Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lamed

0 bejegyzést írt és 434 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen előnytelen kép - csillogó bőrrel, jól kivehető ráncokkal, kócos hajjal - talán soha nem jelent meg Kadhafiról az elmúlt néhány évtizedben, amilyet nekem sikerült készíteni róla, még 2004-ben, egy ad hoc megrendezett sajtótájékoztatón. Bár lehet, hogy nagyon is előre…..
lamed 2011.10.23 23:37:57
@Éhes_ló: "Líbiára jó úton van efelé, és semmi kétség Szíriára, Iránra is ez a "toleráns","liberális" és "demokratikus" út vár, ha nem képsek magukat megvédeni a "demokrácia"és a "liberális tolerancia" exportjától."

A sivatagban egymást kergető félvad arab törzsek sokkal kisebb veszélyt jelentenek, mint az atombombát gyártó fejlett Irán.
lamed 2011.10.25 09:24:18
@Éhes_ló: Irak gyártott, tárolt és vetett be vegyi fegyvereket tonnaszámmra. Az más kérdés, hogy úgy tűnik időközben megsemmisítette ezeket, de valószínűleg hamar vissza tudott volna állni a gyártásukra. Valószínűleg az volt az oka Irak elfoglalásának és destabilizálásának, hogy ne legyen képes a közeljövőben ilyen dolgokat rendszerbe állítani. Meg persze ha már ott vannak, szivattyúznak olajat is, de már nincs szükség a drága hadsereg ott állomásoztatására. Valószínűleg ez lehet a többi arab országban kirobbant felkelések hátterében is, mármint hogy megelőzzék a megerősödésüket.

Nagyon nem mindegy, hogy kinek van tömegpusztító fegyvere, ez nem úgy működik, hogy ha az egyiknek van, akkor legyen mindenkinek. Vannak veszélyesebb és veszélytelenebb országok, és ezt a besorolást normális ember a saját szemszögéből dönti el.

Vajh mi annak az oka, hogy te és az elvtársaid az egész életüket a Izraelhez viszonyítják? Kisebbrendűségi komplexus?
lamed 2011.10.26 09:24:50
@Éhes_ló: A „térség” nálad meddig tart, a Csendes-óceánig?
Pakisztán még valahogy beleerőltethető abba a térségbe, India már semmiképpen, de Észak-Korea aztán már tényleg a hülyeség csúcsa. Egyszer nézd meg a térképen hol van.

Mire szeretnél forrást? Arra, hogy Irak gyártott és vetett be vegyi fegyvereket? Tele van az internet a gázzal lemészárolt kurdok képeivel, keress rá.

Én sem állítom, hogy minden ország egyenlő lenne, sőt. És így van ez jól, ugyanis nekem nagyon nem mindegy, hogy ki gyárt tömegpusztító fegyvereket. Az például nem zavarna, ha Norvégia akarna atombombát gyártani, nulla a valószínűsége, hogy ellenünk vetné be. Ugyanígy szerintem a többi jelenlegi atom-hatalom sem jelent valós veszélyt, de azért ne bővítsük a kört mindenféle vallási fanatikus diktátorral. Szaddam ugyan valószínűleg megsemmisítette a tömegpusztító fegyvereit a második háború előtt, de ettől még képes maradhatott volna újak gyártására. A kis helyi rablóvezérek is veszélyt jelentenek, mert merényleteket tudnak elkövetni, de ez mégsem ugyanaz, mintha atombombájuk lenne. Ráadásul egy erős és független olaj-állam (vagy szövetség) rendesen keresztbe tudna tenni a világgazdaságnak, és ezt én sem szeretném.
Jól kigondoltam mindent: úgy csinálom, mint Szicíliában, gondoltam. S cselekedtem. Beslattyogtam egy közértbe, vettem egy brióst, de nem szorongattam sokáig, hanem betértem egy kedves cukrászdába, a Mészáros utcai Béla bácsi cukrászdába. Mikor elmondtam bánatomat, bizalmatlanul…..
  Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke arról a négy alapkérdésről ír, amelyek helyes megválaszolása képessé teheti az Európai Uniót a jelenlegi válság megoldására. Ám a válságból kivezető út is hosszúnak és fájdalmasnak ígérkezik, a…..
lamed 2011.10.03 15:18:55
@Zigomer Trubahin: És ahhoz mit szólnának a görögök, ha holnaptól nem kapna senki nyugdíjat, az állami alkalmazottak fizetést, leállnának a kórházak, a vasút, befagyasztanák a bankszámlákat stb?
Mert kb ez a másik alternatíva, és nem hiszem, hogy pár agyalágyulton kívül lenne, aki inkább ezt választaná, akár harcolt a nagyapja a háborúban akár nem.
lamed 2011.10.03 15:53:02
@abaka: Meg kellene mutatni a naptárt a múltba fordult szerencsétleneknek: 2011-et írunk, nem 1945-öt. Azóta sok minden megváltozott, és nem lehet a fél évszázaddal ezelőtti elvek alapján élni. Ez van. Jelenleg 2 alternatíva van, ha tetszik, ha nem:
1. Büszke nemzetállami függetlenség, de előbb-utóbb nem kapnak hitelt, ezáltal mérhetetlen nyomor fog beköszönteni, mivel most minden hitelből megy. És senki sem a háborús életszínvonallal fogja összehasonlítani, mondván hogy „a bombázásokhoz képest még ez is jó”.
2. Függetlenség elvesztése (legalábbis a korábbi nemzetállami értelemben), de az életszínvonal többé-kevésbé a mai szinten való megőrzése.

