Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petya21

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég jelent meg hazánkban ez a 2008-as brit horrorfilm, amelyről korábban nem hallottam semmit és csakis a pozitív visszajelzések miatt gondoltam úgy, hogy ez a zsákbamacska megér nekem 2000 forintot. És milyen jól tettem!A történet nem hangzik forradalminak, de ez ne hangoljon…..
Petya21 2011.03.08 02:07:44
Az ajánlód alapján megnéztem a filmet, amit én nem is értékelnék, amit felvetnék, amellett most a filmelemzés apróság volna. Ha már ennyire "életszagúnak" nevezted, akkor szeretnék kicsit erre a részére kitérni a dolgoknak:

"A fiatalkorú gátlástalan "huliganizmus" ma már sajnos nem fikció, elég csak a tv-t bekapcsolni és szembesülhetünk azzal, hogy kialakult egy új generáción belül egy korcs réteg, amelynek nincs sok köze az én akkori csínytevős éveimhez. Főleg Angliában mindennapos a késelés, piálás, agresszivitás."

Na, hát ez a késelés, piálás, agresszivitás annyira nem egyedül Anglia esete, hogy példaképp amíg Magyarországon még csak beszélni sem lehet erről a "válságról", addig Finnországban már az utcán lelövik az emberek azokat, akik késelnek, bűnöznek, erőszakosak. Ráadásul ami a filmet valóságossá tette volna, de kimaradt, az az, hogy ez a huliganizumus erősen köthető a kisebbségi, eltérő vallású, tradíciójú körökhöz, mélyszegénységben élőkhöz. Még csak faji alapon sem kell a kérdést kezelni. Egyszerűen nincs visszatartó ereje a "rendfenntartó" erőknek. Még a rendőrt büntetik meg ha intézkedik... Barátom mesélte, hogy a rendőriskolában akarták lebeszélni arról, hogy rendőr legyen. Mégis tanult rendőrnek egy ideig, mesélt is jópár sztorit, ami jellemzi a jelenlegi helyzetet. De idesorolhatjuk az oktatást is. A tanárok nem tudnak fegyelmet tartani, mert éhező, szocializálatlan, gettóból előtántorgó, agresszivitását máson levezető gyereket nem lehet szépen kérni, hogy ne verekedjen. Ha a tanár mégis közbelép, akkor őt is megverik...
A te gyerekkori csínytevéseid is pontosan ezért nem fajultak idáig, mert meg volt húzva egy határ ameddig elengedtek, és a környezetedben sem volt gyanítom hajlam a bűnözésre. Olyan értékeken szocializálódtál, távol a mélyszegénységből, amiből fakadóan teljesen természetes hogy eszedbe se jutott ilyesmi. Nem volt ami előhozza belőled az állati ösztönöket.

Szóval összességében csak ezen akadtam fönn, hogy a filmet úgy kezeljük "valóságként", hogy önmagában ilyen nem fordul elő sehol.

