztos) ;)
Ebben a bejegyzésben egy 42 négyzetméteres lakást mutatok be nektek. Ez az a méret, amit kis ügyességgel már elég otthonosan be lehet rendezni, de azért jó pár dolog nehezítheti a kialakítást. Remélem Ti is találtok használható ötleteket. E képet látva nem az jut eszünkbe, hogy egy viszonylag kis…..
Ha valaki kritizálni merészeli az állampártot, akkor Soros fizetett ügynöke. Na de ha tesznek is az autokrata törekvések ellen, akkor magukra vonják a Fidesz minden rombolási energiáját. Ha épp az EU-t kell szétverni a vezérért, az sem túl nagy ár...
rudo 2018.07.23 15:11:08
@Én de genere Mi: igy van! És hozzáteszem annak a kedvéért, aki nem ismeri a történelmet, hogy amikor bevonul majd a vöröshadsereg, akkor lehet találgatni, hogy az anyákon, a feleségeken és lányokon túl bónusznak még kit fognak megerőszakolni.

Viccet félre téve, tényleg nem értem ezeket a felhangokat. Nagyhatalmak, vagy egykor volt nagyhatalmak esetében még csak-csak, de ilyen kis lófaszjóskáknál, mint mi... hát tessék már körbenézni; a toldott-foldott, összeguberált dicső őstörténetünkön kivül mikor voltunk mi bárkik is? Ha most épp a német túlsúlyú EU-t ekézzük, akkor ez analóg a monarchia szabadságharcával. Volt korábban török, tatár, késöbb szovjet megszállás. Alig 1-2 évtizede vagyunk valóban a saját jogunkon szabadok és kvázi függetlenek, de a jelek szerint ez genetikailag nem tudjuk elviselni. Ha valami beteges okból eltávolodnánk az EU-tól, akkor nem marad más út, mint moszkva. Hááát... ahogy elnézem a közelmúltat, viktort valszig nem is volna érdemes lekötni az infúzióról, ha hetente kéne a kreml-be járnia raportra.
rudo 2018.07.23 15:19:52
@chrisred: Oké, vannak közös és nemzeti érdekek és egy ország vezetésének a nép akaratát kell szolgálnia. Ezzel papiron akár még egyet is értenék. De most a jelen magyországáról beszélünk. Az, hogy minden pályázat le van vajazva, az, hogy minden pénz a haverok zsebébe megy, az akkor most közös európai, vagy nemzeti érdek, netán simán csak ezt akarja a nép (mert ez neki jóóó).
Mármint szó szerint csak egy párat, de ez máris több, mint amit eddig elmondott a titkolózásban nagyon jeleskedő HBO az egyik legnépszerűbb magyar sorozat utolsó, harmadik évadáról, amelynek októberben lesz a premierje. A csatorna kiadott egy rövid werkfilmet, amelyből úgy tűnik, az Aranyélet…..
A második évad hatodik részével folytatódott az HBO-n a Westworld című sorozat. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb eseményet...
Negyedik részéhez érkezett a Westworld című sorozat az HBO-n. Alábbi posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb kérdéseit...
A két napja közölt fotó készítőjével időközben sikerült személyesen is találkoznunk, így az eset további részleteiről is kérdezhettük. Megtudtuk többek között azt, hogy a házaspár végül szóba állt vele az eset után egy órával.  ..
rudo 2018.04.12 14:49:07
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: és mond faszikám, te dolgoztál már életedben? Mert valamiért nagyon ráérsz egész nap irogatni - téged ki fizet ezért, he?
Azok után, hogy 2018-ban minden eddiginél nehezebb kitűnni egy-egy új sorozattal, a sikeres könyvek adaptációja továbbra is az egyik bevált módszer arra, hogy legyen egy fix közönsége a sorozatnak. Dan Simmons a legmenőbb kortárs írók között van, mégis az AMC új sorozata az első, ami feldolgozza az…..
rudo 2018.03.27 15:06:06
@dr. mesterséges színezék: Hát én egyetlen fiktiv kalandortól sem tagadok meg egy fain kis edda koncertet ;) De egy magában is baromi izgalmas valós történethez minek izfokozó (aki gondolom közeli kollégája a doktor úrnak :) )
rudo 2018.03.27 15:37:47
@Prof. William: én biztam benne, hogy ez lesz a forgatókönyv - főleg, hogy nem csak éhség és egyéb kényelmetlenség volt ott (ami egyeseknél mentális problémákhoz vezethet), hanem ma már azt is tudjuk, hogy ólommérgezés a konzervdobozoktól. Ami viszont gyors szellemi hanyatláshoz vezetett kivétel nélkül mindenkinél; és ez meg is magyarázza a leginkább zavarba ejtő dolgokat az üggyel kapcsolatban - vagyis, hogy miért hoztak végig rossz döntéseket, csináltak megdöbbentő dolgokat (pl asszem egy rohadt nagy iróasztalt cipeltek magukkal a biztos fagyhalálba a legnagyobb egyetértésben). És ezek a körülmények teljesen jól is működnének egy ilyen filmben, ha az elhatalmasodó őrületet a legénység szemszögéből mutatnák be.
Először is: kicsit szembe megyek most a saját elveimmel, hiszen általában nem szoktam szeretni, ha valaki a víziló hatalmas méretein szörnyülködik, miközben lehetne a bálnáén is. Meg döglött oroszlánt rugdosni is csúnya dolog. A magyar jobboldal (tehát többnyire azok, akik a kormánypártot…..
Szavakkal leírhatatlan, mit tud a Sennheiser HE 1 fejhallgató rendszere, de az biztos, hogy a kedves olvasónak is meglepetést okozna. Nagyon szűk az a réteg, aki valóban megengedheti magának, hogy egy ilyen csodát tartson a vitrinben a királykobra mellett, így kapva kaptunk az alkalmon, amikor…..
rudo 2017.12.07 16:06:32
@A nép fia: ez nettó baromság, az érték egy meglehetősen relativ és komplex fogalom. Hogy mást ne mondjak, egy aktiv zajcsökkentős fejhallgató - ami nem szokott milliókba kerülni , de 20 ezernél azért drágább - például elég sokat ér annak, aki zajos környezetben dolgozik és a hallását védi meg vele. Amúgy miért pont 20? Sosem vettem 20 ezerért semmilyen hallgatót - csak olcsóban, vagy drágábban ;)
  Egyetért az állítással, hogy „Sosem fognak úgy alakulni a dolgok, ahogy én akarom”? Ébredés után mennyi idő múlva szívja el az első cigarettáját? Alkalmaz-e valamilyen fogamzásgátló módszert? Jövő júliustól ilyen kérdéseket tesz majd fel a a háziorvos. A javaslatról már tavaly nyáron szó volt,…..
rudo 2017.10.31 16:06:20
@Laciii: Hát ezt most elképzeltem. Beviszik a faszit a műtőbe, levágják róla a ruhát, majd az orvos megkéri az egyik asszisztenst, hogy nézze meg mit mondott, hányszor kefél egy héten... minden nap??? És mit mond, hogy látja a jövőt? Derűsen???? Emberünk meg közben elvérzik, mig a stáb azon röhög, hogy mekkora egy kamugép.

