Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flyer

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oligarchák és a foglyul ejtett állam: Mindig van lejjebb from atlatszo.hu on Vimeo. Mit jelent a state capture, vagyis az állam foglyul ejtésének fogalma? Milyen egy tipikus magyar oligarcha életútja és mit rejthetnek az ügynökakták? Hogyan alakultak ki a pártkötődésű üzleti…..
Flyer 2013.11.14 22:43:10
@zengjen a dalunk fajtárs: És ha az lenne, akkor mi van? A gyerekek nem felelösek a szülök hibáiért.
Flyer 2013.11.14 22:49:11
@Libatolvaj takarodj: Az tetszene, mi? Igazad van. Sokkal kellemesebb ugy lopni a közpénzt, hogy közben nem kell a sajto tekintetétöl tartani.
Ki hallott már olyat, hogy egy Mészáros Lörinc sem lehet névtelen gázszerelöböl 3 év alatt milliárdos, anélkül hogy a sajto a szájára ne venné. Felháborito.
Szeretnénk tengermély együttérzésünkről biztosítani Baját, főleg a 32-es szavazókört, ahol (bár voltak más furcsaságok is) a szavazók szervezett utaztatása miatt - ami jelenleg még kampánycsendsértésnek minősül, de 2014-től már nem - a Kecskeméti Törvényszék…..
Flyer 2013.10.07 21:48:24
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Haver, te egészen pontosan mikor diliztél be? Mert, hogy nem vagy normális, az egészen biztos. Ennyi parttalan agressziot már régen láttam. Nem dédelgetett az anyád eleget vagy tul sokat vert a faterod vagy mitöl kattantál be ennyire?
A rendőrség megszüntette a nyomozást a székházfoglalásnál történtek miatti eljárásban a gyilkosságért korábban elítélt Sz. (innentől Székházvédő) Ferenc, Kubatov Gábor Fidesz- és Fradi-igazgató verőembere és Kuvatov saját titkára ellen. A határozat szerint…..
Nem tudjuk, hogy miért kell, hogy ki és mikor dönt róla, mennyibe kerül és ki fogja kifizetni. Megannyi tisztázatlan kérdés, amelynek részletei a kormányzat és a nukleáris ipar szerint nem tartoznak a nyilvánosságra. Korrupciós potenciál, kilincsbe vezetett áram és egyéb…..
Flyer 2013.06.15 23:02:22
@java1: Egyet tudok érteni azzal, amit irtál. De azt gondolom, az ország teherbiro képességét messze meghaladja 2 uj blokk felépitése. Ha pedig az oroszokkal finansziroztatjuk, abbol nekönk nem sok elönyünk származik.
A trend pedig amugy is, elég erösen a még inkább diverzifikált és decentralizált termelés felé mutat.
Németországban pl. annyi napelemet épitettek be, hogy van amikor szo szerint, nem tudják hová tenni az áramfelesleget.
Flyer 2013.06.15 23:04:34
@Sirjeti: Egyelöre az erömü területén pihentetik, de már elörehaladott állapotban van egy 1500 méter mélyen fekvö tárolo tervezése.
Flyer 2013.06.15 23:07:06
@lost hope: Nem is klasszikus épitményben tárolnák. Hanem nagyon mélyen a föld alatt, egy olyan földtani képzödményben, ami garantálja, hogy nem juthat ki radioaktiv szennyezödés.
Előre bocsátom, hogy nem vagyok sem idegenszívű, sem multibuzi, nem shortoltam a forintot és nem is fogom, nem fogadtam a haverokkal az államcsődre és nem tölt el boldogsággal, ha Brüsszel, IMF vagy bárki kibaszkurál a kormánnyal. Ha nem lenne undorodásig elcsépelt, azt mondanám,…..
Flyer 2013.06.15 22:31:18
@kennyking: Ez a brilliáns végsö kifogás minden töketlenségre? Hogy az elözöek is szarok voltak, ugy hogy mi is nyugodtan lehetünk azok?
Na ne már! Akkor mégis, minek vannak hatalmon? Ja, tudom. Hogy megtömhessék a zsebüket, de ugy ahogy eddig még senk, elöttük.
Flyer 2013.06.15 22:32:57
@old_field: Látszik, hogy nagyjábol fingod sincs, miröl ir a blogger. Különben tudnád, hogy sajnos minden szava igaz.
Flyer 2013.06.15 22:35:10
@Flyer: Olyannyira igaz, hogy pl. az USA pénzcsapok elzárásának elsö hirére drámaian megugrottak a magyar állampapir hozamok.
Képzeljünk el egy olyan szituációt, mikor vendégségben összevitatkozunk a vendéglátókkal, és mikor kijelentjük, hogy akkor inkább távozunk, akkor ők így marasztalnak: „Jaj, ugyan már, hova szaladtok, még pofán sem vágtunk titeket?! Nesze, nesze… jaj, ne siessetek, maradjatok…..
Flyer 2013.05.20 08:11:46
@Bretschneider detektív: O, dehogynem tudnak. A multkor mondta az a Németh Szilárd nevezetü fideszkommiszár, hogy az teljesen rendben van, hogy az állami tulajdonban lévö MVM (Magyar Villamosmüvek Zrt.) 90 milliárdos adozás utáni nyereséget ért el.
Ez nem csipi a szemüket, csak a magáncégek nyeresége.

