Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petronius (törölt)

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon korán felnőttszámba veszik az embert, olyan szempontból főleg, hogy már egy gyerekkel is éppen olyan parasztok a boltban, mint egy kifejlett Naiv Ügyféllel. A Homárnak persze kevesebb gyerek írja meg az élményeit, mint szavazókorú, ezért külön üdvözöljük a 14…..
Petronius (törölt) 2009.11.17 12:42:49
Fornetti Görög Pizzaszelet

Búzaliszt, tejföl (20%), víz, krémfehér sajt (7%) (tehéntej, só, kultúra, oltó), főtt csirkehús (4,5%) (csirkecomb, víz, só, bors, tartósítószer: E250), pritaminpaprika, olívabogyó (1,5%), margarin (finomított növényi olajok és zsírok (pálma, szója, napraforgó, repce), víz, savanyúságot szabályozó: E330, természetazonos aroma), élesztő, cukor, só, módosított kukoricakeményítő, ételízesítő (só, cukor, szárított zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák, burgonya, póréhagyma, vöröshagyma, petrezselyem, zellergumó), szőlőcukor, keményítő, feketebors, természetazonos aroma, színezék: E101), sűrítőanyag: E412, dextróz, malátaliszt, maltodextrin, emulgeálószer: E472e, E322 (szójalecitin), csomósodást gátló: E450, E341, tejsavópor, sovány tejpor, burgonyakeményítő, növényi olaj, lisztjavító szer: E300, enzimek, fokhagymakrém (nyers fokhagyma, víz, só, növényi olaj, étkezési sav: E330, módosított kukoricakeményítő, tartósítószer: E202, E224 (kálium - metabiszulfit), sűrítő anyag: E415), rozsliszt, starter kultúra, savanyúságot szabályozó: E270, E260, folyékony savó, bors.

Kód: E-250
Név: nátrium-nitrit
Típus: Tartósítószerek
Veszélyesség: Vitatott
Leírás: Hatékony tartósítószer, amely véd a botulizmus nevű halálos ételmérgezés ellen, ugyanakkor a nátrium-nitrit a gyomorban és belekben reakcióba léphetnek más élelmiszer-összetevőkkel, és rákkeltő nitrózamin képződ belőle. Az élelmiszeriparban elsősorban a kolbász- és szalámifélék eltarthatóságának növelésére, valamint színezésére használják.

Kód: E-224
Név: kálium-metabiszulfit
Típus: Tartósítószerek, Antioxidánsok
Veszélyesség: Vitatott
Leírás: A kén-dioxid és a szulfitok régóta és általánosan használt adalékanyagok, amit tartósítószerként és szépítőszerként is felhasználnak. Az élelmiszeripar főleg borok, pezsgők, szárított gyümölcsök, lekvárok tartósításához használja. Allergén hatású, érzékeny embereknél fejfájást, rosszullétet, hasmenést, asztmarohamot okozhat, sőt a legsúlyosabb reakcióként anafilaxiás sokk is bekövetkezhet. A kénsav sóinak (szulfitok) további nem kívánatos mellékhatása, hogy bontják a B1-vitamint.
Az alálábbi levet a Homár kolléga küldte át a Zugügyvédnek. Sajnos majdnem biztos, hogy minden ügyvéd kolléga órákat tudna regélni az igazságszolgáltatás “műhibáiról”. Mit lehet tenni, ha egy bíró igazi, nyilvánvaló, kézzelfogható műhibát vét II.fokon,…..
Hát így néz ki, amikor Spock kiinteget a furnérlemezből ácsolt, csillogoó festékkel lekent jövőből. Jessice Yellin hologramként jelent meg a CNN stúdiójában, pedig valójában Obama főhadiszállásán volt Chicagóban 44 kamera kereszttüzében, miközben nem messze tőle 22…..
          Elég érdekes kérdéseket vet fel az alábbi levél, ráadásul aktuális is, hiszen nagyon hevenyészetten járja körül a jog a panelházak fűtési problémáit. Tisztelt Zugügyvéd,Egy 7o nm-es távfűtéses szöv. lakásban…..
Úgy látszik, hogy az előző BKV topic sokak érdeklődését felkeltette, a következő levél is ehhez a témához érkezett. Ha igaz a tartalma, mindenképpen rekordösszegű a büntetés. Mondjuk lehet a BKV-t szidni, de azért jegyet sem árt váltani.Tisztelt ZugÜgyvéd…..
Az előző bejegyzés beküldője küldte be ezt a némileg jogosan méltatlankodó levelet. A kommentetők védelmére legyen írva, hogy ezeknek az információknak nem voltak birtokában. Tisztelt Zugügyved! B.F vagyok, a kerdes feltevöje. en a kerdesemre hozzaertök valaszat kertem…..