Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hercegnö

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kitartó lendület – olvashatjuk a Századvég friss közvélemény-kutatási beszámolójában. Mézeshónapok – ezzel a címmel mutatja be meglehetősen hasonló adatait a Medián. De vajon mennyire példátlan, hogy három hónappal a választás után még mindig hatalmas a győztes…..
hercegnö 2010.07.27 09:10:09
@Kalmár:
tényleg ügyes teljesítmény:, de azért disztigváljunk: Viktor a régi nevek közül nem "egyedül állva" hanem utolsónak maradt (a bukóágon). ahogy a választásokat sem csak a fidesz nyerte meg, hanem az összes többi "régi" vesztette el, és ezzel hatalmas - betölthető - űr támadt. ezt jelzi az is, míg a fidesz tartja a pozícióját, az összes politikus népszerűsége (a fideszeseké is) csökkent: azaz volna hely a politikai porondon, csak nincsen, aki betöltse. márpedig ez nem tesz jót az állítólag a jobbosok szerint is kívánatos kiegyensúlyozott, többpárti demokráciának.
ilyen helyzetben elég a választók érzelmi kondicionálása, a durva leegyszerűsítésekkel és jelszavakkal operáló politikusi beszéd pedig lassan már feudális függőségbe veti a politikailag kevéssé művelt szavazókat
“Az elmúlt két hónap „forradalmi" törvényei és konkrét személyi döntései lényegében kiiktatták az alkotmányból a hatalommegosztás szervezeti biztosítékait, és ezzel az emberi jogok garanciáit” – írja Búcsú a jogállamtól című cikkében Halmai…..
hercegnö 2010.07.26 10:22:07
@Szimba:
ez sajnos egy nagy igazság.

és ezért ismétlódik ugyanaz
- a népség függésben tartása a szoc. juttatásokkal ingyen vonatjegytől a gyesekig (= feudalizmus)
- kizsákmányolása (kirívóan magas állami újraelosztáshoz kirívóan magas elvonások)
- fenyegetése (korábban csak kicsikre lecsapó apeh, ehhez most 12 új börtön, szabálysértésért elzárás, stb)
- és szlogenekkel etetése (most trianon emléknap, nemzeti nyilatkozat) 56 napos forradalom és akár egymásnak ellentmondó sűrű és hangzatos nyilatkozatos)

ennyi "ráfordítástól" egy háztartás már régen lenullázta volna magát. de a dolgozó lakosság tovább dolgozik, a munkaképes korú de nem dolgozó lakosság továbbra sem dolgozik és ebben az "egyensúlyban" elvész minden többletérték.

ezért nincs gazdasági egyensúly és társadalmi béke, csak hatalomtechnika van, amihez Török Gábor szerintem is megengedően toleránsan viszonyul. ezt meg az ő technikája: ha bármiben markánsan állást foglalna, elveszítené a fél a piacát. TG így lett része a csodás politikai establishmentnek.
„Nem azért gyújtunk gyertyát, hogy véka alá rejtsük” – ezt az érdekes képet Orbán Viktor használta ma, amikor 56 napja hivatalban lévő kormányának működését értékelte a parlamentben. Akkor hát – a korábban már megfogalmazott fenntartások mellett…..
hercegnö 2010.07.22 20:18:30
@tölgyes:
erre:
erről Schiffer felmenői többet tudnának mondani pro és kontra.

kedves tölgyes, egy kis szalonzsidózás nélkül mit sem ér az élet, vagy mi?

egyébként pedig, bárhogy is tetszik csűrni-csavarni a fogalmak általában bevett jelentését és tényleges tartalmát, jobb ma tíz szakértő (mondjuk hogy szemellenzős) technokrata) mint egy önjelölt és elhivatott országmegváltó.

kedves Török Gábor,
az 5. pontban a kormány populáris politikája helyett nem volna pontosabb a populista politika? ez így kissé puha

a megváltás ugyanis nem az ember feladata.
Miközben a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz-KDNP-t itthon csak a saját jó ízlése akadályozhatná meg a szabályok megváltoztatásában és az összes pozíció elfoglalásában, bénult ellenzéke erre akkor sem lenne képes, ha amúgy jobb állapotban lenne, az azért nem…..
hercegnö 2010.07.20 22:28:54
@Letícia:

na majd meglátjuk, hogy sikerül Orbánnak holnap hipnotizálinia Angela Merkelt. mit mondjak, nem irigylem azért amit kapni fog.
de persze Merkel is csak a liberálbolsi összeesküvés eszköze, ugye már ezen a fórumon is nyüzsgő honfiak?
milyen érdekes, az utóbbi idők ügyeiben téved az egész világ, csak az
IGAZ MAGYAR EMBER tudja a tutit.

