Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ujbudai polgár

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az adózzanak a multik elvből lassan, de biztosan ez emberek ismételt megsarcolása látszik kirajzolódni. Jó, ez így egy cseppet populista volt elismerem, de legfeljebb annyira, mint amennyire a bankadó intézménye.Számomra tök világos volt a dolog. Ha tetszik az adózási…..
ujbudai polgár 2011.02.10 11:51:57
@Ashikaga Takauji: ,,Negyedsorban, a bankok - az előző kormány hathatós támogatásával - voltak azok, amelyek megshortolták a svájci frankot a magyar devizahitelesek kárára." Nagyon okos vagy! Ha shortolták volna a svájci frankot, akkor gyengült volna, nem pedig erősödik!!! Nyílván ,,véletlenül" tévedtél ekkorát... Sebaj, menj és vedd fel a fizetésed a Szentkirályi utcában, a portán van leadva a fizud...
Ja! És a Viktor köszöni!
Újbudai Tények Az első 100 nap 2011.01.25 18:37:00
Mottó: „Ha nem csinálsz semmit, akkor nem fogsz hibázni” (na de akkor miért szavaztam Rád?)  Minden politikai kurzusnak kijár a 100 nap türelmi idő, ennyi kell állítólag, a politológusok szerint, hogy már látható legyen, merre tartanak. Betartják, amit ígértek,…..
Vízkereszt napján eljött az "ifjú megváltóhoz" a kettő királyok: Leterme és Barroso. Se aranyat, se mirhát, se tömjént nem hoztak. Mindannyiunk Viktátora viszont némi tömjénfüstöt termelt a beszédével, aztán vége is volt az átadásnak. Orbán Viktor az…..
ujbudai polgár 2011.01.12 21:41:46
@gorcsev54: Én azért még tromfolnám:

Orbán Viktor pártjáról:

Képviselőtestületi ülés is pártirodában, avagy hova fajulhat még a pártállami arrogancia?

December végén Újbuda egyik önkormányzati cégének felügyelő bizottsági ülését a Fidesz kerületi irodájába hívták össze és tartották meg. A felügyelő bizottság elnöke nem mellesleg a kerületi Fidesz egyik alelnöke. Hasonló esetre a XI. kerületben a nyolcvanas években volt utoljára példa, amikor a kerületi MSZMP és a helyi tanács egy épületben működött. Sajnáljuk, ha 20 évvel a rendszerváltás után az akkori irányítási modell még ma is vonzó és követendő példa néhány Fideszes politikusnak.

A fentieket még aggasztóbbá teszi az elmúlt hónapok tisztogatási sorozata, amelyben önkormányzati cégek vezetőit váltották le, majd kerületi Fidesz tagokat és aktivistákat ültettek a helyükre. Olyan cégvezető is volt, akinek megválasztását az előző testület még teljes egyetértésben hosszabbította meg, majd idén decemberben már „közös megegyezéssel” váltotta őt egy huszonéves kerületi Fidesz aktivista. Egy másik esetben a megbízásból még hátralévő egy hónapot sem várták meg, annyira sürgős volt kinevezni egy kerületi Fidesz tagot a cég élére. A kerületi médiacég vezetőjének helyére pedig nem mást, mint a polgármester eddigi sajtósát nevezték ki.

Az ominózus, pártirodában megtartott felügyelő bizottsági ülés után felszólítjuk a kerületi Fidesz kerületi politikusait, hogy a jövőben figyeljenek arra, hogy az önkormányzati cégek működése és felügyelete független a pártoktól. Nemcsak a törvény betűje kötelez minden politikust erre, hanem Magyarország elmúlt 20 éve, a rendszerváltáskor elért eredményeink is. Bármennyire is örülhetnek egyesek - megint mások aggodalommal figyelnek mindarra -, hogy újra visszatér(het) a pártállami, állampárti hatalomgyakorlás, nincs az a kétharmad, nincs az a fülkeforradalom, nincs az a pártérdek amely a demokratikus alapelveket felülírhatná. Felkérjük a Fidesz másik kerületi alelnökét, Hoffmann Tamás polgármestert, hogy –bármennyire is csábító a lehetőség, a képviselőtestületi üléseket a jövőben továbbra is az önkormányzat épületébe és a fenti logika alapján ne a Fidesz helyi irodába hívja össze. Felszólítjuk továbbá a polgármestert, hogy kezdeményezze a tisztségére méltatlanná vált Fidesz alelnök FB elnök visszahívását és alkalmas jelölt megválasztását.

