Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viktorio007

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt 10 évet velünk töltötte. Komoly optikai megjelenésű külföldön is többszörös szépségdíjas demó autó lett eladó. Abszolút egyedi komplett body-kit, ilyen nem jön szembe veled sehol. Csoki barna metál, lakk fekete utas tetővel, pattanós ajtókkal, átalakított…..
Kissé offtopikba hajlok ma, mert nem robogókról, hanem főleg autósokról lesz szó, de a téma a robogósokat is érinti. Megyek be a lakótelepre motorral, előttem a fekete Z4-es BMW-s hülyepicsa, akit élőben nem láttam még, de tudom, hogy normálisan parkolni nem szokott, csak a…..
Majdnem félúton van a Föld felé, miután kipöfögött a Holdra - Négyszázezernél kezdtem hinni benne. – mondja Decker Jóska, miközben megpaskolja a kopott, hámló géptetőt, - azóta már reggelente köszönök neki, egyelőre nem is gondolok arra, mi lesz majd, ha nem lesz.…..
viktorio007 2012.05.17 12:15:02
Nekem is van már lassan 10 éve egy 17dr motorkódú F Astrám.

Hogy mennyi kilométer van benne azt nem tudom. Sajnos nekem 199.999km után nem 200.e jön hanem megint 100... (Az előző tulaj jól elrontotta)
De sebaj mert igy könnyebb észben tartani a szerelési km állásokat.

Februárban kellett először hengerfejpakolást cserélni, ellöregedett az elmúlt 20 év alatt. Még vagy 5 éve simán indult -20 fok alatt is, feltéve, ha az aksi tudott egy gyorasat forditani. A télen a -10 is kínlódás volt, inkább nem is bántottam. Ha tudtam, hogy menni kell vele holnap reggel beálltam a fűtött garázsba.

Azt viszont senki sem említette meg, hogy ennek a motornak 7500 km az olajcsere periódusa. De ennyi km alatt is megeszik használattó függően 1,5-3l olajat. Sajnos ezek ilyen motorok.

A tetőkárpit probléma könnyen orvosolható ha az ember rászán egy fél napot. A váltószoknya meg van a boltba: műbőr:1490,-; a bőr: 3500,-

Érdekes módon nem az autó alja rohad, hanem a küszöbtől felfelé majdnem minden.

A lakatolás sem egy vészes kiadás, a festés már gázosabb.

Az ülés elég hamar tönkremegy, és már nehéz találni jót a helyére. Most kisérletezek "H"-s ülésekkel.

Ja a környezetvédelmi matrica kék színű, és önerőből megcsinálja, nem kell trükközni.

Minden szerelhető rajta házilag, elég olcsón. az olcsó alatt a középkategóriás alkatrészeket értem nem a gagyikat.

Én még kb 5 évet adok neki, addigra teljesen elöregszik mindene, a gond a pótlása lesz.....
TComment Rejtett hiba gyere elő! 2012.02.23 06:15:00
Öt szervizt, ugyanennyi hibakódtároló-törlést és egy teljes gyújtótrafó-garnitúra cserét túlélt a Check Engine lámpa. Pedig pofonegyszerű volt a megoldás, csak kicsit túrni kellett hozzá. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
viktorio007 2012.02.23 07:46:13
@Shadowbull: szerintem úgy értette, hogy nem szabad kiengedni a szabadba.
Egyébként igazad van! Itt is a túlnyomás nyomta ki az olajat a motorból is.
Csikorgó fagy, a leheletünk mázsás lufitömbként fagy a szánkra, majd hangos reccsenéssel minduntalan letörik. Elfagyott láb a bakancsban, negyvennégy réteg ruha, és a Madarász Viktor utcai kórház buszmegállója előtt feltűnik valami fura. Valami házi tákolmány, ilyen…..
viktorio007 2012.02.16 08:55:12
@AciDuzzu: "Csikós térdelve lőtte volna (megszédült a pálinkától?)." Nem pálinka, még mindig hat a hígító....
...itt, hirdesd meg máshol! A csodás helyen ripsz-ropsz fiatalodik egy kicsit, nyilván óracsoportot kellett cserélni időközben. Az új tulajdonos mindenképpen jelentkezzen, kíváncsiak vagyunk a magyarázatra.   ..
Panaszkodott-e valaha, bárki a Victorinox-bicskára, hogy rossz a színe, csúszik a fogantyúja, hogy évtizedek óta nem frissítik a formáját? Ugye nem. Mert alapjában véve jó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
viktorio007 2012.02.09 08:23:38
@dan72: Nem a motor nem ugyan az, csak a teljesítmény. Ez nincs rokonságban a PSA-Ford motorral.
Ez a régi ford 1.8 diesel evolúciója.

A hangja? Alapjáraton, mintha magában mormogna, mintha beszélne hozzád. Menet közben, meg olyan hangja van, mint a régi "fehér munkás" Tranzitnak. Az a jellegzetes hang megvan, sajnos nem csak kint, bent is.

Télen? Mire bemelegszik már odaértél. Ha esik a hó a bakanccsal behordod, egy idő múlva bokáig úszol a vízben. Egyébként a jobb sarok alatt elkopik a "tartós" műanyag padlóburkolat.

A gyári zene benne, meg olyan, mintha a telefonon hallgatnád kihangosítva a zenét. A rádióból kiperegnek a gombok, utána már csak gémkapoccsal lehet kezelni.