El sem tudok képzelni érvet az 1. pont mellett, én egyszerűen idiótának tartok mindenkit, aki azt választaná. A XXI. századi Európában nem olyan nagy dolog az a nemzetállami függetlenség, hogy érdemes lenne érte bármilyen áldozatot is vállalni. Ahogy például egy jelenlegi megye függetlensége is érdektelen.
 Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe. Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is. Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az…..
lamed 2011.09.05 18:34:30
@Anti Anyag: Nagyon erőltetett a párhuzam: a Kuruc naponta okád ilyen írásokat (a náci tapló szarmagyarkák hangos ovációja közepette), Kertész-féle cikk pedig igen ritkán jelenik meg. Legutóbb Landeszmann tollából olvashattunk ilyet jónéhány éve, de őt is eltakarították hamar. Érdekes kettős mérce, hogy amíg a ballib sajtótól egyesek azonnal elvárnak valamiféle elhatárolódást, addig a Kuruc-féle mocsok még parlamenti képviseletet is kaphat. Úgyhogy párhuzamba állítani akkor lehetne a két dolgot, ha ilyen levelek naponta jelennének meg, és még akkor is csak egálban lenne a dolog.
Zoltán az oldalt található gyorsbeküldőn küldte be a történetét. Mivel a gyerekei szeretnek vonatozni, így Velencére tartva nem az autó mellett döntött, hanem igénybe szerette volna venni a magyar vasút segítségét. A család ki is érkezett a Déli-pályaudvarra, ahol az indulás…..
Az alábbi "törvényjavaslat" a minap érkezett a Zugügyvéd postaládájába, mintegy a jelenlegi jogalkotási módi karikatúrájaként. 2015. évi I. törvény 1. § A Btk. a következő alcímmel és 139/B. §-szal egészül…..
lamed 2011.08.25 15:40:34
@KovA: Szeretném, hogy ismét így átbasszanak a palánkon. Újra és újra, minél többször. Ilyen reálhozamot még soha semmiféle bank nem adott nekem, mint a manyup. Ha lehetne, a teljes megtakarított pénzemet rájuk bíznám. De sajnos nem lehet, mert Orbánék bezáratják a céget.
lamed 2011.08.25 15:45:16
@como: "a börtönbüntetés azokat illeti, akik ezeket a kényszerintézkedéseket meghozták, jóváhagyták és alkalmazták."

Az első Orbán-kormány hivatalba lépése előtt néhány hónappal indult a rendszer, vagyis Orbán hatalomra kerülésekor még alig volt benne pénz, simán meg lehetett volna szüntetni ha akarták volna. Tehát Orbánék alapvető részt vállaltak a rendszer kiépítésében, elterjesztésében, alkalmazásában.
lamed 2011.08.25 19:59:10
@Cogito.t: Indokolhatod bármivel, akkor is tény, hogy magántulajdon volt, amihez az államnak semmi köze. Akár igazságos a léte, akár nem, akkor is magántulajdon. Ha elkezdjük felülírni a magántulajdont mindenféle "igazságos" szempontokkal, akkor előbb-utóbb elveszik a házadat is, és odaadják a jobban rászorulónak.

Rossz volt az AXA? Na és? Nem volt más pénztár? Nem lehetett váltani? Nem voltak nyilvánosak az adatok? Jaaaa, hogy arra sem vetted a fáradtságot, hogy utánanézz?? De azért örülsz, hogy tőlem is elvették. Dögöljön meg a szomszéd tehene is, ugye?
Amúgy a rossz hozam is jórészt éppen Orbánnak köszönhető, ugyanis a pénztárak hosszú távra tervezték a befektetéseket, amit egyik napról a másikra "el kellett adni". Ez nyilván nagyon rossz pozíció, simán indokolhat nagyobb veszteséget is.