ha teszteltem egy "hívőt" - és még mindig hisz. pedig fiatal, értelmes és nem a viktortól vár éppen gyereket.
Michael Knight Jöttmentalisták 2010.07.19 20:21:00
Amikor lecseng a forradalmi láz, amikor minden népnyúzó feje már a porba hullott, amikor az előző rendszer kiszolgálóit mind elűzték és a plebs is kiünnepelhette magát, akkor jön az a rész, hogy most akkor kormányozni kellene. Meg felépíteni egy működőképes rendszert.…..
hercegnö 2010.07.20 08:48:48
@Rokkanthelyen állt Orbán kisbusza,mert agyirokkant: @Húsleves:
azért ne ess túlzásokba.
Európai Demokrata Párt kell ide
hercegnö 2010.07.20 08:50:09
Forintblog Két férfi, egy eset 2010.07.18 01:12:00
"- Nincs déja vu-je, Mrs. Lancaster?- Öööö... máris megnézem a konyhában."(Idétlen időkig)  Tegnap hazautazott "az IMF meg az EU", megelégelve a kormány és a nemzetközi szervek közötti álláspontok áthidalhatatlan különbségét. "Ne csinálj…..
hercegnö 2010.07.18 15:00:36
@sidol: Miért piaci alapon kölcsönöz az ország pénzt amikor megvan a joga neki, hogy előállítsa saját maga?

kedves sidol, ugye viccelsz?

mert ha erre tényleg nem tudod a választ, akkor maradj ki minden társalgásból.

vagy kérd meg ovit, hogy nyomtasson neked, persze az ő arcképével
A kormánynak veszélyes szóba állnia a külfölddel, semmi jó nem szokott kisülni belőle. Most éppen az IMF és az Unió osztott ki egy akkora sallert nekik, hogy öröm volna nézni, ha épp nem az egész ország megítélését rontaná. De ez van, minden látszat szerint olyan emberek…..
 (2) Az Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok (egyetemi tanárok, illetőleg az állam- és jogtudomány doktorai), vagy legalább húsz évi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja. A szakmai gyakorlatot olyan…..
Sokakkal ellentétben nem tartom katasztrófának, hogy érdemi tevékenységet még nem fejtett ki az új kormány. Az azonban már tragikomikus, hogy mennyire félreismeri a Fidesz az ország egy jelentős részét - szerintem többségét. Az érzelmi politizálást nem tudják eladni és jól…..
hercegnö 2010.07.08 19:21:05
@La Serenissima:
kedvesem,
szerintem azt célszerű elfogadni, ami valóban létezik. tetszik neked vagy, márpedigez a kifli-dolog - metaforaként – nagyonis létezik. az fideszre bizonyhogy vegytiszta gazdasági megfontolásokból szavaztak mindazokazok, akik jobban akarnak élni - és a 2/3-os többség is mutatja, milyen sokan akarnak (akartak) jobban élni.
és ha jobb élet helyett történelmi maszlagot, nyilatkozatokat, médiatörvény meg scgmitt pált kapnak, akkor hamarosan k@a dühösek lesznek. magukra meg a viktorra.
hercegnö 2010.07.08 20:44:00
@Ajtony:
erre: Ezért tartom gyökérnek azokat, akik nem képesek legalább annyit várni, hogy kiderüljön a gazdaságra gyakorolt hatása az új kormánynak.

1 Orbán a saját szájával mindta, hogy nem kér 100 napot, viszont azonnali és jelentős adócsökkentés lesz - akkor mire kellene várni?
2 a gazdaságra gyakorolt hatásuk már kiderült, ld. Kósa-Varga-Szíjjártó és árfolyam alakulása