Viszont ebböl egyenesen következik, ha teljesen állami kézbe kerülne az energiaszolgáltatás, rögtön felemelnék az árakat a reális piaci szintre. Hiszen ez a kormány csak más zsebére szeret jotékonykodni. Szánalmas csürhe!
Flyer 2013.05.20 21:12:02
@MetroGoldwinMayer: Ja, és böven junius volt amire Fityiszék egyáltalán kormányt alakitottak. Szoval a 2010-es számokhoz nagyjábol semmi közük se volt.
Az azota nyujtott "teljesitményüket" pedig ismerjük. Szoval ha szerinted jobban értenek a gazdasághoz, mint bárki elöttük, akkor javaslom, vizsgáltasd ki magad!
A kínai napelem-ipar óriási dömpingje már csaknem kicsinálta a jövő egyik stratégiai iparágát Európában. Piaci részesedése a tavalyi év végére mintegy 80%-ra ugrott, számtalan kis német gyártó adta be a kulcsot, a Bosch pedig pár hete jelentette be, hogy felszámolja…..
Vastagbőr Trafikügyi mondatok 2013.04.30 09:01:00
Pénteken még a földbérleti pályázatokhoz hasonlítottuk a trafikbotrányt, mára (tegnapra) viszont kiderült, hogy annál sokkal durvább. A 2/3 eddigi legmocskosabb biznisze, amit persze foggal-körömmel védenek. Az érdekes pályázók tömkelege miatt feltámadt össznépi érdeklődés…..
Flyer 2013.05.01 09:21:26
@kamasuka: Né, már. Hát ezek a hülye fideszesek nem nyulták le mindet? Pl. Bivalybasznád-Alson is van egy, ami nem kellett nekik.

Mert annyira mértékletesek, hogy beérték a legforgalmasabb helyeken lévökkel. A többi nem érdekelte öket azokat vihette bárki.

