Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gomme

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Idióta próbakörön 2015.05.28 12:53:31
A helyszín Lengyelország, de történhetett volna mindez akár idehaza is. Kopasz nepperünk emlékezetes történetei jutnak eszembe róla, amikor az RS2-es Audira jöttek a gyerekek és a fogalmatlanok, mint a legyek. A baj csak az, hogy nem értik: ezek a dolgok nem csak gyorsan mozognak, hanem…..
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
Sokan felháborodtak azon a minapi híren, hogy egy BKV busz elsodort egy kerékpárost a Thököly úton. A balesetben a kétkerekűt hajtó fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett. De hogy került oda kerékpársáv, amikor az nem is lehetne ott? Nem szeretnénk tisztára mosni a…..
Komplex adás, amelyben nem kerüljük a forró témát. Gyanús Audi? Szervizköltség? Zene, szórakozás? Kínai álmok? Van itt minden! Az Égéstér 119. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Gomme 2014.05.18 19:11:46
A nagy nyugati ellenőrzésekről felemás élményeim vannak. Kamion sofőr révén havi rendszerességgel kerülök rendőr szeme elé. Az elmúlt fél évben történt két eset ami a 118. adásba vághat.
Nyugatnémet rendőr valóban emberségesebb és nem a úgy tette a dolgát mint a nav-osok az M1-en.
Röviden: Dél német országba döngetek egy üres kamionnal felfele Ulm környékén az emelkedőn, robot pilóta vezet én a Facebookot nyomom - valami izgalmas téma volt - arra figyelek fel hogy a középső sávban hajtok 90km/h-val és a jobb sávban minden kamion 30-40 km/h-val hajt. Hopsz!! Lehet előzni tilos kamionnal?! Nagy fék, vissza lassít 30ra és megpróbálok beférkőzni a kamion sorba, beférek :) sajnos egy 150méterrel feljebb forgalmat figyelő rendőr ezt a manővert észre vette és már jött is utánam. 500méterrel feljebb parkoló kiállok, már jogsival személyivel lakcím kártyával várom a zsarukat. Mondom hogy hát nem vettem észre az előzni tilost. A rendőr mondja hogy nem lehet észre venni, 4 db tábla is volt kirakva az emelkedő előtt. Hát facebook, persze ezt nem mondtam. Körbejárták a kocsit és elengedtek büntetés nélkül.
Rendes nyugatnémet rendőrök voltak.