2011. január 10.

Újbudai MSZP frakció
w Együtt sikerülni fog 2011.01.07 05:30:00
Európa a markunkban van, de még nem ragadtuk meg eléggé. A soros elnökség egyelőre nem teszi lehetővé, hogy bevezessük a tisztességvédelmet az egész unió minden rohadt kis blogjában. Az egyik lehetőségünk, hogy ebben az irányban próbáljuk megújítani Európát, majd egy ügyes…..
 „Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A…..
Évente egyszer feltűnik valamelyik blogon Szalai Annamára zalaegerszegi szexlapja, pedig nem egy billiárdgolyóval kipeckelt szájú pornómagazin az, csak egy vidéki erotikus lap, amiben a padon ücsörögve, műszálas fürdőruhából veszi elő a mellét a helyi jó csaj. Arról persze…..
ujbudai polgár 2010.12.30 00:47:36
@Prala: Az országgyűlés honlapján elolvashatod,de tartok tőle nem fogod majd fel amit olvasol, mert az agyadban NARANCSLÉ lötyög...
Azt hiszem a magyar kormány páratlan dolgot hajtott végre. Azonban ez a teljesítmény nem pozitív előjellel kerül be a világtörténelembe. Ha egy európai külügyminiszter lediktátorozza egy másik európai ország miniszterelnökét az nagyon komoly dolog. Főként ha ezt a…..
ujbudai polgár 2010.12.22 18:42:52
@fludd: De ki lehet mondani, csak téged minősít... Ugyanis ez nem számít, mármint hogy ,,izrael hangja". Drága komám! Már csak azért sem, mert az a népcsoport, akikre céloztál, épp olyan plurálisan gondolkodó emberek, és az ő politikai nézeteik sem egyformák, ergo van aki támogatja a baloldalt, van aki a jobboldalt. Nem mellesleg Izrael politikailag erősen jobboldali!!!
ujbudai polgár 2010.12.22 18:46:54
@Éhesló: okoska! A törvénytervezetek elérhetőek, és mivel fideszes barátaink, nem szokták agyon módosítani a saját tervezetüket, elég régóta lehetett tudni a lényeget. Mellesleg nem az egyes §-kat (felismered a jelet?) kifogásolják, hanem a szellemiségét...
Azt meg elég világosan elmondták a fideszes komcsiállam építői...
Érdekes közleményt adott ki az MSZP szóvivője, Török Zsolt, amiben romantikus, nyilván a mozgalmi pinceklubok Che Guevara-poszterrel szemben való cigizését és osztályharcos ücsörgését idéző kitételek vannak. Értem én, hogy nem tetszik az MSZP-nek, amit a Fidesz csinál, sem…..
 Akár koalíciós feszültséghez is vezethet a szombati tisztújítás a KDNP-ben. A kisebbik kormánypártban felerősödtek a Semjén Zsoltot és a Fidesszel való szövetséget bíráló hangok. A kereszténydemokraták belső ellenzékének azonban fel kellene ismernie, hogy pártjuk…..
anonim [szexfüggők] Gyóntatás 2010.06.09 19:28:00
Már napok óta menekültem a világ elől, s eszement tetteimre, kérdéseimre magyarázatot, választ kerestem, mindhiába. Testvér-szeretőm nemcsak magát vonta meg tőlem, hanem az okokat is, és én éhezve, nyöszörgő zombiként tengődtem. Mint őket, engem sem óvott meg a…..
Amerika a sajtószabadság hangos védelmezője világszerte. Ezért érdekes, hogy most azt teszik szóvá, hogy a közmédiában ellenzéki túlsúly érzékelhető.  Az USA külügyminisztériumának éves emberi jogi jelentése szerint a magyar közszolgálati médiában a Fidesz…..
Cser-Palkovics András hazudott. Felesleges finomkodni, mert így van. Nyilván az MSZP is csak akkor nem állít valótlant nyugdíj témában, amikor csöndben van (erről is írtam már - a bérkommentelők legyenek szívesek minden linkelt írást elolvasni, és nyeljék vissza…..
 Az MTA elnöke szerint a Hallgatói Önkormányzatok vezetői lusták, és rossz tanulók. Ennek hatására a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetői már el is küldték tanulmányi eredményeiket igazoló papírokat Pálinkás Józsefnek. Az Aktív Szemeszter legújabb…..
ujbudai polgár 2009.10.01 20:54:23
@Transylvanianmixedgrill:
@Kalokagathia: Nagyon melléfogtál, mert elég ugye Boros Bánk Levente vagy az MDF-es Almássi Kornél nevét említeni...