Merthogy ez egy felmérés ugye és itt kezdődik a gond. Valakinek az általános egészségügyi állapota elvileg szerepel a kartonjában - legalábbis, ami releváns.

Amúgy amikor nekem szoktak ilyen dolgokat szegezni nem szoktam kikérni magamnak, hanem szemrebbenés nélkül végighazudom ;)
A nőket, több esetben a férfiak ellen irányuló erőszakról hála az égnek egyre többen mernek beszélni mind hazai, mind világsajtó szinten. Egyre több sztár mondja el, hogy az adott rendező, fotós miként is zaklatta szexuálisan, vagy kényszerítette rá bizonyos dolgokra. Ám itt nem áll meg a #metoo…..
A múlt héten kaptuk a tragikus hírt, miszerint október 11-én holtan találták nottinghami otthonában Jeremyt, Nagy-Britannia leghíresebb csigáját. Írta: Fehér Zoltán (MTM, Puhatestűek Gyűjteménye) Jeremy, a celebcsiga (angolul shellebrity) története nagyjából egy éve kezdődött, ekkor bukkant rá…..
Mennyire kiábrándító lehet megtudni egy ételről - amit az egészséges életmódod miatt rendszeresen fogyasztasz, de szeretni nem szereted - hogy nem is egészséges! Pedig sajnos sokszor becsapjuk magunkat ilyen ételekkel. Íme 10 ezek közül:..
Gazdagisztán Bringa 3 millióért 2017.09.08 06:30:00
Piszok gyorsan repeszt a Pininfarina új, limitált kiadású, elektromos biciklije, amit tökéletes időzítéssel mutatott be a Diavelo a világ legnagyobb kerékpár-expóján (Eurobike cycling show) a németországi Friedrichshafenben...
rudo 2017.09.09 07:48:52
- nem épitettek a vázba semmilyen váltót (az akkor pinion lenne, amit nehéz összehozni a brose-al). Természetesen a képen látható modellen agyváltó van, de az sem alfine, hanem nuvinci.

- nem mintha nagyon számitana, de 17.5 Kg -ot adnak meg tömegnek, ami azért meghaladja a 15-öt.

- a 25-30 Km/h nem igazán sok, ennyivel megy egy kerékpár sik terepen kényelmesen tekerve. Menne többel is az e-drive, csak a törvények nem engedik (max 25 Km/h -ig segithet be), pont ezért marhaság az egész.

- az ára combos, hiszen ez egy koncepció model, de pont ez is a fő gond - vagyis, hogy egy ilyen gép ma még annak számit.

- ez egy elég szimpla geometria leszámitva a felső vizszintes szakaszt, ami nem hiszem, hogy bárkit báriben zavarna (vagyis a városi kerékpározásban, mert ez másra nem jó). De nem öncélú, csak illett volna az ominózus képet berkani. Ott van ugyanis a beépitett "okosteló" kijelzője. Ami viszont tényleg egy orbitálisan értelmetlen parasztvakitás.

- gép ára valóban túlzó, de azért az 500 ezres becslés is bagatelizáló. Én egy hasonló (értsd: gates cdx + alfine + deore xt, minusz karbon váz és e-drive) gépet többől raktam össze. Reálisan 5-6000 USD-t ér.

- ki mondta, hogy el kell rejteni a hajtást? arra max a tour-on csalók törekednek (már, ha igaz az egész). Senki sem szégyelli, hogy elektromos kerékpárja van (inkább hencegni szoktak vele). Itt arról van szó, hogy a manapság kapható modellek jobbára baromi rondák, mert utólag vannak rájuk hákolva a cuccok, holott okos tervezéssel a motort és az akkut is szépen lehet integrálni a vázba - sajnos még kevesen teszik, pedig sokat javit az esztétikumon túl a súlyelosztáson és a légellenáláson is.
  „Úgy gondolom, a nők gyönyörűek – abszolút gyönyörűek. Azt hiszem, minden nő érzett már szexuális vonzalmat egy másik nő iránt.” Ezt Cameron Diaz nyilatkozta a Glamour magazinnak, majd később egy televíziós talkshow-ban a riporter kérdésére azt is elmondta, hogy volt már viszonya nővel. Mindez…..