Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kate7

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy újabb kirándulásra csábítunk mindenkit, az őszi Lillafüredre. 1929. október 2-át írunk. A Budapesti Hírlap élménybeszámolója erről a napról. Képek a múltból és a máról - mert Lillafüred örök. Ez a képeslapot alig egy évvel a cikk megjelenése előtt küldték el a címzettnek. Lillafüred 1928. Az…..
Ki ne emlékezne arra, hogyan próbáltak szüleink annak idején egy-egy jól csengő közmondással, szólás-mondással és népi bölcselettel nevelgetni, tanítgatni (és olykor-olykor - valljuk be őszintén - még meg is vezetgetni). Gondolj csak vissza, hányszor hallottad ezeket a mondatokat…..
Az elmúlt hónapban keresztény körökben nagy felháborodást keltett a hír, hogy Stockholm leszbikus püspöke, Eva Brunne le szeretné szedetni a kereszteket a város Tengerésztemplomának belsejéből. Jelen írás gondolatkísérlet arra, hogy a kereszt éppúgy, mint a heteroszexualitás, valójában nem szerves…..
comment:com Hírek kávé mellé 2014.11.19 09:30:00
A Fox a Broadchurch után egy újabb brit krimit dolgozna át az amerikai ízlésnek megfelelően: jöhet a Luther című, Emmy-díjra jelölt sorozat lokalizált verziója, amit az eredetit is készítő Neil Cross ültet majd át. Idris Elba, a sorozat főszereplője egyelőre nem vállalt…..
kate7 2014.11.19 20:38:55
@doggfather: Pénzügyileg csak így éri meg. Ha az angol változatot mutatnák be azon nem a FOX keresne, hanem ők fizetnének a vetítési jogért. Az újraforgatás lényegesen olcsóbb. Így az általuk forgatott változatot eladhatják a világ minden táján. Megsokszorozva a profitjukat.
kate7 2014.11.20 09:51:00
@doggfather: A jogdíj a nézettség függvénye. És nem az egyszeri költség számít, hanem a később belőle befolyó bevétel: ismétlések, szindikátusi sugárzás, külföldre eladás. Még évtizedek múlva is van bevételük.
Ha a sugárzási jogot vennék meg, az nem termelne nekik pénzt később.
Tisztelt igazgató úr, Magamat – a saját értékeim kihangsúlyozása, vagy esetleges túlértékelése nélkül – az átlaghoz képest értelmes, érdeklődő és a világra nyitott fiatalnak tartom, ezért nem tartom összeegyeztethetőnek világképemmel, hogy szó nélkül átsikoljak az…..
A Bors egy cikkbe mindent beletett, amitől gyönyörű a magyar bulváripar, van benne kváziceleb (Berki), testépítés+pöcsös kép, herezacskót vasaltató ember, kolbász, baktérium, botox és egy plasztikai sebész, dr. Tizedes, aki a heréket csak lazán golyózza. És akkor az url-ről…..
Reni megtalálta azt a menő budapesti kuponos éttermet, ahol nem azért kell előre foglalni helyet, mert annyira sok vendég lenne, hanem mert különben nem vesznek húst a hiperbe. Mindigfriss, nemigaz? A Kemencés pincére hívnám fel mindenki figyelmét, aki teheti, messziről kerülje…..
A doktornő megnézte a torkát, megérintette a homlokát, majd kijelentett, a gyerek makk egészséges, és nincs semmi baja. Mindezt úgy, hogy előzőleg indulás előtt mérték meg a lázát a feleségemmel és 38, 9-et mutatott a lázmérő. Tisztelt Praxis blog!Nemrég a feleségem új…..
Jon Stewart az egyik legismertebb műsorvezetőnek számít az Egyesült Államokban, Daily Show című műsora nagy sikerrel fut a Comedy Centralon. A szokásos forgatókönyv szerint Stewart mindent kifiguráz, és mindenből viccet csinál. Így tett a legutóbbi PISA-féle…..
Mégis alapíthat önálló frakciót az LMP, így döntött az országgyűlés (kormánypárti többségű) alkotmányügyi bizottsága.  Ehhez ugyan módosítani kell a Házszabályt, de manapság ez nem igazán jelent akadályt a kétharmados többség számára. A módosítás máris a Ház…..