De még a gyengébb hozam is jobb a semminél. Mert az állami rendszerből én valószínűleg semmit sem fogok kapni a befizetett járulékaimért cserébe.
Augusztus 20. BoldoganyaA boldoganyák mai megtestesülései a hitújító, a világháló, az állatvédő, a szocmunkás, az evolúció, az együttműködő és az alkotmányozó anyaúrnők. Takács Mária filmje mára:  Az ősmagyar mondák hét egében hét boldoganya…..
lamed 2011.08.21 07:15:12
@Kalmár: Persze hogy elmaradt a város szétverése, hiszen Orbán atyád saját maga ellen már csak nem vezényeli ki a csőcselékét. Városfelgyújtó férgek a kereszténymagyarnemzetijobboldalon vannak tömegével, a másik oldal hívei nem süllyednek ilyen mélyre.
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Annyi ideje tart a huzakodás, pereskedés, erőfitogtatás, hogy lassan teljesen elfelejtjük, miként néznek majd ki a 2-es metróra érkező új szerelvények. Mert hogy érkezni fognak, az most már biztos: óriási késéssel, jó pár kellemetlen pillanattal a hátunk mögött, de az ügy…..
  Azt mondják, erőszakos huligán, agyatlan gonosztevő, bűnöző, anarchista vagyok. Azt mondják, hiányzik belőlem a megfelelő tisztelet a hatóságok és az emberek tulajdona iránt. Azt mondják, önkényes pusztításokban veszek részt és felfordulást okozok, csak azért, mert…..
Belsőség Bezzeg a románok 2011.07.27 07:00:00
A rendőrök fotózni tanulnak, mi pedig fizetni. Sokat. Mai cikkünk blogposztja...
lamed 2011.07.27 09:12:23
@antimason: Apósom volt ilyen hülye: papírt terített a szőnyegre hétköznap, hogy ne kopjon. Még arra kellett volna egy nejlon, hogy a papír is tovább tartson. :)
lamed 2011.07.27 09:29:04
@Assreaper: Ez nem a demokrácia hibája, egy diktátor is hozhat ilyen rendeleteket. Amúgy a többivel maximálisan egyetértek.