A másik történet. Dél norvégiában hajtok az osloi autópályán a délutáni erős forgalomban, gyanútlanul mindent betartva (max sebesség 80km/h, biztonsági öv, 10:10-es kormány fogás, nincs facebookozás, nincsen táplálkozás, ablakban sincsen a lábam...)
fél óra ilyen vezetés után egyik kijárónál rendőr és egy holland rendszámos kamion. Szemből szirénázó rendőr kocsik vágtatnak.
Hopsz!! jó lesz itt vigyázni, akcióznak a rendőrök. Persze engem is megállítottak ( svéd rendszámos a kocsim) jogsit , személyit, lakcímkártyát kértek. Mondták hogy a követési távolság nem jó. Körbejárták a kocsit, rádioztak majd kb 15 perc múlva azt mondták hogy elveszik a jogsimat, követési távolság betartása miatt. Büntit most még nem kell fizetni. Kapok egy papírt amivel elhagyhatom norvégiát. Papirt alá kell írni és elengednek.
Azóta semmi hír a jogsiról és a norvégokról. Mi ez ha nem lopás? Követési távolság miatt elveheti valaki a jogosítványt??? Idegeneket akarják kipucolni az országból?
Szerintem ez olyan magyar, kelet europai vagy balkáni rendszer mint amit az M1-esen tapasztalt a Nepperünk. Rossz helyen vagy rossz időben beléd csap a villám és véged van! Sajnos nyugat europában is gyakran vannak pénz behajtós rendőri akciók.
Jelentkezzen az, aki nem örülne annak, ha akár pár tucat sör után is kocsiba ülhetne, mert az autója hazavinné. Na ugye. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Gomme 2013.09.19 07:22:02
Szerintem ebben a mértékben sosem lesz robotkocsi. Ugy ahogy a repülőn is van pilota a hajokon meg kapitány ugy a kocsiban meg soför. Már csak azért is hogy ha ne adj isten valami katambol történik legyen ki intézkedjen, adjon első segéjt és legyen kin leverni a balhét :-) A nissan tervezője nem fogja adni a nevét hozzá!!!
Kamionon is lesz fülke meg soför is (a 3 metro sem megy már 30 éve vezető nélkül pedig koputeres, nem is kéne oda vezető, azt mégis van), ki fogja megkeresni a rossz cimeket, ki fog vámolni, rampára állni, ponyvázni, árut kötni?? És kin fogja behajtani a német BAG a büntetést ha nincsen lekötve az árú vagy kopott a gumi, vagy tengelysulyos a kocsi mert a tufa targoncás igy rakta? :-)
Olyan valoszinű lesz hogy egy-egy transit autopályán vezeti majd a kocsit magát akár pár 100kmen keresztül is beavatkozás nélkül, de a "soför" egy jármüben sosem lehet erősen ittas!!
Ha piálni akarsz kianyám menj haza busszal, taxival, bringával,gyalog, aludj ott, aludj a kocsidban! Eddig is megoldottad valahogy! :)
a
A kocsik benzinnel meg gázoljajjal fognak menni ezután is! Lehet hogy most a nissan kiadott egy liefet, de sosem lesz elektromos Navarra, primastar vagy pathfinder.
A cimborád meg csak ovatosan töltögese a liefet a munkahelyén mert ha a goré szembesül a villanyszámlával lehet kap egy fegyelmit, ez mégiscsak üzemanyag lopás! :-\
Motorozni különösen jó! :) ne rontsuk már el holmi robotmotorokkal!
Belsőség Papír? Pénz! 2010.07.04 07:00:00
Sarc. Ez a szó jut eszembe elsőként. Minden egyes autó megvételekor újra és újra megdöbbent, hogy micsoda elcseszett aratógép kapja el az ember lengedező kabátujját abban a pillanatban, amikor a nevét az adásvételi aljára karcolja. Egy teljesen mezei kétütemű Trabant, amelynek a…..
Belsőség Váltóolajat a motorba! 2010.02.07 07:42:00
Nem, nem valami új túlélőtechnikát akarok most bemutatni a kopott, öreg autómotorral küzdő, szimpatikus, ám kispénzű olvasóknak. Hanem azt, hogy mekkora barom vagyok én valójában. Aki olvasta pár héttel ezelőtt, talán emlékszik, hogy kedvenc kombi Mercim (lévén az egyetlen…..
Gomme 2010.02.08 15:12:05
@Jamesblond: a porlasztó csúcs eleresztő nyomása a megfelelő értékre van állitva?
Nekem ettől rángatott a 123as, vissza kellett állítani 115bárra és o.k. A beállitást természetesen szakemberre célszerű bizni, de nyomást ellenörizni gond nélkül otthon is lehet ha van egy müszer kölcsönbe.
Hétvégén ismét elmotoroztunk a weissenkircheni veteránmotor és –kisautó hegyi felfutó versenyre (Seiberer Bergpreis), összesen 23-an jöttünk össze a túrára, oda 13 motorral hatoltunk, majd Kremsben csatlakozott hozzánk még egy magyar gép. De nem ez volt az igazán érdekes,…..
Gomme 2009.04.28 11:49:46
@series_one:

Én meg most élek angliában (sajnos) ahol a közlekedés ugyan azon az oldalon van mint japánban és egyáltalán nem jó dolog a járdához közeli oldalról vezetni! Próbáltam, meguntam, eladtam!
Széndioxiddal terhelt melegedő világunkban nap mint nap gyötör a lelkiismeretfurdalás: miért ingázom én belső égéssel napi kétszer hatvan kilométert valami környezetbarátabb megoldás helyett? Tömegközlekedni egyelőre drága, lassú, kényelmetlen, gyakorta büdös; nincs pénzem…..