GEO lakbérét sikerült az MKB-nak majdnem egy héttel azután elutalnia, hogy lemondta a csoportos megbízást a főbérlő halála miatt. Természetesen a pénzt a bank az elhunyt zárolt számlájára küldte, amihez senki nem fér hozzá: 2013.06.11.-én becsattogtam elintézni pár dolgot…..
Nemcsak a brit közvéleményt, de a magyarokat is megosztja az Attraction árnyszínház Britain's Got Talent-győzelme. Egyesek imádják minden mozdulatukat, mások szerint viszont a brit zászlós-Erzsébet királynős előadásukkal "csontig benyaltak a brit tehetségkutató tanulatlan,…..
A hőskorban már megtanulta minden bemondó: "Tilos rögtönözni, a leírt szöveg felolvasandó" - énekelte néhány évtizede az LGT. Ilyen messzire nem nyúlunk vissza, de a tegnapi Híradós bazmegelés kapcsán összeszedtünk három emlékezetes káromkodást a magyar televíziózás…..
T.E.-t külföldről hazaérve a 10000 forintos roamingszámla nyomán vette észre, hogy telenoros üzleti csomagjuk legújabb tagjához automatikusan aktiválták a TravelSure díjcsomagot. Azért írok, mert szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy hogyan húztak le rólunk a Telenorosok…..
Ma délután 15:45-kor landol a köztévén A férfi a legjobb orvosság című német kórházas sorozat, melynek főszereplői fiatal, kezdő orvosok. A három évadot megért, 2008-as széria központi témája három fogalom köré épül: szerelem, hivatás, remények. Friss diplomával a…..
Biciklivel érkezett a Borsod Online egyik olvasója Miskolcon a Szentpéteri kapui köztemetőbe, a kapuban 270 forintot kellett fizetnie kerékpárja után. Kiderült, hogy a temető szabályzata nem tesz különbséget a járművek között, a behajtás 270 forintba kerül függetlenül attól,…..
Már pletykálják egy ideje, hogy a pop nagyasszonya, Madonna és lánya, Lourdes Leon közös márkanév (Material Girls) alatt tervez a Macy's-nek egy kollekciót. A célcsoport persze a tizenéves lányok lesznek, ahogy az első őszi/téli kollekció rajza is bizonyítja. Augusztus…..
Ez az elképesztően csillogó Armani Privé kosztüm, amit Cate a Tony díj kiosztóján viselt elvakította a tekintetemet és döntésképtelenné tette a szépérzékemet, így rajtatok múlik a döntés: Love or Hate a csillogó, élérevasalt, ezüstösen fénylő…..
comment:com A nap képe 2010.05.26 10:00:00
Hölgy olvasóinknak...
kate7 2010.05.26 12:51:16
Egy pár nappal ezelőtti pilotcastingos posztban már egyszer elcsodálkoztam azon, hogy mindössze három napig bírta Neal McDonough, a nagyon világoskék szeméről és vakítóan szőke hajáról ismert karakterszínész az ABC Scroundels című forgatását. Azt viszont akkor még nem tudtuk,…..
OurFashion Fiús lányos 2010.03.24 12:26:00
A nők szinte kivétel nélkül mindent átvettek a férfiak ruhadarabjai közül. Kezdődött a nadrággal, nyakkendő, öltöny, zakó vagy ing, mindegyik helyet kapott a lányok ruhásszekrényeiben is.Az legújabb őrületem a nőiesített elegáns férficipő, ám szerencsére már…..
Mivel a rész amolyan összeollózott filler, normál hogyvolt helyett "hogylehetettvolna" íródott Joe polgártárs közreműködésével. Nem, nem lesz több ilyen. Jack ismét szatyrokkal érkezik haza, de most Kinsey helyett Carterrel cseveghet. Jack megosztja vele telefonon a…..
Melinda próbál szót érteni néhány biciklis kölyökkel az utcából, amikor a szemközti házból csörömpölés hallatszik. Nincs semmi baj, csak az új szomszéd költözik be szinte éjjel és az ablakon keresztül. Nem lehet mindenki a szokások rabja. Ki költözik be a házba nappal és…..
kate7 2010.01.09 20:55:06