Ha itt egyértelműen meg tudja határozni a rendőr, hogy mikor lehet biztonságosan megállni függetlenül az autós képességeitől, akkor be lehetne vezetni azt is, hogy nem szabad a megengedett sebességnél lassabban menni. Akkor is meg lehetne határozni, hogy ennyivel mindenkinek kell tudnia haladni biztonságosan.
Két évvel ezelőtt nagyon hasonló módon próbáltak engem is lehúzni, csak akkor nem autópályán villogtak le, hanem egy út mellett álló segítségkérőnek álltam meg. Attila és barátnője is elég hamar levágták, hogy miről van szó, de hogy én ilyen helyzetben nem ajánlottam…..
És nem győztünk. Míg tavaly ilyenkor a Fidesz az IMF ellen vívta gazdasági szabadságharcunkat, függetlenségünkért, ma a Fidesz gazdasági megállapodást kötött Kínával. 1 milliárd eurós hitelkerettel, és 2015-re 20 milliárd dollárra növelt kétoldalú gazdasági kapcsolattal.…..
lamed 2011.06.25 20:02:36
@Anti Anyag: Neked 40 év sem volt elég, hogy rájöjj, hogy a kommunizmus milyen károkat tud okozni. Hihetetlen, hogy 40 év kommunizmus után még mindig ennyien vagytok. A rendszerváltáskor azt hittem, hogy egyszer és mindenkorra lekerültetek napirendről, hogy itt soha többé senki sem akar majd megint egy teljesen idegen totális rendszer részévé válni államilag irányított szürke tömegként, erre tessék, megint jöttök elő a lyukaitokból. Hát sosem szabadulunk meg tőletek?
lamed 2011.06.25 20:19:15
@kheyerasslicker: Nektek Izrael és a zsidók annyira beleégtek a tudatotokba, hogy mindenről ők jutnak eszetekbe, még a Kínaiakról is. Ez elképesztő, ahogy MINDIG a zsidókhoz viszonyítjátok magatokat, MINDENRŐL Izrael jut eszetekbe. Persze megértem a frusztrációtokat... szar lehet.
lamed 2011.06.25 21:07:47
@is: Na igen. 40 évig hallgattuk, hogy "haldokló nyugat" meg fejlődő keleti blokk. Most megint ez a szöveg megy. Miközben szemmel láthatóan mindig is jobban élt az átlagember Nyugat-Európában, és most is összehasonlíthatatlanul jobban él, mint Kína bármelyik részén. A belső területek iszonyatos helyzetéről már ne is beszéljünk. Az igaz, hogy korábban sokkal rosszabb volt az életszínvonal Kínában mint most, de most is fényévekre vannak egy átlagos EU országtól. Szóval süket duma ez a "Kína az egyetlen akiknek valamennyire jól megy a soruk". Én nem kérek az ilyen "jó sorból", inkább a "haldokló" Európát választanám.
Mikor ezeket a sorokat írom, csütörtök későeste van. Még langyos a teraszon a kő a talpam alatt, de már nem kell messze néznem, hogy akkora villámlást lássak a távolban, mintha a Világok harcát forgatnák. Pár napig hűvös lesz megint... pár nap nyugi a tikkasztó…..
lamed 2011.06.25 20:09:40
@magyar bucó: Nekem a norvég inkább valami sufninak tűnik. Kívülről mindenképpen. A dán házban pedig túl fehér minden.
Viszont az olaszban el tudnék lakni életem végéig, annyira gyönyörű.
Szeretnél egy átlátszó repülőgéppel repülni? Az Airbus 10 ezer ember részvételével készített közvélemény-kutatása azt az eredményt hozta, hogy az emberek már a repülőgépen szeretnék a nyaralás érzését megtapasztalni. Ennek eleget téve az Airbus szakemberei számos új…..
A rendszerváltáskor az ellenzéki pártok, különösen a fiatalok szervezeteként induló Fidesz egyik szimbolikus követelése volt, hogy a katonai szolgálatot lelkiismereti okokból meg lehessen tagadni. E követelésnek az utolsó állampárti parlament eleget is tett: a fegyveres katonai…..
Egy brooklini genget éppen egy térfigyelő kamera alatt ért a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. Üldögéltek, aztán az egyik gondolt egyet, hozott egy fejszét, hogy kivágja a járdán a fát, amihez egy kerékpárt láncoltak. A fa tíz perc alatt meg is adta magát, derékba tört.…..
lamed 2011.06.10 13:07:35
@citizeninsane: Egyetértek. Olyanok ezek, mint az ipari hulladék: nincs a világon egyetlen ember sem, akiknek hiányoznának, ha véglegesen eltüntetnék vagy újrahasznosítanák őket.
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
lamed 2011.06.06 19:14:36
@Benbe: Nagyon igazad van! A hosszabb aluljárókban sötét szellemként közlekedő kerékpárosok valószínűleg nem is tudják, hogy milyen vékony hajszál választja el őket attól, hogy a kórházban térjenek magukhoz amputált végtagokkal. Pedig nappal volt, akkor minek lámpa....

Egyébként is érdekes kérdés, hogy mikor van "világos" és mikor kell már lámpát kapcsolni. A kerékpáros csak 10-30 méterrel néz maga elé, az ő sebességénél elég ekkora látótávolság, és nem gondol arra, hogy a mögötte közeledő autósnak sokkal nagyobb távolságból kell(ene) őt észrevennie. Emiatt nem kapcsolja be a fényt, mondván még elég világos van, közben pedig már rég életveszélyben van.
lamed 2011.06.06 20:07:13
@errorka: Én nem definiálnám a megvilágítás mértékét, éppen elég az, hogy rossz látási viszonyok között, csak gondolja át mindenki, hogy a valóságban mit is jelent ez. Mert nem a kresz meg a felelősség miatt kell a lámpa, hanem az életed miatt. Ha elütnek, akkor majd mondhatod (ha még tudod), hogy nem te voltál a felelős, meg a jogszabály nem tette kötelezővé, meg mások is szabálytalanok. De kit érdekel mindez? A kerékpáron mindenképpen gondolni kell arra, hogy az autós nagyobb sebességgel jön mögötted, SOKKAL rövidebb ideje van arra, hogy felismerje az előtte bicajozót, ezért nem elég pár 10 méteres távolságból látszódni. Reggelente még félig szürkületben szoktam elindulni, szinte egyetlen kerékpár sincs kivilágítva, mert mind úgy gondolja, hogy már világos van. Hiszen ő jól ellát egy darabig, mire odaér a bicajjal addig simán képes felismerni és lereagálni egy esetleges akadályt. Csakhogy ettől még a mögötte jövő autó majd elüti, mert a sofőrnek nem ad elég időt az a távolság, amikor a kerékpáros felbukkan előtte a szürke háttérből.