amit eddig tudunk, mert látunk
káderállomány: gyér vagy s..ggnyalók előnyben
beszéd: összevissza, ill. fellengzős
cselekvés: csak pótszerek
politika: csak érzelmi
arc: nagy
Sokat gondolkoztam azon, hogy érdemes-e bármit írni az Orbán Viktor által kezdeményezett politikai nyilatkozat kihelyezéséről szóló rendeletről. Hiszen alapvetően igaza van Navracsics Tibornak, aki ma a parlamentben – láthatóan nem karrierje legkellemesebb és legszínvonalasabb…..
hercegnö 2010.07.06 23:07:35
@manyike:
hát az tuti, hogy a szavazóik zömétől nem arra kaptak 2/3-ot, amit eddig csináltak. mégis EZ van, és egyre félőbb, hogy AZ (mármint pozitív gazd. fordulat és ami vele jár) meg nem lesz.
ezzel kellene kezdeni valamit. Ungvári Rudinak max. igaza van, amikor azt mondja, hogy a jobboldalt csak a jobboldal tudja rendbe tenni, korszerűsíteni.
talán az eddigi sajnálatos események ehhez lökést adhatnak. ha majd akad vállalkozó.
addig marad, amit látunk: 2/3-ra hivatkozó bolseviki dolgok. csak közben pereg az életünk.
kedves fidesz szavazók: ilyen kormányzás akartatok?
mert ha nem, akkor nyomás, rajtatok a világ szeme
Mandiner blog NENYI 2010.07.04 14:01:00
  Nagyon nem szeretnénk kimaradni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, ezért néhány ötlettel mi is hozzájárulnánk a Nagyon Fontos Nyilatkozat terjesztéséhez: ..
hercegnö 2010.07.04 17:41:05
@tanarseged ur:
erre:
A röhögésen vagy bosszankodáson túllépve azért elárulhatná valaki, hogy a kommunikációs baklövésen túl mi ennek az egész ügynek a valós jelentősége (pl. GDP-ben, állami funkcionálásban). Netán semmi?

az a jelentősége, hogy EZZEL HELYETTESÍTIK a GDP-ben és állami működésben mérhető (de meg nem tett) lépéseket.
A mai napirend előtti felszólalásokban az LMP és az MSZP frakcióvezetője – más stílusban, más szavakkal – egyaránt hatalomkoncentrációval és az ellensúlyok tudatos gyengítésével vádolta a Fideszt. Kétségtelen, az első önkorlátozónak látszó lépések óta a…..
hercegnö 2010.06.14 22:26:53
@Diocles:
ezt írod: kifejezetten puhának látom a Fidesz a média tekintetében, amely messze a legfontosabb. Az MTV-ben még mindig Krizsó, a TV2-ben Demcsák uszít, az MR1-ben a Rábai-Joó-féle libsi-SZDSZ-es csapat heccel a Fidesz ellen, stb., stb.
A közszolgaláti médiára évi 60 milliárd (!) forint megy el, holott a kutya sem nézi.

és mondd, szerinted ki fogja nézni, ha majd a fidesz elzavarja Krizsót, és a hiradóban csak Orbán hőstettei mutatják?
a kutya után már a macska sem. visznt elpancsolnak a nézhetelen nagy semmire évi 60 millárdot az adóizetők pénzéből.
ez kinek fog tetszeni?
hercegnö 2010.06.14 22:27:25
@Diocles:
ezt írod: kifejezetten puhának látom a Fidesz a média tekintetében, amely messze a legfontosabb. Az MTV-ben még mindig Krizsó, a TV2-ben Demcsák uszít, az MR1-ben a Rábai-Joó-féle libsi-SZDSZ-es csapat heccel a Fidesz ellen, stb., stb.
A közszolgaláti médiára évi 60 milliárd (!) forint megy el, holott a kutya sem nézi.