Szánalmas terelési probálkozás.
Orbán Viktor parlamenti felszólalásában jelentette be, hogy utasítja Pintér Sándor belügyminisztert az Adj gázt! motoros vonulás betiltására – vagyis arra, hogy az élet menetével egy napon „ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek…..
Flyer 2013.04.10 00:00:01
@giovanni75: Mindenhol vannak neonácik, mert mint tudjuk a hülyeség nem nemzetspecifikus.
Csak az az ordas nagy különbség kis barátom, hogy Németországban nem találsz olyan komoly politikai eröt, aki csak hallgatolagosan is mellé állna egy ilyen csürhének. Érted?
Ott abban a pillanatban partvonalon kivül találná magát, aki még csak kacérkodni is merne az ilyenfélékkel.
Flyer 2013.04.10 00:02:29
@Reszelő Aladár: Jol van, lazitsál. Kicsit már agyadra mentek az összeesküvés elméletek.
Mi van, tul sokat olvastad a Cion bölcseit?
Piackonform – egy jelentés nélküli szó karrierje „Meglepő”, hogy piackonform módon él jegybanki eszközeivel Matolcsy, harsogja az Index. Elsőre persze értem  az unos-unt zsurnaliszta véleményvezérkedést. Matolcsytól legalábbis a Téli Palota ostromát várta volna az…..
Flyer 2013.04.07 08:46:40
@exlex: Nekem meg attol kell hánynom, hogy mennyire hiányzik belöletek a kritikai gondolkodásnak a szikrája is, ha a saját oldalatokrol van szo.
Ez a legfontosabb különbség jobb- és balodal között. Hogy ti képtelenek vagytok kritikusan hozzáállni magatokhoz. A jobboldali hivatalos médiában nagyon-nagyon ritkán jelenik meg birálo vélemény. Még a normálisabbak (lsd. Stumpf András) részéröl is.
Örülünk, Vincent? Huszonöt éve 2013.03.29 18:40:29
     Anyám hívott fel. A legjobb barátnője fiát megfenyegette a rendőrség. Abból a srácból ismert FIDESZ-es politikus lett, de akkor még gyerek volt, mint én, és az egész teljesen hihetetlen volt. A dolog rettenetesen felzaklatott. Apuval kiabáltam a telefonban, a…..
Flyer 2013.03.30 16:46:05
@én már a fény gyermeke vagyok: Nem, nem voltak azok. Legalábbis a többség. Voltak elveik, hittek abban, amit csináltak. Hitték, hogy forradalmat csinálnak, még ha békéset is. De aztán belekóstoltak a hatalomba és elkezdődött az átalakulás. Akiknek igazából csak a hatalom volt a fontos, azok maradtak. Akiknek pedig az az eszmeiség, azok az elvek, amelyeknek a képviseletére létrejött a Fidesz, apránként elkoptak mellőle (Ungár Klára, Fodor Gábor).

A többieket meg utolérte az a törvényszerű sors, ami minden forradalmár végzete lesz, előbb-utóbb. Despoták lettek. Mert nem bírták elviselni, hogy a világ, a társadalom nem változtatható meg egyik napról a másikra és minél inkább erőszakosan próbálták a maguk képére formálni a világot, annál inkább olyanok lettek, mint akik ellen egykor küzdöttek. Ezért jutottunk el mára odáig, hogy a rendőrség merő véletlenségből, pont a Fidesz elleni diáktüntetés előtti napon állít elő aktivistákat, törvénysértő módon.

Amúgy meg a hatalom elkezdte odavonzani a hiénákat, akik csak zsákmányt reméltek. Így lehet most pártigazgató Kubatov Gábor, aki alvilági futballhuligánokat mozgósít a diákok ellen, vagy Habony Árpád, akit garázdaságért ítéltek el jogerősen. Az olyanokról nem is beszélve, mint a kartellező Budai Gyula vagy a saját frakciótársait is kinyíró Papcsák Ferenc.
Itt tart most az amit valamikor a Fiatal Demokraták Szövetségének hívtak.
Flyer 2013.03.30 17:45:24
@Kalmár: Én sosem voltam az. Ki nem állhatom őket, onnantól, amikor a korábbi pulóveres, hosszú hajú Orbánt először láttam meg a háromrészes konzervatív öltönyében templomban feszíteni.
Ember, akinek tartása, elvei vannak, nem tud ekkorát változni. Én akkor is liberális voltam és most is vagyok, pedig nagyjából egyidős vagyok velük.
Felkavarodik a gyomrom attól ahogy kormányoznak/kormányoztak és attól is, ahogy ellenzékben viselkedtek.