Errefelé van egy olyan keskeny aluljáró, amiben váltakozó irányú forgalom van. Rendszeresen szokott szembejönni a sötétben kivilágítatlan kerékpáros. Biztos ők is prímán meg tudnák magyarázni, hogy miért nem kell ott kivilágítaniuk a bicajt, meg miért más a felelős, csak ez senkit sem fog érdekelni, mert mindentől függetlenül ők fogják leginkább megszívi egy ütközéskor.
Belsőség Meg vannak barmulva 2011.05.18 06:00:00
A sors fintora, hogy miután elintéztem a dolgomat, egy sarokkal odébb éppen elém került, így a piros lámpánál szépen ki is szálltam a kocsiból, hogy megvitassuk a kérdéseket. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kettős Mérce Csak a tüntetés 2011.05.09 06:56:00
Az elmúlt hónapok egyik legszórakoztatóbb eseménye a rendvédelmi dolgozó tüntetése volt pénteken. Egy látványos demonstráció és Pintér Sándor tökös kiállása ritka pillanata volt ennek az országnak. Valahol az ember azt érezte, van érdekvédelem és munkavállalói jog is még…..
lamed 2011.05.09 10:14:52
@Lorp: Egy ilyen náci tetű rendőr vagy tűzoltó valószínűleg legalább akkora problémát tudna okozni, mint ami miatt kihívnám segíteni. Úgyhogy akár ne is jöjjön. Az én adómból ne fizessenek ilyen alakokat. Ha már az én adómból kapják a fizetésüket, akkor elvárom, hogy normális emberként viselkedjenek.
lamed 2011.05.09 10:16:39
@Nils. H: tudnál adni egy linket vagy valami forrást ehhez az elhatárolódáshoz? Én nem találtam sehol.
Azt írja az újság, Lujza, a rendvédelmi dolgozók tüntetésével összefüggésben, hogy „Sokat nem kellett várni a névcserére. Évekig Gyurcsány Ferencet gyalázták nap mint nap, tegnap már azt kiabálták a Parlament előtt: „Orbán takarodj!”.”Mindehhez nem is…..
lamed 2011.05.08 12:08:24
@Pedró27: "Nyugdíjas tűzoltó is egyenruhásnak számít?"
Még akár az is annak számíthat, ha tűzoltóság feliratú ruhában a hivatalos rendezvény közepén csinálja. De a nagyobb baj az, hogy a körülötte álló tűzoltók és egyéb valódi egyenruhások nem pofozták le a fejét a szarházinak, pedig nem egy pillanat alatt zajlott le. Sőt, azóta sem ítélte el senki. Vagyis ezzel a tűzoltók, rendőrök, katonák és egyéb egyenruhások ugyanolyan szar férgek lettek.
lamed 2011.05.08 15:56:17
@Viktor_Viccnélkül: "MÁR MOST vannak ÁTLAGEMBEREK, akik pozitívumokat is érzékelnek. Egyszerű emberek. "

Konkrétan milyen pozitívumkról van szó? De most komolyan érdekelne! Az egyszerű átlagember milyen konkrét pozitívumokat érzékelhet jelenleg?
100ezerrel több a munkanélküli, példátlanul lerövidítik a munkanélküli segély időtartamát, 3 millió manyup-tag pénzét államosították, a munkavállalók 80%-ának kevesebb lett a nettó pénze az adócsökkentés következtében, egyre kevesebb fiatalnak lesz lehetősége a felsőoktatásban továbbtanulni, a munkajogokat megnyírbálják, a munkaidőt növelik, kiszolgáltatottabbá váltak a közszférában (de egyébként mindenhol) dolgozók, a korkedvezményes nyugdíjat elveszik a rendőröktől-tűzoltóktól, a kiskereskedelem zuhan, új házat nem épít senki, új autót nem vesz senki, mindenhonnan csak leépítésekről hallani.
Most ezek után milyen pozitívumról beszélhetünk? Tényleg érdekelne, hogy szerinted a társadalom mely csoportjához tartozó átlagembernek lett jobb az elmúlt 1 évben? Mert a lázárjani-féle újgazdag orbán-csicskáknak jobb lett, az igaz, de a normális emberek számára mi lett jobb?
  Tudósítóink a Nádor téren örökítették meg a jelenetet, ahogy az egyik tüntető egy Dávid-csillagos (az izraelire emlékeztető) lobogót lobbantott lángra. A nagy füsttől nem sokat lehetett látni, így nem lehet tudni, hogy a zászlót meggyújtó, fekete kabátos férfi a…..