és mondd, szerinted ki fogja nézni, ha majd a fidesz elzavarja Krizsót, és a hiradóban csak Orbán hőstettei mutatják?
a kutya után már a macska sem. visznt elpancsolnak a nézhetelen nagy semmire évi 60 millárdot az adóizetők pénzéből.
ez kinek fog tetszeni?
 A tegnapelőtti Szlovák parlamenti választások megmozgatták a Magyar közvéleményt is, számtalan publicisztika bogbejegyzés és komment született a témában, bizonyosan ez volt a nap híre, még a németek fergeteges játéka is eltörpült mellette.A magyarországiak számára…..
hercegnö 2010.06.14 09:19:55
@Terézágyú:
Bugár Béla nevét pedig rövid u-val, a szöveg bizonyos szavait pedig egybe. előbb nyelvtanóra, aztán poszt!!! főleg ha magyarkodunk
 A cseh és most már a szlovák választási eredmény kapcsán szokás a jobboldal győzelmét emlegetni, helyesebb azonban a liberalizmus és a gazdasági ráció előretöréséről és a szociális demagógia bukásáról beszélni.Csehországban a jobboldal a masaryki hagyományoknak…..
hercegnö 2010.06.13 23:14:18
@plajbászos kenyér_1:
sajnos igen.
a végén még igaza lehet Gyurcsánynak, és tényleg elmegyünk Szlovákiába. de nem a gépkocsiadó miatt, hanem hogy gazdaságilag normális, politikailag liberális környezetben élhessünk az itthoni populista szemétdomb helyett.
szerintem adnának ők is állampolgárságot, azt a kis helyi törit meg majd csak hozzátanuljuk.
Csak sajnálni lehet azt a 4,33 százaléknyi szlovákiai magyar választópolgárt, akik a Magyar Koalíció Pártjára (MKP) szavaztak és képviselet nélkül maradnak négy évig, de a szlovákiai magyar és szlovák választók - úgy néz ki - többsége egyértelműen a Fidesz és a Jobbik…..
hercegnö 2010.06.13 23:06:00
@bürger:
az önmagában kevés volna. Magyarországnak kellene megszabadulnia Orbántól. mielőtt minden elcseszik a 10 évvel ezelőtti ideáival és a sérült személyiségével.
Nincs könnyű helyzetben a Fidesz. Feltehetően mindent szépen kigondoltak előre: kicsit várnak és a média figyelme mellett - nem esélytelenül - erősen keresgélnek, aztán rácsodálkoznak a költségvetés tarthatatlan helyzetére, nehéz szívvel, széttárt karokkal átírják korábban…..
hercegnö 2010.06.04 22:33:49
@tepes:
persze, persze a devizahitelesek. rájuk történetesen magasról teszek, bár ha miattuk bukik meg ez a kormány, akkor egyet léphetnek előre.

sajnos azonban nemcsak róluk van szó. ha húzzák le a forintot, kissé megnő nem csak a törlesztőrészlet, hanem az államadósság - amit már mindenki szív.

de más is akad. az csak egy ósdi legenda, hogy a gyenge forint jó az exportnak, gyakorlatilag nincs már olyan exportcikk, amiben ne volna min. 50% importhányad. plusz árfolyamérzékeny az energiaköltség és az üzemanyag (ld. gyártás és szállítás). úgyhogy 300-as árfolyamnál a kivitel sem az a hű de hatékony (erről majd mesél pl. az Audi, a Suzuki, mielőtt szépen kivonul innen a többiek után.

kevéskét szívnak majd a lakossági gázfogyasztók, áramfelhasználók is. meg mindenki, akinek van félretéve pár forintja. a nuygdíjak vásárlóértéke feleződik, a gyesé, minimálbéré úgyszintén.
ez persze csak akkor érdekes. ha lesz mit vásárolni.

a forint gyengítése ugyanis visszafogja az importot, nem lesz majd lapostévé, babacipő, Carte'Dor fagylalt, meg mittudoménmi, márpedig ha ilyeneket nem árulnak/vesznek, akkor fuccs egy csomó áfabevételnek. a kereskedelem visszaesésével csökken a foglalkoztatás (v.ö. egymillió munkahely): márpedig csak a hazai termelésű krumplira a tesco nem tart fenn áruházakat.

szóval sokkal jobb lenne, ha tartanák a szájukat és a hiánycélt.
de ahhoz felelősségtudat, normális koncepció meg némi szakértelem kellene. de ezek helyett csak az van, ami a bloghoz választott (beszédes) fotón: vicsorgó és sunyi indulat.

emlékszem, az első fidesz győzelemnél is fejreállt a tőzsde és az árfolyam...
ezekből valahogy dől a hiteltelenség
hercegnö 2010.06.05 16:48:56
@gjokkel:
a nyugdíjpénztárakban lévő pénz a pénztártagok MAGÁNTULAJDONA.
ha azt kisajátítják, akkor mindent kisajátíthatnak.
  Ma délután nagygyűlést tartott a Fidesz-KDNP a régi jó bulik helyszínén, a Kossuth téren. A tömeget a Balázs Fecó-Varga Miklós-Palcsó Tamás drímtím melegítette be egy remek dallal, ami, ha jól emlékszünk, az összefogásról meg egy új világról szólt. Ezután Semjén…..
hercegnö 2010.05.29 23:27:22
@Herr SturmLiberator:
ez az egyik legjobb fotógaléria erről a mai sajnálatos eseményről!
ime OVI intimszférája, megmutatja, hogy a fidesz busszal a tűző napra hodtott közönsége micsoda csiricsáré szedett-vedett hazafias-giccsgyűjtemény.
de nekik is van fejenként 1 db szavazatuk, és le is adták, erre most hálából le vannak szólva? d hát miért ciki az a sikkes kis teszkószatyor, az a kalligráf kidolgozású ájlávjúviktor felirat? olyan jól állanak ezeknek a totál üres életű nénik kezében!