A fék jó tárcsa elől-hátul, hátul spirálrugó amitől egy kicsit kevésbé kisteher.
  Egy Vel Satis mellett ácsorogtunk a Weltautónál, mustrálgatva a használttesztre felkínált gépeket, amikor kicsúszott a számon, én bizony nem mernék beleugrani egy kétszázezret futott dCi-be. Winkler persze azonnal lecsapott: milyen autót is vettem a közelmúltban? Jogos,…..
Lehet vitatkozni arról, hogy melyik ország a foci fellegvára, esetleg a vízilabdáé, de arról talán még többet, hogy melyik az autósporté. Amiről viszont nem lehet, hogy a túraautózás lokálisan hol a legerősebb és legjobb. A válasz egyértelműen Nagy-Britannia. Persze, jönnek…..
  - a mikrofonnál Fekete Kálmán, igen az a Fekete Kálmán, és a poszt végén vargagixxxer új, egy órás videója -… hogy miről beszélek?Nos, a 40 éves Zsiguli-érzésről…Megfigyeltétek-e már magatokon, hogy a rali szó hallatán általában az első…..
Jelenlegi állapot. Nem rossz, de még jobb lesz. „A kivégzés előtt egy utolsót hadd menjek vele!” – kérte el a Belsőség-találkozón a bogarat Csiki, én pedig boldogan adtam oda. Tudtam, hogy Zsolt tudja, mikor jó egy autó és azt is tudtam, hogy a Bogár nagyon jó. Van…..
Autófília Utánfutó után futó 2010.05.26 13:00:00
Gondolom, sokan közülünk közlekedtek már utánfutóval vagy lakókocsival. Jön a nyár, ilyenkor elszaporodnak az utakon a hasonló járműszerelvények. Nyaraló családok és munkásbrigádok lepik el kis hazánk porladozó úthálózatát. De vajon mindenki tisztában van-e vele, hogy…..
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
Belsőség Unom a Formula-1-et 2009.07.28 16:30:00
Ha egy ex-F1-es pilóta, akit ismernek, tisztelnek és tudják róla, pontosan ért mindent, ami a pályán és a pálya körül zajlik, szóval ha egy ilyen ember megy oda hozzájuk, akkor arra számítanak, hogy értelmes kérdést tesz fel nekik, és megpróbálnak normálisan válaszolni, már…..
Na jó, soha a büdös életben nem tudtam titkot tartani. Az egész bő egy éve kezdődött, amikor rájöttem, hogy Magyarországnak nincs szüksége egy újabb szépen restaurált Datsun Z-re, mert ezt a területet Szabó-Jilek kolléga akkurátusan lefedi áldott munkásságával. Ha tehát az…..
kár-park Kifékeztem, megúsztam 2009.05.30 16:48:00
Van abban némi helyzetkomikum, amikor az ember a közlekedésbiztonsági rendezvényre menet szenved balesetet, de amikor eljön az ezredmásodperc, amikor inkább érezzük, mint halljuk a csattanást, és csak fékezünk, fékezünk és fékezünk, már nagyon nem vicces. A lagunás csóka az…..
Mostanában nem csöpögnek információk a Mázló Imre által feltámasztani tervezett márkáról – helyettük itt van Juhász Tibor formatervező munkája. A számítógéppel készített, három dimenziós rajzok izgalmas és formabontó koncepciót mutatnak: ez a Pannonia Zero Trentatre.…..
viktorio007 2009.05.05 20:27:18
Sikeresen zárult az Alternatív Hajtású Járművek Versenye, ismertebb nevén a Széchenyi Futam, amelyet immár negyedik alkalommal rendezett meg az Alternatív Hajtású Járműsport Szövetség és az INNO-MOBIL Sportegyesület Győrben, a helyi Széchenyi István Egyetem parkolójában, a…..
Blablablabla nemtudommiatakarsz, az én BMW-m kettőötvenet nyom és már hétszázezer van benne generál nélkül .......... a sok suzukis hülyegyerek .......... dögöljön meg minden biciglis .......... nem t'om miért kell lenézni az Astrát .......... minden BMW-s buzi…..
Ó jaj, még mindig nincs vége? Nem volt még elég a Mustang fastbackbe épített Nissan sorhatosból? Nem hiszem, hogy a Fast and Furious-sorozat nem a tuningalkatrész-gyártók titkos üzleti húzása. Tudjuk mindannyian, mekkora mese, de sajnos vannak sokan, akik bedőlnek neki és…..
Az utóbbi időszak híreiben egyre gyakrabban tűnik fel egy Zotye nevű kínai autógyártó, amely eddig ilyen, és ehhez hasonló járgányokkal bombázta a kínai közízlést. A nem túl szép emlékű ős-Terios kabrión kívül ugyanezt meg lehet venni náluk fémtetővel is, új, valamivel…..
Belsőség Nem tanulunk... 2008.12.16 16:34:00
Nem érdekel ki vagy, ki nem vagy. Nem érdekel, mivel foglalkozol te vagy a szüleid. Nem érdekel az sem, mi vezetett arra, hogy ezt az indavideóra kirakd.Nézz tükörbe, nézd meg a fejed...Hülyegyerek, jónapot. Elnézést a személyeskedésért, de itt már azért ledobtam az ékszíjat…..