De attól, hogy OV és köre kisajátította a pártot, azt a szellemiséget, amit a kezdetekben képviseltek még nem kell meghazudtolni. Már csak azok miatt sem akik inkább a Fideszt hagyták el, mint az elveiket.
Balról Negyedszázadnyi Fidesz 2013.03.29 16:09:57
Ha Orbán Viktornak 25 évvel ezelőtt azt mondják, hogy a Fidesz kétharmados kormánypártként lényegében titokban fogja ünnepelni negyedszázados születésnapját, valószínűleg kinevette volna a jóslat szerzőjét. A Fidesz 25 éve elsősorban nem azt mutatja meg, milyen magasra…..
Flyer 2013.03.29 22:24:07
@Húsleves: Á, egy derék cigánygyűlölő Jobbikos. Sejthettem volna.
Ti szoktatok a nyugati demokrácia haláláról papolni, de azért a Morvai Krisztinátok kiment ennek a haldokló demokráciának a törvényhozásába. Persze tudom, belülről bomlasztja a rendszert.

A többi dolog, amit felsoroltál, pedig olyan reménytelen előítéletességről tanúskodik, amelynek a megváltoztatásához egy élet is kevés lenne, nem hogy ez a blog. Olyan távol állunk egymástól a cigánykérdés, az ehhez kapcsolódó mélyszegénység és bűnözés értelmezésében, mint Makó Jeruzsálemtől.
Február végén az addig sem teljesen békében csordogáló Rezsicsökkentési Hadművelet 180 fokos fordulatot vett, amikor váratlanul az ELMŰ és a Főtáv nem dobta hanyatt magát a Rezsicsökkentő Bizottságnak. Azóta a lehető legmagasabb fordulatszámra pörgették fel a…..
Flyer 2013.03.25 23:39:03
@Vidéki: Figyelj vidéki srác! Tényleg ne zavarjanak az okoskodásban az olyan tények mint primer energiahordozó bázis. Te most tényleg összehasonlítod kis hazánkat az angolokkal? Akik belefulladnak az olcsó gázukba meg a szenükbe. A vizenergiárol meg a szélenergiárol vagy az olajrol meg ne is beszéljünk. Tudod kikkel hasonlitsd? A környezö országokkal. Annak van értelme, mert ott van átjárás a piacok közt. Ja, hogy akkor bukott az érvelés. Szomorú.
Flyer 2013.03.25 23:49:59
@Meridian74: Hát ezt a baromságot meg honnan szivtad? A hálózatos díj azért olcsóbb Te nagytudásu, mert ott nincs áru mögötte. Csak a hálózat működtetési és fenntartási költsége. A lakosságinál meg ott van az állami nagykereskedötöl vett villany beszerzési költsége, ami magasabb, mint amennyiért eladhatják a lakosságnak. Amúgy meg mindkét díjat az állami Energia Hivatal szabja meg, a kezdetek óta. Halál fogalmatlanok vagytok, de azért osztjátok az észt ezerrel.
Megvan az új gumicsont, egyesek a közösből, „az olcsó gázból” medencét fűtenek, amit a Magyar Energia Hivatal nem nézhet többé jó szemmel. Csak nehogy kiderüljön, hogy ez nem medence, hanem kelepce. A teljes cikket elolvashatod az Áram Ára oldalán.   Amennyiben tetszett…..
w Emberarcú hüllő 2007.04.02 06:00:00
Az SZDSZ elnöke Kóka János, a végeredmény nem okozott meglepetést, legfeljebb a szoros verseny. A legitimáció ahhoz kevés, hogy Kóka azt tegyen a párttal, amit akar. De bizonyára megpróbálja. Hogy mit, arról már írtam: a Magyar Kapitalista Párt létrehozását. Kell, kell, kell…..
Frei Tamás mindig szolgáltat muníciót a Comment:com gépfegyverébe. Egy hónapot kellett várjunk libériai dossziéjának folytatására, de megérte. A Riporter ezúttal két félbevágott, ropogós, önkéntesekről szóló buci közé rejtette el a büdösséget jó sok chilivel…..
Bill Gates bent járt Jon Stewartnál, és a szegmens végén úgy rohant ki, mint akit űz valami Apple gépeket lóbáló láthatatlan ellen. Vaddöfakk, tanácstalankodott sok millió tévénéző, mire Jon másnap elmagyarázta, hogy miért is szaladt el a szemüveges ember oly…..