vagy esztétikai kifogások vannak a zemberek ellen? ejnye-bejnye, pedig ők azok, akinek OVI visz színt az életébe. ezt az imádatot illene jobban megbecsülni: pl. elfogadni a nénik szívből jövő kézcsókját...

a szépek és a jóarcúak, a rendezetten öltözöttek és az értelmes tekintetűek ma délután olvastak, napoztak, kávézók teraszán üldögéltek, és (micsoda bűn) képesek voltak OVI-rólmegfeledkezve, saját szervezésben jól érezni magukat.
élejen a civil szféra!
Mi, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének azon tagjai, akik olvastuk az Evangéliumot, mielőtt kereszténykedni kezdtünk kijelentjük, hogy az ószövetségből is elolvastunk pár sort. Ezért tudjuk, hogy Teremtőnk nevét hiába nem vesszük. Főleg nem politikai nyilatkozatainkban,…..
hercegnö 2010.05.29 08:29:08
@.szali:
erre: Szánalmas, h egyesek még mindig ezen pampognak, ez már az ötvenharmadik ilyen cikk, ami kikerül az indexre.

nekem meg az a szánalmas, hogy akiket illet, azok még az ötvenharmadik ilyen cikk után sem tudják/akarják megérteni a lényeget. agyvelő híján, vagy óriási elbizakodottságukban.
ők talán majd akkor veszik észre magukat, amikor a templomi Krisztusok arca hasonlítani kezd Orbánéhoz, és az emléktárgyárusok egyre több Viktor Pantorkátor medált árusítanak. isten neviben
Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Szanyi Tibor kivételével, néhány tartózkodás és távolmaradás mellett, a magyar parlament óriási többséggel fogadta el az állampolgársági törvény módosítását. A múlt heti általános vitában vezető nélküli vert seregként viselkedő…..
hercegnö 2010.05.28 22:29:21
@panelburzsuj:
milyen furcsa, én azt hittem, hogy itt a kettős állampolgárság megadásáról fog folyni a szó, de csak a zsidózás megy.
figyu, szerinted mi a gyakorlati jelentősége annak, hogy

(tőled idézem) a magyarországi ingatlanvagyon mekkora hányada van jelenleg "zsidó kézen", és mekkora részét teszi ki a nemzeti öszzvagyonnak

ez MIT számít? és ha bármit, akkor oszt vagy szoroz?

és azok, akiknek a könyökülön jön ki a kettős állampolgárság című politikai manupuláció, népbutítás és faszkodás, azok hová álljanak?
egyenesen az akasztófa alá?

ovi megint belebikázott egy össznépi gumicsontba, és majd emögé bújik, amikor az ígéreteinek a számonkérésére keülne a sor.

nem mondom, ügyes, de ehhez azért egy síkhülye közönség is kell. az ország fidesz-része agyilag teljesen le van nullázva,
Gondolom teljesen sematikus és mindennapi a történetem, máshol más formában ezer emberrel megtörtént már. Ami viszont mindig felbosszant, hogy ez egy 16 hónapos babával nem vicces, felháborító, hogy sematikus, és végtelenül irritáló, hogy mindennapi.   A Heim Pál Kórház…..
hercegnö 2010.05.14 09:38:06
@másikpista:
hát igen. átlagos sztori.
csakhát ez az Ő GYEREKE, az Ő IDEJE, az Ő SÉRELME.
minden gyerekes el van ájulva magától, és azt hiszi, körötte forog a világ.
és ha mégsem, akkor azonnal kitörnek a sérelmi reakciók.
az hogy egy a sok közül - na még véletlenül sem.
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
hercegnö 2010.05.12 08:44:02
@Rob67:
Hagyjuk már ezt a fals és populista dumát, hogy aki nem tudja fizetni a lakáshitelét az mehet az utcára.

maximálisan egyetértek.
NE MENTSUÜK MEG A DEVIZAHOTELESEKET.
szívjanak, küzdjenek, győzzenek és legfőképpen okuljanak. és szokjanak le arról, hogy mindent mástól várnak. mi több, erről az egész társadalom szokjon le.

ez lenne a progresszió, ez lenne a demokrácia.
francba az újpopulizmussal.