Ja és az egyetemi hallgatók JELLEMZŐEN jobbosok bármely felmérés szerint. Nyilván a maszopos siherehad is az utóbbi években ott volt a HÖKös kondér körül. De mint mondottam, ez 98-2002 közt se volt ez másképp a jobbosokkal..."

Sajnos el kell árulnom egy titkot:
Tagja voltam a Fiatalbaloldalnak (zuschlagozást kérem mellőzni, semmi közöm se hozzá, bár ismerem és az ügyet is, se más lenyúlásos dologhoz, egyszerűen csináltam a dolgom. Értsd: kampányok, táborok, bulik, továbbképzések, közéleti programok, ja és soha nem csaltam a válsztási kampányban- igen, lehet így is csinálni! Nem is lett belőlem politikus :-) na mindegy folytatom)
ennek köszönhetően volt rálátásom a HÖKök összetételére: kb 10%-ban tudtunk elérni valamilyen csekély szoci befolyást-értsd: elősegíteni a tagtoborzást! a többi kivétel nélkül vér jobb(ik)os, FIDESZes, és bizony ezek a rendkívüli ,,hazafiak" úgy nyúlták a sok lóvét ahogy kell! Említhetném, hogy a BME HÖK kezelésében álló táborba csináltunk középiskolás tábort és mit ad ég közlik velünk (Júniusban), hogy nem akarnak számlát adni, mert nem igazán tudnak!
-???
-Hát az úgy van hogy az egész éves számlákat már eladtuk márciusban (röhögcsélés)
Ez csak egy példa, de szerintem tudnánk itt összerakni párat...
ujbudai polgár 2009.10.01 21:02:51
@xsasha: Igazad van! Végre egy normális ember!
@xsasha X 10millió magyar= Svájc (kb) :-)
Cs. a vasárnap délutánját a Palatinuson egy durva kabinostól való rettegés árnyékolta be. A Palatinus alkalmazottja válogatás nélkül bazmegolt és kurvaanyázott a vendégeknek, akik megzavarták és munkára kényszerítették őt. Vasárnap, augusztus 3-án délután egy háromfős…..
ujbudai polgár 2009.08.04 22:57:16
@Pala: mivel niggerezik, nem valószínű hogy szoci! Szerintem egy kicsit jobbra van attól...
w A bosszú népe 2009.04.07 06:05:00
Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata…..
ujbudai polgár 2009.04.07 10:56:44
@simonmondja.:

Nekem is feltünt ez, de már régebben is. Hurrá! Éljen a demokrácia! A Fideszé...:-(
Kíváncsi vagyok hogy ez mikor kezdi már szúrni az emberek szemét...?