Remélem nem törlöd ki a kommentet, elnézést hogy eltértem a tárgytól, de szeretném ha meggyőznél, hogy akkor mégis egészen pontosan mitől valóságos ez a film?
Na tessék, már megint eltelt egy év? Durva. :) Az utóbbi egy év alatt 18 hivatalos videó jelent meg, de ezek mellett még csomó más dolog, gondolok itt pl a pár "Ingyenes, de jó/rossz" bejegyzésre, a hol rövidebb, hol hosszabb kiegészítőkre, trailerekre stb...…..
Megint egy kis retrós játék. Mielőtt valaki megint azzal jönne, hogy "régi játékot mit szekálok", az tartsa meg magának, mert fogalma sincs a régi játékokról.     Az Abandonia honlapján található egy írásos beszámoló a játékról. Letöltési linkkel…..
Artaban blog Olvasgatok 2010.02.07 12:39:00
 Olvasgatok, de nem tiszta előttem sem, hogy miért érdekel mások hülyesége véleménye, ha az pártlapban, vagy szórólapon jelenik meg. Kezembe került az ELSŐ! A Jobbik kiadásában megjelent Szebb Jövő elnevezésű hogy is nevezzem? lap.   Mint olvasható, Sz-Sz-B megyei…..
Petya21 2010.02.14 20:14:49
Szia! Jó nagy butaságokat írsz, Budaházy független képviselőként indulna, nem Vona helyén(ráadásul az Novák Előd választókörzete, ahol indulni fog), akit azért tartanak fogva, mert Sukoró és egyéb korrupciós ügyleteket leplezett le a Hunnia mozgalom élén... Az indok, amiért börtönben ül, a Margit híd (vagy vmelyik híd) lezárása tiltakozásképpen, illetve az önkényuralmi jelkép (sarló-kalapács) megrongálása miatt ( utóbbiért 500.000 Ft) pénzbírságra ítélték. Újabban kiderült, hogy valóban önkényuralmi jelkép, dehát nincs senki aki eltávolítsa, hiszen le van zárva újabban a terület...
Budaházy pontosan ezért él a mentelmi joggal, hogy majd egy éves rabsága után (miért is tartották fogva, elmondom mégegyszer: terrorizmus vádjával :))) ) végre láthassa a családját, többek közt Morvai Krisztina is a politikai foglyok érdekében jár el, Gaudi-Nagy Tamással, és még jónéhányan ezügyben...
A mentelmi jog mögé pedig nem Budaházyt kell példának felhozni, hanem pl. gyurcsányt, akit csak azért indítanak a 2010-es választáson, több mszp-s tolvajjal együtt, hogy a mentelmi jog mögé bújva ne lehessen sázmonkérni őket. Idáig világos amiket írok, vagy még mindig bele akarsz kötni az igazságba? Ezt törölné el ugyanis a Jobbik, ahogy a többi esetben is nekik van igazuk, járj előbb utána a dolgoknak, és ne a saját agymenéseid alapján írogass mindenféle marhaságot! Több szót nem is érdemes rád vesztegetnem, ha ennyiből nem csikargatja valami a buksidat, akkor mástól sem fogja! :)
Szebb jövőt!
Nem igazán tudtam, hogy most Tractor Racer-nek vagy Traktor Racer-nek írjam. Angolul a traktor az tractor, a játék viszont ragaszkodik a K-hoz, úgyhogy maradtam a hivatalos verziónál Szerk: Okés emberek. Nem mezőgazdasági munkagép, hanem kombájn. Mostantól tudom, lépjünk…..
A múltkor már beraktam két videót, ahol a program kifejezetten pofátlan The End-eket rak a játékos orra alá, de itt egy következő rész. Egész pontosan, a készítő most néhol kitért a kifejezetten bizarr befejezésekre is. A 2:27-től kezdődő "Drakengard" résztől…..
'neeo9v2' üzente meg nekem twitteren, hogy tegnap a Gamestar Tv élő adásában a Seven M-től volt ott valaki, akitől kérdeztek a Snajperrel kapcsolatban. Nagy izgalommal utánakerestem a dolognak és valóban. A műsor végén Dragon "Beach Soccer válogatott…..
Eszméletlen mik történnek a belvárosban!  Soundtrack: Richard Cheese - Feeling this  ..
Petya21 2010.01.16 02:28:30
Holnap este megjelenik az új RPCJS epizód, amely bár rövid, de szeritnem látványos. Ilyen autós játékot még nem láttatok, az biztos... Indavideóval egyeztetve, állítólag megszűnt már a feltöltési hiba, de még ha nem is jönne össze a gépemről, akkor máséról is…..
...itt az Otherworld szavazása az év játékairól. Tavaly nagy kommentlavina volt, úgyhogy idén sem maradhatott kiVan év filmje is..
Nekem a szavazás állása újévkor valahogy lefagyni látszott (nem tudom másnál is így volt-e?), úgyhogy az azonos szavazatszám miatt a második körből 4 ember jutott tovább. Hogy meglegyen a szimmetria, az első körből is behúztam még a 4. helyezettet. Az első és a második…..
Petya21 2010.01.04 18:52:11
@Jim Lovell: Movie makert kb fél óra alatt meg lehet tanulni kezelni, utána meg már csinálhattál volna akármilyet :)
Az első körből DustFoxHun, Effecta illetve Carvantes444 jutott tovább. Gratulálok!   Jöjjön a maradék 5 finalista: 1. David910409: Antikiller előzetes 2. Tomilion: Iskolai kalandok  3. CaRlose01: Anti Antikiller  4. Radaconte: Dominick szabadulása …..
Holnap éjfélig lehet még pályázni a nyereményjátékra. Már 36 beadvány érkezett, van miből válogatni.Talán vasárnap estére összeállítom a Top 10(?) -et és akkor leadjátok majd a szavazatotokat. A 3 nyertes teendőjét majd ott részletezem, akik még egyébként a…..
Petya21 2009.12.25 19:37:41
Petya21 2009.12.24 22:46:22
@Othala: Jajj hercegnő, nem megbántani akartalak, tulajdonképpen bóknak is vehetnéd, hogy így érdeklődöm... :D

Szerintem ez akkor is kalandjáték, mert minden point&click kalandjáték, de nem minden kalandjáték point&click...

Én ilyen elven működök, és itt már meg is van az az apró, ámde mégis hatalmas közös vonás a fent említett játékokkal, hogy klikkelgetni kell kis hidden objectekre (najó a grim tényleg nem tartozik bele, de inkább hasonlítom össze egy klikkelgetős játékkal, mint egy fps-sel..) (Innen is kitűnik nőies vonásod, nemes egyszerűséggel elveszel a részletekben) :)

Viszont annak örülök, hogy a hirtelen haragodat ilyen hirtelen sikerült bejglibe vagy akármibe fojtani(persze csak mértékkel) :D

Még1x bocsi, ha megbántottalak, de sajnos még Téged sem ismerhet mindenki pusztán a hangod alapján :)
Ebben az esztendőben is Rossz játékoktól mentes ünnepeket kívánok nektek! Fenntartom idén is a hagyományt, hogy karácsonyos Flash játékot rakok ki. Most az Elfquilibrium névre hallgató ügyességi játék van soron, ahol a részeg télapónak kell segíteni egyensúlyozni. Az én…..